בדיקת אורך עצם הירך בעובר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בדיקות אולטרה-סאונד בהריון

במהלך ההריון עוברת האישה בדיקות רבות, שעוקבות אחר התפתחותו התקינה של העובר. דוקטורס מציג: מה נכון לבדוק ומתי בדיקות האולטרה-סאונד השונות אשר מבוצעות בהריון, אינן מדגימות את כל אברי העובר ואין באפשרותן לאבחן את כל המומים הקיימים בעובר. מאידך הן מאפשרות לגלות את מירב המומים בהתאם לשבוע ההריון, טיבו של מכשיר האולטרה-סאונד ויכולתו של מבצע הבדיקה. קביעת גיל ההריון בשליש הראשון (עד שבוע 13) מדויקת יותר מאשר בשלבי הריון מאוחרים והיא מתבצעת על ידי מדידת האורך ראש-עכוז של העובר (CRL). בהמשך, קביעת גיל ההריון נעשית על-ידי שימוש בארבעה מדדים:- קוטר דו רקתי של הגולגולת (BPD).- היקף הראש (HC).- היקף הבטן בחתך רוחבי (AC). - אורך עצם הירך (FL). סוגי הבדיקותישנן 7 בדיקות בהריון מסוגים שונים, בזמנים אחרים ולמספר מטרות:1. בדיקה בשליש הראשון להריון (שבועות 5-13(.2. בדיקת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לבדיקת אורך עצם הירך בעובר

סקירת מערכות - תמונת המחשה
סקירת מערכות סקירת מערכות היא בדיקה חשובה שנערכת בשלבי ההריון השונים - ומאפשרת לאתר מומים שונים אצל...
ללמוד עוד על בדיקת אורך עצם הירך בעובר
בדיקות אולטרה-סאונד בהריון-תמונה

במהלך ההריון עוברת האישה בדיקות רבות, שעוקבות אחר התפתחותו...

מאת: ד"ר שרגא...
24/06/2007
בדיקה: הערכת משקל העובר-תמונה

עובר קטן מדי או גדול מדי עלול להיות חשוף למגוון סיבוכים...

מאת: ד"ר דוד סגל
08/11/2016
על החי והצומח-תמונה

צמחים מחממים? צמחים מקררים? כל התשובות לכל השאלות על מה...

מאת: צוות...
03/08/2004
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת אורך עצם הירך בעובר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת אורך עצם הירך בעובר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בת 48 שנתיים לאחר ניתוח שרוול, מרגישה חלשה והמון סחרחורות, מצ"ב בדיקות הדם שביצעתי היום, לאחר ירידה של כ- 40 ק"ג שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה REMARKS (GENERAL) Order Comments WBC K/ul 4.5 NEUT% % 61.4 NEUT.abs K/ul 2.8 LYM% % 28 LYMP.abs K/ul 1.3 MONO% % 5.6 MONO.abs K/ul 0.25 EOS % % 3.8 EOS.abs K/ul 0.2 BASO % % 1.1 BASO abs K/ul 0 RBC M/ul 4.86 HB g/dl 10.1 HCT % 32 MCV fL 66 MCH pg 20.7 MCHC g/dl 31.4 RDW % 19 PLT K/ul 207 MPV fL 9.7 FERRITIN ng/ml 8 קטן מ IRON mcg/dL 19 TRANSFERRIN mg/dl 375

מחסני ברזל נראים ריקים. עלייך לקבל העמסת ברזל ומאמין שתשתפרי במהרה.

התוצאות הבדיקות האלו זה לאחר טיפול לקבלת ברזל שלא עוזר, אני כבר לא יודעת מה לעשות

שלום רב אני בת 59, מרגישה חולה מאוד, עייפה מאוד וחלשה. האם יש בתוצאות הנ"ל להסביר את הנ"ל? מבקשת עצה למי לפנות. תור אצל רופאה המשפחה בשלישי. תודה רבה.

הקובץ לא עלה. ניתן לראות את תוצאות הבדיקה בקישור הבא http://www.interload.co.il/upload/8282901.jpg

מנסה PDF. סליחה..

אין באפשרותי לראות קבצים.

