שתן וערמונית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/10/2014 | 09:34 | מאת: רון

ד''ר שלום רב בן 25 , בד''כ בריא , מזה שמונה חודשים אני חווה תסמינים של צריבה בשתן , תכיפות במתן שתן , לעיתים היסוס במתן שתן , לעיתים זרם חלש בוצע US של כליות , שלפוחית שתן + ערמונית שיצא תקין בוצעו בדיקות שתן שיצאו תקינות , בוצעה בדיקת ארודינמיקה שיצאה תקינה האורולוג שלי שלך אותי לבדיקת שתן למחלות מין שיצאו שליליות - שכן עדין לא קיימתי יחסי מין לאחר כמה בדיקות שתן נוספות נמצא בשתן חיידק E.COLI - נתנה אנטיביוטיקה מסוג צפלוקסין , אך לאחר שבועיים התסמינים לא נעלמו בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה - 20/4/14 שבה נכתב אורטיטיס בלתי ספציפית ממצע רקטלי או וגינלי ב.מ.פ שטפי דם מופשטים לאורך שופכה אונות ערמונית חוסמות הנהור צוואר כיס שתן מורם חוסם כניסה לשלפוחית לא נראה שאת או ממצא חשוד אחר האורולוג שלי נתן לי כדור דוקסלין למשך שבועיים כאשר היה שיפור במצבי אך לאחר שהופסק התסמינים חזרו לאחר מכן חשד האורולוג שלי בדלקת ערמונית ושלח אותי לUS טרנס רקטלי כאשר הממצאים הם נצפתה שארית שתן קטנה שלפוחיות זרע עדינות סמטריות מדדי ערמונית 21-9 1-42.0 30 מ''מ המהווים 14.5 סמ''ק מרקם היפרטרופי קטנה אחיד איזואקואי הסתיידות עדינה אונה ימינית חוד ערמונית תקין פרט למממצא לעיל לא נצפתה פתולוגיה במרקם ערמונית לא אותרו סימנים לתהליך דלקתי ד''ר אני ממש עובד עצות אנני יודע מה גורם לבעיה שלי ?? אם זאת דלקת ערמונית / שופכה / או לא יודע מה / פשוט הפסקתי לחיות אשמח אם תוכלי להביע את דעתך

שלום רב, סה"כ מכל מה שאתה מציין הממצא המשמעותי היחיד הוא תרבית שתן עם חיידק. חשוב שתבין שהרבה פעמים הצריבה והפרעות במתן השתן נשארות לתקופה ארוכה גם אחרי שכבר מזמן אין חיידק, ולכן עליך למצוא דרך להקל על עצמך. יכול להיות שלחזור לטיפול אנטיביוטי יעזור קצת אז עליך לפנות לאורולוג שלך ולהתייעץ עמו לגבי טיפול מונע ממושך יותר למס' שבועות.נ יתן גם לשקול טיפול צמחי שיכול לעזור (אולי פרמיקסון או רווטינקס- במרשם). כמוכן בנתיים המנע מגריינים כמו קפאין, שוקולד ואלכוהול, נסה משככי כאבים או נוגדי דלקת לפי צורך, ובעיקר ,נסה להרגע ולהבין שזה יחלוף.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת