כריתת רחם: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בחזרה לעתיד: סגולות הניתוח הרובוטי בתחום הגניקולוגיה

ניתוח רובוטי מהווה בשורה של ממש לסובלות מבעיות גניקולוגיות שונות, לרבות אנדומטריוזיס, שרירנים וגידולים ברחם. המדריך הבא מפרט את כל מה שחשוב לדעת אודות הניתוח הרובוטי בתחום הגניקולוגיה עולם הרפואה המתקדם מביא עימו בכל יום בשורות טכנולוגיות חדשות ומסקרנות, המשפרות באופן משמעותי את אופן הטיפול וכתוצאה מכך גם את איכות חייהם של החולים. הניתוחים הרובוטיים הזעיר פולשניים המשמשים לטובת תחומים רבים בעולם הרפואה, מהווים פריצת דרך רפואית אדירה, הודות ליכולתם יוצאת הדופן לבצע פעולות מורכבות באופן המדויק ביותר. בשנים האחרונות, שולבו ניתוחים אלה גם בתחום הגניקולוגי, שבו הם משמשים לטובת שלל פרוצדורות בהן הם מאפשרים לייעל את פעילותו של המנתח.     דיוק מקסימלי. צילום: שאטרסוק מהו ניתוח זעיר פולשני? מדובר בניתוח הכרוך בביצוע חתכים קטנים לשם יצירת גישה לחלל הבטן. לעומת ניתוח פתוח שלרוב כולל חתך גדול לאורך הבטן המתפרס לאורך של מעל 10 ס"מ, בד"כ מדובר ב 4 חתכים קטנים בלבד. גם ניתוח...
ללמוד עוד על כריתת רחם
תנו לחיות לחיות (טוב יותר) - עיקור וסירוס-תמונה

אתם באמת אוהבים את החברים המתוקים שלכם - ההולכים על ארבע?...

מאת: ד"ר רמי תמיר...
22/08/2018
כריתת רחם: רק במצבים קיצוניים-תמונה

כ-90% מניתוחי כריתת הרחם מיותרים, ומתבצעים גם כשניתן לפתור...

מאת: נגוהה...
22/05/2011
כמה זמן תחכו בתור לניתוח?-תמונה

539 ימי המתנה ליישור אף בסורוקה, 336 ימים לניתוח שקדים...

מאת: יאנה...
27/11/2014
דימום וסתי מוגבר: יש מה לעשות-תמונה

נשים הסובלות מדימום כבד בימי המחזור מדווחות על חולשה,...

מאת: ד"ר אורלי...
22/02/2012
אולי יענין אותך לדעת...
כריתת רחם מעל הצואר - תמונה
כריתת רחם מעל הצואר
בניתוחים של כריתת רחם בגישה ביטנית או...
כריתת רחם בגישה נרתיקית - תמונה
כריתת רחם בגישה נרתיקית
פעולה הכוללת כריתה של הרחם עם או בלי השחלות...

כריתת רחם: רופאים מומלצים

פרופ' לסינג יוסף

פרופ' לסינג יוסף

רופא גינקולוגיה ומיילדות (נשים) ,מומחה ליילוד וגינקולוגיה
מנהל מחלקת המיילדות וגינקולוגיה במרכז הרפואי מעיני הישועה.
(0 דירוג ממוצע)
(0 חוות דעת)
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לכריתת רחם?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

כריתת רחם: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, שמי נורית ואני בת 65. אני הולכת לעבור ניתוח כריתת רחם - בלפרוסקופיה בקרוב. אני מתוחה וחרדה ורציתי לשאול איפה אני יכולה לדבר עם עוד נשים בגילי שעברו את הניתוח? אני רוצה להיחשף לדעות של נשים ומה הן עברו. בתודה מראש:)

פני לרופא האמור לנתח אותך ואני בטוח שהוא יסייע לך אני חושב ששיחה עם מטופלות שעברו ניתוח דומה יפחית מאד את החרדות לקראת הניתוח

האם זה הכרחי שלכול מי שמשתמש ברזין יהיו דפיקות לב ובעיות שינה האם יש אפשרות שלא יהיו לי תופעות לוואי בכלל ואם יהיו האם הם יעלמו עם הזמן? ולמה חלק טוענים שאין שום שינוי בכמות האוכל שהם אוכלים אני כנראה יקנה את הכדורים ורציתי לבדוק כמה דברים

שלום, רזין הוא כדור שמדכא תיאבון ובכך אמור לסייע בתהליך הדיאטה. בלי הפחתה בכמות הקלוריות הנצרכות, והגברת שריפת קלוריות (פעילות גופנית), לא תהיה ירידה במשקל. שיעור ההצלחה של הכדור, כמו גם הסיכוי לפתח תופעות לוואי הוא לא 100%. לכן, ייתכן ולא יהיו תופעות לוואי וייתכן גם שלא תרגישי הפחתה בתיאבון. ליאת

17/10/2013 | 06:58 | מאת: רנדה
מתוך פורום תרופות ורוקחות

שלום לך,אני לקחתי כדורי רזין לפני 4חודשים ,התופעה היחידה שהייתה לי כאב ראש למשך כמה ימים ונעלם אחר כך,לפני יומיים חזרתי לקחת התופעה החדשה שאני מרגישה דפקות הלב שלי עולות ואני מרגישה בהן גם בזרוע שמאל וזה מורגש מאוד בשינה האם התופעה הזאת תעלם במשך הימים?שאלה נוספת אני 3שבועות אחרי ניתוח כריתת רחם בלי שכלות האם זה מפריע?? אשמח מאוד אם אקבל תשובות לשאלותי,תודה

שלום אני הכרתי את כדור האזין דרך רוקחת שאמרה חי שכדור זה הוא תחליף לרדוקטייל השתמשתי בעבר וכדור זה עדה לי ממש לא טוב ובעיקר כאב ראש , והפסקתי ועכשיו שוב אני התחלתי לקחת את הכדורים ולאחר יומים שלושה אני נאלצת להפסיקו שוב יקב כאבי ראש חזקים , האם זה יפסיק ומה ניתן לעשות אשמח באם תשיבו לי

15/02/2014 | 18:17 | מאת: ריקי
מתוך פורום תרופות ורוקחות

הכאב ראש יחלוף לאחר שלושה ימים אבל תחושת שובע אין

15/02/2014 | 18:19 | מאת: רירי
מתוך פורום תרופות ורוקחות

צודקת

שלוש וחצי שנים אחרי כריתת רחם , טפולות ואומנטום בגלל סרוס קרצינומה, כימו וברכיתראפיה. לאחרונה מידי פעם הפרשות לא צמיגות בצבע חום מאוד בהיר. נראה כמו ״לכלוך״. סמנים ובדיקת גניקואונקולוג לפני שבועיים תקינים לחלוטין. יש סיבה להיבדק שוב?

נראה שלא אלא אם ההפרשות יימשכו או יהיה דימום

אם נבדקת והכל נראה תקין ואולטרסאונד תקין, סביר שהכל בסדר וצריך להמשיך במעקב השיגרתי אלא אם המצב מתמיד או מחמיר