פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
16/09/2007 | 13:28 | מאת: ptc30

שלום. שאלתי היא... אני סובלת מ-PTC שלפני כחודש הופסקו לי הכדורים עקב החלמה מלאה אך לדאבוני בשבוע שעבר חזרו לי כאבי האש ולאחר בדיקה אצל נוירואפטלוגית(משהו כזה..=נוירולוגית+רופאת עיניים) ניראה התדרדרות.... כרגע אנחנו מחכים כחודש לבחון את המצב האם צריך לחזור לדיאמקוס.... האם במצבי מותר לי לצום לגמרי?

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 09:01 | מאת:

שלום רב ושנה טובה השאלה מה מצב המשקל ואם יש עליה במשקל יש הסבר להחמרה . יחד עם זה הייתי ממליצה לא לצום מלא אלה לשתות ולנהוג לפי ההרגשה לגבי האוכל , אם יש עליה במשקל עם החמרה בבצקת של עצב הראיה , בד"כ יש מקום לחזור על שדה הראיה ועל הטיפול הקודם . כל טוב

16/09/2007 | 11:34 | מאת: טל

שלום עשיתי בדיקת SPECT ואלה התוצאות מודגמת ירידה לא ניכרת וסימטרית בקליטה עד כ 2 סטיות תקן באונות הפרונטליות באספקט האינפריורי באזורים 12 11 על שם ברודמן וכן ירידה בקליטה טמפורלית בעיקר באזורים 38 כאמור הירידה בקליטה איננה ניכרת וסימטרית לסיכום ירידה לא ניכרת בקליטה סימטרית באספקט האינפריורי של האונות הפרונטליות ובאונות הטמפורליות השאלה שלי אם זה יכול להיות מהיצרות עורקים

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 08:58 | מאת:

שלום רב ושנה טובה לא סביר שהיצרות עורקים שווה וכוללת טריטוריה של מספר כלי דם , מימצא מסוג זה יכול להיות ניווני או מבני , ללא משמאות אבחנתית . כרגיל חייבים לדעת מה השאלה ומה המימצאים הקליניים שבעקבותם נשלחת לבדיקה . רק הבדיקה ללא קורלציה קלינית חסרת משמאות . כל טוב

16/09/2007 | 10:40 | מאת: ירון??

שלום לי הפניה לטיפול בטיקים אמצעות בוטוקס במרכז א.פ.ק והבנתי שאת זאת שמטפלת שם. ואני לא מליח קבוע תור לא עונים כבר יותר משבועים. לפני שנתיים ביקרתי אצלך באחת המרפאות והמלצת לי על הטיפול הזה אשמח לקבוע תור בהקדם האפשרי תודה על העזרה??

18/09/2007 | 08:54 | מאת:

שלום רב רק אתמול הייתה הזרקה גדולה ובעוד יומיין שוב , צריך לקבוע תור אצל יובל במרכז אפק , כבר היום נימצא שם לאחר חופש , כולם מסתדרים אם זה ומגיעיים מכל הארץ . ביום חמישי הקרוב יש לי הזרקה , אני מאשרת את השתתפותך , תמסור את זה ליובל ותבאי אישור להזרקה מהקופה . בהצלחה

23/08/2007 | 22:49 | מאת: עינת

שלום, לא ממש יודעת מה יש לי. אני שבעה חודשים לאחר לידה שנייה, בת 32, כבר בהריון (עם עליה גבוהה במשקל של כ 25 ק"ג, לא יודעת אולי זה קשור), חשתי נימול בכפות הידיים, כפות הרגליים קצה הלשון והשפתיים. הנחתי שזה מההריון ולא ייחסתי חשיבות עד שנוכחתי לדעת שהתופעה לא עוברת עד היום. הייתי בבדיקת מוליכות eeg ונמצא שהכל תקין, כמו כן רמת וי 12 תקינה אף היא. בנוסף הייתי אצל נוירולוג שלא מצא שום דבר ולא הפנה אותי לברור נוסף אלא למעקב בעוד שלשה חודשים. האם לדעתך יש צורך בבירור נוסף? מה יכולה להיות הסיבה לנימול?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 22:05 | מאת:

שלום רב לגבי הנימול בגפיים אין דעגה מכיין שעלית המשקל בהריון גורמת ללחץ על תעלות הקרפלית בידיים והטרסלית ברגליים ורוב הדברים עוברים לאחר ירידת המשקל שלאחר הלידה . הנימול בשפתיים ולשון דורש בדיקה ואם הבדיקה של הנוירולוג הייתה תקינה הייתי מסכימה איתו , מעקב במיוחד לאחר לידה , יש לקפיד על עליה במשקל , על עלית סוכר ולחץ דם בזמן הריון שמגיעים עם עליה מוגזמת במשקל . כל טוב

23/08/2007 | 19:29 | מאת: אבי

שלום עשיתי בדיקת MRI ורציתי לדעת אם מהתשובות אפשר ליקבוע שאין לי סתימה חלקית בכלי הדם המוחיים אלה התשובות הבדיקה בוצעה בטכניכה T1 T2 FLAIR DWI ממצאים מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה מבנה גומה אחורית תקינים חדרי המוח ציסטרנות וחריצים תקינים ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח קורפוס קלוזום תקין לאחר הזרקת גדוליניום אין עדות להאדרה פטולוגית או לממצא פוקלי אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים ללא עדות להגבלה ב DWI

25/08/2007 | 22:08 | מאת:

שלום רב הבדיקה תקינה לחלוטין , אין כל חשד לסתימות בכלי הדם שניתנים לראות בבדיקה . לא לשכוח שכל בדיקה מוגבלת למספר רקמות ולגודל מסויים למימצא , אין בדיקה אבסולוטית אך הבדיקה הזו מספיק טובה לשלול בעיות משמאותיות בכלי הדם וברקמת המוח . כל טוב

23/08/2007 | 18:33 | מאת: מיכאלה

שלום, לפני כשלושה שבועות אובחן אצלי ורטיגו עקב סחרחורות קשות והקאות.. אושפזתי להשגחה ובוצעו מס' בדיקות כלליות.. כמו כן בוצע סיטי מוח ללא הזרקת חומר.. בסיטי מוח נמצא דגימה/חשד היפודנסיות בעורק ורטברלי שמאלי. שוחררתי הביתה וביקשו שאקבע סיטי מוח נוסף שנקבע ליום 11/9... בעת קביעת התור שאלו שאלות כגון באם אני אלרגית ליוד.. מסרתי שאינני יודעת כי אף פעם לא ביצעתי סיטי מוח עם הזרקת חומר.. שאלותי: האם אני צריכה להסכים להזרקת היוד? מהי האבחנה שציינתי? מהן ההשלכות של היוד והאם זה יכול לגרום לנזק? האם פרק הזמן הקצר בין סיטי אחד למשנהו מסוכן (חודש וחצי בין אחד לשני)? תודה, מיכאלה

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 21:58 | מאת:

שלום רב יש חשיבות להזרקה במיוחד אם בודקים כלי דם , אני מאמינה שמצאו "היפרדנסיות " ולא היפודנסיות בכלי הדם הורטבראליים . אם אין ידוע על אלרגיה ליוד או לדגים או לתרופות ואוכל ואם אין לך אסטמה יש סבירות מינימלית לפיתוח אלרגיה ליוד , ואם זה קורא יש זריקה של סטרוידים שנותנים במקום . אין גם כל העיה לחזור על הצילום לאחר חודש ימים כל טוב

27/12/2008 | 23:34 | מאת: יורם רחמים

ביצעתי בדיקת סי טי מוח ללא חומר הזרקהיוד קיבלתי את הבדיקות ואובחן משהו שאינו מובן לי נצפתה הסתיידות גסה בגרעיני הבסיס משמאל שאלתי היא מה זה אומר האם זה חמור תודה מראש יורם

23/08/2007 | 15:55 | מאת: אתי

שלום בחודשים האחרונים קיימת אצלי תופעה בעפעף שמאל מידי כמה שניות של "קפיצות" בשריר. הדבר מפריע לי מאוד. ממה זה יכול לנבוע ומה אפשר לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 22:00 | מאת:

שלום רב אם התופעה ממישכה יש לגשת לנוירולוג לבדיקה , יש טיפול תרופתי והזרקת בוטולינום לשריר לפי הצורך . מדובר בכיווץ לא רצוני של השריר ממוקר בד"כ מוחי ,המצביע על הפרעה תפקודית של מסלול מוחי ולא על בעיות אחרות . מצבי מתח ועייפות מחמירות את התופעה . כל טוב

19/09/2007 | 15:39 | מאת: אתי

האם את יכולה בבקשה להסביר בקצרה מה זה: הפרעה תפקודית של מסלול מוחי תודה

23/08/2007 | 15:19 | מאת: נירה

בתקופה האחרונה סובלת ממיגרנות תכופות, לעיתים כל יום, לעיתים כאלו שמתעוררים מהן באמצע הלילה עם הקאה...לעיתים צד אחד של הפנים דופק ולעיתים הרגשה של לחץ אדיר של משיכת הקרקפת אל התקרה. זה בהחלט מפריע למהלך חיים נורמלי (עבודה, ילדים). אני גם לוקחת טופמקס למניעה אבל שום כלום - לא עוזר. ניסיתי בעבר: אלטרול, דיקור סיני, אני אלרגית לולפורל. שאלה ראשית - מה עוד אוכל לעשות כדי להפסיק את המיגרנות? בינתיים אני חיה על אימיטרקס. שאלות משניות - האם הגוף עלול להתמכר לאימיטרקס? האם מיגרנה היא ביטוי פיזי ללחץ נפשי?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 21:56 | מאת:

שלום רב צורת החיים , רמת המתח , שעות האוכל והשינה , מה האוכל , פעילות גופנית סדירה , מערכת הרמונלית וטיפול בגלולות כל זה משפיע על המיגרנה , לא מספיק לבלוע תרופות . אם את לוקחת טופמקב ניתן לעלות ל200 מג ליום במידה ואין לך תופעות לוואי , אימיטרקס וכל הטריפטנים האחרים ( RIZALT, RELERT, ZOMIG ) לא גורמים התרגלות משמאותית אם מקבלים לא יותר מ2 פעמים לשבוע .בזמן התקף ניתן להוסיף אנטיאינפלמטור כמו ETOPA, NAXYN,ARCOXIA לטריפטן לשיפור התגובה . יש לקפיד על שעות שינה סדירות ובמידה ויש מתח נפשי בולט תטפל בו נכון כולל תרופות . כל טוב

23/08/2007 | 10:38 | מאת: אייל

כבר שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי עם כאבים כרוניים המתגברים בתנועה. הרופאה איבחנה שמקור הכאב בתפרים הפנימיים של הרשת. היש פתרונות מלבד ניתוח נוסף? ידידותיים יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 21:49 | מאת:

שלום רב אם הכאב נובע מבעיה מכנית מקומית חייבים תקן אותה אחרת הכאב יחמיר ויכולים להופיע גם סיבוכים מקומיים נוספים . לכאב עצמו יש פטרונות זמניים אך חייבים לפטור את הסיבה לפני הטיפול הסימפטומטי . כל טוב

הייתי אצל נירולוג והוא המליץ לי על בדיקת ct מח ללא חומר ניגוד רופא המשפחה רשם לי בדיקת ct מח עם חומר ניגוד האם זה משנה ? האם יש הבדל בינהם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לום רב ההבדל שחומר הניגודי מיועד להבליט מימצאים מסויימים כמו כלי דם ותהליכים תופסי מקום שלפעמים לא רואים כלל או רואים לא טוב ללא החומר . בדיקה מלאה זו בדיקת עם וללא חומר ניגודי . יש מצבים שמבקשים בדיקה ללא חומר כאשר בטוחים שאין מימצא שדורש הבלטה , לדוגצה לראות אירוע מוחי אין צורך בחומר ניגודי . הנוירולוג מבקש בדיקה בהתאם לחשש הקליני ואבחנה שהוא נותן . כל טוב

21/08/2007 | 21:11 | מאת: taltul

בעלי בן 33, בן אדם בריא. ללא מחלות קודמות או עבר של כאבי ראש. מיום חמישי האחרון אחה"צ סובל מכאבי ראש חזקים, מרגיש דפיקות בראש, כאבים ברקות, עד כדי כך שהוא לא מסוגל לקום מהמיטה. משככי כאבים למיניהם לא עוזרים, למעט Advil שעוזר רק ל-3 שעות. במשך 3 ימים בעלי לא קם מהמיטה, לא אכל ולא הצליח לתפקד. ביום ראשון היינו אצל נוירולוג שאמר שאין בעיה של איזון בגוף ובכלל הוא לא רואה שום בעיה כלשהי, הוא מאמין שזה וירוס של כאבי ראש שהרבה סובלים ממנו עכשיו ונתן לו כדור בשם בטרן 100 למשך שבוע ימים. את הכדור לוקחים פעם ביום והוא אמור לעזור למשך יום שלם. ואכן, אחרי לקיחת הכדור כאבי הראש נעלמים וחוזרים אחרי כ-20 שעות בעוצמה חזקה. הייתי שמחה לשמוע האם התופעה מוכרת ואם כן מה זה יכול להיות. האם הכדור בטרן 100 הינו רק משכך כאבים או שהוא אכן מטפל בוירוס, במידה וזה אכן וירוס. הנוירולוג לא ממליץ ללכת לבדיקות כלשהן, האם זו הייתה החלטה נכונה? אמנם בינתיים עברו יומיים אך הכאב ראש חוזר בעוצמה חזקה כשהשפעת הכדור מתפוגגת. תודה,

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 21:42 | מאת:

שלום רב אני מסכימה שאם הכאב חזק לאחר מספר ימים ופוגע בכל תיפקודו יש לגשת לחדר מיון ולבצע הדמיה של הראש דחופה . כל טוב

21/08/2007 | 18:02 | מאת: שיר

שלום, לאחרונה התחלתי להרגיש סחרחורות ואיבוד פוקוס ואפילו היה אירוע ששכחתי לכמה דקות איפה אני. רופאת עניים אמרה לי שיש לי התחלה של בצקת בעין וזה מאוד מלחיץ אותי. הפנו אותי ל MRI ואני ממש מפחדת. האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שכל זה מגיע מלחץ בעבודה? האם מישהו מכיר נורולוג טוב בקופת חולים כללית שיכול לסייע לי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 21:32 | מאת:

שלום רב יש נוירולוגית טובים בקופת חולים ובבתי חולים של קופת חולים בכל הארץ . בצקת בעין יכול לגרום לטישטוש ראיה אך לא לדיסאוריאנטציה וסיחרור . צריך לבצע הדמיה של הראש , CT ו\או MRI לבירור אך ללא ספק שגם מתח נפשי ועייפות יכולים לגרום לתופעות השונות פחות לבצקת של עצב הראיה כל טוב

21/08/2007 | 16:25 | מאת: אורית

אני בת 28 וביום שבת היו לי תסמינים של ארוע מוחי- טשטוש ראייה, יד שמאל והחלק השמאלי של הפנים שלי נרדמו וכאבי ראש חזקים. הייתי מאושפזת יום אחד ויש חשש לאירוע מוחי או למשהו מולד. אני אמורה לעשות MRI בקרוב. הבעיה שלי היא שאני אמורה לטוס ליוון עוד כשבוע וחצי. מה לעשות? האם יש סיכון מסויים?

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 10:30 | מאת:

שלום רב סיפורך מתאים למיגרנה קשה ולא לאירוע , בכל זות הייתי ממליצה לקבל מניעה עם אספירין ומכיוון שטיסה ליוון קצרה אין לדעתי בעיה , תרגישי טוב ,

שלום, מזה כשבוע אני סובלת מלחצים בראש המתמקדים באיזור העיניים גשר האף בקודקוד, רקות וגם לחץ ונסתמות לי האוזניים בנסיעה. מידי פעם החלץ בעיניים גורם לטישטוש שעובור אחרי כ30 שניות. לפעמים ישנה תחושת נימול קצרה וחלשה בפנים. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון מאחר וחשבתי שזה אולי קשור בסינוסים אך לאחר בדיקה וצילום - אין כנראה בעיה בסינוסים. הייתי גם אצל רופא עיניים וגם הוא לא רואה משהו חריג. אציין כי יש לי ברזל ו Ferritin ו B12 נמוכים והרופאים חושבים שזו הסיבה. אני תוהה באם יש צורך אולי בבירור נירולגי? בחודש הבא אני טסה לארה"ב ואני חוששת מהלחצים הנוספים שיהיו בטיסה. חוסר הוודאות ממה נגרמים הלחצים הללו קצת מפחיד....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כן לדעתי יש מקום לבדיקה נוירולוגית זריזה ובירור בסיסי כולל הדמיה של הראש והסינוסים לפני נסיעה לחול . כל טוב

21/08/2007 | 10:38 | מאת: רותה

שלום בעלי לפני 6 שנים נפל וקיבל מכה בראש בצד שמאל, מאז הוא סובל מכאבי ראש חזקים מאוד המשבשים לו את החיים. ב-MRI אובחן פריצת דיסק בצוואר. הוא עבר טיפולי פיזיוטרפיה כן הידרותרפיה מה שהקל עליו ללכת בלי תומך צוואר. אבל כאבי הראש לא חלפו והם כל הזמן מחמירים, גורמים לו לסחרורת, לחץ על עין שמאל והכי חשוב הוא לא פשוט לא מסוגל להיות ער, הוא ישן מאוד עמוק וכשהוא מתעורר הוא לא זוכר כלום. אף כדור לא עוזר לו. הוא עבר טיפולים אלטרנטיבים: מחטים, כירופרקט, אוסטאופט. לאחרונה נאמר לנו שבוטוקס יכול לעזור לו, אך משיחות עם אנשים הבנתי שאין הצלחה של 100% ויש לכך השלכות. האם יש דרך אחרת לעזור לו. אם אפנה לכירופרקט שוב האם הוא יוכל לעזור לו.

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 10:22 | מאת:

שלום רב עם כל הכבוד לרפואה האלטרנטיבית יש מצבים שצריך לפנות לרפואה הקונבנציונלית .לכאב זה יש פיטרונות טיפול תרופתי מצויינות, כולל כדורים קבועיים למניעה וכדורים להתקפים של הכאב . לגבי בוטוקס אין כל תופעות לוואי מהזרקה , עם כי נכון שאין 100% הצלחה אך איני מכירה שום טיפול עם 100% הצלחה !!בנוסף לטיפולים שונים צריך לנהל צורת חיים נכונה כדי להפחית את סיכון להתקפים.לאחר איבחון נכון ומלא במסגרת רפואה קונבנציונלית כל טוב .

20/08/2007 | 22:04 | מאת: אמא אובדת עצות

לבני התגלה ונוס אנגיומה במוח לפני 4 שנים לאחר תלונות על כאבי ראש ועייפות. מאז אנו מבצעים מעקב. בתחילה רופא נוירוכירורג אמר להימנע מפעילות גופנית מואצת, כדורגל וכו' להימנע מפגיעות/מכות לראש. קשה למנוע מילד בן 14 פעילות לכן עם הזמן חזר לפעילות אך לא סדירה, תופעת ניתוקים לפי הגדרתי הופיעה בכתה יא' מס' פעמים שלא חזרו על עצמם, הרופאה הגדירה אותו כאפילפט למרות שEEG תקין בשני מכונים שונים במהלך שנתיים. האם נכון להגדירו כך? מה צריך לעשות לפני צבא? האם יש להימנע מפעילות גופנית - שופט כדורגל? האם צריך לפנות שוב לנויירוכירורג? זקוקה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין סכנה מיוחדת מהמימצא זה לא במובנים של דימום ולא במובנים של פעילות גופנית . הבעיה הנה המיקום של מימצא שלפעמים יכול לגרום להפרעה חשמלית במוח שביטויה יכולה להיות כל סוג של התקף אפילפטי מניתוק עד להתקפים גדולים יותר . לצורך כך חייבים מעקב וEEG בחסך שינה , כמו כן צורת חיים זהירה עם שינה לילית !!! סדירה של 8 שעות , להמנע ממצבי רעב ממושך , חסיפה לאלכוהול וסמים , להמנע מבידוד במקום מסוכן כמו שחיה בים לבד או עליה לצוקים , מצב שאדם שמעבד הכרה מסכן את עצמו ואת הסביבה. גם נהיגה יכולה להיות העייתית בעיקר בלילות . לגבי שירות בצהל צריך להכין תיק רפואי מסודר עם כל המימצאים , יתכן שידרש גם טיפל תרופתי אנטיאפילפטי כדי לקבל את הפרופיל המתאים ומקום בטוח לשירות . כל טוב

20/08/2007 | 20:46 | מאת: צליל

אני בת 30 ולפני כשבוע חזרתי מאילת כששהיתי שם בצוללת כ- חצי שעה בפעם הראשונה בחיי. מאז אני חווה הרגשה של חוסר איזון ושיווי משקל לאורך כל היום. ההרגשה היא כאילו אני נמצאת על סיפון אוניה והרצפה מעט לא יציבה...וזה מורגש בעיקר כשאני מתכופפת או רוכנת את ראשי למטה, אך יש לציין שההרגשה היא לאורך כל היום בהפוגות. הדבר לא גורם לי ליפול אלא להרגשה של מעט חוסר יציבות. שאלתי: האם יש קשר בין הדברים? מה עלי לעשות? אין לי כאבים באוזניים לא כאב ראש ולא בחילות והקאות- האם בכל זאת יכול להיות שזו מחלת ים? מה יכול להיות גורם לכך? האם זה מסוכן??? יש לציין שאין לי בעיית לחץ דם ולא חרדות. אודה על תשובתך המהירה כי אני קצת מודאגת !

לקריאה נוספת והעמקה
25/08/2007 | 10:16 | מאת:

שלום רב יש רגישות לתנועה לחלק מאנשים וזה משפחתי ובולט בנסיעה על סירה או אוניה , MOTION SIKNESS או מחלת ים , התחושה יכולה למשיך שעות או ימים לאחר הניסיון , אין בזה כל סכנה , אך לא נעים , רצוי לקבל תרופה מונעת כמו AGISERC לפני ואחרי הניסיון כדי לצמצם את התגובה . כמה שיותר את תסעי , כלומר התירגול של המבנה באוזן אחראי על שיווי המשקל כמה שפחות תגובות יהיו . כל טוב

20/08/2007 | 19:19 | מאת: דוד

רופא נירולוגית שלחה אותי לעשות CT מח כולל בסיס ראש עקב בעיות כאבי ראש וסחרחורות וחולשה כללית בחילות , מאז חזרתי מהודו במשך חודש וחצי האם אפשר לגלות בבדיקה הזאת אם נפגעתי מיזה כתוצאה מהתקפת טרשת נפוצה (עצבים) וכו" יש לציין שסבלתי עד עכשו חודש וחצי מסחרחורות חולשה ברגליים וידיים פחדים וכמו חרדות כאלו והרגשות ממש מגעילות כולל בחילות הרוב עבר נשאר רק חולשה חזקה שללו לי את כל הוירוסים שיכולים להיות שאלתי היא האם זה טרשת?\ והאם אפשר לראות זאת בCT מח כולל בסיס ראש עם חומרי ניגוד ? שיצא תקין כמובן

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 22:08 | מאת:

שלום רב הסימפטומים שלך אינם מתאימים לתרשת ובדיקת CT לא מספיק רגישה לגילוי מחלה זו , אך בהדמיה של CT ניתן לשלול מחלות אחרות לכן הופנת קודם לכך . כל טוב

20/08/2007 | 18:09 | מאת: דניאל

יש לי מחר פגישה עם נורולוג עקב תאונת דרכים וכאבי ראש כמו שבחיים לא היו לי... אני עובד במחשבים, ואני כל בוקר בא לעבודה עם כאב ראש חזק מאוד והמסכים בעבודה הורגים אותי יותר אבל ממש (אני בלי הגזמה על 4 כדורים כל בוקר ושום דבר, ו2 ליטר מים וממש כלום, בחיים לא חוויתי כאב ראש מסוג זה. אני בקושי מסוגל להסתכל לאנשים בעיניים כי אני לא יכול להרים את הראש יותר מידיי כי הוא מתחיל לכאוב) השאלה שלי כזאת - הנורולוג שהוא נחשב לרופא מומחה, רשאי לתת ימי מחלה מהעבודה? מכיוון שאני לא רוצה סתם להיות מטורטר וללכת גם לרופא משפחה וגם לנרולוג ואולי אפשר לפתור את זה פשוט אצל נורולוג וזהו? הבעיה היא שאני השתחררתי מצה"ל לפני חודש, וכפי שיודעים הרופאים בצה"ל לא כ"כ מאמינים ל"מטופלים" בצה"ל כיום עקב הריבוי ג' שהחיילים מחפשים פשוט אני כבר לא זוכר איך כל הקטע פה באזרחות הולך. מה הפרוצדורה של הימי מחלה, בגלל שאני חושב שהפעם אני באמת באמת זקוק לזה בגלל הצורת עבודה שאני עובד והשימוש במכשירים שגורמים לכאב ראש והכל.

24/08/2007 | 21:50 | מאת:

שלום רב כל רופא כולל הנוירולוג יכול לתת חופש מחלה לכן לא צריכה להיות כל בעיה .אתה עמור לקבל טיפול תרופתי והמלצות להפחתת שעות העבודה לפי מצבך עד לשיפור בכאבי הראש, בהצלחה

25/10/2008 | 20:42 | מאת: תמר

ערב טוב, אני בת 52 יש לי אחות תאומה. מזה כארבע שנים איבדנו את חוש הטעם והריח. מידי פעם זה חוזר אלינו אבל מאוד מינורי. אחותי בעצת רופא מומחה עברה ניתוח פוליפים אבל לצערנו גם זה לא הועיל. היא ביקרה גם אצל נורולוג. אתמול כשביקרנו אצל רופא בעניין אחר, שהוא גם מנהל את אחת מקופות החולים בעיר תל-אביב, הוא הציע לנו לשוב לרופא נורולוג מומחה בנושא כי אין לו ספק שזה בר טיפול. האם תוכלו לתת לנו המלצתכם. שבוע טוב, תמר

20/08/2007 | 10:59 | מאת: לילך

ד"ר שלום רב! אני בת 25, עקב התקפי מיגרנות רבים (3,4 בשבוע) הנוירולוגית שלי נתנה לי טיפול מונע - טופמקס, עד כה סיימתי רק את השבוע השני, וידוע לי כי ההשפעה אמורה להיות בהדרגה. מכיוון שהתרופה מאוד יקרה, רציתי לשאול האם ידוע לך מה אחוזי ההצלחה בטיפול בכדור זה, והאם, לפי דעתך, כמובן, שווה להשקיע בו. בברכה.

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 21:39 | מאת:

שלום לך בגילך הצעיר הייתי ממליצה קודם תרופות יותר פשוטות כמו אלטרולט או דלרין למניעה של המיגרנה , אך אם כבר עברת אותן וללא הטבה ניתן לעבור לטופמקס במינון עולה עד 100 מג לפחות . התרופה גורמת לעייפות , לפעמים ירידה בזיכרון וירידה במשקל ותיאבון . הנה תרופה טובה עם הצלחה טובה מאוד במניעת המיגרנה אך לא יותר מאשר הקודמות . כל טוב

ד"ר שלום, אבא שלי בן חמישים ובחודשים האחרונים הוא סובל מכאבי ראש , כאבים בצוואר , גב תפוס [ניתנו לו מספר זריקות ] ולאחרונה גם הופיע איבוד זיכרון , קשה לשכנע אותו לעבור בדיקות מה יכולה להיות הבעיה [נקבע לו CT ובדיקות דם אבל למועד מאוחר בינתיים אני מודאגת]

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאבי ראש וגב עם קשי שינה עמורים להסתבך עם ירידה בזיכרון תגובתית למצב , אך לא ניתן לשלול בעיות גדולות יותר כמו תהליכים שונים במוח ללא בדיקה מסודרת והדמיה של הראש. חשוב לדעת איזה מחלות יש עוד ואיזה הרגלים עישון, שתיה ואחרים כל טוב

20/08/2007 | 05:34 | מאת: אמיר

ד"ר שלום, אני בן 30 מזה כשלוש שנים סובל מפסיקולציות בכל מיני שרירים, עם תקופות טובות יותר וטובות פחות. בדיקת EMG לפני כשנתיים היתה תקינה ואז הפסיקולציות נבעו כנראה מחרדה בעקבות היפוכונדריה. בשבוע האחרו הפסיקולציות התחזקו והתרבו והן מתמקדומ יותר בשרירי הרגליים, ואף העירו אותי מהשינה. אתמול זה היה ברגל שמאל והיום ברגל ימין בשרירי השוקיים והירכיים. אין לי קושי בביצוע פעולות כל שהן. אני נמצא כעת בחרדה נוראית, והתור לנוירולוג רחוק מאד. האם זה מעיד על משהו נורא, אני לא יכול לתפקד בנוסף רציתי לדעת האם יכול להיות קשר לתכשיר פרוביוטיקה שהתחלתי לקחת לפני כשבוע וחצי לבן הפסיקולציות. תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 21:31 | מאת:

