ניתוח TURP: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בשורה בניתוחי כריתת הערמונית

לראשונה בישראל בוצע ניתוח לכריתת ערמונית בעזרת לייזר הולמיום בביה"ח שערי צדק. מומחה: "הייחוד הוא בהסרה של רקמת הערמונית דרך השופכה ללא פתיחת בטן". צרכנות רפואית בבית חולים שערי צדק בוצעו לאחרונה שלושה ניתוחים חדשניים לכריתת ערמונית בעזרת לייזר מיוחד. מדובר בניתוח לכריתת הערמונית כטיפול להגדלה שפירה של הבלוטה. היתרון: אין צורך בפתיחת בטן וניתן להוציא גידולים גדולים מבעבר.הניתוח מתבצע באמצעות לייזר מסוג הולמיום (HoLEP), המאפשר לכרות הערמונית דרך השופכה. ייחודו של הניתוח באפשרות לכרות את רקמת הערמונית החוסמת באופן מלא דרך השופכה, וזאת בכל גודל של ערמונית, דבר המבטל את הצורך בפתיחת הבטן גם במקרה של ערמונית גדולה מה שמוריד הסיבוכים, מפחית הכאב ומקצר את משך האשפוז. במהלך הניתוח מתבצע גלעון ערמונית, בדומה לקילוף תפוז מבפנים, וכל התוכן החוסם נכרת, למעשה חותכים עם לייזר בין קופסית הערמונית לבין הרקמה המוגדלת. הרקמה מועברת לתוך השלפוחית, מרוסקת...
ללמוד עוד על ניתוח TURP
ערמונית מוגדלת: הפתרון הניתוחי-תמונה

הגדלה שפירה של הערמונית היא מצב נפוץ בקרב גברים מעל גיל 50....

מאת: מערכת zap...
02/04/2014
הגדלה שפירה של הערמונית: מדריך-תמונה

רבבות גברים בישראל סובלים מהגדלה שפירה של הערמונית ו"רצים"...

מאת: ד"ר חיים...
01/01/2018
בשורה בניתוחי כריתת הערמונית-תמונה

לראשונה בישראל בוצע ניתוח לכריתת ערמונית בעזרת לייזר...

מאת: מערכת zap...
07/08/2012
הגדלה שפירה של הערמונית-תמונה

ערמונית מוגדלת היא תופעה נפוצה מאוד, אך מעבר לחוסר הנוחות...

מאת: ד"ר שירה...
13/08/2009

ניתוח TURP: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב, בן 57, סובל מחסימה משמעותי של ערמונית קטנה, ללא הטבה אחר תרופות.לאחר התייעצות(כולל כאן-שוב תודה)והבשלה מנטלית החלטתי להתנתח. הוסבר לי שלניתוח בלייזר יש יתרונות(לא רבים) על פני turp המקובל יותר. אלא שיש מסתבר גם כמה סוגי לייזר: ירוק, olep, ואולי עוד.קיימת גם אופציית אידוי.שאלתי היא האם עקרונית יש הבדל מהותי בין סוגי הלייזר מבחינת משך ההחלמה והסבל במהלכה, או סיבוכים אפשריים. אני שואל לפני שהחלטתי על מנתח כי חוששני שכל-אחד ימליץ על השיטה שבה הוא נוקט, ואז קשה עוד יותר להחליט.עקרונית יש לי כיסוי ביטוחי, כך ששאלת העלות לא משמעותית. תודה!

שלום לך, מטרת הפורום הזה הוא לתת ידע כללי על בעיות ערמונית שונות ועל האופציות הטיפוליות ולא להמליץ על מנתח ספציפי או על שיטה מסויימת וגמובן שהוא אינו תחליף לשיחה עם הרופא המטפל שלך- או במקרה זה- המנתח- אצלו אתה יכול לקבל את כל התשובות לשאלות וחשוב שתבחר מנתח מתאים ומוביל בתחומו, ועמו תשב ותדון על הכל. בעקרון כל ניתוחי הערמונית באשר הם הם יעילים ובוודאי בידי המנתח המנוסה, גם מאוד בטוחים ובעלי תופעות לוואי מעטות, וביניהם גם הלייזר. משך הניתוח, יכולת ההחלמה והתופעות השונות תלויים כולם לא רק בסוג הניתוח/הלייזר עצמו, אלא בגורמים שונים כמו גודלה של הערמונית, מצבך הכללי, תרופותיך ועוד ועוד. אנא פנה למנתח והתייעץ עמו בכל האופציות השונות וכך תוכל לבחור מה הכי מתאים לך.

ממליץ לבצע ציסטוסקופיה וכנראה TURP כדי לשחרר את החסימה. במקביל לקחת את התרופה ההורמונאלית .

זו היתה תשובה

אני בן 61, ערמונית מוגדלת 70ג', בעיות במתן שתן (חוסר התרוקנות השלפוחית ולחץ לפעמים). האורולוג ממליץ על ניתוח. האם יש אפשרויות אחרות?

שלום לך, אם לא ניסית עדיין- יש גם טיפולים תרופתיים שיכולים להקל עליך, שיכולים לשפר את זרימת השתן וגם להקטין את הערמונית אם ניסית תרופות וזה לא עזר או גרם לך תופעות לוואי, אכן הניתוח הוא האופציה היעילה.

תבדוק את שיטת האידוי המשולבת (TURP+TUVP) מאפשרת פתרון ללא חתך חיצוני ומתאימה גם לערמוניות גדולות במיוחד. אשפוז של 24 שעות והחלמה מהירה יותר. בהצלחה

שלום שירה, לפני כ 7 שבועות עברתי ניתוח channel turp בערמונית עם סרטן גרורתי בגלל הפרעות למתן שתן והשבוע סיימתי גם 10 הקרנות לערמונית בגלל כאבים קשים. כתוצאה מההקרנות, הכאבים מהערמונית נעלמו לחלוטין - 100% הצלחה. מאז הניתוח (כאמור 7 ש') אני עדין סובל מכאבים בעת מתן השתן למרות שחל שיפור בזרם ואני נאלץ להמשיך כל הזמן עם סדוראל אחרת המצב מחמיר מאד. עדין תכיפות בלילה בעיקר אך לפעמים גם ביום אני חש צורך להתרוקן כל חצי שעה. הכאבים הם בשלפוחית, ברקטום, בשרירי רצפת האגן ואפילו בפין ולעיתים הם כה עזים עד שאפילו האסלה גונחת. בד"כ אין בריחת שתן למעט מקרים של צחוק חזק מאד. האם זה טבעי או שההחלמה איטית מדי?

דורון שלום רב, התלונות שאתה מתאר הן לצערי חלק מוכר מתהליך ההחלמה לאחר הטיפול שעברת. אין טווח זמנים מדוייק להחלמה לאחר קרינה או ניתוח, היות וכל אדם מחלים בקצב אחר אבל הממוצע המקובל הוא עד 3 חודשים, ואתה עדיין בטווח זה. צריך לזכור במקרה שלך שעברת גם קרינה וגם ניתוח לאותו איזור כך שכנראה אצלך הסבל כפול ואולי גם זמן ההחלמה... הייתי ממליצה לך להתייעץ עם האונקולג/אורולוג המטפל שלך לגבי הטבת התסמינים מבחינת נוגדי כאב- אתה יכול לנסות טיפול בנורופן/אדוויל ודומיהם או במשהו חזק יותר. חשוב שתשתה הרבה ותקפיד על ריכוך הצואה כדי להקל על עצמך. אם יש לך ממש קשיים בהתרוקנות אולי תנסה חוסמי אלפא (קסטראל או אומניק) שמרפים את שריר הסוגר ואמורים להקל על ההשתנה. הרבה בריאות.

שלום שירה, כמו הרבה חולי סרטן או חולים בכלל שסובלים מכאבים בעוצמה גבוהה טופלתי במשך מספר חודשים בתרופות אופיאטיות ולאחרונה עד ההקרנות גם בקנאביס רפואי. כפי שכל החולים מסוגי יודעים, התרופות האופיאטיות מסוג אוקסיקודון, טראמאדקס ודומותיהן גורמות לעצירות שהיא גרועה כמעט כמו הכאבים עצמם. מתחילים עם לאקסטיבים למיניהם וחוטפים דיכאון, טחורים ומה לא. וראה זה פלא, כשסיפרתי לאחות הממונה על הטיפול התומך ומניעת כאב במחלקה האונקולוגית שאני סובל מעצירויות היא מיד הפנתה אותי לקבל מירשם לתרופה אופיאטית בשם טארג'ין שמכילה את אותו אוקסיקודון עם תרופה אחרת שמנטרלת את ההשפעה המזיקה על המעיים והעצירות חלפה כלא היתה. כששאלתי את רופא המשפחה הוא הגיב ב: בוודאי, אני מכיר את זה... שאלתי: מדוע לא נתנו לי את הטארג'ין כבר מהתחלה, למה כל החולים שאני פוגש שמתלוננים על עצירות ואני מספר להם על הטארג'ין לא שמעו עליה והמידע עובר מאוזן לאוזן במקרה הטוב? למה צריך לסבול כל כך הרבה זמן לפני שמקבלים פיתרון?