פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
08/07/2007 | 11:51 | מאת: ראובנה

שלום לדוקטור! ברצוני לשאול האם טיפול בנוירופידבק יעיל לטיפול באפילפסיה מיוקלונית של גיל הנעורים? וכן מה הסיכוי שסוג זה של אפילפסיה יחלוף באופן ספונטני אצל ילד בן 11, שלא נוטל תרופות, אם בכלל? תודה רבה מראש על תשובתך ראובנה

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2007 | 09:40 | מאת:

שלום רב יש עבודות מדברות על יעילות טיפול זה באפילפסיה שלא מגיבה לטיפות תרופתי כלל או לא מספיק , לדעתי רצוי לפנות לנוירולוג שמומחיותו אפיפסיה כדי לברר האם טיפול זה מתאים לחולה. לגבי הפרוגנוזה של אפילפסיה מיוקלונית יש מספר סוגים , וקיימת צורה של אפילפסיה שפירה עם פרוגנוזה טובה יחסית לתווח הארוך ,התקפים בודדים עד גיל 19 , לפחות , כאשר ישנן גם צורות אחרות פחות רוגועות של המחלה . יש לברר את כל התמונה הנוירולוגית , שינויים בהתנהגות , קשי למידה ותופעות שונות שיכולות להשתלב עם צורה כזו של אפילפסיה מיוקלונית . רק מומחה לתחום ועל ידי בדיקה של הילד ישירות יכול לתת את השתובות הנכונות . כל טוב

08/07/2007 | 06:43 | מאת: ריקי

שלום רב. לפני כחודש אובחנה אצלי דלקת בבלוטת התריס, לפני כשבועיים התחיל חום (38 מעלות) כל יום בערב מלווה בכאבי ראש עזים בראש מאחורה (מעל העורף). לחץ הדם תקין, שום תרופה לא עוזרת להקלה. נוירולוג עשה בדיקה סטנדרטית ואמר שאין לי בעיה במוח ונתן לי כדור נוגד דכאון להקלה. הכדור לא עזר.לאן עלי לפנות, מצבי לא טוב. הדלקת מטופלת. האם יש קשר בין הדלקת לכאבים הבלתי נסבלים? אודה על תשובתך. ריקי

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2007 | 09:08 | מאת:

שלום לך כאבי ראש עורפיים אינם שורים לבלוטה אך אם יש גם חום מלווה שלא מגיב לטיפול רגיל לאחר מספר ימים צריך לגשת לבדיקה חוזרת בשאלה על מנינגיטיס ויראלית או אחרת וביצוע ניקור מותני באישפוז . כל טוב

08/07/2007 | 02:02 | מאת: עמיר

שלום רב אני בן 29 לפני כ4 שנים נפלתי ונחבלתי בראש . ומלפני כמה חודשים התחלתי או התגבו הכאבים שאל הראש והתחלתי להיות עצבני יותר מדי ופחד גם כן יש ולפעמים חלומות על האירוע וחוסר שינה . שאלתי לכבודך1. תלונתי קשורות לחבלה בראש שלי . 2.בדיוק לא יודיע מה מפחית ומה מגביר כרב הראש {האם זה שמפחית כשאני מדבר עם אנשים או מסתקל על טלויזיה או עוסק במשהוא } {והאם זה שמגביר כשאני חושב יותר מדי ומפעיל מחשבותי או להקשיב טוב לדברים.} מה יש עוד מפחית או מגביא כאבי הראש. מבקש מכבודך לענות על שתי השאלות ומואד מודה לך .

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2007 | 09:06 | מאת:

שלום לך לאחר טראומת ראש יש לפעמים תסמונת פוסטטראומטית שמתפתחת אך לא לאחר 4 שנים אלה מוקדם יותר , וזה יכול לכלול חלומות על האירוע , אי שקט , עצבנות , הפרעות שינה וכאבי ראש . אך יש גם סיבות אחרות שיכולת לגרום או להחמיר תופעות אלה . לכן צריך להבדק ולראות אם יש את כל בירור הדרוש כדי לקבל תשובה סופית . יש גם טיפול תרופתי לכל התלונות וחבל לא לטפל בזה מוקדם וטוב . כל טוב

07/07/2007 | 19:57 | מאת: ליאת

אני בת 47. אתול חשתי בטשטוש דאייה בעיין אחת נימול ב2 כפות הידיים ובלבול של מס שניות בדבור. אחכ עאב ראש חזק מלווה בעייפות. היום חזר כאב הראש עם טשטוש ראייה (ללא נעמול ובלבול)ואחכ כאב ראש ועייפות. זה קרה לי לפני מס חודשים ורופא המשפחה אמר שזה קלאסי למיגרנה......... האם זה אכן כך?? האם תמליצי בדיקה ניאורולוגית?? אם כן איזו??

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2007 | 16:53 | מאת:

שלום רב צריכים מספר התקפים של כאבי ראש כדי לדבר על מיגרנה . ברפואה שום דבר לא תמיד ממש "קלאסי " בגלל הווראיביליות שבין האנשים . לכן צריך כן להבדק על ידי נוירולוג ולאפשר לו לפי הבדיקה למצאו שם לבעיה . כל טוב

שלום רב, אני בת 30 וסובלת מהרדמות הידיים והרגלים לעיתים קרובות מאוד עם כאבים חזקים. מה עלי לעשות בנידון ? ואם אפשר לכתוב לי את הסיבות שבגללם זה יכול לקרות! בתודה מראש כרמית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך פגיעה עצבית היקפית על רקע סוכרת , חוסר ויטמינים או שימוש בחומרים טוקסיים,ואז בדיקת EMG פטולוגית , או חוסר ברזל עם התפתחות תופעה מסוג גפיים העצבניות , ואז הEMG תקין אך יש הפרעות שינה . זה בגדול מאוד . לפני הכל צריך להבדק על ידי נוירולוג ולפי התוצאות של הבדיקה לכוון את הבירור . כל טוב

05/07/2007 | 16:52 | מאת: שלומית

שלום האם דיסקציה בעורק הורטברלי שגרמה לארוע מוחי יכולה היתה להגרם ממכת שוט וחבלה בצואר מתאונת דרכים 8 חודשים קודם לארוע?

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2007 | 16:41 | מאת:

שלום רב טיאורטית כן , יש מצבים של דיסקציה לאחר טראומה צווארית . פראקטית צריך לבדוק כל מקראה לגופו כל טוב

05/07/2007 | 10:43 | מאת: לירן

ד"ר שלום רב, בן 23 סטודנט. אובחנתי לפני כשנתיים כחולה בתסמונת ET וההתמודדות דיי בעייתית, מתדרדרת והולכת. להלן מקצת התופעות מהן אני סובל .. ציטוט מהאתר העולמי של התסמונת הנ"ל: Fearing embarrassment, they stop eating in restaurants, attending social events, shopping and" pursuing hobbies. The resulting isolation can cause psychological problems AND strain relationships. ET’s effects extend to the most ordinary daily tasks: women may have difficulty applying makeup AND men may struggle with simply shaving." האם תוכל/י לייעץ על משהו אשר יכול להקל ולו במעט את ההתמודדות עם הרעידות המאפיינות את התסמונת .. אשר כידוע באה לידי ביטוי בשיא "תפארתה" בעיקר במצבים של STRESS ... שמעתי לא מעט על גרייה מגנטית שיכולה לעזור ... אבל אינני יודע אם ניתן לבצע טיפולים מסוג כזה בארץ. יש אופצייה לטיפול תרופתי זה או אחר? מה המשמעות הנגזרת של טיפול ע"י כדורים (האם יכולה להיווצר תלות?) .. טופלתי בעבר ע"י נוירולוג, אלא שלא קיבלתי ממנו טיפול כלשהו ... וניסיתי להתמודד עם התסמונת .. אלא שהיא כבר הופכת ממש מעיקה ופוגעת בדברים המינימליסטים שאני מבצע ביומיום. תודה מראש, לירן

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2007 | 16:40 | מאת:

שלום רב בעיית הרעד הנה הרמה שהיא מפריעה לך . אם הרעד גורם לירידה תפקודית בעבודה ובחברה ללא ספק צריך לטפל בו גם אם הרעד הנו מינורי מבחינה רפואית . יש תרופות ויש גישות . תרופות ניתן לקבל נקודתית לפני מצבי לחץ , פגישות , מבחנים עם אפקט קצר תווח וכאן יש את הדרלין שעוזא למספר שעות . ניתן לקבל גם טיפול נקודיתי עם כדורי להרגעת יום , שלא מרדימים כמו טראנקסל כמובן הכל תחת הסבר והשגחה רפואית ניתן לקבל טיפול מונע קבוע עם דרלין או אם פריזולין , טופמקס ורמרון , לפונקס . כיגישה ניתן לשלב פעילות גופנית סדירה , שיטות ריכוז ורלקסציה , יוגה . במידה והמחלה קשה ביותר ניתן לבצע טיפול כירורגי עם הכנסת DBS , אלקטרודה לחלק מסויים של המוח . כל הטיפולים קיימים בארץ ומוכרים לנוירולוגים שעובדים בהפרעות תנועה . כל טוב

13/07/2007 | 16:54 | מאת: לירן

06/11/2008 | 17:56 | מאת: ןןיסקי

05/07/2007 | 10:21 | מאת: רוני

שלום, שמי רוני בחורה בת 27 בריאה בד"כ. בשבוע האחרון תוקפות אותי סחרחורות בעיקר בשעות הבוקר, אך לעיתים גם במהלך היום. תחילה חשבתי שמדובר בהריון אך נבדקתי ולא מדובר בהריון. אני לא מצליחה לחשוב על סיבה הגיונית מכיוון שאני אוכלת בסדר, שותה אפילו יותר לאחרונה ועשיתי בדיקת ראייהלפני כחודש. ככל הידוע לי לא חסרים לי וויטמינים. אשמח לדעת ממה נובע כאב הראש / סחרחורות ואילו בדיקות מומלץ לעשות. רוני

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2007 | 16:32 | מאת:

שלום רב כאבי ראש וסחרחורות הנם סימפטומים כלליים מאוד שיכולים להגרם על ידי מחלות מרובות של כל המערכות : דלקות שיניים , אוזניים , שפעת , עייפות יתר , התיבשות , אי סדירות בלחץ הדם או במחזור , הפרעות קצב לב , חסך שינה וחרדות , וירוסים שונים . לכן בדיקת רופא המטפל כולל בדיקות דם כלליות , רמות ויטמינים והורמונים , ומעקב חום ולחץ דם זה הדבר הנכון . מנוחה וטיפול סימפטומטי מספר ימים . כל טוב

04/07/2007 | 14:03 | מאת: אופיר

שלום, לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בכתף ובשכם שמאל בליווי תחושה של רדימות או מעין חולשה באותו איזור ובנוסף בחלק העליון של הזרוע השמאלית, עם הקרנה קלה לכיוון הלחי השמאלית. כשבוע לאחר מכן התחלתי להרגיש חולשה ברגל שמאל. מעין רדימות - אבל ללא עיקצוצים או תחושת נימול. פשוט חולשה של הרגל ואיטיות תגובה שמפריעים לי מעט בהליכה אבל מונעים ממני לחלוטין לרוץ. לכל אלה התלוותה תופעה של חולשה שהייתה תוקפת אותי בלילות והייתה ממוקמת בפלג הגוף השמאלי העליון: יד, כתף, פנים. תחושה זו הייתה נמשכת בין דקות ספורות למספר שעות ובמהלכה לא יכולתי להירדם עקב חוסר הנוחות. כעשרה ימים לאחר תחילת הסיפור, צנח האשך השמאלי שלי באופן שכמוהו לא ראיתי מעולם. לאחר בדיקה גופנית (שכללה מבחני קואורדינציה, רפלקסים וכו') שלחה אותי רופאת המשפחה לבדיקת CT מוח ועמוד שידרה צווארי וכן לנוירולוג ולאורולוג. האורולוג אמר שלצניחת האשך אין שום משמעות אורולוגית (הוא סירב לנסות ולהסביר איזו משמעות כן יכולה להיות לזה). הנוירולוג אמר שצריך לחכות לתוצאות ה-CT. היום קיבלתי את תוצאות הבדיקה ובשורה התחתונה כתוב "ללא ממצא חריג". יש לי תור לנוירולוג למחר. כרגע כל הסימפטומים שתיארתי למעלה קיימים עדיין, חוץ מזה שהחולשה שחשתי בלילות לא הופיעה בלילות האחרונים ובכתף ובשכם השמאליות יש לי מין רגישות יתר בעור: גירוד קל ומעין צריבה בתגובה למגע או שיפשוף - אפילו קל. מה זה יכול להיות? מה לעשות? האם בירור נויורלוגי נראה הכיוון היחיד הנכון? מה צריך בירור כזה לכלול? (בדיקת דם? EEG?). האם אפשר לקבל המלצה על נוירולוג מעולה? מה עם בירור אורטופדי? זה כיוון ששווה לבדוק? כיווני בדיקה אחרים? בהמון תודה מראש. א.

לקריאה נוספת והעמקה
13/07/2007 | 16:33 | מאת:

שלום רב קודם כל צריך לחזור לנוירולוג שכבר בדק אותך ויודע על מימצאים קליניים כדי ללשלב אותם עם המימצאים של הבדיקות . לא כל דבר ניתן לראות בצילומי CT , ולא כל אחד שהCT תקין הנו בראי . אם יש מימצאים אוביאקטיביים בבדיקה נוירולוגית אני מאמינה שתשלח לבדיקה נוספת \ MRI כדי לשלול מחלות שלא ניראים בCT . בנוסף יש מקום לביצוע בדיקת EMG כדי לראות תקינות מערכת העצבית הפריפרית . וכדי לברר חשיבות בירור ע"ש הצווארי בנוסף לבדיקת המוח . אין לEEG הרבה תועלת לגבי נוירולוגים טובים יש הרבה מאוד בערץ ולדעתי הרופא הטוב ביותר זה אותו רופא שאתה מתחבר אליו הכי טוב . כל טוב כל טוב

13/07/2007 | 20:09 | מאת: אופיר

שלום ד"ר אנקה, תודה על תשובתך. מאז הודעתי הקודמת כבר הייתי אצל הנוירולוג פעם נוספת. הוא שלח אותי לבדיקת EMG ידיים, שהייתה תקינה. גם עם תוצאות בדיקה זו ביקרתי אצלו שוב. הוא חזר על הבדיקה הגופנית ולטענתו כרגע לא ניתן לעשות דבר או לבדוק דבר - אלא אם תחול החמרה במצב. הבעיה היא שלמרות מה שהוא אומר, רגל שמאל שלי לא מתפקדת טוב בריצה. היא חלשה, איטית ויש לי תחושה בשרירים מסויימים ברגל (בירך ובשוק) כאילו הם תפוסים מעט - למרות שכבר שבועות לא עסקתי בפעילות ספורטיבית. בנוסף האשך השמאלי שלי עדיין צנוח. כלומר, כאילו מספר שרירים בגופי נחלשו באופן פתאומי, התנוונו במידה מסויימת, ללא כל סיבה נראית לעין - מסיכום הביקור של האורולוג הבנתי שצניחת האשך קשורה לחולשה של שריר שנקרא קרמסטר (?). מבחינתי החלשות כזאת היא לא משהו שאני יכול פשוט לקבל ולהמשיך הלאה. אני רוצה לברר מה גרם לכך ואם ניתן לתקן את הבעיה. אולי גם גורם הזמן משמעותי? אני לא יודע. אבל גם אם לא, העובדה שאני לא יכול לרוץ מטרידה אותי מאד. מה שמוזר בעיני, שאף אחד מהרופאים אצלם הייתי (אורולוג, נוירולוג, אורטופד, רופאת משפחה) לא המליצו אפילו על בדיקת דם. חבר לו סיפרתי על מה שקרה לי הציע ישר שאבדוק את רמת ה-B12 שלי - שהתבררה כנמוכה מאד (166). אני לא יודע אם זה קשור לעניין, אבל עם כל הכבוד נראה לי שההתייחסות של כולם אינה מספיק רצינית, וברגע ששללו בעיה במוח או בעמוד השדרה (אם אכן שללו לגמרי) - המגבלה שלי לא ממש מטרידה אותם. אני מבין את הקושי שלך להמליץ לי על נוירולוג. והעניין הוא שניסיתי כבר שני נוירולוגים בקופת חולים שמחכים להחמרה במצב כדי לעשות בירור נוסף (שאיני יודע מהו). האחד היה נחמד פחות השני נחמד יותר, אבל את מבינה, הנחמדות שלהם היא לא ממש הבעיה העיקרית שלי. הזכרת בדיקת MRI - אף אחד מהם לא הזכיר בדיקה כזאת. בינתיים אני מוגבל בריצה. ואני צריך מישהו שיוכל לעזור לי עם הבעיה הזאת. האם תוכלי לעזור לי? בתודה, אופיר

03/07/2007 | 11:32 | מאת: רות

שלום שנה לאחר ניתוח קיבוע צווארי בבדיקות mg ודקירות ביידיים . נימצא שיש לי פגיעה בשורשים ולכן ידיי נירדמות ולא עברו לי כל התופעות מלפני הניתוח . נויירולוג אמר לי שויטמין b12 מתחת ללשון 3 פעמים בשבוע יכול אולי לעזור לי בחיזוק השורשים שניפגעו לי בצוואר . האם זה נכון ? והאם אני נמצאת במצב מסוכן שאולי חלילה יזוז לי הקיבוע ?מתנועה לא נכונה ? מה בעצם קורה לאחר ניתוח הקיבוע האם המקום המנותח לא מתחזק ומתאחה ? .ואני יודעת שהנזק הוא בלתי הפיך .. אבל האם המקום רגיש לחלילה פגיעה מתנועות ? תבורכי על הסברך ותשובותייך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הנזק שכבר קיים לא עובר עם הניתוח מכיוון שכבר יש סיבים עדינים המוליכים תחושה בגפיים שנפגעו ופגיעתם לא הפיכה. אפשר להתקגל לחוסר התחושה ולא לשנותה. הניתוח מתבצע כדי למנוע החמרה בלחץ על חוט השידרה כאשר בתוך החוט עוברים סיבים מרובים אחריים על כח שרירי הגפיים ועל שליטה על הסוגרים . הדנה הגדולה הנה לחץ על החוט עד כדי שיתוק בכל מה שנימצא מתחת גובה הלחץ , 4 הגפיים . לכן נכון לנתח כאשר יש סכנה כזו . אך המנוחת לא הופך ל"בראי" כמו שהיה לפני המחלה , יש סרידים שנישארים , תלוי ברמת הנזק הקיים בזמן הניתוח . לגבי הקיבוע אין סכנה לזוז ואין מגבלה בתפקוד רגיל ופעילות גופנית מתונה וסדירה שהנה רצויה מאוד . כל טוב

03/07/2007 | 10:22 | מאת: שלמה

שלןם ד"ר: סובל אני הרבה שנים מכאבי ראש, עברתי בדיקות רבות והוחלט שהכאבים הם מ-2 זעזועי מוח וכן פגיעה בחוליות הצאוור ב- c5 ו-c6 . אני לוקח לפעמים הרבה משככי כאבים. שאלתי האם תוספת חמצן נקי יכול לעזור ? חבר הציע לי מידע אישי, מה דעתך ? שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2007 | 02:34 | מאת:

שלום רב חוליות צוואר לא גורמות לכאבי ראש , לא ברור לי איזה סוג כאבי ראש אתה סובל אך החמצן מתאים לסוג מאוד מסויים ששמו CLUSTER , וזה כאב התקפי וקשה של פחות משעתיים מלווה בתופעות נוספות . הייתי ממליצה לברר עם הנוירולוג את הסיבות הריאליות לכאבי הראש (יכולות להיות סיבות מרובות מעלית לחץ דם עד להפרעות שינה ) ולאחר מכן לברר את הטיפול המומלץ כל טוב

03/07/2007 | 10:02 | מאת: רנית

תוצאות בדיקת ה-C.T שלי אומרות: "בסינוס הורידי הדוראלי הלטרלי משמאל מודגמת מלאות היפודנסית בקורט מרבי של 14 מ"מ בצפיפות של 29HU. אין לשלול אפשרות של פקיק בסינוס דוראלי זה. מה זה אומר?

10/07/2007 | 02:29 | מאת:

שלום רב מדובר בחשד לתהליך טרומבוטי , חוסם ועוצר את מעבר הדם . לגבי החשיבות של המימצא אצלך חייב לדבר עם הנוירולוג שמכיר ובדק אתך כל טוב

02/07/2007 | 23:17 | מאת: אמא רבקה

בני בן עשרים לפני גיוס לקרבי. אינטליגנטי ושאפתן. 1. הוא התחיל לדבר רק בגיל 3 וכל השנים היו לו בעיות זכירה קשות. הוא לא זוכר שמות של חברים ולעיתים גם באמצע משפט שוכח מילה. גם היום לוקח לו זמן רב להיזכר בשם של חברים מהכיתה ולא תמיד מצליח. 2. לאחרונה מתלונן על רעד בידיים כשמחזיק משהו. הרעד קל אבל מורגש, וחזק אחרי מאמץ גופני. אין במשפחתנו אף אחד עם תופעה דומה. האם יש קשר בין התופעות? האם ניתן לטפל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ניתן לשלול קשר אפשרי בין הדברים , ישנם תיסמונות גנטיות המערבבות אלמנטים של זיכרון עם אלמטים מוטוריים כמו רעד או חוסר יציבה . צריך להיבדק ולראות את הדמיית המוח כל טוב

02/07/2007 | 19:16 | מאת: שני

אני בת 35 בריאה ב"כ. מזה כחודש אני חשה כאבים באיזור הרכה השמאלית ולעיתים מעל הרכה באיזור הראש השמאלי (בדיוק מעל הרכה). הכאב אינו רציף ואינו מופיע כלל בלילה. הכאב מופיע לעיתים קרובות דווקא אחרי הצהריים ובד"כ אינו רציף ולאחרונה מופיע בצורת דקירות קטנות ופתאומיות. שקיעת דם שביצעתי אתמול הראתה ערך של 21 (תקין). אציין כי אני סובלת מעייפות, אך זה כבר עניין של שנים. השינה בלילה אינה מלאה ואני מקיצה מספר פעמים ומתקשה להרדם שוב. (יש קשר?) עוד אציין כי לפני כשלושה חודשים הופיע לי באותו איזור בדיוק (איזור הפנים והרכה השמאליים)ולאחר שנחשפתי למזגן של מכונית (שפעל ישירות עלי ובעוצמה) תחושה של "הרדמות קלה" שחלפה לאחר מספר ימים מועט. ביקרתי אצל רופא משפחה אתמול שהפנה אותי לנוירולוג ולשקיעת דם (לעיל) על מה זה יכול להעיד, אילו בדיקות עלי לעבור? והאם יש ממה לחשוש?תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2007 | 02:15 | מאת:

שלום רב כאב קצר ודוקר מעל הרכה הנו כאב עצבי ממקור היקפי , אין חשד לבעיה מוחית , יש לשלול פגיעה בפרקי הלסת אצל רופא פה ולסת (האם יש חריקת שיניים?) ובעצב הטריגמינוס אצל נוירולוג . כל טוב

02/07/2007 | 15:28 | מאת: ג'טיקס

לד"ר שלום, לאחרונה העפעף של אחד מעיניי מרצד ללא שום סיבה הנראת לי לעין,ולפעמים אפילו סתם שרירים מרצדים לי (כגון ירך/אזה/זרוע),רציתי לדעת מהי הסיבה לריצודים האלה ואיך אפשר להיפטר מהם?

לקריאה נוספת והעמקה
10/07/2007 | 02:14 | מאת:

שלום רב קפיצות שרירי הפנים והגפיים מחייבים בדיקה נוירולוגית , בדיקת EMG ובדיקות דם מכיוון שיש סיבות מרובות לכך ממחלות שריר, שינוי ברמת המלחים בדם או ברמת ההורמונים לבעיות במערכת העצבים המרכזית כל טוב

21/08/2007 | 10:16 | מאת: בר

סתם קפיצות נמשכות שנים אני במקומכם הייתי מעבירה את הזמן בלשחק בנענע... ביייייייייייייייייייייייייייייייייייי

שלום אמי בת 49 .יש לי נרופיברומטוזים. בדרך כלל ברוךהשם בריאה. בשבוע האחרון התחילו לי כאבי גב. היתי אצל אורטופד . ערך לי צילומים. יש שינויים בעקבות בחוליות בעקבות הגיל.קיבלתי אטודולק..וצריכה לעשות פיזוטרפיה.יש לי הרגשת של שפתיים רדומות.ואף רדום שזה והרגשת זרם בכף היד הולך ובא.בבדיקה של רופא משפחה על ידי דקירות. ההרגשה היתה שווה בכל הפנים . נאמר לי שזה מלחץ נפשי.קיבלתי ואבן.השאלה אם יש קשר לנרופיברומטוזיס? או שזה מסוכן? אולי משהו חלילה בראש.ככה אני עובדת ומנהלת חיי שיגרה יום יום. א .ק ג תקין. לחץ דם 120/70 . התור לנירולוג שקבעתי רק בעוד חודש . מבקשת מהרופא לקרא את מכתבי ואשמח לתשובה כדי להרגע.. תודה ויום טוב לאה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שינויים ניוניים בחוליות הגב עם כאבי גב זה דבר טריביאלי של רוב האוכלוסיה ולא קשור למחלה אחרת . הנימול במשתנה ביד הייתי ממצילה לברר הן על ידי בדיקת ראש (CT ) והן על ידי בדיקת עצבים היקפיים (EMG ) לאחר בדיקה הנוירולוגית . הסבירות לקשר עם נוירופיברומטוזיס הינה מינורית . חייבים בדיקה נוירולוגית קלינית כדי לאמת את הדברים כל טוב

01/07/2007 | 23:57 | מאת: הספורטאי

אני בן 45 . בריא.עוסק בספורט. מזה חצי שנה אני חש יותר ויותר חולשה ביד וברגל שמאל. נבדקתי מס' פעמים ע"י נורולוגים ואף עשיתי M.R.I ראש שהיה תקין. לדבריהם אין לי גדול במוח אבל כנראה יש "משהו" וזה לא ברור מה. בבדיקה:צניחה של גפה שמאלית טונוס שרירים מוגבר בצד שמאל, תחושה שמורה,אין סימנים צרברלים. סימנים פירמידלים לא חד משמעים. הומלץ ביקורת בעוד שנה. אני במתח כיוון שאני עוסק בספורט והמצב מתדרדר (בהרמת משקולות יש הבדל משמעותי בשתי הידיים ובהליכה וריצה- יש חוסר יציבות קל) מה לעשות??? הספורטאי

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 22:12 | מאת:

שלום רב לדעתי אתה צריך לקבל אינפורמציה ברורה על מצבך הבריאותי ואם לא ברור , מותר לך לקבל יעוץ נוסף אצל נוירולוג אחר . תמיד 4 עיניים רואים טוב יותר מאשר שתיים . יש מחלות אחרות שונות מגידולים שיכולים לגרום לכך , הן מחלות וסקולריות , הן מטבוליות או דלקתיות . כל טוב

01/07/2007 | 23:38 | מאת: ציפורה

אני בת 47 בריאה בד"כ למעט אנמיה. לפני כחודשיים הבחנתי בחולשה בפלג גופי השמאלי. בנוסף חשתי בגרירת רגל שמאל ובכבדות בגפיים שמאליות (קשה להדפיס, קשה לרוץ קשה לעשות תנועות מהירות) MRI שנעשה היה תקין. נבדקתי ע"י נויירולוג אשר מעדיף להמתין לביקורת בעוד מספר חודשים ובנתיים הומלץ על לקיחת אומגה 3 וכן 1000 מ"ג של קו אנזים Q 10 . האם מינון של 1000 מ"ג מקובל? בארץ יש רק עד 200 מ"ג וזה יקר בטירוף. בנוסף, האם לא נותר לי אלא לחכות ולהמתין להחמרה במצב מכיוון שברור (גם לרופא)שקורה משהו מבחינה נויירולוגית תודה ציפי

שלום רב אני מצפה מהרופא שלך שיגיד לך על איזה מחלה הוא חושב שיש לך כדי להבין למה הוא נותן תוספי מזון . המינונים מקובלים מאוד במחלות ניווניות של המוח , גם יותר מזה . כל טוב

שלום עברתי ניתוח קיבוע צווארי לפני יותר משנה , ולפעמים במיוחד כשאני מפהקת אז המקום בגרון בחתך מקדימה ניתפס לי וכאילו משתתק לא חוזר לעצמו השריר . זה מאד מפחיד .. והשאלה שלי מה עושים ? למה זה ניתפס לי השריר במקום החתך בגרון מקדימה איפה שהניתוח . ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השריר שנחתך מגיב בכיווץ יתר בזמן הפעלה , תופעה דיסטונית , ולא מפתיע . אין מה לפחד מכך , כדאי לברר מצב הצלקת הניתוחית , לפעמים היא גודלת , הפרטרופית ולעצור את התפתחותה עם טיפול פלסטי לפי הצורך כמו כן ניתן לשחרר את כיווץ השרירי עם פעילות או מסג איזורי או בעזרת תרופות . כל טוב

01/07/2007 | 16:38 | מאת: אורנה

שלום קראתי באחד מהפורומים של חו"ל על תרופה לשמירת דילדול שרירים בגפיים תחתונות בשם זנופלקס, אני מקבלת היום בקלוסל 10 מ"ג מספר פעמים ביום ת רציתי לדעת האם זנופלקס עדיפה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 21:56 | מאת:

שלום רב לפי המחקרים השיונים אין הבדל משמאותי בין יעילות הTIZANIDINE לבין יעילות של BACLOFEN , האהרון יותר יעיל על נוקשות השריר והראשון לא נימצא בשימוש בערץ . איני רואה מכונות להחלפה , כאשר ניתן לעלות את מינון הבקלופן עד ל100 מג ליום . כל טוב

01/07/2007 | 10:15 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. אני אפילפטית מגיל חודש. כיום אני בת 33 ואם (חד הורית) לילדה בת 8 (עולה לכיתה ג). מתי אפשר לגלות לילדה שלי על מחלתי? האם היא מספיק בוגרת להבין נושא שכזה? בבקשה, אודה על עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זו שאלה קשה את צריכה לדעתי לזרום את החיים כולל התקפים יחד עם הילדה , היא צריכה לדעת שזה חלק מאימא ולא דבר חריג או בושה . לדבר איתה על כך רק ברגע שתשאל . כל טוב

01/07/2007 | 00:10 | מאת: יעל

שלום רב, ברצוני לדעת מהו הטיפול היעיל ביותר למיגרנות. סוג המיגרנה הוא עם כאבים ברכות ובשרירי העיניים. נוירולוג איבחן זאת כמיגרנה וזאת משום כי הדבר קיים במשפחתי. הנני בת 26 וסובלת ממיגרנות חזקות מזה 6-7 שנים הקרנה לעיניים. בדרך כלל המיגרנה מתחזקת לקראת שעות הערב. בנוסף המיגרנות מגיעות בימי לחץ,חום, צום או מחזור. לעיתים הדבר פוגע לחלוטין בתיפקודי היומיומי. עברתי בדיקות סי טי וכדומה וברוך ה הכל כשורה. אבקש ייעוצך בעניין תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 07:02 | מאת:

שלום רב הטיפול הטוב ביותר זה אינדיבידואלי : קודם למנוע את כל הסיבות שגורמות לכך -שכתבת למלה לנהל חיים בראיים עם שינה טובה , אוכל מסודר וללא חומרים מגרים כמו שוקולדים וגבינות צהוהות , אלכוהול , פעילות גופנית סדירהולא קשה טיפול מניעתי (קבוצת תרופות ) אם המיגנה מעל 4 התקפים לחודש טיפול אקוטי בזמן התקף על ידי אחד מהטריפטנים בשוק (IMITREX,RIZALT,RELERT ) ו...הרבה מזל כל טוב

30/06/2007 | 22:33 | מאת: יפעת

אני בת 39 בעלת סוכרת מסוג 2 ונוטלת מטפורמין אחד ביום. הבוקר התעוררתי עם התכווצויות בלתי רצוניות ביד שמאל כמו טיקים כאלו או פולסים וזה מלווה אותי במשך כל היום גם כשהיד נמצאת במנוחה עדיין זה ממשיך היום יום שבת לכן עוד לא פניתי לרופא רציתי לדעת מה דעתך? כיצד זה נגרם ולמה אין לי שליטה על זה? והכי חשוב מה יגרום לזה להעלם?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הסיבה העיקרית שאת צריכה לדעת כחולת סוכרת , זה פרכוסים פוקאליים שיכולים להופיע בעלית סוכר בדם , לכן דבר ראשון לבדוק סוכר. בנוסף יש גם אפשרות לחסימות כלי דם קטנים במוח כסיבוך נוסף של הסוכרת . בכל מקרה חייבים לגשת לרופא לבדיקה כל טוב

30/06/2007 | 20:39 | מאת: שגיא

שלום,אני סובל מזה שנתיים מדיכאון לפי הגדרת הרופאים שביקרתי אני מטופל בכדורים כבר חצי שנה בלי שיפור משמעותי במצב הרוח ,ועם ירידה משמעותיאת ביכולת הזיכרון והריכוז ביקרתי אצל נורולוג לפני שלושה חודשים והוא נתן לי לעשות מבחן "טובה" מכוון שבתור תלמיד לא היו לי בעיות כאלו והיתי תלמיד מצטיין אז אני חושב שהמבחן הזה לא נותן מענה לבעיה שלי ,אני ישמח אם תתני לי הזושהי המלצה לדרך טיפול. גם מכוון שתור לנורולוג לוקח אצלנו בערך שלושה חודשים,וגם מכוון שאני לפני לימודים ,אני צריך למצוא כיון לטיפול. בתודה,שגיא.

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2007 | 10:07 | מאת: נועה

שלום. בעקבות פנייתך לאתר בנושא בעיות זיכרון וריכוז, הייתי רוצה לדעת מה זה מבחן "טובה"? תודה

09/07/2007 | 06:55 | מאת:

שלום רב אחד מהסיבות הרגילות לירידה בריכוז ובביצועיים המנטליים הנו דיכאון . לכן טיפול נכן בדיכאון צריך לשפר בעיה מנטלית שלא הייתה קודם . לגבי הפרעות קשב , מבחני CPT עוזרים לאחר איזון הדיכאון , אני מסכימה אתך . כל טוב

שלום, אני בחור בן 26, בדרך כלל בריא. בחודשיים האחרונים אני סובל מסחרחורת קלה וטישטוש ראיה קל שמלווה בחולשה לאורך כמעט כל היום עשיתי בדיקת דם וגילו ליקוציטיס קצת גבוהה (13) ההמטולוג ביקש לבדוק אם יש זיהומים, לא ידוע לי על זיהומים שהיו בעברי. אבל התוצאה הזאת הייתה גם בבדיקת דם שנערכה לפני שלוש שנים רופא העיניים עשה בדיקת פונדוס הבדיקה יצאה תקינה, כמו כן רופא העיניים אמר שיש לי גירוי בעיניים ונתן לי תמיסה לניקוי העיניים בשם lid-care. השאלה שלי היא איזה בדיקות ניורולוגיות אפשר לעשות כאשר מופיעים הסימפטומים האלה כדי לשלול בעיה ניורולוגית אשמח לקבל את תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מצפה שתופנה גם לנוירולוג וגם לאף אוזן גרון בשאלה על סחרחורות . הבדיקה הראשונה הנה בדיקה קלינית ולאחר מכן ניתן לבנות בירור אם צריך . סחרחורות נגרמות ככלל מ3 מקורות : לב, מוח ואוזניים . כל טוב

30/06/2007 | 11:57 | מאת: חנוך

הרכבתי הרבה משקפי מולטיפוקל במשך הרבה שנים, ולא היו שום בעיות. החלפתי לאחרונה לזוג חדש אך הוא גורם לי לכאבי ראש. ביקרתי אצל כמה אופטומטריסטים, אחד אפילו החליף לי את המשקפיים, אך כלום לא עזר. גם המשקפיים הישנות גורמות לי כאב ראש. נבדקתי אצל רופא עיניים והכל תקין. ועכשיו לשאלתי: לפני ההצורך בהחלפה קיבלתי מכה חזקה בחלק האחורי של הראש , האם יתכן שכתוצאה מכך ניפגם איזה שהוא מנגנון הגורם לכך שאינני מסתגל למשקפי למולטיפוקל?

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 06:49 | מאת:

שלום רב השאלה אם אתה רואה טוב עם המשקפיים כאבי הראש יכולים להופיע ללא כל קשר עם המשקפיים למשל לאחר חבלת ראש שבד"כ גורמת לכאבי ראש ממושכים . כדאי להבדק גם על יד נוירולוג ולא רק על ידי אופטומטריסט בשאלה זו . כל טוב

30/06/2007 | 11:38 | מאת: רוית

שלום , לפני כשנה עברתי ניתוח קיבוע צווארי , ונישאר לי נזק בלתי הפיך , הרגשת נימול ביידיים וכפות ידיים כאילו ''יבשות'' כמו סוליות .. תחושות שנשארו מלני הניתוח מהנזק .. בבדיקת amr שעברתי חצי שנה אחרי הניתוח ,, נאמר לי שעדיין יש לחץ על החוט אבל לחץ לא קריטי .. השאלה שלי היא ,, 1 . איך אדע אם יש החמרה או הטבה במצבי לאחר הניתוח ? אם אני מרגישה בעצם את אותן התחושות מלפני הניתוח .. ? לפעמים התחושות האלה קשות יותר ולפעמים פחות קשות .. אבל התחושות נישארו לי כמו מלפני הניתוח .. אז איך יודעים אם יש חלילה החמרה <.. ? מה כל הזמן אני אצטרך לעבור את בדיקת ה mri הלא נעימה הזאת ? הודה להסבר .. ותבורכי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב השאלה חוזרת לעצמה .ניתוח צווארי מיועד למנוע החמרה בלחץ קיים על החוט , בד"כ כבר יש נזק מינורי מסויים לפני הניתוח וזה לא ניתן לשפר . החמרה כוונה שמופיעה חולשה של שרירי הגפיים והפרעה במתן השתן , אלה סימני לחץ פעיל חדש או מוחמר . תופעות הנימול מוסברות על ידי סיבים שעוברים בחוט וכבר נפגעו לפני הניתוח , צריך להתרגל לכך , ושמור על הצוואר כדי שהמצב לא יחמיר . כל טוב

אני סובל מפסיאליס של עצב 7 בצד שמאל בפנים. (בתוספת תופעות לוואי שנגרמות עקב כך) הפסיאליס החל ברטט קל מתחת לעין, ולאט לאט התגבר. כל משך התקופה הייתי נתון במעקב רפואי כולל לא מעטו בדיקות נוירולוגיות (LP / MRI / CT / מוליכות עצבית ועוד) שהיו תקינות ולא היה לרופאים מושג מדוע זה קורה לי ולמה המצב מתדרדר. כך נמשך כשנתיים. אז לפתע התהליך ההתדרדרותי פסק, ונשארתי במצב סטטי מאז ללא שינוי לטובה. (ההתדרדרות פסקה לפני שלש שנים לערך) לאחרונה, בוצעו בדיקות קרינה במקום עבודתי. הסתבר לי, שבמקום ישיבתי במהלך אותה התקופה של ההתדרדרות ועד להפסקת ההתדרדרות, הייתי חשוף בכל יום במשך אותם שנתיים לקרינה אלקטרומגנטית בלתי מייננת בעוצמה של 5 מיליגאוס. מאחורי גבי (מעבר לקיר) היה חדר ולוחות חשמל מתח גבוה מאד. ידוע כי קרינה בעוצמה של מעל 2 מיליגאוס ידועה כגורמת אפשרית לסרטן. שאלתי היא: האם אפשר להצביע על קשר ישיר בין הפסיאליס בעצב 7 בפנים ותופעות הלוואי המתלוות למצב זה לעצם העובדה שבאותה תקופה הייתי חשוף לקרינה בעוצמה מזיקה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ראשית איני מכירה קשר כזה או דרך להוכיח . שנית לא ברור האם יש שיתוק של שרירי הפנים (פרושו של פציאליס ) או כיווץ של הפנים משני ליתוק אן ראשוני . יש טיפול לכך ואין צורך בד,כ לכל הפרוצדורות שעברת. כל טוב

29/06/2007 | 23:19 | מאת: שלומית

שלום. אני מחפשת המלצות לנוירולוג ילדים באזור הדרום, אשקלון באר שבע.יש רעיונות?

11/07/2007 | 14:40 | מאת: 1 שירת אהבה

02/08/2007 | 13:51 | מאת: אמא

שלום, יש לבני בן ה7 כבר כשנה טיקים בלתי רצויים בפנים. כל פעם התנועה משתנה - בהתחלה היה פותח את העיניים כל הזמן לאחר מיכן מיצמץ הרבה ועכשיו הוא עושה תנועות של "כן" בפנים ופותח את הלסת כלפי מטה כל הזמן. הינו אצל נוירולוג ילדים הוא איבחן לאחר בדיקה נוירולוגית שיש לו SIMPLE TICS. הוא לא חשב שיש צורך בטיפול תרופתי בשלב זה אלה אם כן המצב יחמיר. כאמא איני יכולה לומר שהמצב החמיר, הוא רק נמשך לדעתי הרבה זמן ללא שיפור מסויים וכל פעם שאנו חושבים שזה עובר הוא מחליף תנועה. אני מרגישה קצת חסרת אונים , מאוד מפריע לי כאמא להסתכל עליו (בבית הספר עדיין לא מעירים לו על כך) השאלות שלי הם: מהם הגורמים לטיקים? מהו הטיפול התרופתי לבעיה ? איך קוראים לתרופה והאם יש לה תופעות לוואי? האם ניתן לטפל ללא טיפול תרופתי? האם התרופה מרפא את הטיקים או היא רק מונעת מהם זמנית להופיע? קבעתי תור נוסף למומחה בתחום רק שהתור הוא בעוד כמה חודשים.... אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בנושא , אמא מודאגת מאוד. תודה

29/06/2007 | 20:33 | מאת: גלי

אני בת 70 וסובלת מנוירופטיה סוכרתית. אסור לי ליטול אלטרול, טגרטול או סימבלטה. בעבר ביצעתי EMG שהעיד על פגיעה בעצביי הרגלייים וכעת נשלחתי שוב. האם חוץ מלדעת מה המצב כיום, שכנראה החמיר, יש גם טיפול שיכול להקל על הכאבים החזקים ברגליים חוץ מהתרופות שציינתי? תודה על העזרה וההכוונה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 05:02 | מאת:

שלום רב יש תרופות נוספות מאותן המשפחות שקיבלת (ליריקה, גבפנטין, ) או תרופות מכוונות רק לכאבים כמו TRAMADEX,OXYCONTIN ,ואחרים מאוד חשוב לאזן סוכרת , ללכת יומית ברגל , לברר רמות ברזל בדם וFERRITIN ולהשלים חסר , חשוב לאבחן נכון את הבעיה . כל טוב

09/07/2007 | 05:13 | מאת:

שלום רב יש תרופות נוספות מאותן המשפחות שקיבלת (ליריקה, גבפנטין, ) או תרופות מכוונות רק לכאבים כמו TRAMADEX,OXYCONTIN ,ואחרים מאוד חשוב לאזן סוכרת , ללכת יומית ברגל , לברר רמות ברזל בדם וFERRITIN ולהשלים חסר , חשוב לאבחן נכון את הבעיה . כל טוב

28/06/2007 | 22:48 | מאת: חלי

אימי הובחנה כחולת פרקינסון וקיבלה לקחת פעמיים ביום 1/4 כדור דופיקר. יש שיפור ברעד אך היא טוענת שהיא חושבת שהכדור גורם לכך שהיא רואה מול עיניה דמויות שונות ועיוות בצורת חפצים שהיא מסתכלת עליהם. האם זו תופעה של פרקינסון או תופעת לוואי של כדור הדופיקר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 05:04 | מאת:

שלום לך זה תופעה תרופתית אך בגלל שהופיעה למינון מיזרי של דיפיקר ואני מאמינה במחלה חדשה יחסית יש לברר שוב את האבחנה , תופעה מוקדמת כזו מעלה חשד למחלה אחרת , דומה לפרקינסון , DLBD . כל טוב

10/07/2007 | 20:07 | מאת: חלי

הדופיקר הופסק אך אימי עדיין רואה דמויות. האם התופעה תחלוף? נוירולוג אחר שהלכנו אליו אמר לה לקחת לבופר 125 מ"ג אך הנוירולוגית שנתנה הדופיקר אמרה לנו לא לקחת הלבופר כי יש לו אותן תופעות כמו לדופיקר. הוא גם נתן לה לקחת בפעם הראשונה בחייה 1/2 כדור ברוטיזולאם שגרם לכך שהתעוררה בלילה פעמיים ולא ידעה מה קורה עימה ולקח לה הרבה זמן להתאושש ממנו גם למחרת. נראה לה כי אימי לא מקבלת טיפול נכון ובמקום שיעזרו לה רק גורמים לה נזק נוסף. האם תוכלי לייעץ לי לאיזה מומחה רציני לפנות כי אימי חלשה מאוד ואינה מקבלת כעת שום טיפול ואנו ממש מיואשים. תודה

28/06/2007 | 18:58 | מאת: ציפי

מזה כמה שנים הנני סובלת מבצקת בלשון-התנפחות עד כמעט חנק, לאחר ביקור אצל אין ספור של רופאים בכל התחומים כולל בדיקות שונות,ללא ל פתרון,יש לציין שהבעיה מגיעה לרב אחרי כאב ראש, זה חכול להיות אחת לחודש ולפעמים יותר,הנני סובל ת מלחץ דם אבל הוא תקין מטופלת בתרופות שאושרו למרות התופעה הקיימת, אנא עזרו לי למצוא פתרון מיואשת

לקריאה נוספת והעמקה
09/07/2007 | 04:55 | מאת:

שלום לך ישנם כאבי ראש התקפיים שמשתלבים עם תופעות מסוג דומה לאלרגיה כמו נפיחות ואודם עין , נזלת חד צדדית , CLUSTER HEADACHE , אך בצקת לשון לא מוכרת. אני מאמינה שנבדקת על ידי אלרגולוגים ורופאי אף אוזן גרון . אם טיפול אנטיאלרגי לא עוזר ניתן לנסות אנטיאינפלמטטורים מכל סוג , עד לסטרוידים , אך זה לאחר בדיקה קלינית ובדיקות דם מתאימות . כל טוב

28/06/2007 | 02:48 | מאת: איתי

ד"ר מריאטה אנקה שלום רב, קראתי בעיון רב את תשובתך ואני מודה לך. לקחתי לתשומת ליבי את דברייך וברצוני לברר אילו בדיקות הורמונליות לבקש מרופא המשפחה בקופ"ח, מלבד קורטיזול, והאם לבקש לבצע את הבדיקה בדם, שתן, או שתיהם ? --------------- ---------------------- כמו כן ברצוני לשאול האם ייתכן ונטילה מופרזת של ריטלין עלול לנבוע מנטילה משולבת עם ציפרלקס או אף כתוצאה/כתגובה מהפסקה בשימוש בה (הפסקה של כ-חודשיים לערך). ביררתי עם מס' גורמים (בינהם גם מטופלים נוספים) ואף על פי שניתן לשלב טיפול תרופתי מקבוצת ה- SSRI (כדוגמת פרוזק) עם ריטלין, נראה שאין כך הדבר עם וספציפית לציפרלקס. ---------- לא ברור מדוע והאם ישנו עדות לכך במחקרים אחרונים. ישנם השערות רבות בדבר השפעת הציפרלקס כגון: אפקט מעורר כפול, הרעלת/סנדרום סרוטונין היות והריטלין מגביר את הרמות בדם של הציפרלקס (או ההפך- אינני יודע בדיוק), חוסר איזון במערכות בגוף (סוכר, טריגלצרידים, TSH, כליות, הורמונים וכו') העשויות להיגרם בגלל הציפרלקס, סינדרום גמילה מהציפרלקס, רגישות, וכו'............................... לאחר מחשבה רבה שללתי את האפשרות שנטילה מופרזת של ריטלין הינה תוצאה של הפרעה כפייתית (הפרעה אובססיבית קומפלסיבית- OCD) היות והופעת חרדה (טרם ביצוע "הטקס" של נטילת התרופה) הינה דרישת חובה לביטוי ההפרעה, ואינני סובל מחרדה שכזו. היות ואני חווה את המצב 'בגוף ראשון', ובעל מודעות עצמית גבוהה ביותר, אני יכול להבטיח לך שאינני סובל מחרדה ולדעתי אין מקור הבעיה רגשית אלא פיזיולוגית גרידא. כמו כן חרדה במצב כפייתי איננה מסוגלת להיות 'לא-מודעת' המהווה מניע לסימפטום, בניגוד לחרדה כללית מפושטת שם החרדה לא בהכרח מודעת לאדם. מחקרים שעוסקים בטריכוטילומניה (שהינה הפרעה כפייתית בעצמה) מראים שלא תמיד האדם מונע ע"י חרדה אלא כהצפה ועיוות בתפיסה החושית (כאשר המקור אינו פיזי אלא מנטלי). אגב, אם את שואלת אותי המושג "דיכאון מוסווה" מגוחך מיסודו ויש לבוז למי שהמציא אותו. בושה וחרפה, שטויות במיץ ! דרך של הממסד הפסיכיאטרי לעשות כסף. ישנם מקרים שאכן הדבר כך אולם הם חריגים ביותר. פרויד לא צודק בכל המקרים, 'מודעות' הינה מילת המפתח לבעיותיו של האדם המודרני. הערה נוספת: ישנם לא מעט אנשים שאובחנו להפרעה דו-קוטבית ואינם כאלו כלל ! האבחנה נעשתה עפ"י תצפית בהתנהגותם. מאנייה לא התקיימה. אופורייה לא חשו. (מיותר לציין שלמשל דיבור מהיר ו"קפיצה" מנושא לנושא משותף לה-ר-ב-ה הפרעות לאו דווקא לביפולר.... והרבה נשענים על זה... תתפלאי). זהו, צר לי על אורך הודעתי זו, אולם בער בעצמותיי לומר זאת. מודה לתשובתך בהקדם, בכבוד רב, איתי

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 23:32 | מאת:

שלום לך לא נכון להכין שיעורים כדי לדעת מה לבקש מהרופאה , לא מקובל אלי שפונים לרופא כמו למוכר בסופר ובאים עם הרשימה של הקניות . הרופאה יודעת לפחות כמוך איך בודקים רמות קורטיזול . לגבי כל הסיפור הארוך שלאחר מכן , צריך לנהל שיחה עם מטפל פנים מול פנים ולא באינטרנט כל טוב

28/06/2007 | 00:48 | מאת: עירית

שלום, אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון, אבל אנסה. היום שמתי לב שיש לי שתי בליטות (בגודל של גולה) על הקרקפת, מעט מעל האוזן, סמוכות זו לזו. אני כרגע בחו"ל, ואגיע לארץ רק בעוד 3 שבועות. האם יש צורך להבדק בדחיפות? תודה!

07/07/2007 | 16:17 | מאת:

שלום רב אם אין לך כל כאב או הפרעה תפקודית אין בזה כל דחיפות . לאחר חזרתך תגשי לכירורג לבדיקה . כל טוב

27/06/2007 | 20:56 | מאת: רותי

שלום רב, לפני 3 שבועות סיימתי טיפולי כימותרפיה בשל סרטן שד שכללו 4 AC ועוד 4 טקסול. לפני כשבועיים החלו לי כאבים בכפות ידיים חזקים יותר מנימול ואני סובלת מהם רוב היום ובמיוחד בלילה, זה מעיר אותי משינה. אורטופד נתן לי כדורי אתופן ומשחה למרוח כי נראה לו כמו דלקת גידים. הכאבים לא עוזבים אותי ואני די מיואשת ואשמח לכל עיצה שיכולה להועיל. בתודה מראש, רותי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בכאב עצבי משני לפגיעה עצבית כימית על ידי הטיפול הכימי שקיבלת . צריך לבצע EMG בהקדם ולגשת לנוירולוג לקבלת טיפול מיועד לכך, גבפנטין , ליריקה, סימבלטה , או אחרים , אין לכאב זה כל קשר עם אטופן או אניטיאנפלמטוריים . כל טוב

27/06/2007 | 18:36 | מאת: ליטל

שלום רב! אני בת 19..סובלת כבר חצי שנה עם כאבי גב תחתון עם הקרנה לירך שמאל. בדיקות CT ו MRI עמ"ש מותני תקינים. בדיקת EMG הראה לחץ על עצב בחוליות L2-L3 ו L5-S1. בדיקת CT לאזור עצם הזנב מצאה סקרואיליאיטיס קלה משני הצדדים, מודגש יותר מצד שמאל. שאלתי: מה פירוש מונח זה? האם הלחץ על העצב נובע מהבעיה הזו למרות שיש הדגשה יותר מימין ואצלי ההקרנה היא לרגל שמאל? ואילו פתרונות מוצעים לכך? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 16:11 | מאת:

שלום לך לא ברור למה אין התאמה בין הMRI לבין הEMG , השורשים לחוצים מדיסקים שלא קיימים !! הכאב שלך בעל אופי עצבי , מתאים ללחץ משמאל על שורשים מותניים תחתונים . סקרואיליטיס הנה מחלה דלקתית שמחייבת בירור ראומטולוגי וטיפול אחר , ולא נותנת כאב מוקרן בד"כ לרגל ועוד לרגל הלא נכונה . הייתי חוזרת על בדיקת EMG , עם יעוץ ראומטולוגי וטיפול באנטיאיפלמטוריים לניטורל בעית השלד בשלב זה . כל טוב

27/06/2007 | 13:06 | מאת: רונית

שלום. מזה 4 ימים שהצד השמאלי שלי רדום. ביומיים הראשונים מה שהיה רדום אצלי היה כף יד שמאל , בהמשך התפשט לשוק שמאל וכעת גם כף רגל שמאל. אני סובלת מפריצת דיסק בגב תחתון ושני בלטים בצוואר. יושבת מול מחשב כמה שעות טובות ביום. הופנתי ע"י רופא המשפחה לנוירולוג אך הביקור אצלו יהיה רק בעוד 3 שבועות. הדבר מציק לי מאוד ומדאיג במיוחד היות ולפני 3 שנים אבי נפטר מאירוע מוחי. מה יכול לגרום לתחושת ההירדמות והנמלים רק בצד אחד של הגוף??? אני מאוד מודאגת. אודה להתייחסותך! רונית ( בת 29 מירושלים)

07/07/2007 | 16:10 | מאת:

שלום רב זה נכון שסוג בעיה כזות יכולה להגרם מסיבות היקפיות , כמו שורשים או דיסקים או מסיבות מרכזיות ,עם מקור מוחי . לכן הגישה הנכונה להפנותך לבדיקה נוירולוגית מיידית , דחופה בחדר מיון ולא להמתין שבועות לתור . אם המצב עדיין לא טוב הייתי ממליצה לפנות לבדיקה דחופה . כל טוב

27/06/2007 | 12:59 | מאת: רווית

שלום רב שמי רווית! אני סובלת כשנה וארבעה חודשים מכאבים כרוניים בפה כתוצאה מפגיעה עצבית שנגרמה לי בטיפול שיניים, אני מבקשת אם ביכולתך לשלוח לי קישורים למאמרים באינטרנט וכל מיני תכנים שקשורים לנוירולוגיה, כאבים כרוניים, חשוב לי מאוד לחקור את הנושא ולראות עם מה בדיוק אני מתמודדת ואיך לשפר את המצב וההתמודדות זה יעזור לי מאוד כל חומר שיש לך גישה אליו אשמח לקישורים. חוץ מזה ישנה אולי איזה סטטיסטיקה לגבי פגיעות עיצביות בפנים, לגבי מה עוזר במיוחד (כדורים), האם זה עובר? תוך כמה זמן? נכון שזה אינדיווידואלי אבל בוודאי קיימת סטטיסטיקה שמאפיינת את הממוצע. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 16:00 | מאת:

שלום רב לא שייך להתמחותי התשובה . צריך לגשת למומחה לפה ולסת ולמומחים לכאב מסוג OROFACIAL PAIN , כדי לברר את הבעיה . חוץ לכך ניתן למצאו באינטרנט רגיל את כל הקישורים. כל טוב

27/06/2007 | 11:58 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. לתרופה שאני נוטלת - קפרה, אחת התופעות לוואי היא דיכאון. אני מרגישה כבר המון זמן דיפרסיה מאוד עמוקה, עקב הרבה בעיות שבבית. האם יש טיפול לנושא הזה?

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 15:56 | מאת:

שלום רב נירא לי שדפרסיה הנה תגובתית לבעיות סביבה ולא לתרופה . יש טיפול לדפרסיה , רצוי לגשת לרופא מטפל או לפסיכיאטר , אך קודם כל לפטור את הבעיות שלא חולפות עם לקיחת הטיפול כל טוב

27/06/2007 | 11:52 | מאת: מוני

ד"ר מריאטה שלום רב! הנני סובל מליקוי שמיעה וטינטון קבוע בשתי האוזניים. מאז הלליקוי בשמיעה והטינטון הקבוע, הנני סובל מכאב ראש כרוני דבר שלא שלא היה בעבר. השאלה : האם יש קשר בין "ליקוי שמיעה וטינטון קבוע" לבין כאב ראש כרוני. המשך יום טוב ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 15:58 | מאת:

שלום רב כאב ראש כרוני יכול להופיע כתגובה למצב של גירוי מכל סוג (שמיעתי) ממושך שמעייף ומכביד על תפקוד המוח היומי , רעש קבוע באוזן גורם למעמץ יתר בכל פעילות הקריאה, הדיבור והתקשורת עם הסביבה, בריכוז לכל דבר.כן יש קשר בין הדברים אך רצוי תמיד לשלול בעיות אחרות שיכולות לגרום לכך (סינוסיטיס כרונית, בעיות שינה , בעיות לחץ דם ) כל טוב

27/06/2007 | 11:48 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. אני בת 32, סובלת מאפילפסיה מגיל חודש. מקבלת התקפים לעיתים של פעם בשבוע/שבועיים. מטופלת בטופומקס וטריל cr. לאחרונה נוירוכירורג במרכז רפואי סורוקה הציע לי התערבות של ניתוח, לאחר מספר גורמים כמו אשפוז כדי לראות את ההתקפים ומוקדם בראש, טיפול נוירופסיכולוגי והמשך מעקב. שאלתי היא : האם ההתקפים יגרמו לי נזק בתווח הרחוק? אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התקף זה גורם למעמץ גדול של תאי המוח ועם הזמן לירידה בתפקוד המוח כתוצאה ממעמץ ממושך זה .רצוי להפחיט למקסימום את מספר ההתקפים בעזררת תרופות . במידה ואין שליטה טובה על ההתקפים עם תרופות ניתן לבצע טיפול כירורגי במורה להשתיק את המקור עם קצר קבוע שגורם להתקפים . אם עדיין יש הרבה התקפים יש מקום לשיפור או הגדלת הטיפול התרופתי שאת מקבלת . רצוי יעוץ עם אפילפטולוג-נוירולוג עם מומחיות ספציפית לאפילפסיה . כל טוב

27/06/2007 | 11:46 | מאת: מודאג מאוד

שלום רב, בן 27, לפני שלושה שבועות נתפס לי הצוואר ומאז נשאר ככה תפוס, יש לי כאבים בשתי הידיים וגם רעידות קלות בכפות הידיים בשתיהן. מה לעשות? האם יש סיבות נוספות לרעד בכפות ידיים מלבד מחלת פרקינסון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 10:20 | מאת:

שלום רב יש סיבות מרובות לרעד ויש גם פרקינסון ללא רעד. לגבי הצוואר רצוי לבדוק ולטפל בכאב לפני שמופיעים סיבוכים . כל טוב

26/06/2007 | 19:56 | מאת: יעקב אברהמי

ולרגע קצר ראיתי רק אור חזק מול עיני. מה הסיבה לתופעה?

לקריאה נוספת והעמקה
30/06/2007 | 12:19 | מאת: אלמוני

לך להבדק , ואם זה קרה מתאונת עבודה לך לרופא ,, אני ממכה כזו עברתי לאחר שנה ניתוח קיבוע צווארי .. בהדרגה הרגשתי תחושות מוזרות ביידים שלא קשרתי אותן למכה .. חשבתי שיצאתי מהמכה בזול ושילמתי מחיר כבד . מקווה שאצלך זה לא יהיה ככה .. תהיה בריא .

07/07/2007 | 10:08 | מאת:

שלום רב מכה בראש גורמת לטלטלה של המוח בתוך הגולגולת הקשה ופגיעות ברמות שונות לפי העוצמה של המכה . הפגיעות הנן בכלי הדם הקטנים של האיזורי המוח המעורבים ומכאן התופעות. כאשר המכה קשה מגיעים לאיבוד הכרה או \ו דימומים . כל טוב

26/06/2007 | 19:44 | מאת: בן63

הופנתי לבצוע הבדיקה הנ"ל. הייתי רוצה לדעת אם צפויות בעיות עקב הקרינה וכו'. תודה . בן63

07/07/2007 | 10:02 | מאת:

שלום רב אין כל סכנה בקרינה מביצוע צילום אחד , הבעיה כאשר יש הצתברות צילומים בזמן קצר . כל טוב

26/06/2007 | 11:59 | מאת: טל

מה המונח הזה אומר? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 10:00 | מאת:

שלום רב מדובר בירידה בתחושה השיטחית למגע , כאב וטמפרטורה , באיזור שיש בו עיצבוב מופחט מסיבה שהעצב פגוע או יש פגיעה מוחית עם ירידה בתחושה .לפי תוצאות הבדיקה הנוירולוגית ניתן למקם את הנזק כהיקפי (עצב ) או מרכזי (מוח ) . כל טוב

26/06/2007 | 10:54 | מאת: לופו

שלום,כתבתי לך לפני כשבוע לגבי זה שהיו לי סחרחורות עם כאבי גב,ושאני שחוק מהעבודה הייתי אצל ניורולוגית והיא אמרה שאני באמת מאוד שחוק ואייף ושאני צריך חופש היא נתנה לי ויטמינים B ותרופה בשם אלטרולט ,קראתי שזה תרופה לדיכאון אני אף פעם לא לקחתי תרופות<אני בן 36 .לקחתי פעמיים את התרופה אבל אני מפחד להמשיך לקחת אותה.אני מפחד שהיא תשפיעה לרעה על החיים בהמשך רציתי לדעת מה את חושבת.אני חודש הבא נוסע לחופשה לרומניה וחושב שזה מה שיעזור לי>

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 09:51 | מאת:

שלום רב אלטרולט טוב לכאבים כרוניים ולשפר במאת את השינה . איני רואה צורך בטיפול זה כאשר יש כאבי גב וסיחרור יתר . צריך לברר את הסיבות לכך . אם לאחר הנופש ברומניה זה ימשיך כדאי לבצע מספר בדיקות .ואם לא בילוי נעים עם הרבה בריאות וללא צורך בכדורים

26/06/2007 | 10:46 | מאת: דניאל

שלום. יש לי בעיה שקיימת קרוב ל 9 חודשים. הכל התחיל ערב אחד עם סחורחורת חזקה וטישטוש ראייה בעין אחת למשך כחצי שעה. לאחר מכן התחיל להופיע חוסר תחושה באצבעות בעת שינה וחוסר יציבות מסויימת (מאמץ נוסף של שרירי הרגליים והישבן בעת העמידה). לפני כשלושה חודשים התחיל רעד קל בידיים - במנוחה ותנועה. הרעד מתגבר אחרי פעילות ספורטיבית. כמו כן, מדי פעם מופיעים טיקים, בעיקר בגפיים, וכאב חד ברגליים. בנוסף לכך בעת ההליכה אני מרגיש שאני נוגע בעצם של כף הרגל (החלק החיצוני). הייתי אצל מספר נוירולוגים, ביניהם רופא בכיר. הם אומרים שלא רואים בעיה נוירולוגית ואני צריך להרגע ולעסוק בספורט. חשוב לציין שכל זה התחיל לאחר אירוע טראומטי. אני בן 28, עוסק מעט בספורט בגלל עומסים רציניים בעבודה. אודה על העצה. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 09:52 | מאת:

שלום רב אתה מספר על תופעות שהופיעו אך לא לאיזה פרק זמן ואם עברו או ממשיכים . קשה לי לאמין שלא עברתה בירור נוירולוגי מסודר כולל הדמיה של הראש עד MRI , ובדיקות דם לתיפקוד הבלוטות וקרישות הדם . במידה ולא צריך להגיע לבדיקה נוירולוגית טובה ותוכנית לבירור כוללני לבעיה נוירולוגית ו\או סיסטמית ובמידה והכל תקין להפנותך לטיפול בשיטות אחרות כמו הפנוזה . כל טוב

שלום רב , קיבלתי מרשם מנוירולוג לאלטרול (25מ"ג) פעם ביום לפני השינה עקב כאבי ראש מאד חזקים. ברצוני לקבל קצת מידע אודות הכדור הזה והאם הוא נחשב לכדור יעיל? אבל הכי חשוב , מה הם תופעות הלוואי הנפוצות בקרב הנוטלים אותו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בתרופה ישנה ומאוד טובה למניעת כאב כרוני מכל סוג , כאשר במינון הקטן הזה יש מינימום תופעות לוואי ומאוד נדיר : ישנוניות , יובש בפה , קושי במתן השתן,דיפק מהיר . שוב התופעות אלה פוטנציאליות ומופיעות בעיקר במינונים גבוהים (מעל 50-75 מג ) . רצוי להתחיל בחצי כדור ללילה ולברר את התגובה . כל טוב

25/06/2007 | 15:35 | מאת: מיכל

שלום לאחר ארוע של הווצרות קריש דם שגרר ארוע של החייאה בשל חוסר חמצן נותרתי עם נוקשות חזקה בכל הגוף. המתח החזק בשרירים משפיע על כל הגוף ובעיקר בידיים ובפה. הדיבור אינו מובן וללא קשיי הגיה ראשוניים. אני נוטלת קומדין באופן קבוע. לאחרונה שמעתי על התרופה פרטן (בנזהקסול). האם היא יכולה להרפות מתח שרירים ולהקל ? האם ניתן לשלב אותה עם קומדין ? אשמח לכל עזרה. האם יש תרופה אחרת שיכולה להקל ? הפגיעה היתה בגרעינים הבזיליים וגרמה לחוסר איזון בשימוש בשרירים. תודה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
07/07/2007 | 09:42 | מאת:

שלום לך פגיעה בגריני הבזליים יכולה להופיעה לאחר חוסר חימצון ממושך של המוח וכתוצאה מכך יש מספר תיסמונות עם נוקשות שרירים , פרקינסוניזם או דיסטוניה . כדי לברר איזה תרופה מומלצת צריך להבדק ולאפיין את המימצאים . פארטן יכול לעזור בדיסטוניה ורעד אך מדובר בעזרה קטנה יחסית לתופעות הלוואי הפוטנציאליות .מה תמיד עוזר ומשתלב עם כל תרופה זה פעילות גופנית קבועה וסדירה , ריפוי בדיבור . כל טוב

25/06/2007 | 15:30 | מאת: סופי

בהמשך לשאלתי מ-13/5 לגבי ptc לילדה בת 14 מטופלת באורמוקס, 3 כדורים ביום וכן בטופמקס 50 מ"ג פעמיים ביום, כמו כן 4 מ"ג פעמיים ביום סטרואידים, אין הטבה בכאבי ראש ויש עדיין פפילדמה, הומלץ על ניתוח השתלת שנט לניקוז הלחץ, האם ניתוח כזה משפר את המצב? האם יש סיכונים? האם כדאי לחכות עוד ולנסות לשפר המצב ללא ניתוח? תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2007 | 09:38 | מאת:

שלום רב צריך נוירואופטלמולוג בתמונה , כמו כן לדעת את מצב המדוייק של עצב הראיה כאשר לאחר שהוא נפגע אין בו ריפוי . אם יש פפילאדמה איך מצב שדה הראיה? חייבים להוריד לה משקל ויש לציין שהטופמקס ניתן לעלות אותו עד ל200-300 מג במידה שאין לו תופעות לוואי . אם עצב הראיה ושדה הראיה במצב טוב , הייתי ממליצה לנסות להוריד משקל ולעלות תרופות לפני ביצוע ניתוח . אם מצב העצב לא טוב אין מה לחכות . הניתוח הרצוי הנו שונט LP ולא מקומי כדי שירידת הלחץ ישפיע על 2 העיניים . אך בזה רצוי להתיעץ עם המנתח כדי להחליט איזה טכניקה מתאימה לידלה . בל טוב והרבה בריאות