פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - אורולוגיה
הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית (פרוסטטה) הינה תהליך פיזיולוגי המופיע עם הגיל. לאחוז ניכר מהגברים מעל גיל 50 יש בלוטת ערמונית מוגדלת. הנתונים מראים שאחד מכל שני גברים בגיל 50 סובל מבעיית ערמונית מוגדלת. ככל שעולה הגיל מתרחבת התופעה. תסמינים עיקריים של ערמונית מוגדלת באים לידי ביטוי כאשר הבלוטה גדלה לכיוון השופכה וגורמת לקושי במתן שתן. פורום בלוטת ערמונית מוגדלת הוא המקום להתייעץ בנושאים הקשורים לבעיות במתן שתן, דחיפות ותכיפות, מאמץ בזמן מתן שתן, התעוררות מספר פעמים בלילה על מנת להטיל שתן וכדומה. פורום זה הוא המקום לשאול על תופעות אלו, על הטיפול בהן ועל דרכי התמודדות. בואו לדבר על זה בפורום בלוטת ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת.
1966 הודעות
1843 תשובות מומחה

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/04/2015 | 22:19 | מאת: ברוך

שלום אני בן 43,סובל מדלקת בפרוסטטה קרוב לשש שנים. בתחילה טופלתי באנטיביוטיקה שעזר ולאחר מכן לא הועיל .גם עיסוי הפרוסטטה ע"י הרופא לא פתר את הבעיה. באחד מביקוריי בקופת החולים הרופא אמר שצריך לחיות עם זה. נכון להיום המצב בלתי נסבל. צריבות באיבר המין, כאבים בבטן התחתונה , מתן שתן לא רציף, קושי להאריך את משך קיום יחסי מין יותר מחצי דקה מרגע החדירה. האם ישנו טיפול לבעיה שמחריפה מיום ליום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם עבר הרבה זמן מאז שנבדקת והתסמינים החריפו יכול להיות שיש זיהום פעיל. כדאיל לחזור ולבצע בדיקות כמו תריבות שתן וזרע וPCR אם יש עדות לזיהום אמיתי בהחלט יש צורך בטיפול אנטיביוטי חוזר. אם לא עברת אולטראסאונד של דרכי התשן כדיא לבצעו כי זה יכול לשלול גם אבנים או ממצאים אחרים שיכולים לגרו לך את התלונות. בכל מקרה אם כל הבדיקות שלך תקינות, ניתן לקחת נוגדי כאב ודלקת כמו נורופן או אדוויל, להמנע מגריינים כמו שוקולד, קפאין, אךכוהול, ולהתייעץ עם אורולוג לאחר בדיקה- לגבי טיפול תרופתי (במרשם) להקלת התסמינים כמו חוסמי אלפא או פרמיקסון

26/04/2015 | 22:05 | מאת: ישראלי

בן 60, בנוסף לאבודרט אני לוקח בערך חצי מסיאליס 5 (בערך כי לא נחצה במדויק,וכך כל יומייים לקחתי 5מ"ג) לוקח גם קסטראל10, האם כדאי שאפסיק את הקסטראל? שכנראה מוריד לי את לחץ הדם ל100\60!ולפעמים יותר! עם הסיאליס הזיקפה מצוינת למרות המינון הנמוך. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעקרון אין בעיה להפסיק את הקסטרל אם אתה נוטל סיאליס יומי כי סיאליס יומי אמור לתת לך הטבה במתן השתן, במקביל לשיפור הזקפה. כמובן שעליך לעשות זאת בניטור הרופא המטפל שלך ובהסכמתו.

24/04/2015 | 14:38 | מאת: Avi

עברתי ניתוח TURP לפני 8 ימים ,עדיין יש כאבים עזים בעת הטלה וגם תחושת שריפה בפי הטבעת ובפין במהלך היום . מטיל שתן מדמם לעיתים תכופות האם זה מצב סביר אודה לך על התייחסותך אבי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונות שאתה מתאר מאוד שכיחות בשבועות הראשונים לאחר ניתוח ערמונית. בד"כ לוקח בין 3-6 שבועות לכל התלונות לחלוף, אבל זה לא מדוייק, יש אנשים שאין להם שום תופעות אחרי הניתוח ויש שסובלים זמן ממושך.. בנתיים המנע ממאמצים גופניים, הקפד על שתיה מספקת של מים. אם התלונות לא חולפות או מחמירות עליך ליצור קשר עם המנתח ולהבדק על ידו.

24/04/2015 | 13:57 | מאת: Avi

אני שמונה ימים לאחר הניתוח וסובל מכאבים עזים בעת הטלה , מטיל לעיתים תכופות ועדיין מדמם במיוחד בבוקר . האם כל צריך להיות אודה לך על התייחסותך תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התלונות שאתה מתאר מאוד שכיחות בשבועות הראשונים לאחר ניתוח ערמונית. בד"כ לוקח בין 3-6 שבועות לכל התלונות לחלוף, אבל זה לא מדוייק, יש אנשים שאין להם שום תופעות אחרי הניתוח ויש שסובלים זמן ממושך.. בנתיים המנע ממאמצים גופניים, הקפד על שתיה מספקת של מים. אם התלונות לא חולפות או מחמירות עליך ליצור קשר עם המנתח ולהבדק על ידו.

שלום רב עקב ערמונית מוגדלת התחלתי לפני כחודש וחצי לקחת אומניק. התרופה השפיעה היטב וללא תופעות לוואי.עקב מחסור באומניק ,לוקח מזה כשבועיים טמסולוסין אבל יש לי כעת גודש באף ונזלת שהן תופעות לוואי מוכרות. 1 האם לחזור לאומניק כי אולי בכל זאת יש הבדל קטן בין התרופות? 2 האם תופעת הלוואי תיעלם במשך הזמן או שצריך לחיות איתה? בתודה חי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זה נכון שלעיתים נטילת תרופה גנרית ולא תרופת מקור יכולה לגרום לתופעות לוואי.. אם זה מעיק מאוד הפסק את הטמסולין וחזור לאומניק.

21/04/2015 | 12:55 | מאת: שלומי

שלום דוקטור שירה אני בן 27 אובחנתי בדלקת הערמונית לפני שנה כל הבדיקות מחלות מין שתן תרבית צילום דרכי שתן צילום ערמונית גודל תקין בדיקות דם הכל תקין אובחנתי על ידי בדיקה לא נעימה . בתקופה האחרונה הייתה הידרדרות אז שמעתי על עיסוי בערמונית על ידי אורולוג הוא עשה לי את העיסוי ויצא לי המון חומר לבן מקצה הפין ובאמת הייתה הקלה אך הרופא אמר לי שהערמונית קצת נפוחה הוא טוען שזה בגלל הדלקת וכל הונזלים שהצטברו שם אני קצת לחוץ מזה שהוא אמר שהיא קצת נפוחה הוא אמר לי שאין לי סיבה להילחץ שהכל בסדר אשמח לתגובה תודה ויום טוב דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עיוסי ערמונית אינו טיפול מקובל בספרות המקצועית אבל אםזה עזר לדבריך, אשריך. כרגע היתי נמנעת שאגות מיותרות שכן כל הבדיקות שציינת תקינות.

