הרטבת יום ולילד לילד בן 7

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

29/08/2013 | 22:41 | מאת: נעמה בר

היי. בני בן השבע סובל מהרטבה ביום ובלילה (רטוב 90% מהזמן). בבדיקה אורודינאמית התגלתה שלפוחית עם קיבולת של 90, רגישות יתר, שלפוחית לא אלסטית ועוד משהו שקשור בלחצים.. הרופא המליץ על הזרקת בוטוקס לשלפוחית ובינתיים דטרוסיטול למען האמת הדטרוזיטול די עוזר - לא מושלם אבל בהחלט יש שיפור. השאלה אם אחליט להמשיך בתרופה במקום הזרקה - האם יש נזק לילד? האם יש השפעה לטווח הארוך? האם אי פעם המצב יוכל להשתפר גם בלי תרופות והזרקות? מה היית ממליצה לעשות במקומי? אציין שהילד סובל מאוד מהבעיה שכן הוא ילד רגיל למעט הבעיה הזו וסובל מדיחוי חברתי עקב כך

שלום נעמה בד"כ טיפול אנטיכולינרגי תרופתי לילדים ניתן עם נוביטרופן ואולי כדאי לברר עם הרופא המטפל על שינוי תרופתי. ללילה יכול לנסות אולי גם שלוב של מינירין. בוטוקס עשוי מאוד לעזור אך זה לא בסל ויקר וייתכן שיזדקק לטיפולים חוזרים. שווה לשקול גם טיפולים משלימים כמו ביופידבק, ולברר נושא שתיה ואוכל- יש חומרים גריניים מאוד לשלפוחית כמו חמוץ מדי/מתוק מדי/ חריף, או קפאין (שיש בקולה שוקו תה וקפה)- שכדאי מאוד להוציא מהדיאטה של הילד. גם תמיכה רגשית חשובה כולל ייעוץ מקצועי. אני חושבת שעליך להתייעץ עם אורולוג ילדים מומחה.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה