ערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/09/2014 | 09:55 | מאת: עמי

בן 63 , לאחרונה החמרה במתן שתן (מקוטע ואיטי) ב US נימצא משקל 53 גרם,5.2X4.1X5.0 סמ, שארית שתן קטנה אחרי התרוקנות, יש לי הפניה לאורופלומטריה פשוטה ומדידת שארית..בדיקת PSA תקינה. בעיה נוספת שהחלה כעת חוסר שפיכה ..... כיצד ניתן לשפר את מצבי ללא ניתוח ? בברכה ותודה מראש .

שלום לך אני מניחה שציטטת את גודלה של הערמונית באולטראסאונד(לא ציינת זאת).בכל מקרה מדובר בהגדלה קלה, ובהנתן PSA תקין ושארית קטנה איי צורך לדאוג. עדיין, אם זרם השתן מקוטע ואינך מרוצה ממנו ניתן לתת לך תרופות שישפרו את הזרם וגם כאלו שיקטינו את הערמונית. אם אתה נוטל כבר אומניק/קסטראל/קדקס ודומיהם- אלו תרופות שמשפרות את הזרם אך עשויות לגרום לשפיכה אחורית. כאשר מפסיקים אותן התופעה חולפת. אין לה משמעות קלינית ואין מה לדאוג ממנה. ניתן להוסיף לך טיפול באבודרט שתקיטין את הערמונית ואולי זה גם יסייע לך, או להלחיף טיפול לתרופה משולבת כמו דואודרט.. אם התרופות אינן עוזרות הפתרון היעיל ביותר יהיה ניתוח כריתת ערמונית. לפי הגודל המצוטט זה יתאים לכריתה דרך השופכה ללא חתך בבטן.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת