שאלה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/11/2014 | 16:29 | מאת: גיא

טיפול בעצירת שתן. מבוגר לאחר נתוח ערמונית מוגדלת וסרטן התחלתי יציב .מטופל באומניק ןלא עזר. ראיתי שהמלצת על מקרה דומה בדאודרט. חוסמי אלפא. האם הכדור אנדרוקור ניתן לטיפול בעצירת השתן? מה תפקידו? יש לו קשר גם לסרטן הערמונית? תודה

שלום רב, לא הבנתי מפנייתך: האם אצרית השתן היא בעקבות ניתוח הסרת הערמונית? האם עבר ההסרת ערמונית בשל סרטן ערמונית? אלו נתונים חשובים לצורך החלטה על המשך טיפול. אבודרט ואנדרוקור שתיהן תרופות שמקטינות את הערמונית וניתנות לרוב למטופלים שסובלים מהפרעות התרוקנות בשל הגדלה שפירה של הערמונית.ניתן לשלב טיפול בהן עם חוסמי אלפא שמשפרים את זרימת השתן. במחקר שבדק שימוש באבודרט כמניעה של סרטן ערמונית נמצא קשר בין הטיפול להמצאות סרטן ערמונית אבל לא נמצא קשר לסרטן ערמונית במחקרים שבהם התרופה ניתנה לצורך טיפול בהתרפעות השתנה.

23/11/2014 | 18:29 | מאת: גיא

ראשית תודה על התייחסותך. הוא סבל מערמונית מוגדלת וסרטן התחלתי . לא טופל בשום תרופה. הגודל היה קבוע בבדיקה ידנית. לפני חודש וחצי עבר ניתוח בקע מאז עצירת שתן מוחלטת גמילה לא הצליחה. החל באומניק לא עזר. ואז ניתן אנדרוקור. תוך כמה זמן זה אמור להשפיע ? האם אי השפעת האןמניק תוך 3 שבןעות זה סימן רע? האם ההשפעה של אנדורקור תעזור לעצירת שתן תוך כמה זמן? מה אם לא? מה עושים? תודה

שלום לך, בעיון חוזר בשאלתך הבנתי שציינת את התרופה "אנדרוקור" . בתשובתי התיחסתי לאבודרט ו"פרוקור"(שם דומה אבל לא אותה תרופה)אלו תרופות שניתנות להקטנת הערמונית, לערמוניות שפירות. "אנדרוקור" היא תרופה שניתנת לטיפול בסרטן ערמונית, והיא לא משמשת לגמילה מקטטר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת