אפילפסיה - נזק לטווח רחוק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

27/06/2007 | 11:48 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. אני בת 32, סובלת מאפילפסיה מגיל חודש. מקבלת התקפים לעיתים של פעם בשבוע/שבועיים. מטופלת בטופומקס וטריל cr. לאחרונה נוירוכירורג במרכז רפואי סורוקה הציע לי התערבות של ניתוח, לאחר מספר גורמים כמו אשפוז כדי לראות את ההתקפים ומוקדם בראש, טיפול נוירופסיכולוגי והמשך מעקב. שאלתי היא : האם ההתקפים יגרמו לי נזק בתווח הרחוק? אודה על תשובתך.

07/07/2007 | 15:53 | מאת:

שלום רב התקף זה גורם למעמץ גדול של תאי המוח ועם הזמן לירידה בתפקוד המוח כתוצאה ממעמץ ממושך זה .רצוי להפחיט למקסימום את מספר ההתקפים בעזררת תרופות . במידה ואין שליטה טובה על ההתקפים עם תרופות ניתן לבצע טיפול כירורגי במורה להשתיק את המקור עם קצר קבוע שגורם להתקפים . אם עדיין יש הרבה התקפים יש מקום לשיפור או הגדלת הטיפול התרופתי שאת מקבלת . רצוי יעוץ עם אפילפטולוג-נוירולוג עם מומחיות ספציפית לאפילפסיה . כל טוב