21/04/2015 | 10:05 | מאת: עמי

לפני כמה חודשים קבלתי רצפט מאורולוג לגבי שימוש בכמוסות פרמיקסון 160מ"ג.מסיבות שונות נמנעתי אז משימוש בתרופה זו. אני שוקל עתה לנסות התרופה, אך אין ברשותי דף ההנחיות שצורף לקופסה. אני מעונין לכן לברר הפרטים לגבי אופן השימוש (כמה כמוסות ביום, הזמן הנכון ללקיחת הכמוסות, לפני ארוחה או אחריה, ערב-בוקר וכו'). אני מודה מראש על תגובתך.

שלום לך כאשר קונים את התרופה במרשם, חייב להיות מצורף אליה דף הוראות. בכל מקרה אתה יכול גם לחפש ב"גוגל". בעקרון פרמיקסון מכילה מיצוי של דלקת ננסי SERONEA REPENS שנחשב לחומר שמיטב את הפרעות ההשתנה.חובה עליך לקבל מרשם לתרופה זו ולעיין בעלון לצרכן לפני השימוש

21/04/2015 | 22:01 | מאת: עמי

חן חן לך עבור התגובה וההצעה. בברכת חג שמח, עמי

20/04/2015 | 14:22 | מאת: בהאא

שלום מנשמה בדיקת טראנס רקטאל איפה עושים

שלום ניתן לפנות דרך כל קופות החולים לבצע את הבדיקה

שלום ! אני בן 56 , סבלתי שנים מכל הסימפטומים שנובעים מערמונית מוגדלת. לקחתי כ-3 שנים אומניק-אוקס , ואח"כ כ10 חודשים דואודרט ( התרופה לא עזרה ) , הסימפטומים החמירו עם הזמן והשפעת האומניק פחתה. האורולוג שלי (אחד מאלה שמפרסמים את עצמם )הציע לי להתנתח על-ידו בשיטת הלייזר הירוק. למזלי פניתי לחוות דעת נוספת , הרופא בדק את תוצאות ה-US והתברר שהערמונית שלי לא מתאימה לניתוח המוצע מכיוון שהלייזר הירוק לא יכול לטפל באונה מרכזית של הערמונית אלא רק באונות הצדדיות. לאחר התלבטות פניתי לשערי צדק ובסופו של דבר עברתי(לפני חודש) ניתוח באמצעות לייזר Holep ע"י ד"ר גנסין. הניתוח הסתיים בשעה 17:30 ולמחרת בשעה 14:00 שוחררתי לביתי. לא סבלתי מכאב בשום שלב, רק צריבה חזקה במתן שתן שנמשכה כ-10 ימים, לא היה צורך במשככי כאבים. היה מעט דימום בתחילת השתנה דבר שנעלם לאחר מספר ימים. מיד לאחר הניתוח התברר שכל הסימפטומים שנבעו מהגדלת הערמונית נעלמו , חזרתי להשתין כמו לפני שנים. שיפור עצום באיכות החיים. ד"ר גנסין הוא רופא סימפטי ומעורר אמון. לידיעת כל המתלבטים ובהצלחה.

29/05/2015 | 10:26 | מאת: משה רכס

שמי משה רכס מנהל בכיר במערכות הבריאות של מדינת ישראל. כיום אני גימלאי בן 68 וכמו רבים , גם אני הייתי צריך להסיר ערמונית די גדולה. לאחר בדיקה מקיפה מאד והשוואות מיקצועיות הגעתי לד"ר גנסין בבי"ח שערי צדק היחידי (לפחות עד כה) שביצע את הניתוח בשיטת HOLEP ליזר, וכמו קודמי זה בוצע בהרדמה ספינלית וכעבור שעתיים הייתי "אחרי" . מהלך ההחלמה מהיר במיוחד וכבר לאחר מספר ימים הזרימה יוצאת מן הכלל ללא כאבים ללא דימום. תודה ד"ר גנסין.

19/04/2015 | 11:43 | מאת: שי

שלום ד"ר. לפני כשנתיים החלו צריבות בדרכי השתן וכאב בלתי נסבל באיזור פי הטבעת , לאחר אינספור בדיקות ואנטיביוטיקות (ציפרו , אזניל, דוקסי) נמצא בבדיקת PCR בשתן מיקופלזמה ג'ניטליום . התחלתי ליטול אנזיל במשך שבוע ימים בהוראת הרופא , ובבדיקה לאחר כחודש נמצאתי שלילי למיקופלזמה . עלי לציין כי במהלך השנתיים האחרונות נבדקתי כ 8 פעמים למיקופלזמה ושאר STD ונמצאתי שלילי. לצערי הסימפטומים של הפרוסטטה ממשיכים להטריד אם כי לא בעוצמה שהייתה בתחילה. שאלתי היא : האם יתכן כי המיקופלזמה "מסתתרת" בפרוסטטה וגורמת לסימפטומים הנ"ל למרות בדיקות PCR חוזרות ונישנות שליליות בשתן ? בתודה מראש , שי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלו רב, ככל הנראה למיקופלזמה אין קשר לסמינים, ואתה כעת סובל מדלקת כרונית או מתסמונת כאב כרוני באגן. לעיתים התלונות נותרות גם כאשר כבר לא מזהים חיידק בתרביות. עליך לנסות להקל על עצמך בכל דרך- להמנע מגריינים כמו אלכוהול קפאין ושוקולד, להקפיד על שתיה מרובה של מים, להמנע ממגע מיני בשבועיים הקרובים ולבסוף התלונות יחלפו.

21/04/2015 | 11:53 | מאת: שי

תודה ד"ר על תשובתך המפורטת שי'

16/04/2015 | 21:55 | מאת: אביבה

אבי עבר לפני כארבע ימים ניתוח turp,אתמול שוחרר לביתו אך חזר למיון עם אצירת שתן והוכנס קטטר והוא שוחרר לביתו עם הקטטר,היום שוב עלה למיון כי הקטטר נסתם והיה צורך להחליפו .רציתי לדעת עד כמה שכיח סיבוך כגון זה לאחר הניתוח.האם עלינו לחשוש מפגיעה לטווח ארוך בהטלת שתן.תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ארוע של אצירת שתן לאחר ניתוח כריתת ערמונית דרך השופכה מאוד מוכר, ככל הנראה נגרם בשל קריש דם או נפיחות מקומית שחולפת לאחר מס' ימים. לרוב לאחר גמילה חוזרת מקטטר לא אמורה להיות בעיה במתן השתן במהשך. כמובן שעליכם לעמוד בקשר עם המנתח אם אביך לא מצליח לתת שתן לאחר שמוציאים את הקטטר, והוא יחליט על המשך הבירור והטיפול.

14/04/2015 | 15:50 | מאת: שי חכמוב

שלום רב ותודה מראש על התשובה . לפני מספר חודשים גיליתי שדלקת הערמונית שקיימת אצלי,ייתכן ונוצרה ע"י נסיעה מרובה מאוד באופניים . אמנם מאז שבלעתי כדורי אנטיביוטיקה הדלקת חלפה אך נראה כי העלו אצלי חשש שאולי מוטה שלא ארכב יותר על אופניים באינטנסביות . האם יש קשר בין רכיבה לדלקת בערמונית ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אכן, יש קשר בין דלקת כרונית של הערמונית ורכיבה ממושכת על אופניים. תופעות של כאב כרוני באגן, כאבים באזור "חיץ-הנקבים" (פרינאום בלעז), גירוי יתר למתן שתן או קשיים במתן השתן וכאב בהשתנה או שפיכה- כולם מוכרים ויכולים לעיתים לנבוע מגירוי חוזר ולחץ ניכר לאזור הערמונית בעקבות רכיבה מאומצת וממושכת על אופניים.תופעה זו שכיחה בעיקר בין רוכבים מקצועיים או כאלה שאכן עושים זאת באופן כרוני. זה נכון שהחלפת הכסא יכולה לעזור, רצוי להתייעץ בחנות אופניים מקצועית, ואולי גם להתאים את גובה הכידון ולקבל מהם גם טיפים על רכיבה נכונה. מצב הערמונית יכול להשתפר ראשית אם תוריד קצת עומס ברכיבה, וחלק מהתסמינים יכולים להשתפר בעזרת שימוש בתרופות.

14/04/2015 | 15:19 | מאת: נוני

שלום בבדיקת אולטא סאונד נמצא שגודל הערמונית 92 גר' קיבלתי דואודרט. איני רואה שיפור לאחר 20 יום. שאלתי: האם הגודל מצריך טיפול כירוגיי האם לתרופה הנל יש אפקט מיידי או שיש להמתין תקופה מסוימת [כמה זמן?] תודה

שלום רב, אם יש לך הפרעות הששתנה ממשעתיות, בהנתן גודל כזה של ערמונית יש בהחלט מקום לטיפול תרופתי ומה שנרשם לך הוא הטיפול המומלץ. יש לזכור שהאפקט הוא משולב (גם הטבת ריקון וגם הקטנת הערמונית) ובעיקרון לאחר כשבועים אתה אמור להרגיש הטבה מסויימת, אך עיקר האפקט מופיע לאחר נטילה ממושכת של לפחות חודשיים- שלושה ויותר. אם אינך יכול לקחת את התרופה מסיבות שונות או אם אחרי כשלושה חודשים אין שום הטבה אכן יש מקום לשקול ניתוח להסרת הערמונית, דבר עם האורולוג המטפל שלך.

12/04/2015 | 14:12 | מאת: אבידור

שלום, את שיטת האידוי לא ראיתי מופיעה בפורום זה, אשמח לדעת על יתרונות וחסרונות לשיטה זו? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בעקרון מדובר בשיטה פחות שגורה, חימום רב של הערמונית כאופציה להסרתה למעשה כמו בניתוח ערמונית רגיל(דרך השופכה), בו משתמשים בסכין חשמלית. אתה יכול לברר בפורום ניתוחי ערמונית על פרטים נוספים.

09/04/2015 | 13:38 | מאת: שאולי

ד"ר חתומי שלום, בן 66 סובל מערמונית מוגדלת , נוטל דואודארט קרוב לשנתיים ,תוצאה - שיפור ניכר ביותר והורדת PSA לפחות מ-4 . עם זה , חושש שהטמסולין שבתרופה מוריד לחץ דם וכן פוגע מאוד בפליטת הזרע . מבקש לדעת עם יש צורך ברכיב הטמסולין או ניתן להסתפק באבודארט בלבד ? תודה רבה שאולי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הטמסולין תפקידו לשפר את הזרימה.אכן יכול להרודי ל"ד ואת השפיכה. אבודרט- תפקידו להקטין את הערמונית. אלו שתי תרופות במנגנונים שונים, שלרוב הטיפול המשולב שלהן (דואודרט) נותן את ההטבה המיטבית בריקון השתן. אתה יכול לנסות לקחת רק אבודרט ולראות אם זה משנה משהו. לפעמים אפשר לקחת במקום טמסולין תרופה אחרת מאותה קבוצה כמו קסטרל/אלפו-קל, שאולי תעזור בריקון עם פחות תופעות לוואי. פנה לאורולוג שלך להתייעצות וקבלת מרשמים.

13/04/2015 | 23:57 | מאת: שאולי

ד"ר חתומי שלום תודה , מה משמעות המילים שלך "להוריד ל"ד ואת השפיכה " ? תודה שאולי

08/04/2015 | 09:27 | מאת: ליבו

התחלתי לפני 5 ימים לקחת סיאליס על בסיס יומי בגלל ערמונית מוגדלת אך שפירה(לאחר ביאופסיה מלפני שנה). זאת בנוסף לקסטרל 10 מג שאני לוקח כבר שנים. יש לי כרגע כאבים באזור האגן והרגלים כתופעת לואי כנראה. האם להפסיק התרופה או זו תופעה שאמורה לחלוף ?

לקריאה נוספת והעמקה

שום רב, אם אתה נוטל סיאליס יומי בעיקרון ניתן להפסיק את הקסטרל. התופעות שאתה מתאר מוכרות כתופעות לוואי של הסיאליס ואם זה מפריע לך ולא חולף יש להפסיק את הטיפול בסיאליס ולהשאר עם הקסטרל.

07/04/2015 | 19:52 | מאת: מוטי

שלום רב לפני שמונה ימים עברתי ניתוח turp עדיין בזמן מתן שתן יש דימום וכאב האם זה סביר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחלוטין כן. הפרעות כמו שאתה מתאר יכולות להמשך אחרי ניתוח ערמונית גם חודש ויותר. היה רגוע, חזור בהדרגה והאיטיות למאמצים גופניים סבירים, ובסוף הכל יחלוף. אם הדימום ממשיך כל הזמן ואין הטבה אחרי חודש יש לפנות למנתח להתייעצות ובדיקה.

07/04/2015 | 12:34 | מאת: avinur

לד"ר שלום, בן 69. עברתי לפני כשבועיים ניתוח TURP . זרימת שתן אומנם השתפרה משמעותית ( מתרוקן כמעט מיידית) אך בעניין קימות לילה אין אפילו הטבה חלקית (4-5 פעמים). מה לעשות? האם אפשר לו זמנית לחזור לטיפול תרופתי מלפני ניתוח (קסטרל, פרמיקסון)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ממלצימ להמתין לשבועיים נוספים ואם אין הטבה לפנות לאורולוג המנתח ולהתייעץ עמו לגבי טיפול תרופתי לקימות בלילה. בנתיים תמנע משתיה מופרזת בערב בעיקר לא קפאין או אלכוהול ותקפיד על ריקון מלא לפני השינה.

06/04/2015 | 15:02 | מאת: ששון

האם זה נורמאלי לחוות ביממה לאחר השתנה יותר איטית? בדיקת ידנית של הערמונית דרך פי הטבעת ושלאחריה יש הפרעה בזרם ההשתנה האם זה מעיד על דלקת כרונית בערמונית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא אומרה להיות שום הפרעה בעקבות בדיקת הערמונית. אם יש לך תסמינים חדשים או כאב יש לפנות לבדיקת אצל האורולוג המטפל

05/04/2015 | 21:38 | מאת: ניר

באילו בתי חולים אפשר להתנתח בשיטת holep ? בתודה מראש

שלום רב, -אתה יכול לפנות לבי"ח שערי צדק בירושלים

05/04/2015 | 17:29 | מאת: שאול

שלום רב, בן 56 , נעניתי כאן היטב בעבר ועל כך תודתי! לאחר טיפול של יותר משנה בקסטרל 10 מג(טמסולין הביא לתופעות לוואי והופסק)התייצבתי על כ-2 קימות בלילה(נסבל) ועל תכיפות גדולה ביום(הרבה פחות נסבל, ממוצע אחת לשעה,כולל זמן התאפקות.)עברתי אורודינמיקה וציסטוסקופיה- הערמונית די קטנה אך חוסמת! אורולוג במרפאת חוץשל אחד מבתי החולים ממליץ על turp, אך ידוע לי מקריאה די מקיפה שעשיתי שיש גם ניתוח בלייזר מסוגים שונים, שנראה "ידידותי" יותר.(אינם מבוצעים באותו בית חולים). אשמח אם ניתן לסייע כיצד לקבל החלטה מושכלת(מובן שאיני מבקש המלצה על מנתח ספציפי). כמו כן הרופא בביה"ח העיר שלעיתים הניתוח אינו פותר את בעיית התכיפות, אך הבנתיאת דבריו רק כשיצאתי-והרי זו בעייתי העיקרית! התוכלי נא להבהיר זאת? עוד עניין- הרופא המליץ שבינתיים, עד שאחליט, אוסיף לקסטרל 2 כדורי פרמיקסון ביום. האם זה יכול להועיל, היש בכך סיכון? כמה זמן לנסות זאת? מתנצל שהארכתי קצת... תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם הנתי נכון למרות טיפול בחוסמי אלפא יש לך הפרעת ריקון שכל הערמונית מפריעה למרות שאינה מוגדלת. לפעמים שינוי תרופתי- למשל צתופסת אבודרט יכול לעוזר. אם באורודינמיקה אכן יש חסימה במוצא השלפוחית ניתוח יכול להטיב עמך.אם הבעיה היא ביכולת התרוקנות שלפוחית זה יותר מורכב. שיטת ניתוח TURP מאוד מקובלת באם מדובר בערמונית לא גדולה. לייזר ירוק היא אופציה שבארץ ניתנת לביצוע באופן פרטי בלבד עד כמה שידוע לי. בכל מקרה מה שחשוב הוא בחירת מנתח מיומן.עליך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך.

05/04/2015 | 16:59 | מאת: מוני

שלום , בביופסיה של הערמונית אובחן לי גליסון 7 (3+4) האם טיפול ברכיתרפיה יעיל או שעדיף ניתוח כריתה ? עשיתי גם בדיקת MRI נפח הערמונית 58 סמ"ק , PSA 8.8 , אין עדות לפריצה מהקופסית תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אינך בפורום הנכון- עליך לפנות לפורום סטרן הערמונית. בקצרה אומר שע"פ הפרטים שסיפקת ואני מניחה אלו האופציות שהוצעו לך, במצב כזה ניתוח כריתה רדיקאלית (בין אם פתוח או לפרוסקופי/רובוטי) הוא שווה ערך לטיפול בקרינה חיצונית או בקרינה בברכיתרפיה, מחינת החלמה מסרטן. עליך לשבת עם האורולוג המטפל שלך ולדון עמו בכל ה"בעד ונגד" של כל אופציה בהתאם למצבל הבריאותי ומחלות הרקע שלך, והעדפותיך.

05/04/2015 | 14:32 | מאת: ראובן

1-מה גודל הערמונית בריאה בגיל 50 ? 60 ? 70 2-ערמונית בגודל 77 סמ"ק לגיל 70 תקין ? נדרש ניתוח ואו טיפפול תרופתי? 3-האם התרופה duodart מסוגלת להוריד גודל הערמונית לגודל תקין ותוך כמה זמן ? או זה בזבוז זמן ,כסף ואולי החמרת המצב 4-הפרוסטט משפיע על תפקוד המיני ומ-1 עד 10 כמה ? 5-יש ניתוח שלאחריו נשארת היכולת ליצירת זרע ואי-פגיעה בזיקפה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, 1. "בריאות" הערמונית אינה קשורה בגודל. גודל תקין של ערמונית הוא סביב 30 סמ"ק. מגיל 50 בשל שינויים הורמונאליים בגוף הערמונית גדלה באופן טבעי, וגדילתה לא קשורה לסרטן. ככל שמתבגרים הערמונית גדלה ואצל כל גבר זה בקצב שונה ולגודל שונה ואין כלל או גודל ספציפי "תקין" היות שגודלה של הערמונית לא יקבע את חומרת התסמינים והוא רלוונטי רק אם יש הפרעות בריקון השתן. 2. 77 סמ"ק זו אכן ערמונית מוגדלת, אך שוב, זה מוכר בגילאים מבוגרים ושוב- זה רלוונטי רק אם יש הפרעות בריקון השתן. כלומר- אם הטלת השתן בעייתית ויש ערמונית מוגדלת, יש בהחלט צורך לטפל בה כדי לעזור לריקון תקין של שתן. צורת הטיפול תקבע בהתאם לחומרת התסמינים ולאחר בדיקה ושיחה עם האורולוג. ניתן תמיד להתחיל בטיפול תרופתי ואם אינו עוזר או באם לא ניתן לקחת תרופות (למשל בשל תופעות לוואי) אזי בהחלט יש מקום לשקול ניתוח. 3.דואודרט היא תרופה יעילה שאכן עשויה להקטין את הערמונית אך זה לוקח זמן, ושוב המטרה היא לא שינוי משמעותי בגודל הערמונית אלא הטבה של התסמינים. זה ממש לא בזבוז כסף(התרופה בסל במחיר שווה לכל נפש). לגבי זמן- בהחלט צריך להיות סבלניים שכן ההשפעה שלה על גודל הערמונית יכולה להתחיל לאחר תקופה של 3-6 חודשים של טיפול. אם בעת נטילת התרופה יש תחושה של החמרת התסמינים(נדיר) כמובן יש להתייעץ עם רופא ולפי צורך להפסיקה. 4. תפקידה של הערמונית הוא לייצר את נוזל הזרע, זה חלקה בתפקוד המיני. 5. היכולת ליצר זרע קשורה לאשכים ולא לערמונית. כלומר גם לאחר כריתת ערמונית זרע מיוצר באשכים.מה שעשוי להפגע הוא ייצור נוזל הזרע והשפיכה. זקפה לא אמורה להפגע בניתוח לכריתת ערמונית שפירה. אם מדובר על ניתוח רדיקאלי בשל סרטן הערמונית- שם בהחלט יכולים להפגע עצבי הזקפה שנמצאים בקרבת הערמונית אך בידיו של מנתח מיומן שמבצע ניתוח תוך שמירה על עצבי הזקפה, הסיכוי לפגיעה נמוך יותר.

04/04/2015 | 09:55 | מאת: גיל ביטון

אני בן 26 ועברתי ניתוח בקע מפשעתי, כשהתעוררתי אחרי הניתוח נכנסתי לעצירת שתן(לא הצלחתי להשתין), הכניסו לי קטטר ושאבו מהשלפוחית חצי ליטר שתן, אחרי זה השאירו קטטר למשך יומיים: למה נכנסתי לעצירת שתן? האם מההרדמה או בגלל האינפוזיה שקיבלתי ויצרה הרבה שתן שלא רוקנתי כמה שעות? אני יומיים אחרי שהוציאו את הקטטר, אני משתין עם זרם איטי, האם זה נורמאלי ויסתדר? האם יש סיכוי לנזק עתידי בעקבות עצירת השתן והקטטר שהוכנס למשך יומיים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אצירת שתן לאחר ניתוח תיקון בקע מפשעתי היא מצב מוכר. ככל הנראה שילוב של הרדמה, מתן נוזלים בכמות גבוהה וכאב הם שגרמו לך אי יכולת להתרוקן. בד"כ הפרעות הריקון שלאחר הוצאת הקטטר חולפות תוך מס' ימים. היה רגוע. פנה לרופא אם אתה ממשיך להתקשות בהטלת השתן.

אחרי ציסטוקופיה, יש צריבה בקצה הפין ברמה הכי חזקה, כמעט בלתי אפרי להתין כך מרוב כאב, האם ניתן להזריק חומר מאלחש שיקל על ההשתנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית הבן שציסטוקופיה יכולה לגרום לאי נוחות וכאבים/צריבה באיבר. ניתן לקחת תרופה משככת כאבים כמו אקמול , אופטלגין או נורופן וזה בד"כ עוזר. שנית מומלץ לשתות הרבה מים ולהמנע מקפאין או אלכוהול. אם הכאבים לא חולפים גש לרופא לבדיקה ושלח בדיקות שתן, אולי התפתחה דלקת ואז מומלץ טיפול באנטיביטיקה.

02/04/2015 | 06:44 | מאת: אבי

שלום דר קיבלתי תוצאות בדיקה ,אשמח לחוו"ד ( (האורולוג שלי לא זמין עד ה20.4) כול הבדיקות תקינות לגמרי ,למעט שתן לאחר עיסוי ערמונית ,אין חידק אך יש 70 פרוטאין ו50 תאי דם אדומים ותאי דם אדומים טריים בודדים. (הביקה שוללת ליוקוציטים ונטריטים ,ומערכת החיסון אצלי תקינה לכו אני חושב שמקור הבעייה הוא לא חידקי) מה דעתך(בן 32 בריא לגמרי בשאר הדברים)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מזכירה לך שהפורום הזה הנו פוום לבעיות של הגדלה שפירה של הערמונית ולא דלקות- אנא פנה לפורום זיהומים. בכל מקרה אין עדות לפי מה שציינת שיש לך זיהום או דלקת פעילה בערמונית. אנא תורך קשר עם האורולוג שהפנה אותך לקבלת הסברים והמשך הטיפול.

31/03/2015 | 22:17 | מאת: נוני

שלום בבדיקת הדמיה נמצא שמשקל הערמונית היא92 גרם. שארית שתן77 סמק. הרופא רשם לי דיודארט. קראתי את תופעות הלוואי ונחרדתי [אימפוטנציה] אנא עצה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במקרה של ערמונית גדולה והפרעות התרוקנות- כפי שנראה שיש לפי מה שצינת, הטיפול בדואודרט אכן הוא הטיפול המומלץ. מדובר בתרופה יעילה ובטוחה שנותנת מענה לשתי ההבעיות- היא עוזרת בשיפור ריקון השתן(ותקטין את השארית), וגם מקטינה את גודלה של הערמונית. תופעות הלוואי יכולות לקרות אך לא בהכרח ולא תמיד. ממליצה לך לשוחח עם האורולוג שלך ולקבל ממנו הסבר מלא על התופעות והסיכוי ללקות בהן. בכל מקרה כשמפסיקים את הטיפול התופעות לרוב חולפות. במקרה שלא ניתן לקחת את התרופה - לצורך שיפור מתן השתן,ההמלצה היא לעבור ניתוח להסרת הערמונית.

31/03/2015 | 17:13 | מאת: תומר

האם ניתן לבצע ניתוח הקטנה לערמונית מוגדלת,(ניתוח סגור) באמצעות רובוט??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כיום ניתוחי רובוט להסרת ערמונית מבוצעים רק במקרים של סרטן ערמונית, וגם אז- דרך הבטן בלבד. אם יש הפרעת מתן שתן שמצריכה ניתוח (שלא בגלל סרטן אלא בשל הגדלה שפירה) ניתן בהתאם לגודלה של הערמונית לבצע ניתוח "פתוח" דרך הבטן (אם היא גדולה) או "סגור" דרך השופכה( אם היא קטנה-בינונית).

31/03/2015 | 12:10 | מאת: מרק

שלום רב, אני בן 42 בריא בד"ר , מקבלת רק תרופה להורדת לחץ דם. לפני 3 שנים עקב אריטרוציטים(10) בשתן ביצעתי US וגילו אבן קטנה בכיס השתן וגם ערמונית מוגדלת 58 סמ"ק. לאחר בדיקות אורולוג נאמר לי הכל תקין וחזרתי על בדיקת US וצילום בטן לאחר שלושה חדשים לא נמצא אבן וערמונית באותו גודל, שוב בבדיקה של אורולוג נאמר שערמונית תקינה. בדיקות PSA במהלך 3 שנים: 03.2011 - 1.17 06.2011- 1.39 06.2012 - 1.24 11.2013 - 1.09 לפנ כחודשיים בבדיקה תקופתית שוב נמצא אריטרוציטים בשתן (30). עשיתי US ללא אבנים ושוב גודל פרוסטטה 58 . בדיקת שתן חוזרת עדיין אריטרוציטים 30. PSA אתמול 1.48. אני קצת מודאג למה יש אריטרוציטים. האם יש סיבה לדאגה לגבי ערמונית ב-US עדיין בגודל 58 ו-PSA עלה? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, רמת ה PSA תקינה ואין לך כרגע מה לדאוג מכיוונה. בקוטר כזה של ערמונית זה סביר לחלוטין. ואם אין לך הפרעות במתן השתן לגודלה של הערמונית אין משמעות. לגבי אריטרוציטים בשתן- יש המלצה לברר ממצא כזה בבדיקות שכוללת שתן לציטולוגיה, CT עם הזרקת חומר ניגוד וציסטוסקופיה. גם אם כל הבדיקות שעד כה ביצעת הן תקינות. גש לאורולוג המטפל שלך ודבר איתו על המשך הבירור.

01/04/2015 | 14:25 | מאת: מרק

שלום דר, תודה על תשובתך. למה ציטולוגיה האם יש חשד לממאירות בגיל שלי ואריטרוציטים 30, היה לי לפני כשבועיים אריטרוציטים 60 ובבדיקה אחרונה ירד ל 30. אני דואג בגלל זה. תודה רבה,

שלום, יש לי ערמונית מוגדלת בגודל כ-250 סמ"ק. מטופל בדואדרט, אבל עדיין מתעורר פעמיים בלילה לעשות פיפי. אני שוקל ניתוח או אידוי. מה היתרונות וחסרונות של שיטת האידוי מול השיטה הקובנציונלית של ניתוח. אם ישנו שיטות נוספות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ערמונית בגודל מרשים שכזה מחייבת טיפול בידי מנתח מקצועי ומיומן. ניתן להסיר ערמונית כזו בניתוח פתוח(בעדיפות)או באם אתה איש מבוגר ועם מחלות רקע רבות לברר על ניתוח בשיטת הולמיום-לייזר -HoLEP

01/04/2015 | 14:27 | מאת: דוד

תודה על תשובתך . אני בן 69 ובריא (ברוך השם). למרות גודל הערמונית האם ניתוח לא פולשני עדיף מבחינת תהליך האחלמה ?

27/03/2015 | 17:04 | מאת: ברוך

שלום דר! אשמח לדעת מה הם התסמינים לדלקת ערמונית כרונית תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, התסמינים רבים ומגוונים, לרובת מתארים תכיפות ודחיפות במתן השתן, צריבה ואי נוחות בשופכה, אי נוחות וכאבים במתן השתן או בשפיכה, כאבים באיזור שיפולי הבטן האגן, באיבר המין והאשכים, יש כאלה שסובלים מכאבים קורנים לירך, ועוד ועוד ועוד..

27/03/2015 | 15:21 | מאת: בן 28

האם דלקת ערמונית יכולה לגרום לכאב לאורך השופכה והפין, במיוחד בקצה הפין ובמיוחד אחרי שפיכה(בדיקת תרבית שתן תקינה)? האם היצרות שופכה יכולה לגרום לדלקת ערמונית? יש לי היצרות שופכה אחורית, מתרוקן סביר אבל לחץ שלפוחייתי גבוה...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התשובה לתי שאלותיך היא כן. אם יש להפך הפרעה בירקון והיצרות בשופכה זה יכול להביא לכאבי ולדלקות. אם אינך מתרוקן באופן תקין או שיש שאריות שתן גבוהות ונגרמות דלקות חשוב שתפנה לאורולוג לבירור מצב ההפרעה ותשלים טיפול.

25/03/2015 | 19:52 | מאת: טל

היי קוראים לי טל, אני מזה שלושה חודשים סובל מבעיות אורולוגיות לפני שלושה חודשים החלו לי צריבות בקצה הפין בצד שמאל שהתפשטו לדקירות באשכים. נתנו לי אופלודקס לחודש ודוקסילין לשבועיים, הייתה רגיעה אבל התסמינים המשיכו. לאחר החודש אמרו לי אורולוגים מומחים לחזור לשיגרה. המצב השתפר אך לפני שבוע כתוצאה מאוננות החלה לי שריפה באשכים שעכשיו אני מרגיש אותה בחיבור שק האשכים עם ירך ימין. הבדיקות שלי תקינות, אין צמיחה בשתן, בדיקות דם תקינות ואולטראסאונד דרכי שתן תקין עם ערמונית 9 סמ"ק ואורולוגים שהייתי אצלם בשבוע האחרון אמרו לי שזה יעבור ושאין לי ממה לחשוש למרות שהשריפה באשכים ממשיכה. האם יש לך המלצות מיוחדות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2015 | 10:45 | מאת: אבי

ובדיקת 4כוסות אני לא רופא (רק מהנדס מכונות ) אך מיסיון עדיף לנסות לזהות את החיידק ,ולא לנסות את כול סוגי האנטיביטיקה.

27/03/2015 | 10:46 | מאת: אבי

שלום רב, לעיתים דלקת כרונית בערמונית גורמת לתסמינים שאתה מתאר ומאוד קשה לאבחן את החיידק שגורם לה. ניתן להשלים תרביות זרע ובדיקת שתן PCR למחלות מין כדי לשלול חיידקים נוספים שלא נבדקים בבדיקות השתן הרגילות. במקרים חריגים ניתן לבצע בדיקת תרבית 4 כוסות (בבית חולים) אבל שוב- זה לא בהכרח יזהה חיידק ספציפי. כך שבעיקר כדאי להתמקד בהטבת התסמינים והמנעות מגריינים שמחמירים את התלונות: להמנע מקפאין ואלכוהול ולהקפיד על שתיה מרובה של מים. והכי חשוב- להרגיע ולחזור לשגרה.

25/03/2015 | 10:20 | מאת: פיני

שלום. אני בן 54 בריא ועושה המון ספורט(חדר כושר)ורכיבת אופניים. במיסגרת בדיקות כלליות מבצעה גם psa. בUS ערמונית מוגדלת מעט כ34 גרם. להלן תוצאות psa. שנה 10/2007 -0.9=psa שנה03/2010 -1.25=psa שנה 08/2012 -2.83=psa שנה08/2013 -8.14=psa.(לאחר בדיקות שטן דלקת+חיידקן e -coll) לאחר טיפול אנטיביותי 2.55=psa שנה01/2014 שוב פעם דלקת+חיידק ecolli. 6.82=psa לאחר טיפול אנטיביותי של שבועיים 2.33=psa שנה02/2015 3.11=psa בבדיקה ריקטלית של הארמונית(ערמונית רכה) לוקח כדורים של כורכומין+חמוציות+פרוסטומד פורטא. יש לציין שיש לי אבן קטנה בכליה ימנית.קם בלילה בין פעם לפמיים לשירותים.יש לציין שלאחי נימצא סרטן ערמונית עם גליסון 9.(בן 59) שאלתי היא:האם במצב שלי עלי להיות במעקב או כבר עכשיו לעשות ביופסיה לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית. האם היתקדמות psa הוא נורמלי לגילי(בן 54) איזה בדיקות עלי לעשות כדי ליבדוק האם יש דלקת בערמונית. תודה מראש וסליחה על הפירוט הארוך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ראשית אמליץ לך להמנע לחלוטין מבדיקת PSA בעת תסמיני דלקת שתן ובעיקר אם ידוע שיש דלקת עם חיידק, כי זה תמיד יגרום לעלית PSA. חשוב שתהיה במעקב לפחות אחת לשנה של בדיקה גופנית ורמת PSA בשל ההיסטוירה המשפחתית שלך. ביופסיות יש לבצע רק באם יש ממצא חשוד בערמונית בבדיקה או באם רמות ה PSA עולות בלי קשר לדלקת או לא יורדות אחרי טיפול אנטיביוטי. עלית ה PSA המתונה (לא בעת דלקת) היא סבירה לגילך. יש כמובן להשוות רמות אלו לגודלה של הערמונית ולבדיקה הגופנית שלך. כדאי אולי לשוחח עם האורולוג המטפל שלך על בירור לדלקות חוזרות לשתן ועל טיפול מונע.

25/03/2015 | 12:00 | מאת: פיני

תודה על התשובה המהירה

24/03/2015 | 19:33 | מאת: שני

היי שירה בתרבית שתן צמחה לי קנדידה גלברטה בשתן ... חשוב לציין שמשטחים וגינלים שלילים וstd תקין.. ובשני תרביות שתן היא חיובית...מרגישה תחושת דלקת ודחיפות במתן שתן נאמר לי שבדרך כלל היא לא מופיעה בדרכי השתן האם את מכירה מקרים שכן?חשוב לציין שחודש לפני המקרה לקחתי במשך חודש אנטיביוטיקה בשל חיידק בגרון ואז הכל התפרץ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הפורום הזה עוסק בבעיות ערמונית ולא בדלקות שתן או בפטרת. בקצרה אומר שזה נכון שקנדידה יכולה לצמוח לאחר טיפול ממושך באנטיביוטיקה ולגרום תחושות שדומות מאוד לדלקת. גשי לגניקולוג לקבל טיפול אנטי פטיירתי.