תודה ד"ר גוטווין. חבל שהאתר מכיל אפשרות לא פעילה. בתיבת ההדעה יש אפשרות העלאת קבצי תמונה. מילא. גיל: 59, מגדר: נ, מועד הבדיקה: 10:47 19.06.2018 שם הבדיקה, יחידות מדידה, תוצאה, נורמה תחתון, נורמה עליון WBC, K/ul, 10.5, 4.8- 10.8, RBC, M/ul, 4.85, 4.20- 5.40, HB, g/dl, 13.1, 12.0- 16.0, HCT, %, 43.3, 37.0- 47.0, MCH, pg, 27.0, 26.0- 31.0, MCHC, g/dl, 30.2, 32.0- 36.7, RDW, %, 13.1, 11.0- 16.0, MCV, fL, 89.3, 80.0- 97.0, NEUT%, %, 63.8, 40.0- 75.0, LYM%, %, 22.4, 20.0- 50.0, MONO%, %, 5.6, 2.0- 12.0, EOS %, %, 5.7, 0.0- 7.0, BASO %, %, 0.5, 0.0- 2.0, LUC%, %, 2.0, 0.0- 4.5, NEUT.abs, K/ul, 6.7, 1.9- 8.0, LYMP.abs, K/ul, 2.3, 0.9- 4.5, MONO.abs, K/ul, 0.6, 0.2- 1.0, EOS.abs, K/ul, 0.6, 0.0- 0.6, BASO abs, K/ul, 0.1, 0.0- 0.1, LUC abs, , 0.2, 0.0- 0.4, MACRO%, , 0.4, 0.0- 15.0, MICRO %, , 0.6, 0.0- 10.0, HYPER%, , 0.2, 0.0- 10.0, HYPO %, , 14.3, 0.0- 10.0, MICRO%/HYPO%, , 0.0, 0.0- 10.0, PLT, K/ul, 363, 150- 450, MPV, fL, 8.3, 4.0- 13.0,

כדי לענות יש לדעת את רמת ההמוגלובין.

13.1 תודה

שלום, אשמח להתעייצות לתוצאות הבדיקה. בריאותו תקינה ללא רגישויות, ארלרגיה, אסטמה וכדומה. משקלו רזה ( כמו שאר בני המשפחה). סטויות בתוצאות הן: 20.8 % NEUTROPHILS%-DIF 1.8 K/ul EOSINOPHILS abs-DIF 16.8 % EOSINOPHILS%-DIF להלן שאר התוצאות: 10.4 K/ul WBC 4.55 M/ul RBC 11.5 g/dl HB 35.8 % HCT 25.3 pg MCH 32.1 g/dl MCHC 13.2 % RDW 78.7 fL MCV 0.0 MACRO% 0.0 MICRO % 0.0 HYPER% 0.0 HYPO % 0.0 MICRO%/HYPO% 280 K/ul PLT 11.1 fL MPV + MACROCYTOSIS-DIF + ANISOCYTOSIS-DIF 0.5 % STABS %-DIF 20.8 % NEUTROPHILS%-DIF 16.8 % EOSINOPHILS%-DIF 54.8 % LYMPHOCYTES %-DIF 6.6 % MONOCYTES%-DIF 0.5 % PLASMA CELLS%-DIF 0.1 STABS abs-DIF 2.2 K/ul NEUTROPHILS abs-DIF 1.8 K/ul EOSINOPHILS abs-DIF 5.7 K/ul LYMPHOCYTES abs-DIF 0.7 K/ul MONOCYTES abs-DIF 0.1 PLASMA CELLS abs-DIF תודה, רןעי

שלום אני לא מוצא בעיה דרור

שלום, לאחר שלושה ימי חום הרופא המליץ לעשות ספירת דם לביתי בת השנה, בבדיקה התקבלו ערכי NRBC חריגים (7%), מה המשמעות של התוצאות? מצ"ב תוצאות הספירה: WBC 9.80 K/uL RBC 4.58 M/uL HGB 11.4 g/dL HCT 33.1 % MCV 72.3 fL MCH 24.9 pg MCHC 34.4 g/dL PLT 258 K/uL RDW-SD 38.3 fL RDW-CV 14.7 % PDW 15.3 fl PCT 0.31 % MPV 11.8 fL P-LCR 40.3 % Nucleated RBC % 7.2 % Nucleated RBC 0.71 K/uL Microscopic Differential Neutrophils % 52.5 % Lymphocytes % 34.6 % Monocytes % 11.9 % Eosinophils % 1.0 % Neutrophils 5.15 K/uL Lymphocytes 3.39 K/uL Monocytes 1.17 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Remarks Echinocytes +

שלום הבדיקה תקינה ולא מקדמת לגבי הבנת הום רפואה שלמה דרור