מחלת פיירוני האם יכולה לגרום לבעיות השתנה?

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

01/10/2014 | 11:37 | מאת: בן 28

שלום! אני כבר מעל חצי שנה עם בעיות השתנה של השתנה איטית והיסוס כשלפעמים יש הקלה, לאחר שפיכה יש אי נוחות וכאבים בפין והחמרה משמעותית של מצב ההשתנה... עשיתי בדיקת ציסטוגרפיה כששני אורולוגים והרדיולוג קבעו לפיה שיש היצרות ארוכה בשופכה האחורית, אורולוג אחר יותר בכיר ומומחה לשופכה קבע שהציסטוגרפיה לא חד משמעית ואי אפשר לקבוע לפיה היצרות, אמר שיש לבצע ציסטוסקופיה כדי לברר... עכשיו הסיפור הזה מתחבר לי עם חשש נוסף שהתחיל לי לגבי מחלת פיירוני שלא נבדקתי וביררתי לגביה אצל רופא בכלל עדיין אבל קראתי עליה בימים האחרונים לעומק ושכנראה יכולה להתאים למה שיש לי... כבר כ 5-6 שנים אני שם לב לפעמים לעיוות בפין במצב רפוי, מאין שני שקעים באמצע הפין שיוצרים צורה כמו שעון חול, רק לפני כמה שבועות החלו גם בעיות בזקפה, אני מזהה סטייה יותר שמאלה של הזקפה וגם מין קושי לא תקין של הזקפה וחוסר יכולת להזיז אותה כלפי מטה, האם לפי מה שתיארתי זה מתאים למחלת פיירוני? האם מחלת פיירוני יכולה להיות גורם לבעיות השתנה שיש לי מעל חצי שנה?

שלום רב, מחלת פיירוני היא למעשה עקמת נרכשת של האיבר. עשויה לגרום להפרעות זקפה בשל הצטלקות של הרקמות הפנימיות העוטפות את הגופים המחילתיים של האיבר. היא לא אמורה לפגוע שופכה עצמה, וככל הנראה אין קשר בין תלונות ההיצרות בשופכה והפרעות ההשתנה, לתלונות העקמת. ממליצה לך להשלים בירור בציסטוסקופיה ולטפל בהיצרות כי זו הבעיה היותר משמעותית בריאותית- ללא השתנה תקינה אתה עלול לסבול מסיבוכים שונים כמו פגיעה בשלפויחת, דלקות, אבנים, פגיעה כליתית ועוד. ממליה לך להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך לאחר השלמת בירור וטיפול בהיצרות בשופכה- גם לגבי נושא הפיירוני- זו מחלה מתסכלת בעיקר בשל קושי בטיפול, ולרוב אין מה להציע טיפול תרופתי (ויטמין E וכל מיני תרופות אחרות ממש לא עוזר..)אלא ניתוח להסרת ההצטלקויות שגורמות את העיוות באיבר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת