עצירת שתן

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

13/11/2014 | 15:40 | מאת: דורה

צהריים טובים, אבי בן 80 התאשפז לפני כחודש וחצי עם דלקת ריאות למשך 3 שבועות. מחלות רקע: סוכרת אי ספיקת כליות לעיתים לחץ דם גבוה נוטל כדורים לדילול דם לחץ דם סוכר ואבודרט לפרוסטטה במהלך האישפוז הוכנס לו קטטר לסירוגין היות ולא יכל להטיל שתן באופן עצמאי. לפני כחודש השתחרר מבית החולים עם קטטר לאחר שני נסיונות לגמול אותו מהקטטר ללא הצלחה הופנה ל U.S בפיענוח הכל בגדול תקין רק הפרוסטטה מעט גדולה . הרופא ביקש לעשות ניסיון נוסף לגמילה ואם לא אז יצטרך לעבור ניתוח אבל ללא חתך בבטן. רציתי לדעת: 1. באיזה ניתוח מדובר 2. האם יוכל להטיל שתן באופן עצמאי לאחר הניתוח או שיש מצב שיצטרך להישאר איתו. 3. מה הסיכונים בניתוח כזה. אני מאוד מיואשת ואודה לתשובתך יום טוב

שלום רב, גברים מבוגרים רבים חווים אצירת שתן בגיל זה, ודלקת ריאות או אישפוז יכולים להחמיר הפרעה בסיסית במתן השתן ולהביא לאצירה. קטטר מחוייב כל עוד אינו מטיל שתן עצמונית. בעיקרון כדי לעזור בגמילה מקטטר יש לוודא שאביך מקבל טיפול תרופתי להטבת ההשתנה (למשל עם כדורים מקבוצת חוסמי אלפא או דואודרט).יש לבדוק עם האורולוג המטפל שלכם אם אכן מקבל טיפול זה ואז יהיה קל יותר לנסות ולגמול מהקטטר. בכל מקרה ניתן גם לעבור ניתוח הסרת הערמונית בגיל מבוגר. לגבי סוג הניתוח אם נאמר לכם שמדובר בניתוח ללא פתיחת בטן ככל הנראה הערמונית לא ממש מוגדלת. בעיקרון לאחר ניתוח זה אביך יהיה אמור להטיל שתן ללא קושי, אלא אם הפרעה במתן השתן היתה בשל בעיות בשלפוחית, ואז לא מומלץ בכלל לבצע את הניתוח- ולכן כדאי לדבר עם האורולוג ולהבין ממנו האם יודעים מה מקור ההפרעה, ותמיד אפשר לבצע בדיקת אורודינמיקה לפני הניתוח כדי לקבל עוד מידע.. כל זאת עליך לשוחח עם האורולוג שלו וקבל את כל המידע בצורה מסודרת. מזכירה שכאן זהו פורום כללי בלבד.

08/12/2014 | 21:57 | מאת: דורה

שלום, בהמשך לשאלתי ולתשובתך... ביקרנו אצל רופא אורולוג והוא אמר שכנראה העצירה היא מהשנים האחרונות והאישפוז עקב דלקת ריאות החמיר את המצב ויכול מאוד להיות שניתוח לא יעזור. הפנה את אבי לבדיקת אורודינמית ובהתאם לתשובה יחליט. שאלתי היא אם התשובה תראה שאין טעם לנתח האם יש עוד שיטה (אידוי חימום) שתוכל לעזור או שאבי ישאר עם הקטטר בשארית חייו? אשמח לתשובה בהקדם מודאגת מאוד

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת