מקולה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

עלייה דרמטית בביקוש לניתוחים פלסטיים בקרב גברים

על פי הערכת האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, במהלך שנת 2018 בוצעו בישראל כ-456 אלף הליכים אסתטיים, כמו הזרקות בוטוקס או חומצה היאלורונית, וכ-65 אלף ישראלים עברו ניתוח פלסטי. מהו הניתוח הפלסטי הנפוץ ביותר? הפרטים בפנים לרגל שבוע הכירורגיה הפלסטית שנפתח היום (11.11) מציג האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית נתונים מעודכנים לשנת 2018. על פי הנתונים, במהלך השנה החולפת בוצעו בישראל כ-456 אלף הליכים אסתטיים וכ-65 אלף ישראלים עברו ניתוח פלסטי במערכת הציבורית והפרטית. כמו כן, על פי הערכות מדי חודש נערכים בישראל למעלה מ-5,000 ניתוחים פלסטיים מסוגים שונים וכ-38 אלף הליכים אסתטיים, כמו הזרקות בוטוקס או מילוי קמטים בחומצה היאלורונית. ניתוחים פלסטיים תמיד היו נפוצים הרבה יותר בקרב נשים, עם זאת בשנים האחרונות ניכרת עלייה דרמטית בביקוש לניתוחים גם בקרב גברים ושינוי המגמה מצביע על כ-40% ניתוחים בקרב גברים וכ-60% בקרב נשים. ד"ר מאיר כהן, יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית בהסתדרות הרפואית, מציין כי: "עידן הרשתות...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למקולה

מחלות עור ופגמים בעור - תמונת המחשה
מחלות עור ופגמים בעור מחקר חדש מציע לראשונה שיטת טיפול חדשה לחולי לישמניאזיס של העור (שושנת יריחו) היכולה להב...
ללמוד עוד על מקולה
עלייה דרמטית בביקוש לניתוחים פלסטיים בקרב גברים-תמונה

על פי הערכת האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, במהלך...

מאת: מערכת zap...
11/11/2018
דימוי עצמי נמוך: אפשר לחזק אותו-תמונה

בכל אחד מאתנו קיים קול פנימי ביקורתי, אבל אנשים בעלי דימוי...

מאת: נעמי בר
15/06/2011
ויטרקטומיה: להציל את הראייה!-תמונה

ניתוח ויטרקטומיה לכריתה של זגוגית העין מיועד למנוע החמרה...

מאת: ד"ר ריטה...
31/07/2018
בדיקת שדה ראייה: להסתכל למחלה בעיניים-תמונה

הראייה כבר לא "כמו פעם"? רואים "כתמים עיוורים"? מספר מחלות...

מאת: ד"ר חנין...
26/09/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למקולה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מקולה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אבי בן 76, בעת ביקורת בביח לאחר ניתוח שאנט, אבי נפל לצערינו בביהח, אושפז, ויומיים לאחר מכן חלה בדלקת ריאות,עבר החייאה ולאחר מכן היה מורדם ומונשם,לאחר התייעצות הוחלט על פיום קנה, כשבוע לאחר מכן הפחיתו את ההרדמה וניסו לבצע גמילה אך לאחר כחצי יום, הוא התקשה לנשום וחיברו אותו שוב למכונת הנשמה.הוא נהיה כחוש מאוד וחלש מאוד, ואנו מאוד דואגים לגורלו כי אין צוות מיומן שיכול לגמול אותו ממכונת הנשמה,ולצערי לוקח זמן עד שמוצאים מקום לשיקום נשימתי. האם המצב מסוכן?, יש משהו שביכולתנו לעשות כדי לשפר את מצבו. מאוד כואב לנו עד שעברנו תלאות לניתוח שאנו ועד שמצבומקצת השתפר פתאום קרתה כל הטרגדיה הזאת. מה היית מציע לנו לעשות, לא רוצים להרגיש שאנו יושבים בחיבוק ידיים אם אנו יכולים לעשות משהו,כמה זמן הוא יוכל להישאר במצב כזה?, אנו מאוד מודאגים, מחכים לתשובה, תודה רבה

שלום רב, כל זמן שהחולה נמצא במצב כזה, במיוחד כשיש צורך בהנשמה מלאכותית, עלולים להתפתח סיבוכים במערכות גוף שונות. לכן, המצב, לפי התיאור, מסוכן. מבחינת המשפחה, הדבר החשוב הוא לבקר אותו ולדבר אתו. גם חולה רדום יכול ליהנות מקולות מוכרים. מצב כזה יכול הימשך שבועות רבים, במידה שלא יתפתחו סיבוכים, כאמור. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

כמה זמן מחזיקים חולה להנשמה מלאכותית ?

שלום רב. אני בת 43 וסובלת מזה 8 שנים בעין ימין ממחלה בשם csr.היו לי עד עתה 3 התפרצויות ע החלמה עצמונית. רציתי לדעת: 1.שתסביר לי יותר על המחלה 2.שמתי לב שחדות הראיה שלי ,מהתפרצות להתפרצות יורדת. האם ניתן לעשות משהו בנדון? תודה

שלום מדובר ב Central Serous Chorioretinopathy בקצרה - זו מחלה שבה נצפית היפרדות אקסודטיבית של הרשתית - כלומר נוזל מצטבר מתחת לרשתית (בשל פגם בשכבה מתחת לרשתית). בשלב מסויים האיזור מצטלק, הנוזל נספג, אבל נותרת רקמה לא תקינה... ושם הראיה אינה טובה איני מכיר שיטה למניעה.....

אני עם CSR חוזר במשך שנים שכבר גרם לי צלקות בעין אחת והתחיל להופיע גם בעין השנייה אחרי תלאות רבות התחלתי לנטול אספרין - שיפור מופלא - לא זו בלבד שההתקפים נעשו נדירים, גם שיש כבר התקף CSR הוא קטן וחולף תוך מספר ימים אני נוטל את האספירין באופן קבוע כדי למנוע את החזרות. חוץ מזה, כיוון שלא חסכתי ברופאים , המטולוג מצא שיש לי מצב גבולי של APLA שאחת התופעות הלוואי שלה היא CSR (וגם לא עלינו התקפי לב) - גם פה האספירין עושה את ההבדל יש לזה מחקרים (לא על קבוצות גדולות) - אבל זה לא ממומן ע״י חברות התרופות, עי מי הרי מרוויח מאספירין אני ממליץ לשקול את התרופה כקו ראשון לטיפול ולמניעה של ההתקפים החוזרים. מחלה ארורה ומתסכלת.

שלום גל 1 יש פגיעה בשכבה של תאים בתוך הרשתית (השכבה הפנימית המצפה את כדור העין) - והם לא מתפקדים מספיק טוב. כתוצאה מכך מצטבר נוזל ברשתית וכך יש עיוות בראיה 2 לעיתים - גם לאחר ספיגה עצמית של הנוזל - נשארים מעט צלקות עדינות ברקמה היכולות לגרום למעט ירידה בראיה איני מכיר שיטה למנוע זאת

שלום אשמח לשמוע אם מי מישהו הצליח לטפל csr ולצאת מזה אני סובל מזה מעל 6 שנים והטיפול שמיטב הרופאים הציעו לי 50/50 ולא אוכל להסתכן באחוזי הצלחה כאלה אשמח וזמין לקבל טיפים מצב אנוש ומסוכן ומחמיר בהדרגה לעין השנייה 0542865488 אהיה אסיר תודה לנצח לכל אחד שימצא לי פתרון מיידי

שלום גל זו מחלה בה יש פגם בתיםקוד שכבת תאים מתחת לרשתית העין. כתוצאה מכך מצטבר לעיתים נוזל מתחת למרכז הראיה (מקולה) המעוות אותה ומפחית הראיה. לרוב הנוזל נספג מעצמו ואין צורך לטפל. לעיתים- נותרת צלקת ולכן, אולי קצת ירידה בראיה. לעיתים זו רק הרגשה שלא באה לידי ביטוי בבדיקה. אין טיפול מונע. אבל לקיחה של סטרואידים בכדורים (למשל, בגלל מחלה כרונית אחרת) עלולה להחמיר. אפשר לקרא על זה למשל פה https://www.reviewofophthalmology.com/article/cscr-diagnosis-and-treatment

שנה עם CSR - שותה כל יום כדור אחד אנטיביוטיקה 100 ימים

שלום גל. בעיקרון אין מניעה מיוחדת (מלבד אולי שקילה של הפסקת טיפול סטרואידים קבוע, אם יש). ההתפרצות לרוב חולפת עצמונית אך עלולה להותיר צלקת/ עיוות במרכז הראיה. אפשר לקרא בהרחבה. כאן https://www.reviewofophthalmology.com/article/cscr-diagnosis-and-treatment

שלום כולם לא מוכרים לי טיפולים מונעים כמו אספירין או אנטיביוטיקה( איזו? יש המון סוגים) ל csr. מציע להיזהר בהצעות כגון אלו ללא סימוכין. רפואיים.

שלום ד"ר, אני בן 25, בעל צלינדר וקוצר ראיה myopia, מרכיב משקפיים מחטיבת הביניים. ביקרתי אצל רופא עיניים לבדיקת סיבה לירידה באיכות הראיה, הילות וקרניים סביב פנסים (לפי מחקר קטן שעשיתי ברשת זו תופעה של קטרקט - שאצלי עפ הרופא אין) וגופים צפים בעין. הבדיקה כללה הרחבת אישונים. הרופא אמר שכנראה הסיבה לירידה באיכות הראיה זה גדילת מספר המשקפיים ולא יותר מכך. האם תוכל לחוות את דעתך בעניין? להלן התוצאות של שתי העיניים: עפעפיים - תקין לחמית - שקטה קרנית - שקופה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ - applantion 14 mm hg קשתית - normal אישון - rrr no apd עדשה - זכה זגוגית - floaters רשתית - שטוחה. מקולה תקינה. עצב הראיה בגדר הנורמה. זה הרופא השני שביקרתי אצלו בתקופת זמן קצרה ושניהם העלו את אותן התוצאות ואף אחד מהם לא הפנה אותי למעקב או לבדיקה נוספת - האם ניתן לסמוך על כך ששני רופאים העידו דבר מה אז זה נכון? לפי חיפוש ברשת ההילות והקרניים יכולים להיות כתוצאה של קטרקט- האם יתכן שאף אחד לא זיהה את זה? אציין שההילות והקרניים יותר מוחשיים כשאני ללא משקפי ראיה (עד לפני מס חודשים לא הייתי נוהג להרכיב משקפי ראיה שיש לי שנים ארוכות פרט לקריאה..הייתי מסתדר טוב) אני אבוד בנושא הזה..

שלום. נשמע מאד לא סביר ששני רופאי עיניים יפספסו קטרקט. זה מאד ברור לעיני הבודק המיומן. וגם לא נשמע סהיר שאוכל לתת אבחנה יותר מקצועית או אמינה ברשת. נסה להחליף משקפיים כפי שהמליצו.

שלום ד"ר בן 36 מטופל אצל פסיכיאטר כבר 8 שנים בתרופות לטיפול בהפרעת חרדה מתמשכת והתקפי חרדה: VIEPEX XR 150 MG CLONEX 3 MG בנוסף מזה שנים רבות שותה כל יום משקה קולה 1/2 ליטר בצהריים+ 1/2 ליטר ביום. עם השילוב אני מאוזן ללא חרדה וללא התקפי חרדה. כל פעם שהיה ניסיון להפסיק את המשקה לאחר ימים בודדים החלה תחושת חרדה חזקה מאוד ונאלצתי לאחר שבועות ספורים של סבל לחזור לשתות קולה. כאשר חזרתי לשתות, לאחר כמה ימים "חזרתי לעצמי" להיות מאוזן ולהרגיש טוב. כעת, לאור השמנה רבה, לפני חודשיים וחצי הפסקתי לחלוטין שוב את שתיית הקולה והתסמינים המוכרים של התגברות חזקה של חרדה הגיעו, החלטתי להתעקש הפעם ואני כאמור 10 שבועות ללא מגע עם המשקה וכל יום יש לי גלי חרדות חזקים מאוד אותם אני מייחס לתסמיני גמילה. פניתי לפסיכיאטר שלי שאומר שאם אני מרגיש התגברות כה חזקה בחרדה ללא הקולה משך זמן ממושך הוא ממליץ לי (באופן מפתיע) לחזור לשתות קולה ולנסות לרזות בדברים אחרות כמו צמצום כמות אוכל או עיסוק יום-יומי בספורט. אני דווקא נוטה שלא לקחת בעצתו כי אני רוצה להגמל אחת ולתמיד מהמשקה בפרט שאני סובל כבר חודשיים וחצי אז לפחות שייצא מזה משהו חיובי, כמו כן אני רוצה להניח כי הסבל יחלוף בעוד חודש-חודשיים כאשר הגוף יתרגל /יתאזן ללא הקולה כך חושבת גם רופאת המשפחה שלי, לא להכנע ולא לחזור לקולה. אציין כי ארוחות גדולות פחממתיות מרגיעות את החרדה שעולה בתקופה זו שאינני צורך קולה כלל. ארצה לשמוע את חוות דעתך לגבי המתואר.

שלום רב, קראתי מעט על התמכרות למשקאות קלים (זה לא עולם התוכן שלי) ואכן מצויין תיאורים דומים למה שאתה מתאר. אני מאמין כי השלב הקשה כמעט מאחורייך אולם תן לעצמך תקופת זמן והגדרת זמן כמה אתה מוכן לסבול את תסמיני החרדות בעקבות הגמילה מקולה. והיה ובעוד חודש חודשיים התסמינים לא חולפים, הייתי חוזר בהדרגה לחצי ליטר קולה זירו (שלעצמו מזיק בדברים אחרים) ומנסה לראות. לחילופין ניתן לבדוק תחליפי קפאין אחרים כמו קפה או טבליות לתחליף הרבה הרבה בהצלחה בהתמודדות הלא פשוטה