אאוזינופיליה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עקמת ילדים: כיצד תזהו בשלבים המוקדמים?

עד לפני שנים ספורות אחיות מוסדות החינוך היו אמונות על ביצוע בדיקות לגילוי מוקדם של עקמת בעמוד השדרה, כיום השירות אינו פעיל וישנה עליה במקרים של עקמת קשה בקרב בני נוער, אשר מחייבת טיפול ניתוחי. בדיקה פשוטה שמבצע כל רופא ילדים יכולה לסייע בגילוי מוקדם ומתן טיפול מוצלח בהתאם. על חשיבות הגילוי המוקדם של עקמת ילדים ודרכי הטיפול   עקמת היא עיוות של עמוד השדרה אשר כולל שני מרכיבים: הטייה הצידה וסיבוב  של החוליות שבמרכז העקמת. העקמת יכולה להיווצר באזור הגבי, המותני או בשילוב של שניהם. העקמות באזור הגבי של עמוד השדרה גורמות לשינוי במבנה בית החזה ולכן הנראות שלהן גבוהה יותר. לעומת זאת עקמות באזור המותני פחות בולטות לעין, מה שמקשה על הגילוי המוקדם. הגילוי המוקדם של העקמת הוא בעל חשיבות רבה. איחור באבחון עלול לפגוע באיכות החיים והיכולת הפיזיולוגית של האדם. את עקמת הילדים אפשר לחלק לשני סוגים עיקריים: עקמת המתפתחת סביב גיל 6 עקמת מתבגרים בגילאי 13-15, כאשר היחס בין בנים לבנות עומד על 1:3. העקמת שכיחה יותר בקרב ילדים שנולדו להורה שסבל אף הוא מעקמת. חשיבות האבחנה המוקדמת כאשר עקמת מאובחנת בשלביה הראשוניים ניתן,...
ללמוד עוד על אאוזינופיליה
תרופות פסיכיאטריות: הגישה במזרח-תמונה

הן פותרות מצבים קשים של פסיכוזה ומאניה-דיפרסיה, אבל האם...

מאת: אתר תמורות
06/02/2007
אסטמה: חוזרים לנשום לרווחה-תמונה

סובלים מאסטמה? חשוב לשמור על המחלה בשליטה ולהקפיד לטפל בה,...

מאת: מערכת zap...
07/05/2019
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאאוזינופיליה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אאוזינופיליה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דוקטור,ביצעתי בידקת דם לפני כמה שבועות לדעתך הערכים תקינים אני בן 15 והבדיקות נעשו לאחר צום של 8 שעות ובערב לפני היה לי אימון כושר גופני ? FERRITIN תוצאה 28.1 ng/ml הבדיקה GLUCOSE תוצאה 92 mg/dl שם הבדיקה UREA תוצאה 23.10 mg/dl שם הבדיקה CREATININE תוצאה 0.80 mg/dl שם הבדיקה CALCIUM תוצאה 9.47 mg/dl שם הבדיקה PHOSPHORUS תוצאה 4.34 mg/dl הבדיקה WBC תוצאה 5.8 K/ul שם הבדיקה RBC תוצאה 4.98 M/ul שם הבדיקה HB תוצאה 14.2 g/dl שם הבדיקה HCT תוצאה 42.1 % שם הבדיקה MCH תוצאה 28.5 pg שם הבדיקה MCHC תוצאה 33.7 g/dl שם הבדיקה RDW תוצאה 12.6 % שם הבדיקה MCV תוצאה 84.5 fL שם הבדיקה NEUT% תוצאה 61.9 % שם הבדיקה LYM% תוצאה 29.4 % שם הבדיקה MONO% תוצאה 5.6 % שם הבדיקה EOS % תוצאה 0.9 % שם הבדיקה BASO % תוצאה 0.3 % שם הבדיקה LUC% תוצאה 2.0 % שם הבדיקה NEUT.abs תוצאה 3.6 K/ul שם הבדיקה LYMP.abs תוצאה 1.7 K/ul שם הבדיקה MONO.abs תוצאה 0.3 K/ul שם הבדיקה EOS.abs תוצאה 0.1 K/ul שם הבדיקה BASO abs תוצאה 0.0 K/ul שם הבדיקה LUC abs תוצאה 0.1 שם הבדיקה MACRO% תוצאה 0.1 שם הבדיקה MICRO % תוצאה 0.7 שם הבדיקה HYPER% תוצאה 0.6 שם הבדיקה HYPO % תוצאה 1.1 שם הבדיקה MICRO%/HYPO% תוצאה 0.6 שם הבדיקה PLT תוצאה 204 K/ul שם הבדיקה MPV תוצאה 10.7 fL תודה רבה דוקטור !

שחכתי להוסיף דוקטור: שם הבדיקה VITAMIN D (25-OH) תוצאה 53.7 nmol/L שזה מסומן באדום (מתחת לנורמה כנראה...) בנוסף שלחתי את השאלה ביום חמישי והיום יום שיש אני מאוד אשמח אם לא תענה על השאלה ביום השבת עקב חילול שבת תודה רבה ובשורות טובות !

שלום אכן נראה תקין רק בריאות דרור

בת 48 שנתיים לאחר ניתוח שרוול, מרגישה חלשה והמון סחרחורות, מצ"ב בדיקות הדם שביצעתי היום, לאחר ירידה של כ- 40 ק"ג שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה REMARKS (GENERAL) Order Comments WBC K/ul 4.5 NEUT% % 61.4 NEUT.abs K/ul 2.8 LYM% % 28 LYMP.abs K/ul 1.3 MONO% % 5.6 MONO.abs K/ul 0.25 EOS % % 3.8 EOS.abs K/ul 0.2 BASO % % 1.1 BASO abs K/ul 0 RBC M/ul 4.86 HB g/dl 10.1 HCT % 32 MCV fL 66 MCH pg 20.7 MCHC g/dl 31.4 RDW % 19 PLT K/ul 207 MPV fL 9.7 FERRITIN ng/ml 8 קטן מ IRON mcg/dL 19 TRANSFERRIN mg/dl 375

מחסני ברזל נראים ריקים. עלייך לקבל העמסת ברזל ומאמין שתשתפרי במהרה.

התוצאות הבדיקות האלו זה לאחר טיפול לקבלת ברזל שלא עוזר, אני כבר לא יודעת מה לעשות

עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה בגלל קשיים בבליעה וכאב חזק לאחר בליעת כדורים(כאילו זה נתקע בגרון), בנוסף: כאבים בחזה, בבטן העליונה וסביב הטבור, כאב קבוע לאחר שאני שותה (כל משקה) וריפלוקס. מיד לאחר הבדיקה אמרו לי: נראה תקין ונלקחו 3 דגימות, תוצאות ביופסיה: שברים של אפיתל קשקשי מראים אאוזינופילים איטראפיתליאליים בולטים, תואמים עם דלקת ושט אאוזינופילית, קורלציה קלינית מומלצת. במקביל הופניתי להמטולוג בגלל ספירת דם לא תקינה(חשד ללוקמיה), תוצאה סופית: לויקופניה, חסרים לא ברורים, יתכן מרכיב של דיכוי מח עצם, מיקרוציטוזיס משנית לטלסמיה (סביב77 לאורך השנים. ברקע נויטרופניה וטלסמיה מינור) ברקע הפרעת אכילה מסוג אנורקסיה היטהרותית, ופוסט טראומה מורכבת. שאלתי: מה המשמעות של תוצאות הביופסיה? האם זה מעלה חשד לסרטן לאור הנתונים הנוספים? האם מדובר בדלקת? אם כן מה המשמעות של זה? בתודה מראש.

יש לפנות להמטולוג לבירור הממצאים ומידת תרומתם לאיזונופילים בוושט.. ממליץ נטילת סותרי חומצה במינון כפול וחזרה על גסטרוסקופיה.. בכל אופן במקרה מורכב כזה מומלץ ביקורת מרפאת גבטרו לדיון מולטידספלנרי

שלום רב אני בת 59, מרגישה חולה מאוד, עייפה מאוד וחלשה. האם יש בתוצאות הנ"ל להסביר את הנ"ל? מבקשת עצה למי לפנות. תור אצל רופאה המשפחה בשלישי. תודה רבה.

הקובץ לא עלה. ניתן לראות את תוצאות הבדיקה בקישור הבא http://www.interload.co.il/upload/8282901.jpg

מנסה PDF. סליחה..

אין באפשרותי לראות קבצים.

תודה ד"ר גוטווין. חבל שהאתר מכיל אפשרות לא פעילה. בתיבת ההדעה יש אפשרות העלאת קבצי תמונה. מילא. גיל: 59, מגדר: נ, מועד הבדיקה: 10:47 19.06.2018 שם הבדיקה, יחידות מדידה, תוצאה, נורמה תחתון, נורמה עליון WBC, K/ul, 10.5, 4.8- 10.8, RBC, M/ul, 4.85, 4.20- 5.40, HB, g/dl, 13.1, 12.0- 16.0, HCT, %, 43.3, 37.0- 47.0, MCH, pg, 27.0, 26.0- 31.0, MCHC, g/dl, 30.2, 32.0- 36.7, RDW, %, 13.1, 11.0- 16.0, MCV, fL, 89.3, 80.0- 97.0, NEUT%, %, 63.8, 40.0- 75.0, LYM%, %, 22.4, 20.0- 50.0, MONO%, %, 5.6, 2.0- 12.0, EOS %, %, 5.7, 0.0- 7.0, BASO %, %, 0.5, 0.0- 2.0, LUC%, %, 2.0, 0.0- 4.5, NEUT.abs, K/ul, 6.7, 1.9- 8.0, LYMP.abs, K/ul, 2.3, 0.9- 4.5, MONO.abs, K/ul, 0.6, 0.2- 1.0, EOS.abs, K/ul, 0.6, 0.0- 0.6, BASO abs, K/ul, 0.1, 0.0- 0.1, LUC abs, , 0.2, 0.0- 0.4, MACRO%, , 0.4, 0.0- 15.0, MICRO %, , 0.6, 0.0- 10.0, HYPER%, , 0.2, 0.0- 10.0, HYPO %, , 14.3, 0.0- 10.0, MICRO%/HYPO%, , 0.0, 0.0- 10.0, PLT, K/ul, 363, 150- 450, MPV, fL, 8.3, 4.0- 13.0,

כדי לענות יש לדעת את רמת ההמוגלובין.

13.1 תודה