מה הגורם לכאב לאחר דלקת בערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

18/09/2014 | 11:54 | מאת: יוני

לאחר טיפול בדלקת ערמונית שזוהתה עי תרבית זרע ,והחיידק נכחד לאחר הטיפול (נבדק בתרביות זרע חוזרות) ואין שום עדות לזיהום,למעט תסמינים אופיניים לזיהום בעוצמה בינונית ,ממה הם נגרמים? האם חידקים משאירים נזק קבוע במקום הזיהום לאחר השמדתם?

שלוםרב, דלקת בערמונית עשויה להציק לתקופה ממושכת גם אחרי שכבר החיידק לא נמצא או חוסל. ככל הנראה בשל היות כל האיזור ורקמות העדינות של השופכה והערמונית רגישות מאוד ולכן נותרים התסמינים. בעיקרון אין צורך באנטיביוטיקה אם אין עדות לחידק אך ניתן לקבל טיפול בנוגדי דלקת/כאב ולהמנע מגריינים כמו קפאין ואלכוהול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת