מפרצת חותרת: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

שחזור שד: מומלץ לאחר כריתה

מחקרים מראים כי נשים שעברו שחזור שד לאחר כריתה - חזרו לתפקוד טוב יותר. מהם סוגי טכניקות השחזור הקיימות? ומהם הטיפים שחשוב לזכור כיום, שחזור השד הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול בסרטן השד, מחלה שהטיפול בה הוא רב תחומי ומשלב: כירורגיה כללית, אונקולוגיה, פלסטיקה והקרנות. אם בעבר שחזור השד היה נחשב כפעולה לא חשובה, משום שהשד אינו "איבר חיוני" לגוף, הרי שהוכח במספר רב של מחקרים כי נשים שחלו בסרטן השד ועברו שחזור לאחר כריתת שד, מתמודדות טוב יותר עם המחלה, מתאוששות מהר יותר וחוזרות לתפקוד מלא במשפחה ובעבודה בצורה טובה יותר, ממי שבחרו לוותר על השחזור. בהתאם לתפיסה זו, כבר למעלה מ-20 שנה קיים חוק בארה"ב, לפיו שחזור השד (לרבות כלל הפעולות הקשורות בהתאמתו של השד השני, להשגת סימטריה בין השדיים) - חייב להיות מכוסה על ידי חברות הביטוח וקופות החולים.קיימים מספר אתגרים בשחזור השד, הקשורים למצב הבריאותי של המטופלת, לשלב המחלה,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים למפרצת חותרת

בעיות כלי דם וזרימת הדם - תמונת המחשה
בעיות כלי דם וזרימת הדם מהי סיבת המוות השכיחה ביותר בישראל? כמה אנשים נפטרו במהלך 2016? הלשכה המרכזית לסטטיסטיק...
מפרצת באבי העורקים - תמונת המחשה
מפרצת באבי העורקים בדיקות ההדמיה המשוכללות מאפשרות כיום לרפואה המערבית אבחון מוקדם וטיפול יעיל. אליה וקוץ...
ללמוד עוד על מפרצת חותרת
שחזור שד: מומלץ לאחר כריתה-תמונה

מחקרים מראים כי נשים שעברו שחזור שד לאחר כריתה - חזרו...

מאת: אסיא מדיקל
21/06/2016
סרטן בלוטת התריס: טיפול ב-360 מעלות-תמונה

יותר מאלף ישראלים מאובחנים מדי שנה כחולים בסרטן בלוטת...

מאת: ד"ר אבי...
12/07/2017
אבי העורקים - מזרים הדם-תמונה

בשקט-בשקט וללא סימנים מקדימים עלול אבי העורקים להתרחב ואף...

מאת: אתי דור
13/03/2011
שבץ מוחי: צנתור מוח-תמונה

בישראל מתרחשים בכל שנה כ-15 אלף מקרי שבץ מוחי. מתי מבצעים...

מאת: ד"ר רפאלי גיא
07/08/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למפרצת חותרת?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מפרצת חותרת: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

בכל מקום שקראתי על tia , כתוב שעל הנפגע לעבור בדיקת mri , ואילו אני עברתי mra (בעקבות tia שהתבטא בהפרעות קשות בראיה, שחלפו).אודה על הסבר מהו ההבדל בין שתי הבדיקות, ומה השיקול שבבצוע אחת לעומת השניה. לילה טוב.

בדיקת MRA הינה בדיקת MRI הכוללת גם רצף מיוחד להדגמת כלי הדם המוחיים כדי לאבחן מצבים פתולוגים בכלי דם כגון חסימה של כלי דם גדול ,מפרצת דיסקציה וכו.

20/11/2006 | 20:52 | מאת: אברהם
מתוך פורום שבץ מוח

לציין בלוטת פרוטיס משמאל יחסית גדולה, מרקם תקין, ללא סימני דלקת, ללא הסתידויות או הרחבת הצינורות, ללא ממצא פוקלי. מה זה אומר? יש לציין ש אולטרסאונד זה נעשה כביקורת לאחר כריתה מלאה של התרואיד וחלק מבלוטות הלימפה( דיסקציה מלאה)עקב גידול. טופל לאחר מכן ביוד. תודה.

יריב שלום! שינויים בבלוטות הרוק, ובעיקר בבלוטת הפרוטיד, נראים גם לאחר שנים מקבלת טיפול ביוד רדיואקטיבי.בתשובת האולטראסאונד ששלחת, הרושם הוא כי הבלוטה פשוט גדולה ביחס לבלוטה השניה אך מרקמה תקין. במידה ואין לך כאבים, נפיחויות או תלונות אחרות אין צורך בטיפול לבלוטות הרוק.

שלום רב לפניי שנה נותחתי על ידך ניתוח דיסקציה צווארית צד שמאל בעקבות גידול פפילרי. בתקופות מסויימות אני מרגישה מעין נוקשות בגרון, שריפה כזאת בקנה הנשימה באיזור הניתוח, תחושת אי נוחות בצוואר ולאחרונה מזה כשבועיים אני מרגישה גם לחץ באיזור פתח בית החזה . בשבועות האחרונים התחלתי לעשות פעילות גופנית ושאלתי היא : האם תחושת אי הנוחות שמלווה אותי במהלך כל שעות היממה קשורה באיזשהוא אופן לפעילות הגופנית ולהמרצת מחזור הדם? האם התחושות הללו שכיחות בקרב מטופלים גם שנה לאחר הניתוח ? יש לציין שהאיזור לא חזר לתחושה מלאה ונותר כמו מורדם וחסר תחושה. אשמח לתשובה

שלום רב, נוקשות מסויימת יכולה להיוותר לאחר ניתוח כזה וזהו דבר סביר. משתפר עם הזמן. ההירדמות בד"כ חולפת תוך כשנה. ייתכן ועוד תשתפר. בכל מקרה אין קשר לפעילות גופנית - שבכל מקרה מומלצת. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

ד"ר שלום בעבר 2009 ענית לי על שאלה.. תזכורת.. ב- 2009 הוצא לי גידול מדולרי של 1 ס"מ מוגבל היטב באונה ימין בבלוטת המגן, עברתי דיסקציה צווארית,הכול היה נקי מגידול ומאז הכול פיקס הקלציטונין אפס. CEA נע סביב 1.8-2.6 עולה יורד חזרה סביב סטיית התקן. ב אוגוסט 2012 במכבי שינוי את שיטת הבדיקה ומאז היה לי פעמיים תוצאת CEA קטן מ- 1.3 ( הם גם ציינו שצפויים ערכים נמוכים יותר) העניין שעשיתי בדיקה ב- 25.08.13 וקיבלתי תוצאת CEA=1.5 השאלה שלי האם מעבר פתאום ממצב של קטן מ-1.3 ל 1.5 בערך מוחלט זה לא מצב מסוכן , ז"א האם קטן מ 1.3 זה אומר אפס כלומר לא ספיר?? האם CEA יכול להיות אפס? כעת ה- CEA 1.5 אני מבין שזה בנורמה? אולם האם יש לזה חשיבות לשינוי לדינמיקה או שאני יכול להמשיך לחיות בשקט. מה הערכים כעת מבחינת הנורמה ל- CEA במכבי לאח השינוי בשיטה? דבר נוסף, עשיתי באותו יום ה- 25.08.13 גם קלציטונין עדיין לא הגיע , אולם הפעם האחורנה שעשיתי זה היה ב- 21.04.13 והיה אפס כמובן אגב עשיתי אולטרה סאונד צוואר ב- 10.07.13 והכול היה תקין לחלוטין נא עזרתך/ דעתך האם אפשר להיות רגועים? יום טוב

אפשר תשובה ונתונים נוספים בינתיים הגיע הקלציטונין אפס - תודה לאל כבר 4 שנים ועשיתי אמש ה02.09 סונאר צוואר אצל פרו' שטראוס והכול תקין לחלוטין האם לשאלתי השינוי ב-CEA משמעותי או שהכול תקין ואפשר להמשיך בשיגרה

שלום רב, לא רואה כל סיבה לדעגה ה-CEA היה תקין וממשיך להיות תקין ממליצה על המשך מעקב אנדוקרינולוגי פעם בשנה בברכה ד"ר גלסברג