שתן מפוצל

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

22/10/2013 | 13:21 | מאת: תומר

שלום ד"ר, אני בן 27, בריא בד"כ. מזה כ 18 שנה אני סובל משתן מפוצל. הרופא נתן לי לבחור בין צילום רנטגן לבין בדיקה פולשנית ולא נעימה: הכנסת מצלמה לשופכה. האם ידועה לך אפשרות אחרת, ללא קרינה במקום הרגיש הזה, וללא חוסר נעימות וכאב? תודה מראש.

שלום תומר. אם אכן יש לך זרם שתן מפוצל וזה מפריע לך- צריך לבדוק מה הסיבה. זה יכול להיות מבנה השופכה או היצרות/משהו שמפריע לזרימה תקינה של השתןבתוך צינור השופכה עצמו. ולכן צריך להדגים את צינור השופכה שעובר בתוך האיבר. את זה ניתן לעשות או בצילום רנטגן שבמהלכו מוזרק חומר ניגוד לקצה האיבר בעזרת קטטר ומראה כך את המבנה של הצינור, וגם אח"כ מרוקנים את השתן ומצלמים בזמן ריקון, או שמבצעים בדיקה אנדוסקופית- מחדירים לאיבר צינור טלסקופי עדין שדרכו ניתן לראות את צינור השופכה עד לשלפוחית בעזרת מצלמה . הבדיקות הללו מוכרות וניתן לעשותן בלי חשש.אין לצערי דרך אחרת להדגים את השופכה. את הצילום אין דרך לעשות ללא קרינה והבדיקה עצמה אינה כואבת. את ההסתכלות האנדוסקופית(ציסטוסקופיה) אפשר לבקש לעבור באלחוש מקומי או אפילו בהרדמה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה