נגישות
נגישות

פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/02/2015 | 07:52 | מאת: חזי

לבעלי יצא בבדיקת psa 6.1 וfree .014 האם יש צורך לעשות ניתוח או להמשיך להיות במעקב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ניתן לענות לך על השאלה כי חסרים הרבה מאוד פרטים. עליכם לפנות עם התוצאות לאורולוג המטפל שמכיר את בעלך ויכול לבדוק אותו ולפי הממצאים והבדיקות יחליט מה לעשות עם הנתונים שאת מצטטת.

26/02/2015 | 19:50 | מאת: 0537201575

היום קיבלתי תשובות של בדיקות שגרתי והרופא אמר שאני צריך לראות דחוף אורולוג כי התוצאה של PSA גבוה 4.67 האם זה קריטי אני בלחץ אדיר כי רק סוף שבוע הבא יש לי חור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להתייחס למה שאתה כותב כי אין לי פרטים משלימים רבים כמו גילך, רמות PSA קודמות וגם לא בדקתי אותך. לכן, רצוי להרגע, המתנה של שבוע לא תשנה כלום ולא תפגע בך. כשתהיה אצל האורולוג עליך לעבור בדיקה גופנית של הערמונית, והוא יראה לאור כל המידע שבידו אם יש מקום להמשיך בירור. זכור שעלית PSA יכולה לנבוע מהרבה מאוד סיבות ולא רק מסרטן לערמונית. בכל מקרה- הכל בר טפול.

26/02/2015 | 16:21 | מאת: שוקי

בן 62. קולונוסקופיה בוצעה ב- 22.12.14 בדיקת psa במסגרת בדיקות סקר בתאריך 6.01.15 הערך שנמדד 10.5 ב- 8.01.15 ירד ל- 7.13 בתאריך 29.1.15 נמדד ערך של 4.08 בתאריך 25.2.15 נמדד ערך של 3.76 בבדיקה דרך החלחולת האורולוג אמר שהכל תקין האם יש מקום לבצע בדיקות נוספות משלימות ?.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, נראה שכנראה עלית ה PSA היתה אולי בעקבות הבדיקה שעברת, כי עובדה שהרמות יורדות ככל שמתרחקים ממנה. נראה לי שניתן לחכות 3 חודשים ולא לבצע שום בדיקות ולחזור על ה PSA- אם הרמות יציבות ונמוכות אין כנראה מקום לדאגה. בכת מקרה עליך להיות במעקב האורולוג המטפל שלך.

ביצעתי צילום ct בכליות ובדרכי השתן ואלו הממצאים: בלוטת ערמונית בנפח כ- 25 סמ"ק. שארית שתן מינימלית לאחר התרוקנות. רציתי לדעת אם יש צורך לגשת לרופא או שמא התוצאות תקינות? אני בן 52 והצילום בוצע בעקבות אבנים בכליות שהיו לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שתיארת תקין. בלי קשר לתוצאות הבדיקה.- אם יש לך הפרעות במתן השתן מומלץ להתייעץ עם אורולוג.

25/02/2015 | 08:42 | מאת: דנה

בבדיקת psa 3.46 לבעלי, עשה בדיקת זרימת שתן והתוצאה voiding time t100 20%. flow time 29 max flowrate 13.1 voided volume 209 האם יש דאגה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלוםר ב, ע"פ מה שציטטת סה"כ הבדיקה תקינה. כמובן שיש לשפוט את הממצאים האחרים בבדיקות השונות שביצע ובבדיקה הגופנית שלו- יש לפנות לאורולוג המטפל.

24/02/2015 | 01:34 | מאת: חני

לבן הזוג שלי יש אורופלזמה רדומה איך אפשר לדעת אם ניתן לדבר מזה כשאנחנו מקיימים יחסי מין ואם כן יש לי צריבה ונמצא רק דלקת בשתן האם יש סיכוי להדביק מאורו פלזמה בעתיד ממנו והאם יש לזה השפעה שונה אצל אישה מה דרך הטיפול בזה ומה זו החלמה בעצם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אינך בפורום הנכון. בכל מקרה אם יש לך צריבה עליך לבקש לבצע גם בדיקת PCR בשתן שתראה אם גם לך יש אוריאופלזמה. הטיפול הוא באנטיביוטיקה המתאימה לחיידק הספציפי הזה, בד"כ אזניל, במרשם רופא.

22/02/2015 | 17:59 | מאת: שרה

שלום. ביצעתי היום בדיקה אורודינמית בבית חולים במרכז בגלל תכיפות במתן שתן לא מאמץ. בת 65. מסרו לי תשובות אך לא טרחו להסביר מאומה. אודה על הסבר. רושמת את העיקר: non-invasive flow: the patient voided with a normal stream. pvr 70cc. fulling cystometry: delayed sensation of filling. normal compliance. incresed capacity. low presure detrusor overactivity was demonstrated towards the end of filling without leakage. SUI was not demonstrated.. cystography: normal bladder contour. V-U reflux was not visualized. funneling of bladder neck and proximal urethra during detrusor overactivity אודה אם תוכלי להסביר ומה הטיפול שבדרך כלל נהוג.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, אינך בפורום הנכון. בכל מקרה בקצרה עושה רושם שהבדיקה שלך תקינה סה"כ. ככל הנראה פעילות יתר קלה של השלפוחית, אך בלי עדות לדליפה. עליך לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא שהפנה אותך אליה ולקבל ממנו את ההסבר המלא כי הוא מכיר את הבעיות מהן סבלת ושבגללן שלח אותך לבדיקה, ויוכל לתת לך את הטיפול המיטבי.

לחבר שלי יש בעיה בזקפה, הולך לשירותים הרבה בלילה והשתן מקוטע, האורולוג אמר שיש לו "שרירים חזרים מידי" בשלפוחית ונתן לו לשתות אומניק(טמסולוסין), שזה הבנתי לגידול שפיר בערמונית וגם התסמינים מתאימים..הרופא אמר שיקח את זה חודש ויחזור אליו..אז בעצם הרופא התכוון לגידול שפיר בערמונית? ומה קורה אחרי החודש?הוא יצטרך לחזור על הטיפול עוד במשך החיים? חבר שלי בן 35 זה צעיר בשביל ערמונית מוגדלת האם הוא בסיכון יתר למשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טמסולין זו תרופה שעוזרת להרפיית שריר הסוגר ובכך להקל על תסמיני ההשתנה מהם סובל החבר שלך. אין לתרופה זו קשר לגודלה של הערמונית. רוב הגברים מעל גיל 50 סובלים מדרגה כזו או אחרת של הפרעה במתן השתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית, שיכולה להפריע גם אם אינה גדולה משמעותית. כדאי שיבדק אצל האורולוג למעקב, אם התרופה עוזרת יש להמשיך אותה קבוע.

20/02/2015 | 14:38 | מאת: יצחק

האם מוכרת לך בדיקת שתן שמתבצעת בהדסה עין כרם, לאיבחון סרטן הערמונית?? הבדיקה אמורה לתת אינדיקציה למי שיש לו PSA חשוד, הומלצה לקרוב שלי לאחר ביופסיה חוזרת שבוצעה בגלל PSA שלא הפסיק לעלות(היה 12) ולאחר ביופסיה תקינה המשיך ל15. כפי ששמעתי הבדיקה אינה בסל. האם לדעתך בדיקה זו עדיפה על MRI? שגם יקר מאוד, אבל אולי כן בסל!?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מניחה שמדובר בבדיקת PCA3 בשתן, שמבוצעת בהדסה ואינה בסל כך שיש לשלם עליה באופן פרטי. גם היא, וגם MRI לצורך הענין יכולים לתת כיוון האם ביופסיה חוזרת הכרחית במקרה שיש המשך עלית PSA ולא נמצאה סיבה ממאירה בביופסיה. יש היום גם אפשרות לבדוק את הממצאים מהביופסיה הקודמת בשיטות שונות שיכולים לתת עוד מידע - למשל בדיקת אונקוטסט - שאף היא לא בסל ואף היא בתשלום פרטי. התייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

22/02/2015 | 10:34 | מאת: יצחק

MRI כן בסל?? אם לא האם אחד מהם מאושר ע"י המשלים- שב"ן או הביטוחים הפרטיים?

18/02/2015 | 13:10 | מאת: לרה

סבא שלי מטופל בתרופה לפרוסטטה Debenulin או Debenilin כבר שנים, וטוען שהחברה הפסיקה לייצר. האם יש תחליף? מה השם הגנרי של התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן מדובר בתרופה ישנה שלא מיצרים. כיום ניתן להשיג תרופות דומות כגון- אומניק/טמסולין/קסטראל/אלפו-קל/היטרין, בכל בית מרקחת בכל קופ"ח, דרך מרשם רופא

18/02/2015 | 08:24 | מאת: אליעזר

בס"ד לפני 3 שנים נטלתי סימבלטה והפסקתי בגלל אצירת שתן. היום 1/2 1 שנה אחרי ניתוח וירידה כ-50 ק"ג הרופא ממליץ לחזור לסימבלטה. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מנגנון אצירת שתן של סימבלטה לא קשור בערמונית. הדרך היחידה לדעת אם זה יקרה היא לנסות לקחת את התרופה ולראות. כפי שעשית בעבר- אם זה גורם לאצירת שתן, יש להפסיק את הטיפול.

16/02/2015 | 13:49 | מאת: איתמר

בן 59, לוקח אבודרט יותר מחצי שנה. לוקח קסאטראל מספר שנים.+ סיאליס5 הרבה ימים.אך לא ממש מדי יום! PSA היה תמיד באיזור 4.5. לכשהתחלתי אבודרט ירד PSA ל3.6 ועכשיו למרות האבודרט שוב עלה ל4.5. גם גודל הערמונית לא ירד בUS האחרון גודל 85. האם להמשיך אבודרט?? האם יש לעשות משהו בגלל עליית PSA? אציין שבעבר עברתי ביפסיות כשPSA היה 6. ראיתי שכתבת שיש מחקר שקבע שלאנשים שקבלו אבודרט היה סרטן יותר קשה?? תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תמיד כדאי שהאורולוג שעוקב אחריך יבדוק אותך ויראה מה מגמת ה PSA ומה הממצאים בבדיקתך הגופנית. אם יש עלית PSA תחת שימוש קבוע באבודרט בהחלט יש מקום לשקול ביופסיה. אני מביאה כאן ציטוט מתוך עלון לצרכן של התרופה אבודרט : "במחקר קליני בגברים עם סיכון מוגבר לסרטן בבלוטת הערמונית, גברים שנטלו אבודרט פיתחו דרגה חמורה יותר של סרטן בבלוטת הערמונית בשכיחות גבוהה יותר בהשוואה לגברים שלא נטלו אבודרט. השפעת התרופה על תופעה זאת איננה ברורה." זה ממצא שעלה במחקר ושהם מחוייבים לדווח עליו. זה ממש לא אומר שכל מי שנוטל אבודרט בהכרח יחווה סרטן ערמונית..

17/02/2015 | 18:54 | מאת: איתמר

יש אפשרות להחליף ביופסיות,בMRI?? כי בשלב זה מדובר בבדיקה אחת של PSA שהגיע ל4.5? האם היית מגדירה את מצבי כסיכון מוגבר?? שזה אומר מבחינתי להפסיק אבודרט?!אני מבין מתשובתך שיש מקום לבדיקה והיוועצות בשל העלייה ברמתPSA!האם זה צריך להיות דווקא אצל מי שיוכל לזכור איך הייתה הערמונית בעבר?בכל אופן לא נבדקתי כשנה! לUS ובדיקות דם נשלחתי ע"י רופאת משפחה! אלף תודות על התייחסותך ותשובתך!!

15/02/2015 | 00:29 | מאת: יצחק

אני בן 72 .סובל מערמונית מוגדלת ומטופל תרופתית כ-20 שנה,כעת בדואודרט. לדעת האורולוג המטפל יש מקום לנתח והמליץ על ניתוח דרך השופכה . מכיוון שיש לי גם ביטוח פרטי שבו אני יכול לבחור כל רופא אני מתלבט לגבי בחירת שיטת הניתוח והרופא המנתח לאחר שראיי פרסומים באינטרנט על אפשרות לאידוי הערמונית, וניתוחי לייזר למיניהם. שאלותי: 1.האם אידוי ערמונית הינה פרוצדורה מוכרת ויעילה 2. כיצד לבחור באופו מושכל את שיטת הניתוח ואם יש שיטה מומלצת . 3. האם חייבים לעבור בדיקת ציסטוסקופיה לפני הניתוח או שאפשר לשלבה בניתוח. האם בדיקה זו מחוייבת בכל מקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, שית הניתוח להסרת הערמונית נקבעת ראשית בהתאם לגודלה של הערמונית:אם מובר בערמונית גדולה מ 55 סמ"ק לרוב יומלץ על ניתוח פתוח, כלומר הוצאת הערמונית דרך חתך בבטן התחתונה. אם מדובר בערמונית קטנה יחסית ניתן בהחלט להוציאה דרך השופכה. אידוי ולייזר הן אופציות ניתוחיות שהפכו לאחרונה יותר מוכרות, אך אינןבהכרח בסל הבריאות, ומניחה שבשיטות אלו עליך להפעיל ביטוח פרטי. השיטה הרגילה של ניתוחי הערמונית דרך השופכה (בעזרת חיתוך באנרגיה חשמלית) מאוד מוצלחת ויעילה ובידי המנתח המיומן מאוד מועילה וניתן לבצעה בבתי החולים במסגרת ביטוח הבריאות הרגיל שלך דרך קופ"ח. בחירת הניתוח השיטה והמנתח תלויה בהרבה גורמים שחלקם ציינתי, אבל גם במצב המטופל עצמו, מחלות הרקע, תרופות וכו, במנתח וכמובן בביטוחים השונים. ממליצה לך להתייעץ עם מנתחים מומחים בעלי שם ומוכרים שיש להם מיומנות מוכחת. לשמחתך במדינת ישראל יש הרבה מאוד ומתחים מצויינים שעובדים על כל קופות החולים והביטוחים השונים. איני יכולה להמליץ לך על מנתח ספציפי, כדאי שהתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ועם אנשים שכבר עברו את הניתוח.

14/02/2015 | 21:15 | מאת: שאול

שלום רב, בהמשך לשאלה שלי בעבר שנענתה היטב: בן 56, לפני כמה ימים עברתי ציסטוסקופיה, הרופא הבודק כתב באנגלית שגודל ה- prostatic urethra הוא 2.5- 3 סמ.כל השאר תקין.לפני 3 חודשים עברתי גם בדיקה אורודינמית שקבעה שיש לחצים חסימתיים גבוהים והשלפוחית תקינה. בינתיים נמשך התסמין העיקרי של השתנה תכופה מאוד (כל שעה בערך ביום,עם התאפקות... בלילה רק 1-2 קימות)אני ממשיך לקחת קסטרל 10 מג כבר כמעט שנה. אשמח לעצה: האם ניתוח(שאיני שש אליו) אכן ישפר משמעותית? היש טעם בהמשך הקסטרל? האם ייתכן שלמרות שהשלפוחית תקינה בבדיקות, היא בכל זאת משפיעה על התכיפות ואז הניתוח יועיל פחות. גודל הערמונית ב- אולטרה סאונד- 25 סמק. תודה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין ביכולתי לתת לך תשובה מושכלת שכן המידע חסר, ופורום אינטרנטי אינו המקום לטיפול אלא רק נותן יעוץ כללי בלבד. אזכיר לך שכפי שצויין, גודלה של הערמונית אינו קובע את חומרת התסמינים. אם יש לך עדות לחסימת מוצא הלשפוחית ע"פ בדיקת אורודינמיקה גם בהנתן גודל תקין של הערמונית, בהחלט ניתן לצפות שטיפול בקסטרל יקל עליך. עם זאת, אם אחרי שנה של טיפול אין לך הטבה כנראה שמיצית אותו, ולכן עליך לפנות לאורולוג המטפל שלך ולתייעץ עמו על החלפת טיפול תרופתי או אולי ניתוח. בידיו של המנתח הטוב והמיומן תוצאות הפעולות הללו מאוד טובות ויש מנתחים מצויינים בארץ, שעובדים עם כל קופות החולים ובתי החולים או דרך הביטוחים הפרטיים.

ד"ר חתומי שלום, בן 55, בריא למעט BPH. נוטל סיאליס חד-יומי כחצי שנה (שלא ממש עזר ל-BPH), ובעקבות פנייה אלייך כאן ב-6/1/15 שבה ציינת שאין בעיה ליטול גם טמסולוסין (בהפרש של כמה שעות), התחלתי עם טמסלוסין לפני שבועיים. לאחר יומיים-שלושה נדמה היה שזה עוזר קצת, אבל זה כנראה היה מקרי. עכשיו, יש כאבי גב תחתון (מציק אבל נסבל), אך אין שינוי בערמונית, בעיקר צורך תכוף בהטלת שתן ודליפת שתן מדי פעם (יש ימים שיותר ויש ימים שפחות). שתי שאלות: (א) אם טמסולוסין לא עוזר אחרי שבועיים, האם יש טעם להמשיך? (ב) אם טמסולוסין לא עוזר, האם אבודרט עשוי לעזור (לא השילוב)? החשש שלי מהפרעה בתפקוד מיני עם טמסולוסין התבדה, אבל הבנתי שבאבודרט הסיכוי לכך גבוה יותר והפסקת התרופה לא תמיד מפסיקה את תופעת הלוואי הזו. אשמח לדעתך. תודה וסופשבוע נעים, אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם טיפול תרופתי לא עוזר יש לשקול להחליפו. לצערי בפורום אינטרנטי אין לי את כל הכלים לתת יעוץ מיטבי ועליך לפנות לבדיקה אצל האורולוג כדי להעריך את גודלה של הערמונית, תפקוד הכליות, שארית השתן ועוד מדדדים, וכולל מצבך הכללי כדי לתת לך את הטיפול שהכי מתאים לך. אם תרופות לא עוזרות יש בהחלט מקום לשקול שינוי ואם זה לא עוזר או באם מופיעות תופעות לוואי שלא מצליחים להסתדר איתן השלב הבא הוא ניתוח. באופן כללי, אבודרט כתוספת לטמסולין יכול לעזור, בעיקר אם הערמונית שלך גדולה. זה נכון שעלולות להיות לו תופעות לוואי של ירידה בחשק המיני אבל זה לא בהכרח. התייעץ עם האורולוג שלך.

17/02/2015 | 23:58 | מאת: אורי

שלום רב, אני בן 65. עקב קשיים וצריבה בהטלת שתן פניתי לאורולוג, וזה שלח אותי לבדיקות מעבדה (דם ושתן) ואולטרה סאונד. בתוצאות בדיקות המעבדה, כפי שהוצגו באתר האינטרנט של קופת חולים, לא ראיתי ממצא חריג כלשהו (ככל שהבנתי, כל הממצאים היו צבועים כחול ובתחום הנורמלי). בדף האולטרה סאונד, לעומת זאת, הוצג בפניי כתב הסתרים הבא, ואודה על הסבר בעברית פשוטה מה פירושו: א.ס. כליות ודרכי שתן סיבת ההפניה: בירור ממצאים: שתי הכליות בגודל וצורה תקינים ובעלות פרנכימה שמורה. בכליה ימנית הודגם גודש קל במערכת מאספת. בכליה שמאלית הודגמה ציסטה קורטיקלית בגודל 1.9 * 1.7 ס"מ. שלפוחית השתן יחסית בדיסטנציה. דופן השלפוחית מעט משוננת. הערמונית מוגדלת משמעותית כ- 7 * 5.5 * 5.3 כ- 108 סמ"ק. התרוקנות שנייה עם שארית של 268 סמ"ק. ממצא לוואי: באונה ימנית של הכבד הודגמו מספר מוקדים אקוגניים עד 1.7 ס''מ - כנראה המנגיומות. סיכום: כמתואר לעיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רק להזכירך, את "כתב הסתרים" של תצאות הבדיקות מי שצריך לפענח לך הוא האורולוג ששלח אותך אליהן. אל תשכח שכאן זהו פורום אינטרנטי שאינו תחליף לבדיקה ישירה אצלך אורולוג! באופן כללי "אתרגם" לך כבקשתך, את הממצאים באולטראסאונד: הכליות מתוארות כתקינות, יש לך ציסטה קטנה בכליה שמאלית שאין לה משמעות קלינית(ציסטה=מעין שלפוחית המכילה נוזל, ובמקרה שלך ככל הנראה שפירה). השלפוחית שלך היתה מאוד מלאה בבדיקה, והערמונית שלך מאוד מוגדלת, ואינך מתרוקן בצורה מיטבית כי יש לך שארית שתן גדולה יחסית של 260 סמ"ק. זה מחייב טיפול ועליך לגשת לאורולוג שלך בהקדם!! בכבד מדובר בממצאים שפירים שאין להם רלוונטיות אורולוגית

16/02/2015 | 09:46 | מאת: חיים

10/02/2015 | 13:03 | מאת: נפתלי

תודה רבה על תשובתך בה המלצת עלU.S. לאשכים + דופלר. מה זה דופלר לאשכים? האם הבדיקה מתבצעת באותה הזדמנות ואותו מקום? האם הבדיקות מאוד לא נעימות? בכל אופן שוב תודה על פורום נפלא שאת מנהלת!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת דופלר אשכים מתבצעת במקביל לאולטרסאונד אשכים רגיל ומטרתה להדמות את זרימת הדם באשכים. מדובר בבדיקה פשוטה לא פולשנית ולא כואבת שאין בה שום סיכון,גלי קול אינם קרינה ואינם מזיקים.

10/02/2015 | 11:30 | מאת: 0545598612

בן 59 וסובל מהגדלה שפירה!ברצוני לשאול מספר שאלות:האם השימוש בדואודרט יכול לגרום לסרטן הערמונית אחרי שימוש ממושך?האם ישנה שפיכה אחורית אחרי שנוטלים דואודרט(בקיום יחסי מין)האם הגדלת הינה בעיה תורשתית ואם כן איך להדריך את ילדיי בכדי שלא יגיעו עם הגיל למצב שלי?לא עשיתי אף פעם psa free total.האם צריך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. לא הוכח ששימוש בדואודרט גורם לסרטן ערמונית. כן נמצאו מס' מקרים של סרטן ערמונית בדרגה גבוהה בחלק ממטופלים שנטלו דואודרט ושנבדקו לסרטן ערמונית. 2. שפיכה אחרוית יכולה לקרות בטיפול בדואודרט בשל החלק שמכיל טמסולין שגורם להרפית הסוגר ולזרימת זרע חזרה לשלפוחית. 3. הגדלת הערמונית קרוית בגילאים של 50 ומעלה כמעט לכל מי שיש לו ערמונית (גברים), כתהליך טבעי בגוף כתוצאה משינוייןם הורמונאליים של הגיל. אין הרבה מה לעשות נגד התהליכים הללו, אך אם יש הפרעות במתן השתן בהחלט יש לפנות לבדיקה רופא ולטפל בהן. 4. אם בדיקת PSA רגילה היא בתחומי הנורמה לגילך ולגודל הערמונית שלך (ובמעקב אורולוגי גם בבדיקה גופנית) אין הכרח להרחיב לבדיקת PSA חופשי, אלא אם האורולוג שלך המליץ

11/02/2015 | 12:11 | מאת: איתמר

אני מבין שנושא המחקר התייחס לאבודרט ולא דווקא דואדרט,?? האם היית מייעצת להימנע משימוש של יותר משנה או פחות מזה?? מה שכתבת קצת מפחיד!! זו תרופה מצויינת פרט לזה שכנראה פוגעת קצת בזיקפה.

07/02/2015 | 19:59 | מאת: אמנון

שלום דר חתומי, האם ניתן לאבחן את הערמונית על ידי סריקת MRI וספקטרוסקופיה? האם זה יכול להחליף ביופסיה? תודה ! א

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עד כה אין תחליף לביופסיות ערמונית באבחון סרטן ערמונית, ואני מאינה שלזאת אתה מתכוון בדיקות עזר כמו MRI ניתן לשלב בעזרה להחלטה על המשך בירור במקרה בו האבחנה אינה חד משמעתית. יש היום גם ערכות מיוחדות אפי-גנטיות שיכולות לעזור באבחון או למקד אותו(שאינן כמובן בסל הבריאות).

05/02/2015 | 17:17 | מאת: rafi

שלום. אבא שלי שיהיה בריא, בן 71, מחובר לקטטר מזה כשנה וחצי. השבוע ביצע צילום אולטרא סאונד שם היה כתוב: ערמונית מוגדלת 90 סמ"ק. בנוסף: כליה ימינית ושמאלית - תקינים. האם גודל הערמונית מצריך ניתוח כריתה? האם יש פתרונות? האם זה בסדר ולהמשיך מעקב?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גודלה של הערמונית לא יקבע את הצורך בניתוח, אלא רק אם יש לו הפרעות במתן השתן. לא הסברת מדוע הוא עם קטטר. אין לי מספיק פרטים על מצבו של אביך ועל מחלות הרקע שלו באופן כללי- מזכירה לך שכאן זהו פורום אינטרנטי שיאנו תחליף להתייעצות אישית אצל אורולוג ולבדיקות כולל בדיקה גופנית: אם הסיבה שאביך עם קטטר היא שאינו יכול להטיל שתן ולא הצליחו לעזור לו עם תרופות יש בהחלט מקום לשקול ניתוח להוצאת הערמונית. אם הוא לא במצב כשירותי לניתוח אזי לגודלה של הערמונית בהחלט אין משמעות והוא יכול להמשיך להטיל שתן דרך קטטר קבוע

אז ככה,אבא גר בבית אבות,הוא מוגדר כסיעודי. הוא סובל ממחלות כרויניות, סכרת+אינסולין,אי ספיקה כלייתית(קריאטנין אחרון 1.59)בצקות ברגליים,לחץ דם,נוטל מדללי דם ואלתרוקסין. הוא מחובר לקטטר היות ולפני שנה וחצי לא הצליח לתת שתן עצמאית ורק עם קטטר בלבד ישנה יציאת נוזלים. הסיבה שאני פונה עכשיו היא בעקבות מקרה שקרה לפני חודש, האח בבית אבות לא הצליח להחליף לו קטטר ורק אורולוג במיון הצליח להחדיר לו קטטר 22F. אם כן, מהם הסיכונים בניתוח,בהתחשב במצבו של אבא ?

04/02/2015 | 22:18 | מאת: אבי

שלום בן 28 סובל מדלקת כרונית בערמונית כמה שנים טובות(התחיל מדלקת בדרכי שתן ואי קיום יחסי מין). במהלך השנים האורולוג נתן לי ציפרודקס 500 מג פעמיים ביום למשך חודש בהתאם לתלונותי ועפי בדיקה רקטלית למישוש הערמונית. לאחר כל קורס של חודש אנטיביוטיקה יש הטבה בכל תסמיני הדלקת למעט צריבה בשתן. 1. האם זה בסדר ליטול כמות כזאת של אנטיביוטיקה כל חצי שנה/שנה במשך מס שנים? 2. האם יש טיפולים חדשים אחרים? 3 האם יש טעם בכלל לקחת ככ הרבה אנטיביוטיקה מאחר וזה חוזר שוב ושוב 4. האם יש סיכוי להיפטר מזה? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לדלקת כרונית בערמונית פנים רבות ותלונות רבות ולא תמיד ניתן לבודד את מקור התלונה (חידיק וכד) ובד"כ זה מתסכל את המטופל וגם את המטפל. אין לצערי שום דרך טיפול אחת יעילה וכל אחד מנסה מה שמכיר/יכול ולרוב זה נסוי וטעייה. לגבי שאלותיך: 1. הטיפול שתיארת אכן הוא במינון גבוה ולאורך זמן ואם אין באמת חיידק שהופק מהשתן או מנוזל הזרע אני הייתי נמנעת מכזה טיפול ממושך שיוצר עמידות מיותרת. 2. כמו שאמרתי- לא ממש. העיקרון הוא למצוא מה להמנע ממנו שגורם או מגרה להופעת התסמינים (למשל להמענ מקפאין, אלכוהול, שוקולד או הרזה במגע מיני) ולהשתמש בנוגדי כאב או נוגדי דלקת . 3. אין טעם בטיפול אנטיביוטי באם אין עדות ממשית לחיידק. אם לא בדקת יש לשלוח בדיקות שתן, PCR למחלות מין, תרביות זרע, תרבית 4 כוסות. אם ימצא חיידק בהתאם לרגישות שלו אפשר להתאים לך אנטיביוטיקה. 4.אתה צריך להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא הם בך, וכך זה יפסיק להציק לך.

02/02/2015 | 18:41 | מאת: נפתלי

בן59, שנים רבות מרגיש כמו התעבות\ציסטה קטנה באפידימימיס, רגישות למגע במקום. במשך השנים לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בזה. ופעמיים לקחתי אנטיביוטיקה חזקה במינון גבוה לטיפול בפרוסטטיטיס\דלקת בדרכי השתן. אך לא הייתה כל השפעה על אותה התעבות, האם יש טעם להמשיך בירור? כמו U.S. אשכים או משהו אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ציסטה באפידידימיס לרוב אין לה משמעות קלינית אך היא יכולה להזדהם ולגרום לדלקת מקומית וכאב. אם מדובר בממצא שאתה מכיר שלא השתנה משמעותית ככל הנראה אין מה לחשוש אך בוודאי מומלץ לבצע US אשכים כולל דופלר לאיזור כדי לוודא שאכן מדובר בציסטה בלבד.

01/02/2015 | 20:30 | מאת: יוסי

שלום דוקטור יש לי דלקת כרונית בערמונית שמחלימה לאט לאט הייתי אצל אורולוג שהמליץ לי לעשות בדיקה בשם ציטוסקופיה הוא אומר שהוא יכול לראות את הדלקת ועל ידי לייזר לצרוב את זה האם את ממליצה ?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ברור לי לאיזה טיפול אתה מתכוון כי טיפול כזה בדלקת בערמונית אינו מקובל. אם יש לך צריבה או כאבים במתן השתן או שיש חשד לממצאים בשלפוחית אזי ציסטוסקופיה הכרחית לאיבחון ואם יש ממצאים בשלפוחית אכן יש מקום להסירם. זה לא קשור לדלקת בערמונית. אם יש לך הגדלת ערמונית שמפריעה לך להתרוקן ותרופות לא עוזרות אז אולי ניתוח הסרת הערמונית יכול (אבל שוב, זה לא קשור לדלקת בערמונית).

01/02/2015 | 16:04 | מאת: יוסי

שלום דוקטור שירה אובחנתי בדלקת הערמונית לפני שנה היה לי את כל התסמינים היום בא לי לחץ בשתן פעם בכמה ימים לכמה דקות ועובר אני מרגיש מעולה השאלה שלי האם זה בסוף יחלים החלמה מלאה אשמח לתגובה תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אין לך שום תלונות אחרות, תחושת לחץ בשלפוחית לעיתים, בעיקר לאחר התאפקות ממושכת או שתיה מרובה,היא לחלוטין תחשוה טבעית ונורמאלית ואין צורך להפוך אותה לבעיה.

31/01/2015 | 23:28 | מאת: זאב

שלום לדוקטור חתומי. אני בן 56 ובביקור אחרון אצל האורולוג קיבלתי מרשם לטמסולין. האם תוכלי בבקשה להאיר על השפעותיה של התרופה, בכיוונים לכליות וכבד וגם מה מידת ההשפעה, אם בכלל, על התפקוד המיני? בתודה מראש. זאב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעקרון יש תמיד לשאול את הרופא המטפל כאשר מקבלים ממנו מרשם לתרופה חדשה מהי, מהן השפעותיה ומה תופעות הלוואי. טמסולין היא תרופה מקבוצת חוסמי אלפא שמטרתן הרפית שריר חלק. במקרה הזה מטרת התרופה לשפר את מתן השתן (בכך שמרפה את שריר הסוגר ועוזרת לשפר את מעבר השתן מהשלפוחית החוצה). תרופה זו אינה משפיעה על גודלה של הערמונית. מבחינת תופעות הלוואי השכיחות- ונדגיש: לא כל מי שנוטל תרופה בהכרח חייב לחוש בתופעות הלוואי, אך הן עלולות להופיע: בעיקר ירידת לחץ דם או סחרחורת, ולעיתים גם ירידה בכמות השפיכה (כתוצאה מהרפית השריר, הסוגר נותר פתוח ולכן חלק מהזרע חוזר אחרונה לשלפוחית וזה מצב המוכר בשם "שפיכה אחורית" בטיפול בתרופות אלו. אין לו שום משמעות מסוכנת ואינו מפריע לזקפה או לתחושת ההנאה. כל התופעות חולפות בהפסקת הטיפול. בעקרון תרופה זו אינה אמורה להשפיע על תפקוד הכבד או הכליות, אם אתה אדם בריא. אנא דבר עם האורולוג המטפל שלך על כל בעיה שעולה מהטיפול.

02/02/2015 | 15:29 | מאת: זאב

29/01/2015 | 13:31 | מאת: חיים תמיר

אני בן 67 עשיתי עכשו בדיקת PSA. התוצאות: PSA total 4.024 psa free 0.362 psa free/total 9.00 האם אפשר לקבל הסבר על התוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הבדיקה בתחום הנורמה

27/01/2015 | 13:09 | מאת: אריאל

שאלה לד"ר שירה חתומי:אני בן 58 סובל מערמונית מוגדלת שפירה(כ- 80 סמ"ק / 60 גר )עם מתן שתן תכוף בשעות הלילה (ביום לא במיוחד )ונמצא במעקב רפואי.הומלץ לי לקחת אומניק 0.4 .האם לדעתך זה הפתרון המומלץ בשבילי?האם יש הבדל כלשהו בין :אומניק,טמסולוסין ואומניק אוקאס?מה מביניהם נחשב להכי יעיל או עם פחות תופעות לוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לאור גודלה שדל הערמונית מומלץ לקחת טיפול שמשלב אומניק/טמסולין/קסטראל (שישפרו את זרימת השתן וההתרוקנות) עם אבודרט (שתקטין את הערמונית). ניתן לקחת שתי תרופות או להתשמש בתרופה משולבת בשם דואודרט. כמובן מדובר בתרופות מרשם, בקש זאת מהאורולוג המטפל שלך.

ד"ר נכבד/ת שלום רב! כבר כמה שנים שאני סובל בזמן שפיחת הזרע. אפילו בפי הטבעת ביפנים כנראה שבארמונית אני חש עיקצוץ מעיק בזמן הפליטה עצמה. עליי לציין שמידי פעם היה מעיין בסדר פחות או יותר, אך בזמן האחרון המצב החמיר וממש בכול נסיון אפילו ידני(אוננות) הכאב חזק מתמיד. התלת השתן סבירה ללא כאב בכלל. ה PSA TOTAL משנת2006 עד2011 נע מ 0.68 עד1.2 ב 03/2014 3.233 ב 05/2014 3.286 ובפעם האחרונה 09/2014 1.638 לא ברור ממה הייתה העלייה הפתאומית אשמח מאד לעצה... (לצערי האורולוג ז"ל שהייתי אצלו במעקב הלך לעולמו לא מיזמן)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית יש לפנות לבדיקה אצל אורולוג, כולל בדיקה גופנית וגם בדיקות שתן ולפי צורך תרבית זרע- אולי יש לך דלקת בערמונית. אם האורולוג שטיפל בך פרש, דרך קופ"ח תמיד אםשר למצוא אורולוג אחר.

23/01/2015 | 06:20 | מאת: נתן

בן 80 לאחר ניתוח בטני לא ערמונת עצירת שתן במקביל לאומניק טיפול באנדרוקור 100 ליום במשך 6 שבועות שארית שתן 70. באבחנה שהיתה במשך4 שנים תאים סרטניים התחלתיים. האנדרוקור ניתן כדי להמנע מניתוח. שאלתי כמה זמן לחר סיום האנדרוקור הגוף חזר לעצמו? יש חולשה חזקה בשרירים וברגליים וכן גרד ברכליים ומותניים. האם הדבר קשור לתופעות לוואי כבר 5 שבועות אחרי הפסקת האנדרוקור.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קשה להבין למה אתה מתכוון. בעקרון אנדרוקור הוא אחד מהתרופות הניתנות כטיפול הורמונאלי לסרטן ערמונית. האם אוןבחנה מחלה זו אצלך?? אם יש לך הפרעות במתן השתן בד"כ הטיפול שונה. עליך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך על תופעות שאתה מתלונן עליהן, שממשיכות למרות שלדבריך הפסקת את הטיפול.

22/01/2015 | 22:00 | מאת: מיק

ממה שקראתי יש חשיבות שגבר יפלוט זרע כמונע הגדלה וסרטן הערמונית. האם זה נכון ו איזה תדירות? בגיל 50 באיזה תדירות?

שלום רב, אין הוכחת רפואית מדעית שנחקרה באופן מסודר על הסברה שאתה מעלה. אין בעיה שתבצע מגע מיני בצורה נכונה, בריאה ומוגנת כפי שנוח לך, ולגיל אין שום רלוונטיות לנושא התפקוד המיני.

20/01/2015 | 21:45 | מאת: גדעון

האם באמת עוזר? האם משתלב עם קסטראל ואבודרט? שמעתי שיש בעיה לקחת כשלוקחים אומפרדקס??? דעתך מאד חשובה בנושא כי שמעתי דעות שונות...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, סיאליס יומי נחשבת לאופצית טיפול להפרעות מתן השתן בגברים עם הגדלה שפירה של הערמונית וגם לכאלה שסובלים מהפרעות זקפה. בעבודות שהשוו את השימוש בסיאליס לשימוש בטמסולין(אומניק) השפעת התרופות על שיפור מתן השתן היתה זהה. אין בעיה לשלב את הטיפול הזה עם אבודרט. אם ההשפעה זהה אין הכרח לשלב עם אומניק אך במקרה שכן מומלץ להמנע מנטילה בו זמנית של שני הכדורים וליטול כל כדור בהבדל של מס' שעות. בעיון בעלון לצרכן אין התווית נגד לשימוש של סיאליס עם אומפרדקס אבל אם יש לך צרבת או מחלה פפטית יש להזהר בטיפול זה כי עלול להחמיר את התופעות (ע"פ תופעות הלוואי המוכרות של התרופה).

25/01/2015 | 22:01 | מאת: גדעון

תודה על תשובתך המחכימה! שנים קבלתי קסאטראל, לפני כשבועיים נתן לי הרוקח טמסולין במקום ואמר לי "זה קסאטראל" לאחרונה אני סובל מפריחה\אורטיקריה, מתשובתך אני לומד שטמסולין זה אומניק ולא קסקראל?? אולי זה הגורם לתופעה?? לחזור לקסטראל מקורי??

20/01/2015 | 20:41 | מאת: שושן

אני אמור לעבור ציסטוקופיה, האם יש מניעה לקחת סדורל כשעה לפני הבדיקה כדי למנוע כאב צריבה אחרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רצוי להמנע מנטילת סדורל לפני ציסטוסקופיה שכן חומר זה צובע את השתן ועשוי להפירע לבדיקה. זכור גם שבבדיקה עצמי משתמשים בחומר מאלחש שאמור למנוע כאבים . כנגד צריבה אם תהיה לאחר הבדיקה אתה יכול ליטול משככי כאבים או סדורל- אבל שוב, רק א ח ר י הבדיקה.

20/01/2015 | 20:21 | מאת: פלוני

שלום ד"ר חתומי, אבקש תשובה מפורטת, שכן הייתי אצל מספר גדול של אורולוגים ואת תקוותי האחרונה. אני בחור בן 24 וכבר 19 חודשים אני סובל מכאבים חזקים לאחר אורגזמה. הכאבים התחילו כמה חודשים לאחר שנכנסתי לקשר ממושך, אך בשלב זה לא קיימנו יחסי מין עדיין אלא רק "על יבש" כלומר ללא חדירה. הכאב תמיד מתחיל כמה דקות לאחר הגמירה, מתחזק בהדרגה עד שהוא מגיע לשיאו כשעה-שעתיים לאחר הגמירה, ואז נחלש לאיטו עד שהוא נעלם לגמרי לאחר 12-20 שעות ברוב הפעמים. הכאב מגיע לעוצמות חזקות משמעותית יותר אם אני גומר במהלך יחסי מין, אך גם לאחר אוננות הכאב קיים (אך הוא חלש יותר). הכאב מתחלק לשני תתי סוגים: כאב "צורב" לאורך הפין ובעיקר בקצהו, וכאב חזק שאינני יודע כיצד להגדיר בבסיס שק האשכים \ פרינאום. יש לציין שבעת זקפה הכאב בפרינאום מתחזק משמעותית, עד כדי קושי בקיום יחסי מין. בנוסף, כאשר אני עומד זקוף, הכאב בפרינאום מתחזק באופן הדרגתי ומרגיש דומה לכאב שרירים, עד שקשה לי לעמוד ואני חייב להתיישב. אם אני עומד כשגבי כפוף, אני חש הקלה מיידית, בדומה לאם אשב במצב זה. אציין גם שהכאב \ אי הנוחות אינו נמצא בדיוק במרכז הפרינאום, אלא נוטה יותר לכיוון ימין בצורה משמעותית. עובדה זו בשילוב עם הכאבים בעמידה גורמת לי לחשוב שמדובר בבעיה מסוימת בשרירים באיזור. בנוסף אינני יודע להסביר מדוע, אך אם אני הולך להשתין מיד לאחר הגמירה, הכאבים עדיין מתחזקים בהדרגה אך מגיעים לרמה נמוכה משמעותית ועוברים מהר יותר. אציין שיש לי בעיות במתן שתן לאחר הגמירה או כאשר אני בכאבים לאחר אורגזמה. הבעיות במתן שתן נעלמות לגמרי אם הכאב לא נוכח (למשל בימים בהם אינני חווה אורגזמה). הייתי אצל מספר גדול של אורולוגים, ועברתי תרביות שתן (רגילות, לא 4 כוסות) מספר פעמים, תרבית זרע, בדיקת זרע, ובדיקות למחלות מין (כלמידיה) מספר פעמים. כל הבדיקות יצאו שליליות (בדיקת הזרע יצאה תקינה). האורולוגים בבדיקה גופנית לא מצאו דבר יוצא דופן, אך רובם אבחנו אותי עם cp\cpps. לקחתי ציפרודקס חודשיים, וכרגע התחלתי טיפול בפרמיקסון, שלא השפיע כלל בינתיים. אינני מעשן ואני צורך אלכוהול לעיתים די נדירות (היו חודשים שבהם לא שתיתי כלל, לא היתה שום השפעה). ניסיתי כבר לשתות הרבה מים או להימנע מקפאין לגמרי. לשום דבר שעשיתי לא הייתה השפעה על עוצמת \ סוג הכאב, פרט להשתנה מיד לאחר הגמירה. אני כבר נואש ואובד עצות. בחיפושים באינטרנט ראיתי שרבים טוענים שהמקור לבעיה הוא משהו שנקרא "נקודות הדק" (trigger points). מכיוון שאני חש החמרה משמעותית כשאני במצב זקוף של עמידה, והכאבים נוטים ימינה אני חושד שיכול להיות שזו הבעיה אצלי. בנוסף העובדה שהכאבים חזקים יותר לאחר אורגזמה חזקה (ביחסי מין) מצביעה לדעתי על מקור שרירי \ עצבי כלשהו. אך אף אחד מהאורולוגים שאיתם נפגשתי לא בדק את הכיוון הנ"ל. האם יכול להיות שזהו מקור הבעיה? אם כן האם יש טיפול? ואם לא, מה עוד אוכל לעשות? תודה רבה על קריאת הספר הנ"ל...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי פורום אינטרנטי לא יכול לתת לך מענה על הבעיה ממנה אתה סובל אלא רק תשובה כללית והכוונה. פורום אינטרנטי אינו תחליף ליעוץ פנים אל פנים אצל אורולוג, הכולל בדיקה גופנית ושיחה ובדיקות נוספות לפי הצורך. בכל מקרה, לפי מה שאתה מתאר אכן יכול להיות שמדובר בתסמונת כאב כרוני באגן שאצלך מתבטאת בכאב לאחר שפיכה.אף אורולוג לא יחפש את נושא ה TRIGGER POINTS כי זה כיוון נוירולוגי ולא אורולוגי. קשה מאוד לטפל בבעיה בצורה מיטבית אבל צריך לנסות להגיע למצב בו אתה שולט בתסמינים ולא להיפך. היתי ממליצה לך לברר על טיפול במסגרת מרפאות תפקוד מיני ובעיקר מרפאת כאב.יכול להיות שטיפול נוגד כאב ושימוש בטכניקות הרפיה שונות יעזור לך. היתי ממליצה לנסות גם כיוון של רפואה משלימה .

26/01/2015 | 13:56 | מאת: עוד שאלה

יכול להיות שמדובר במצב של היצרות בשופכה שגורמים לתסמינים?

15/01/2015 | 17:23 | מאת: צבי

אני בן 60 עם ערמונית מוגדלת 27 ס"מ נאלץ לקום להשתין מספר פעמים בלילה הרופא המליץ על טיפול בduodart אני חושש בגלל תופעות הלואי גם ללא התרופה יש לי בעיות זיקפה ושפיכה האם את ממליצה בכל אופן להתחיל את הטיפול בולקחת את התרופה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דואודרט היא תרופה לערמונית גדולה (40 סמ"ק ומעלה). אני מניחה שהתכוונת ל27 סמ"ק. אם כך זו לא ממש ערמונית מוגדלת. בנוסף יש להתייחס למדדים נוספים כמו שארית השתן. אם יש לך הפרעות בתפקוד המיני דואודרט מומלצת פחות בדל ייתכנות תופעולת לוואי המשפיעות על התפקוד המיני (למשל שפיכה אחרוי תאו ירידה בחדק המיני) ולכן יש מקום לשקול טיפולים אחרים. למשל, אתה יכול לנסות טיפול בסיאליס 5 מג' יומי, שיכולה לעזור לך להטיל שתן טוב יותר וגם לשפר את הזקפה. זו תרופה במרשם רופא בלבד. בקש מרשם מהאורולוג המטפל שלך. זכור כי מדובר בתרופה שאינה בסל הבריאות ומחייבת תשלום גבוה יותר מתרופות אחרות.

13/01/2015 | 12:58 | מאת: א

לפני כמה ימים קיבלתי מכה באשך שמאל. מאז כואב לי ואני רוצה לדעת אם זה מצריך בדיקה.

שלום, חד משמעית- כן!! לא ניתן לקבל טיפול או לאבחן אותך דרך פורום באינטרנט!

12/01/2015 | 23:22 | מאת: א

כשאני משתין כואב לי. זה כבר היה לי בעבר ונפתר מעצמו. אבל עכשיו אני דואג יותר. אני בן 28 לא פעיל מינית. מתבייש להתייעץ עם רופא המשפחה. מה יכולות להיות הסיבות לכך.

שלום רב, "כואב לי כשאני משתין" זה משפט מאוד כללי. יש הרבה סיבות לכאבים במתן השתן, לאו דווקא בהקשא למגע מיני (זיהומים דלקות, אבנים ועוד..) ומאוד חשוב שתפנה לרופא משפחה או לאורולוג שיכול לבדוק אותך ולהפנות אותך הלאה להמשך בירור לפי הצורך, וגם לעזור לך בטיפול ופתרון הבעיה. אינך יכול לקבל טיפול דרך האינטרנט. אין שום צורך להתבייש, ויש בהחלט הרבה מה לעשות.

12/01/2015 | 00:02 | מאת: שלמה

הבדיקה של האורולוג היתה תקינה. גם האולטראסאונד היה תקין. אך על פי ה psa שהיה 5.7 הוא חושב שאני צריך לבצע ביופסיה של הערמונית. אני מאד מתלבט. אשמח לדעתך ד"ר חתומי.אני בן 58. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמת PSA אכן מוגברת- מומלץ להשוותה לרמות קודמות ולגודלה של הערמונית. במקרים בהם יש עדות לעליית PSA אכן מומלץ להלשים ביופסיות, בוודאי לפני החלטה על ניתוח, כי זה עלול לשנות את הטיפול.

08/01/2015 | 19:20 | מאת: שאול

שלום רב, לאחר כחצי שנה של טיפול בסימפטומים המוכרים בקסטרל 10 מג, ווסיקר 10 מג, ביצעתי בדיקה אורודינמית שקבעה שהשלפוחית תקינה לחלוטין, אך יש לחצים חסימתיים גבוהים. האורולוג ממליץ עקרונית על ניתוח, והורה להפסיק את הווסיקר. אני מהסס לגבי ניתוח.מאז נראה לי שהתכיפות בעיקר בשעות היום(פעם בשעה וגם זה אחרי התאפקות) ותחושת הלחץ רק עלו ללא הווסיקר. האם אני צודק בתחושה זו? האם יש עוד משהו שניתן לשקול לשיפור התפקוד היומיומי,לבד מניתוח? האם הווסיקר יכול בכל זאת לעזור?(אציין שניסיתי גם טמסולין אך הופיעו תופעות לוואי). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם למרות טיפול בחוסמי אלפא (קסטראל/טמסולין) אינך מתרוקן באופן תקין ובאורודינמיקה יש לחצים חסימתיים אכן ניתוח הוא אופציה רלוונטית. יכול להיות שיש לך גם דחיפות בשל כך ולכן עם וסיקייר התלונות קצת פחות מטרידות אבל במצבים של חסימה משמעותית יש סכנה שטיפול כזה יחמיר את הפרעת ההתרוקנות ולכן עדיף להמנע. יש מנתחים מצויינים בארצנו, אני בטוחה שתמצא אורולוג מנתח מתאים.

08/01/2015 | 18:55 | מאת: משה

ד"ר חתומי : אני בן 64 בריא בד"כ. נוטל רק רמיפריל 2.5 מ"ג. מטופל ע"י אורולוג, אשמח גם לחוות דעתך. סובל כבר שנים מהשתנה מרובה. אין תופעות אחרות בהקשר הזה. נפח ערמונית כיום 35-40 .בבדיקת יורופלאו נמצאה שארית 365 סמ"ק,זרם בגבול התחתון של הנורמה, קיבולת תקינה. האם את מכירה מקרים בנתונים כנ"ל ש פרמיקסון היה יעיל בפתרון הבעיה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, האם היתה לך שארית כזו גדולה? או שהתכוונת לציין שנפח זה (365 סמ"ק) היה נפח מתן השתן בבדיקה? אם אינך מתרוקן באופן תקין עדיף לטפל בתרופות כמו חוסמי אלפא (למשל אומניק /קסטראל) או שלוב -דואודרט, ולאו דווקא בפרמיקסון שהיא תרופה צמיחת שפחות נבדקה בתחום זה ובהשוואה לתרופות האחרות כנראה גם פחות יעילה.

08/01/2015 | 10:08 | מאת: shir

בן 59 בצעתי אולטרסונד.מימצאים:גודל 3.8*4.0*4.1 ס"מ.בנפח 32 סמק.עם הסתיידויות פרינכימטיות .מוגדלת עם לחץ קל על כיס השתן.מה המשמעות?ומה הפירוש של פרינכמטי?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך. באולטראסאונד מקבילים מידע על גודלה של הערמונית (מדדי אורך,רוחב וגובה, ונפח מחושב בסמ"ק. לפי מה שציינת מדובר בערמונית בגודל תקין לגילך. בנוסף ניתן לקבל מידע על מרקם הערמונית ולעיתים מצויין שנראות הסתיידויות ברקמת הערמונית(ב"פרנכימה"). אם אין לך תסמינים משמעותיים של הפרעה למתן השתן, אין לממצאים אלו משמעות קלינית, אולי זה מרמז על דלקת בערמונית בעבר. בדיקה זו אינה נותנת מידע על ייתכנות סרטן בערמונית. מומלץ לבצע בדיקת דם ל PSA ובדיקת גופנית אצל אורולוג.

11/01/2015 | 17:50 | מאת: shir

עשיתי בדיקות PSA והמימצא 0.374 שזה ניראה לי תקין מאוד.תודה הקלת עלי

08/01/2015 | 09:02 | מאת: אבי

אני בן 67 מזה כעשר שנים סובל מערמונית מוגדלת עם כל ההשלכות שלה שמעתי לאחרונה על טיפול של אידוי ערמונית האם הטיפול יעיל ופותר את הבעיה מוכר ע" י קופח בתודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתוח לערמונית הוא השלב הטיפולי האחרון.אידוי הערמונית נחשב לפרוצדורה ניתוחית. ממליצה לך להבדק אצל אורווג ולקבל ממנו המלצה על טיפול תרופתי לפני כן. בהתאם למצבך יוחלט איזה טיפול ואם צריך ניתוח יש אופציות שונות בהתם למצבך הכללי ולגדולה של הערמונית

האם ערכי psa גבוה 11.5 יכולים להיות משום שאת בדיקת הדם עשיתי שבועיים אחרי בדיקת קולונוסקופיה . ערכים לפני שנה 1.5 ערך נוכחי 11.5 %psa free 4.7 תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, ממליצה לחזור על בדיקת PSA כדאי גם לעבור בדיקה אצל אורולוג אם עדין PSA גבוה, מומלץ לבצע ביופסיות ערמונית

06/01/2015 | 17:17 | מאת: דוד

לאחרונה קבלתי לטיפול ביתר לחץ דם את תרופה נוספת דיזותיאזיד שהיא תרופה משתנת. אני סובל מערמונית מוגדלת מטופלת בתרופות כך שתכיפות מתן השתן ירדה בהרבה (בלילה פעם פעמיים ) האם התרופה תגביר את כמות השתן ותכיפות ההשתנה בפועל עד כדי הפרעה במתן השתן כפי שהיה לפני הטיפול בהגדלת הערמונית.האם יש מניעה לקחתה במצבי תודה מראש על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תרופה משתנה אכן יכולה להגביר את יצור השתן וזה עשוי לגרום לך ללכת יותר לשירותים. בכל מקרה עיקר החשיבות היא שתתרוקן באופן מלא ותקין (בעזרת התרופות שאתה כבר נוטל, בשל הערמונית המוגדלת). פשוט יש לעקוב ולראות כיצד הטיפול משפיע עליך. עמוד בקשר עם האורולוג המטפל שלך.

12/01/2015 | 09:37 | מאת: דוד

05/01/2015 | 17:03 | מאת: דני

שלום רב בן 68 בריא, לאחרונה ביצעתי u.s אשכים התגלה באשך שמאלי התבלטות של RETE TESIS באפידידימיס הודגם ספרמטוצלה גדול עד 10.5 ס"מ. מה זה אומר? כמו כן בUS של הכליות הערמונית מוגדלת נפחה 46 סמק .מה זה אומר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני מניחה שהיתה סיבה לביצוע הבדיקות אך לא ציינת אותה. מבחינת US אשכים RETE TESITS מתבלט זה ממצא אנטומי ואין לו משמעות קלינית. ספרמטוצלה זו ציסטה באיזור כבל הזרע שגורמת נפיחות מקומית, אם אין לך כאבים אין גם לזה משמעות. אם זה מפריע לך ניתן לפנות לאורולוג לניתוח מקומי לניקוז/הסרת הציסטה. ב US דרכי שתן- ערמונית בקוטר 46 סמ"ק נחשבת מוגדלת חלקית. אין לזה משמעות אם אין לך הפרעה בריקון השתן. לגילך זהו גודל סביר.

01/01/2015 | 15:16 | מאת: ארז

לום, אני בן 45 סובל מטסטוסטרון נמוך ומעוניין לקבל זריקות טסטוסטרון/אנדרוגל. הופנייתי ע"י אנדוקרינולוג לאורולוג. האורולוג ביצע בדיקה פיסית לערמונית דרך פי הטבעת . הבדיקה יצאה תקינה והערמונית קטנה ולא מוגדלת. במקביל שלח אותי לבדיקות דם. להלן התוצאות: Total Psa 0.25 micl/l Free/total psa ratio (%) 40.0 Psa free (nicl/l) 0.10 שאלתי האם הנתונים הנל תקינים וניתן להתחיל טיפול לטסטוסטרון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, נראה שמדובר בתוצאות תקינות. באחריותך להראותן לרופא שרשם לך את הטיפול בטסטוטסרון ולקבל ממנו אישור לטיפול ואת המרשם.

30/12/2014 | 00:20 | מאת: אורי

שלום רב, אני בן 55. לפני כשנה וחצי אובחנתי עם BPH. ניסיתי כמה חודשים פרמיקסון שלא ממש עזר. האורולוג רשם לי אז גם טמסולוסין, אך העדפתי להימנע בגלל תופעת הלוואי של שפיכה אחורית. לפני כחצי שנה התחלתי בעצת האורולוג ליטול סיאליס. בתחילה זה עזר מעט (וגם הזיקפה מעט השתפרה אך לא הייתה לי ממש בעיה בכך לפני כן) אבל לא במידה משמעותית. לעתים יש דליפת שתן (בעיקר בלילה). החלטתי לנסות את הטמסולוסין, אבל בלי להפסיק את הסיאליס. האם יש בעיה עם זה? ואם כן, מדוע? נוסף לכך, קראתי תוצאות מחקר שלפיו נטילה של טמסולוסין לסירוגין (פעם ביומיים) מפחיתה את תופעות הלוואי, בלי לפגום ביעילות הטיפול. האם ידוע לך משהו על זה? תודות, אורי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, טמסולין וסיאליס יומי 5 מ"ג נמצאו דומות ביעילות שלהן בהטבת תסמינים של הפרעות במתן השתן בגברים עם BPH. בעקרון אין בעיה ליטול את שתי התרופות במקביל אך לא באותו זמן (כלומר בהבדל של מס' שעות זו מזו) כדי למנוע תופעות לוואי של ירידת לחץ דם משמעותית. אולי יש עבודה אנקדוטאלית של נטילה לא סדירה של תרופות אבל זה לא רצוי כי זב גם מוריד מההשפעה במיטבית של הטיפול. בעקרון צריך להבין שלא כל תרפה בהכרח גורמת לתופעות לוואי,כך שתמיד אפשר לנסות לקחת אותה ואם התופעה קורית אז להפסיק.

06/01/2015 | 23:08 | מאת: אורי

תודה רבה על התגובה המפורטת והברורה!

29/12/2014 | 15:15 | מאת: ד

בן 85 עם ביצות נפוחות מזה מספר שנים כיום עם החמרה כואבים. מה האפשרויות?

שלום רב, אם יש כאבים ונפיחות באיזור האשכים יש לגשת מיד לבדיקת אורולוג! הוא יחליט בהתאם לממצאים על חומרת המצב והמשך הבירור. יכול לבצע גם אולטראסאונד לאשכים ובהתאם לראות מה הבעיה ולפיה לטפל. אם מדובר בדלקת כמובן יקבל אנטיביוטיקה. אם מים סביב האשכים ניתן לבצע ניתוח לניקוז.

29/12/2014 | 19:38 | מאת: ד

התורים אלייך מאוד רחוקים - האם ניתן לקבוע דרך המושלם באיזה שהוא אופן? את יכולה לענות לי מייל הפרטי או בסמס.

29/12/2014 | 12:46 | מאת: טל

היי לאבא שלי יצא ערמונית 75 סמ"ק ושארית שתן 11 סמ"ק האם זה מצריך טיפול?

שלום רב, אני מניחה שאתה מתכוון למידות ע"פ אולטראסאונד. אמנם ערמונית גדולה אבל התרוקנות סה"כ תקינה כי שארית השתן קטנה. כדי לדעת אם יש בעיה אביך צריך להבדק אצל אורולוג וגם לברר עמו האם יש לו הפרעות במתן השתן, ולפי מצבו הכללי יחליט האורולוג על צורך בטיפול כלשהו.

29/12/2014 | 11:55 | מאת: אתי

בעלי בן 60 בדיקת p.s.a 5.49 עשינו u.s שמראה שנפח הערמונית 75 סמק .שלפוחית לאחר התרוקנות שארית שתן 11 סמק .אודה לך אם תאמרי לי מה אומרים ממצאים אלו .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערמונית מוגלדת יכולה לגרום לרמות גובהות של PSA סה"כ בדיקת האולטראסאונד שציטטת תקינה ואכן ע"פ המידות מדובר בערמונית מוגדלת.עידין, התרוקנות השתן תקינה כי זו שארית קטנה מאוד. בכל מקרה מומלץ שבעלך יעבור בדיקה גופנית אצל אורולוג וגם להשוות את רמות ה PSA הקודמות שלו כדי להחליט אם יש צורך בהמשך בירור.

29/12/2014 | 10:48 | מאת: שלומי

שלום דוקטור אני בן 27 בריא אובחנתי בדלקת הערמונית במשך 10 חודשים כבר כמה חודשים שאין לי סימפטומים ברוך ה מרגיש עשר בדיקות שתן ודם וגודל ערמונית תקין לחלוטין יש לי בעייה אחת שאני מקיים יחסים אם אישתי יש לי כמו זרמים בערמונית שאני עושה ספורט והישבן עובד אז אני גם מרגיש את הזרמים זה לכמה שניות וחולף זה לא כואב אך אני קצת מודאג אשמח לחוות דעת שלך

לקריאה נוספת והעמקה
29/12/2014 | 10:53 | מאת: ד

שלום רב, לאחר דלקת בערמונית האיזור רגיש ועשויים לחוות תחושות שונות בעת מגע מיני, מתן שתן או פעילות גופנית. כל עוד אין לך כאבים או הפרעה כלשהי בכל הנ"ל אין לתחושות שאתה מתאר כל משמעות קלינית.