24/03/2015 | 11:33 | מאת: אבי

לדר ,ולציבור הקוראים מנסיון אישי הבדיקה מאוד לא נעימה ,אך לדעתי על הרופאים המטפלים לבצע אותה לפני מתן אמפירי ארוך של אנטיביטיקה לחולים שעל פי כול הבדיקות השגרתיות יוצאים שללים(תקינים) . החלמה מהירה לכולם .

21/03/2015 | 18:46 | מאת: אהרוני

אחרי שבוע מהוצאת הקטטר אין בכלל תחושה של לחץ בשלפוחית, ובזמן תנועה יש דליפת שתן. אני עושה תרגילים לחיזוק השרירים הטבעתיים. בינתיים אין ממש שיפור. מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, דליפת שתן לאחר כריתה של ערמונית ממאירה היא תופעה מוכרת וידועה ונחווית כמעט ע"י כל מי שעובר ניתוח כזה. לכן עליך להמשיך ולבצע תרגוליומי חוזר של חיזוק רצפת האגן ולהיות סבלני, לרוב זה מסתדר. בכל מקרה כמובן שעליך להבדק אצל המנתח שלך ולהתייעץ עמו אם אין שיפור.

18/03/2015 | 14:49 | מאת: מועלם נסים

שלום רב אני בן 78 ויש לי ערמונית מוגדלת כבר יותר מ-20 שנה. בבדיקה האחרונה גודל הערמונית הוא: 69 סמ"ק. אני נוטל כדור אחד ליום-היטרין 10 מ"ג. הרופא שלי בקופת חולים לא מסכים שאעשה ניתוח ואתפטר מהערמונית המוגדלת. אני מתלבט בקשר לניתוח ואיזה? אני בריא ומתאמן 3 פעמים בשבוע במכון כושר. קם בלילה פעמיים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ניתן לנסות טיפול תרופתי שונה מההיטרין כדי לראות אם זה עוזר לך. למשל תרופה בשם דואודרט הוא טיפול משולב שיעיל יותר מההטירין. תרופה זו תעזור גם לשפר את מתן השתן וגם להקטין את הערמונית. גש לבדיקת אורולוג והוא יוכל לרשום לך את התרופה. עדיין, אם אין הטבה בטיפול התרופתי בהחלט יש מקום לשקול ניתוח ואם אתה איש בריא, אין סיבה שלא תעבור ניתוח. את הניתוח קובעים על סמך גודלה של הערמונית. לאחר בדיקת האורולוג תוכל לדון עמו באופציות השונות ולהחליט מה הכי מתאים לך.

17/03/2015 | 10:29 | מאת: משה

שלום רב. אני בן 68. בשנתיים האחרונות קיבלתי תוצאות של PSA בין 3 ל-4. עשיתי ביופסיה שיצאה שלילית. השבוע קיבלתי תוצאה של 17.10 מ"ג. בכוונתי להגיע לאורולוג. מה ניתן לעשות במקרה כזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בגילך ברמות של PSA סביב 3-4 הן בגדר הנורמה. אין ספק שPSA של 17 הוא מוגבר משמעותית. חשוב מאוד שתבדק אצל האורולוג בבדיקה גופנית ,הוא יחליט אם עליך לחזור על בדית ה PSA ולהצע הדמייה וכמובן מאמינה שיפנה אותך לביופסיות חוזרות של הערמונית.

16/03/2015 | 10:48 | מאת: רוני

שלום, בעקבות תלונות על חולשה קיצונית נשלחתי לאולטרה סאונד בטן. במסגרת הבדיקות נמצא כי גודל הערמונית הוא 19 סמ"ק עם רושם בלתי אחיד עם הסתיידויות בתוכה. בנוסף, לאחר התרוקנות ראשונה, שארית שתן של 75 סמ"ק. טרם ההתרוקנות נמדד כי קיבולת שלפוחית השתן עומדת על 237 סמ"ק. מה משמעות הממצאים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לחולשה יש סיבות בות וכדאי לברר דרך רופא המשחה. בלי קשר,בהתאם למה שציינת הערמונית בגודל תקין ולהסתידויות האלו אין ככל הנראה משמעות. שארית שתן של 75 סמ"ק היא גם כן לא משמעותית אם הכליות שלך תקינות. אם אתה מרגש שאתה מתקשה לרוקן את השתן באופן מיטבי כן כדאי להבדק אצל אורולוג ולקבל טיפול תרופתי שישפר לך את ריקון השתן.

שלום ד"ר חתומי בן 57, לאחר תחושה של תכיפות במתן שתן נבדקתי ע"י אורולוג שבבדיקה גופנית הודיעני שהערמונית מוגדלת אך לא חשודה, בדיקת PSA - הראתה - 1.01 ונשלחתי לבדיקת אולטרסאונד. להלן הממצאים - כליות תקינות (מדלג על הפירוט), כיס השתן בעל מבנה תקין דופן לא מעובה ללא אבנים, מכיל לאחר שתי התרוקנויות שארית שתן מינימלית של 8 סמ"ק. בלוטת ערמונית מרקם אחיד בולטת קלות בקרקעית השלפוחית, נפח 60 סמ"ק. 5.4X3.7X5.7 אודה לך אם תבהירי לי בכמה הערמונית מוגדלת בהשוואה לגודל נורמלי ומה משמעות "בולטת קלות בקרקעית השלפוחית." בנוסף - קיבלתי מהאורולוג תרופה בשם- ALFUZOSINE שרופא המשפחה החליף ל סיאליס לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב שנגרמו ע"י התרופה. שאלתי - האם לסיאליס יש את אותה השפעה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מה שאתה מתאר מבחינת הבידקות שעברת הוא בגדר הנורמה ותקין. לגבי טיפול בהפרעות מתן השתן- חוסמי אלפא, למשל אלפוזוסין- היא התרופה הראשונה לטיפול זה, ואם יש תופעות לוואי, למשל כמו מה שציינת ניתן להחליפה לתכשיר אחר. סיאליס אינה משתייכת לקבוצה זו אך נחשבת יעילה בהטבת מתן השתן באופן די דומה לחוסמי אלפא ואכן כדאי לנסות.

11/03/2015 | 13:13 | מאת: אמנון

בדיקת psa בתוצאת 1.67, על מה זה מעיד?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ללא ידיעת גילך וגודלה של הערמונית והאם יש לך בדיקות קודמות להשוואה קשה לי להתייחס לנתון זה. בנוסף יש צור לבצע בידקה גופנית שכן רמת PSA אינה נתון בודד אלא נלקח בחשבון במקביל לבדיקה גופנית

10/03/2015 | 12:35 | מאת: יוספי

PSA עלה תוך כדי קבלת AVODART, לאחר שבתחילת הטיפול היה בירידה! הומלץ ע"י רופאה כללית לעשות MRI בהדסה, האם הבדיקה יכולה להיכלל בסל הבריאות? האם להפסיק AVODART מיידית?? עדיין PSA רק 4.5 גודל הערמונית בU.S. כ85. אציין שלפני 6 שנים עברתי ביופסיות שיצאו תקינות למרות שPSA היה 6.5! בשנים האחרונות סבלתי פעמיים מפרוסטטיטיס.

לקריאה נוספת והעמקה

Aלום רב, עלית PSA תוך כי טיפול באבודרט מחייבת התייחסות. ראשית מומלץ לעבור בדיקה גופנית אצל אורולוגוגם לשלול שאכן חווית דלקת. אם יש מגמת עליה ברורה יש בהחלט מקום לשקול ביופסיות. התייעצות לגבי המשך הבירור עליך לערוך עם אורולוג ולא עם רופא כללי. למיטב ידיעתי בדיקות MRI אינן כלולות בסל הבריאות.

10/03/2015 | 07:55 | מאת: אלון

3000 times more powerful than saw palmetto, each capsule contains 300 mg. of beta-sitosterol, the "prostate miracle."

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, ככל הנראה מדובר בסוג של תוסף מזון, זו לא תרופה שמאושרת בארץ לטיפול בהפרעות מתן השתן בשל הגדלת הערמונית.

09/03/2015 | 16:55 | מאת: אבי

שלום דר לאחר 10 חודשים של תסמינים של פרוסטטיס ושכול הבדיקות תקינות (שתן דם std-pcr סורולגוית שנות אולטרסאונד crp וכודומה ) נשלחתי עי האורולג לבדיקת 4כוסות בבית חולים ,האים יש סכנות לבדיקה מלבד האי נוחות ,כמו שהאורולג הגדיר את זה ? תגובת רופאת המשפחה שנתנה לי את ההפניה וההתחיבות הפחידה אותי ,האם הבדיקה מאוד כואבת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, בדיקת ארבע כוסות אינה כואבת ואינה מסוכנת.

10/03/2015 | 18:06 | מאת: אבי

תודה

09/03/2015 | 09:28 | מאת: דורה

בוקר טוב, אבי עבר ביום שלישי שעבר ניתוח לכריתת הפרוסטטה מאז ניתוק הקטטר שהיה מחובר אליו (יום שישי לפני 3 ימים) יש לו בריחת שתן ולא מספיק להגיע לשירותים האם תופעה זו תחלוף ואם כן תוך כמה זמן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לא ציינת איזה ניתוח ערמונית עבר אביך- כריתה של ערמונית שפירה? כריתה בשל מחלה סרטנית? יש הבדל בניתוח ובתופעות לאחריו. ממליצה להתייעץ עם האורולוג המטפל או עם המנתח. כעקרון ברוב המקרים לאחר ניתוח של הגדלה שפירה הפרעות ההשתנה חולפות יחסית מהר.ניתוחים להסרת סרטן ערמנוית מורכבים יותר והחלמה והשגת שליטה בשתן ממושכת יותר.

05/03/2015 | 21:25 | מאת: שי

שלום דוקטור מזה חודשיים יש לי עקצוץ קבוע בקצה הפין לא בעת מתן שתן. לפעמים יש תחושה לאחר כמה דקות של מתן שתן של טיפה תקועה. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות תרבית, אולטרסאונד ובדיקות דם הכל תקין והרופא דחף לי סידורל מה יכול להיות הסיבה? מה עלי לעשות?והאם יש חשש לפגיעה בפוריות? אני נשוי כבר שנה ומצפה לילד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, להתלונה שאתה מתאר יש סיבות מרובות, אך גם לעיתים לא מוצאים את הסיבה לתחושה הזו.. בעקרון חשוב לשלול זיהום ויכול להיות שטיפול אנטיביוטי יקל עליך. אם יש הפרעה למתן השתן אולי צריך לעשות ציסטוסקופיה- בדיקה בה מחדירים מכשיר טלסקופי לתוך השופכה בהסתכלות ישירה. הפרעת פוריות ניתן לזהות אם מבצעים ספירת זרע. אם אין לך הפרעה בשפיכה ואם ספירות הזרע תקינות הסבירות להפרעת פוריות בגבר נמוכה ביותר.תמיד צריך גם לבדוק את האישה כמובן.

04/03/2015 | 14:34 | מאת: בן 28

כבר כמה חודשים עם כאב וצריבה בשתן בקצה הפין, התחיל אחרי שעברתי בדיקת ציסטוגרפיה שגילו היצרות בשופכה, אחרי הבדיקה קצה השופכה צרב כמו גיהנום בהשתנה( לא יכולתי להשתין טיפה אחת בלי סדורל) מאז הכאב נרגע אבל עדיין יש לפעמים צריבה קטנה לפעמים... למה הצריבה שיש לי קשורה? האם היצרות שופכה יכולה לגרום לפרוסטטיטיס? איך ניתן לאבחן פרוסטטיטיס לא חיידקית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם אבחנו לך היצרות בשופכה וביצוע הציסטוסקופיה כלל גם הרחבה של השופכה זה אכן יכול לגרום לך לכאב מקומי באיזור שהיה מוצר. אם ההיצרות מפריעה לריקון תקין של השתן בהחלט עשוי להתפתח זיהום. ממליצה לך להתייעץ עם אורולוג לגבי הטיפול בהיצרות, ובינתיים לקחת משכך כאבים ולוודא שאתה מצליח להתרוקן באופן תקין ואם לא לפנות לבדיקה בהקדם האפשרי.

מה אומר 109 סמק לאחר התרוקנות שתן?????

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אם זו שארית השתן שנבדקה באולטראסאונד אז זה אומר שבשלפוחית נתרו 109 סמ"ק לאחר שהתרוקנת. בד"כ לא צריכה להיות שארית, כלומר צריך להתרוקן באופן מלא אך לעיתים גם אם יש שארית, אם אין שום הפרעה אחרת (למשל: תסמיני דלקת, אבנים, הרחבה של הכליות או עדות לפגיעה כליתית בבדיקות הדם) אז לכמות הזו אין משמעות קלינית. יש להתייחס לשארית בערבון מוגבל כי זה גם קשור לנפח הכללי של השלפוחית בבדיקה בה את מלאה לגמרי, וגם בתנאים בהם היית צריכה לרוקן. לא תמיד מתרוקנים באופן מלא במקומות בהם מבוצעות הבדיקות, מסיבות שונות שאינן קשורות לשלפוחית בכלל. אם את מוטרדת, יש לפנות לבדיקת אורולוג ולבצע בדיקת שארית שתן באולטראסאונד שלפוחית, ולאחר התרוקנות כפולה.

אני בחור בן 30 , ידעתי על התופעה של הערמונית מוגדל והידרוצלה מהילדות, כל הזמן אני דוחה את הניתוח , מה השלכות לכך ? האם זה ניתוח שמשבית לתקופה ארוכה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הגשלה של הערמונית היא בד"כ בעיה של גברים מבוגרים מעל גיל 50, ואתה עדין צעיר.. הידרוצל היא בעיה מוכרת של ריבוי נוזלים בין מעטפות האשך והפיתרון לה הוא פשוט בניתוח קל שמנקז את הנוזלים האלה. הניתוח אינו אמור לפגוע בפוריות אם נעשה בידי מנתח מנוסה. אם המצב מחמיר (וככל שיעבור זמן זה עשוי לקרות) עליך לפנות לבדיקת אורולוג להחלטה על ניתוח בהקדם. אין לך מה לחשוש שכן ניתוחים אלו מבוצעים בהרדמה ולרוב עוברים ללא בעיות מיוחדות.