פרוסטטה מוגדלת ערכי PSA FREE

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

27/10/2014 | 12:13 | מאת: מוטי מ

אני בן 78, ערכי PSA שלי עולים לאט עם השנים. הערך האחרון מאוקטובר השנה היה 7.4 עם יחס FREE/TOTAL של 0.28. מה המשמעות?

שלום רב, לכל הדעות רמת ה PSA שלך גבוהה, אך קשה להתייחס אליה ללא ידיעת רמות קודמות להשוואה וללא ידיעת גודלה ע"פ אולטראסאונד. עדיין, רמות FREE PSA נראות בנורמה כלומר ככל הנראה עיקר העליה נובעה מהגדלה שפירה, אולם לא ניתן להתחייב על כך. דבר עם האורולוג המטפל שלך-האם העליה משמעותית בהשווה לבדיקות קודמות או לגודל הערמונית (ולבדיקה הגופנית שעליך לעבור אצלן)יש מקום לשקול ביופסיות, אולם לא בהכרח- יש היום חילוקי דעות באשר לכך, בעיקר לגברים בגילך..

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת