יש בדיקה לא פולשנית לוודא היצרות?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/10/2014 | 17:43 | מאת: בן 28

האם יש בדיקה לא פולשנית לגילוי היצרות בשופכה? אני כבר כשמונה חודש עם הפרעה בהטלת שתן, בעיות בזרם, תכיפות, כמה פעמים הגעתי למצב של כמעט עצירת שתן, עברתי בדיקת אורתרוציסטוגרפיה, הרדיולוג ושני אורולוגים קבעו לפי הצילומים שיש היצרות ארוכה בשופכה האחורית, אורולוג מומחה יותר לשופכה בשערי צדק טוען שהבדיקה יצאה לא חד משמעית וכדי לברר סופית צריך לבצע בדיקה נוספת ציסטוסקופיה... אבל אני פשוט לא יכול לעבור עוד בדיקה חודרנית, הבדיקה הקודמת היתה סיוט בלתי רגיל, כאבים שלא יאמנו במהלך הבדיקה, אחרי הבדיקה לא יכולתי להשתין אפילו טיפה אחת במהלך שעות רבות בגלל שזה שרף כמו גיהנום, הגעתי למיון והצלחתי להשתין רק שעתיים אחרי השפעת לקיחת שני כדורי סדורל, כעט חודשיים לאחר הבדיקה אני עדיין עם כאבים לאורך השופכה בגב הפין, מרגיש גם שנגרם נזק לפין של עקמת, הפין נוטה יותר שמאלה, הזקפה יותר קרובה לבטן ופחות יכולה לזוז למטה... אני לא יודע אם בכלל רצוי עוד בדיקה חודרנית במצב כמו שלי, האם יש בדיקה לא חודרנית לוודא היצרות שופכה? אולי mri?

שוב שלום לך, לצערי MRI לא יכול להראות אם יש היצרות בשופכה. אתה יכול לעבור ציסטוסקופיה בהרדמה מלאה- זו הדרך היעילה ביותר לדעת מה בדיוק לא בסדר בשופכה שלך וכך לתת לך פתרונות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת