דקירות בשלפוחית וכאבים בכליות

דיון מתוך פורום  שלפוחית רגיזה

13/08/2013 | 23:39 | מאת: לין

שלום רב כבר כמה שנים שאני סובלת מדחיפות במתן שתן על בסיס יום יומי צריבה בשתן כאבים בשלפוחית ולעיתים גם כאבים בכליות. לפי בדיקות שתן כללית הכול נקי תרבית שתן שלילית אך לפני שנה בבדיקת שתן התגלה שיעור ליקוציטים גבוה הרופא לא התייחס אמר שהכול בסדר, בדיקות אולטראסאונד מראות על גרגירים בשתי הכליות ושתן לא צלול (עכור) השלפוחית והשופכנים נקיים מאבנים. אך היום ביצעתי בדיק אולטראסאונד כלייתית ודרכי שתן על שלפוחית מלאה, והרגשתי דקירות מאוד חזקות בשלפוחית ותוך כמה דקות כאבים מאוד חזקים בכליות עד כדי כך שהרופא הזדרדז ע''מ לסיים את הבדיקה גילה רק גרגרים בכליות ושתן עכור, אני מיואשת ואיני יודעת על מה זה יכול להצביע , אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בבקשה.

לין שלום לך, אם יש לך כאבים ואין ממצאים חריגים באולטרסאונד ממליצה לך לבצע בדיקת CT בטן ללא חומר ניגוד בפרוטוקול באבנים, יכול להיות שבאולטראסאונד לא רואים הכל ואולי יש איפשהו אבן שמפריעה.. לרוב פירורים זעירים בכליות או שתן עכור לא גורמים לכאבים, אבל כדאי לבדוק שאין לך דלקת בשתן-בבדיקות שתן כללית ותרבית ואם אין חייד אבל יש לויקוציטים יחד עם תסמינים כן היתי ממליצה לך טיפול אנטיביוטי. גשי לרופא המשפחה שלך ו/או לאורולוג ותקבלי הפניות וטיפול בהתאם.

מנהל פורום שלפוחית רגיזה