שינויים קיצונים ברמות PSA - GRNUBH, NUDSK,

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/09/2014 | 09:51 | מאת: יהושע

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. . נוטל אבודרט (6 שבועות) , קסטרל (6 שבועות). בכל 6 חודשים נעשות בדיקות רקטליות תקינות !.. בדרך כלל הPSA הכללי הממוצע 4.5 בשנה וחצי האחרונות. והחופשי (הממוצע) 22.5%.בסוף יולי (ללא קטטר !) הכללי היה 4.74 והחופשי היה 24%. בבדיקה ב 22.09.2014 (עם קטטר !) ה - PSA הכללי ירד ל 3.9 והחופשי צנח ל 13%.יש לציין שבבדיקות תרבית שתן התקבלה שיש דלקת (ללא חום).שאלתי : האם השינויים ברמות ה PSA הכללי והחופשי מצביעים על מגמה כלשהי , מהן המשמעויות ומה המלצתכם להמשך בדיקות ו/או טיפול ? עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

28/09/2014 | 09:52 | מאת: יהושע

שלום לך. עליך להבין שרמת PSA אינה מדד ספציפי ודברים רבים גורמים לרמה להשתנות, מעצם גודלה של הערמונית (ככל שגדולה יותר לרוב ה PSA גבוה יותר), הפרעות התרוקנות, תרופות (אבודרט), דלקות בשתן , הכנסת קטטר ועוד ועד. ולכן-אין שום היגיון למדוד PSA בזמן הכנסת קטטר או דלקת בשתן, יש להתרחק מארוע אצירת השתן והקטטר,או מארוע הדלקת ולחכות 3-4 חודשים לפחות לפני מדידת חוזרת. מדידות יתר יבלבלו אותך ויגרמו לך לעבור ביופסיות שלא בטוח שאתה צריך. אנא פנה לבדקיי אצל האורולוג שלך.הוא גם יוכל לראות את כל המדדים הקודמים, הוא מכיר את מצבך, ויכול לבצע בדיקה גופנית ולפיה להחליט האם יש צורך בהמשך בירור, ומהו.

06/10/2014 | 12:42 | מאת: יהושע

בן 64 ,עקב עצירת שתן הוכנס קטטר למשך חודש. .נעשה נסיון לגמילה שנכשל.והקטטר הוכנס לחודשיים נוספים ונטילת MYOCHOLINE 2X3 כדורים ביום של 25 מ"ג למשך חודשיים. האם יש תרגילים לחיזוק שלפוחית השתן ? האם יש תרופה לחיזוק השלפוחית ? . אני הייתי חפץ לא להיות תלוי בקטטר בעתיד ! עקב חרדה אבקש תשובה בהקדם האפשרי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת