חיזוק שלפוחית השתן ומילה מקטטר

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

08/10/2014 | 10:51 | מאת: יהושע

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. האם יש תרגילים לחיזוק שלפוחית השתן ? האם יש תרופה לחיזוק השלפוחית ? . אני הייתי חפץ לא להיות תלוי בקטטר בעתיד ! עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

שלום לך, חרדה רק תפריע לך ומומלץ לנסות להרגע. לצערי אין תרגול לשלפוחית עצמה, רק לסוגר אך הוא לא רלוונטי אם אין איבוד שתן..וגם לא ברור אם בכלל עוזר בעת שהות עם קטטר. גמילה מקטטר עשויה לקחת תקופה ממושכת. בכל מקרה אם לא תצליח להתרוקן בלי קטטר מומלץ להשלים בירור למקור הבעיה בבדיקת אורודינמיקה- האם הבעיה היא בשלפוחית או במוצאה(למשל בשל ערמונית מוגדלת). ואז יהיה ניתן להציע לך אופציות טיפול- ניתוח לערמונית או צינתור לסרוגין. לא חייבים להיות כל הזמן עם קטטר. שוחח על המצב עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת