קטטר

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/11/2014 | 18:18 | מאת: אפרת

שלום אבי עבר לפני כשבוע וחצי ניתוח דרך השופכה בעקבות פרוסטטה מוגדלת . מזה כשבועיים הוא עם קטטר ועדיין לא מצליח לתת שתן ללא קטטר . בבדיקה נאמר לו שעדיין יש מעט בצקות באזור. מה הסיבה שעדיין אינו יכול לתת שתן ? תודה רבה

שלום רב, תופעה של אצירת שתן לאחר ניתוח ערמונית מוכרות. יש אנשים שמתקשים "להגמל" מהקטטר, לרוב אכן בשל בצקת באיזור הניתוח ולכן מומלץ להמתין מס' שבועות. ברוב המקרים זה מסתדר מעצמו. במידה ולא יש לפנות למנתח שישקול צורך בהסתכלות חוזרת (ציסטוסקופיה) או המשך בירור בבדיקות נוספות, למשל אורודינמיקה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת