נוירופידבק

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/07/2007 | 11:51 | מאת: ראובנה

שלום לדוקטור! ברצוני לשאול האם טיפול בנוירופידבק יעיל לטיפול באפילפסיה מיוקלונית של גיל הנעורים? וכן מה הסיכוי שסוג זה של אפילפסיה יחלוף באופן ספונטני אצל ילד בן 11, שלא נוטל תרופות, אם בכלל? תודה רבה מראש על תשובתך ראובנה

17/07/2007 | 09:40 | מאת:

שלום רב יש עבודות מדברות על יעילות טיפול זה באפילפסיה שלא מגיבה לטיפות תרופתי כלל או לא מספיק , לדעתי רצוי לפנות לנוירולוג שמומחיותו אפיפסיה כדי לברר האם טיפול זה מתאים לחולה. לגבי הפרוגנוזה של אפילפסיה מיוקלונית יש מספר סוגים , וקיימת צורה של אפילפסיה שפירה עם פרוגנוזה טובה יחסית לתווח הארוך ,התקפים בודדים עד גיל 19 , לפחות , כאשר ישנן גם צורות אחרות פחות רוגועות של המחלה . יש לברר את כל התמונה הנוירולוגית , שינויים בהתנהגות , קשי למידה ותופעות שונות שיכולות להשתלב עם צורה כזו של אפילפסיה מיוקלונית . רק מומחה לתחום ועל ידי בדיקה של הילד ישירות יכול לתת את השתובות הנכונות . כל טוב