שלום רב אין כל סיבה להיות בפניקה מאחר וגם קודם הבדיקות היו תקינות , יש גם לקחת בחשבון שיש קפיצות ברגליים בשינה ולפני שינה ממקור אחר , מערכת העצבים המרכזית מצב שניתן לטפל בו עם פעילות טובה ותרופות נוגדות פעילות שרירית מוגזמת כמו קלונקס לפני שינה . כל טוב

שלום רב , אני סובל מכאבי ראש מזה חצי שנה , עד עכשיו טופלתי במשך 3 חודשים באלטרולט ואז באלטרול וכרגע כדור וחצי אלטרול ביום. הכדורים לא עוזרים לכאב ראש אבל פיתחו לי עייפות ממש חזקה ותמידית. אי לכך הוחלט שאעבור ל deprexan . רציתי לדעת מה הם התופעות שעלולות להופיע כתוצאה מהמעבר לתרופה החדשה. כמו כן , מהם תופעות הלוואי השכיחות של התרופה החדשה? האם גם היא עלולה לעייף אותי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לכאבי ראש כרוניים משתמשים בטיפול עם תרופות ממשפחת הטריציקליים כמו אלטרול ודפרקסן כאשר ידוע על אפקט מרדים מסויים , אם זה מפריע לדעתי יש מקום להחליף לטיפול אחר פחות מרדים כמו דלפלט ,טופמקס או סימבלטה . כל טוב

19/08/2007 | 22:23 | מאת: אורי

שלום רב! רופאת המשפחה שלי חושדת שיתכן ויש לי טרשת, בעקבות כאבי שרירים ופרקים בכל הגוף, וכן תחושת נימול באחת הרגליים. לפני שלוש שנים מסיבה לא קשורה עברתי בירור ניאורולוגי שכלל בדיקות אמ.אר.אי של המוח והצוואר לשלילת אפשרות של טרשת, ולא נמצא דבר באמ.אר.אי. יקח עוד זמן עד הבירור הניורולוגי (בינתיים בודקים עוד דברים), ואני תוהה עם הבדיקות לפני שלוש שנים אומרות משהו. מצד אחד אני מניח שקיימות התפרצויות פתאומיות, ומצד שני קראתי איפשהו שיש שלב ארוך שאינו קליני שבו יש סימנים באמ.אר.אי אך אין סימפטומים של טרשת? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 20:43 | מאת:

שלום רב אין תפקודו של רופא המטפל לקבוע אבחנה זו , אלה של הנוירולוג , אבחנה של טרשת דבר מורכב יותר מאשר לבצע MRI , צריכים קריטריונים קליניים במקום ובזמן וקורלציה עם MRI ונוזל השידרה. כאבים בפרקים ונימול בגפיים לא אופיניים למחלה זו . הייתי חוזרת לבירור נוירולוגי מסודר לפני להכניס לראש דברים וחששות לא מוצדקות . כל טוב

19/08/2007 | 18:19 | מאת: רחל

אני בן 63 , בריא בד"כ, עובד ופעיל ברוב שעות היום. לאחרונה סובל מסחרחורת של כמה רגעים, מלווה בחולשה וחיוורון. הדבר קרה לי לפני שנה ובבדיקות CT לא נמצא דבר. גם בבדיקת רופא אף אוזן גרון לא נמצא דבר. לחץ הדם תקין ואני נוטל תרופות לאיזון הכולסטרול ודילול הדם. רופאת המשפחה אינה מוצאת הסבר לכך והיא הפנתה אותי לנוירולוג לבדיקת CT חוזרת. מה עלי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 20:32 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור איני חושבת שהבעיה נוירולוגית או CT נוסף עמור לעזור .חולשה כללית עם חיוורון על רקע סיחרור קצר מקורו בד"כ בהפרעות קצב לב ולא במוח , הייתי ממליצה הולטר אקג ובדיקה פנימית טובה לפני לחזור לנוירולוג . כל טוב

19/08/2007 | 16:44 | מאת: לי

שלום לדר'! אני בת 31 וחליתי בהרפס זוסטר לפני חודשיים. הפריחה הייתה מועטה(3-4פצעונים) מתחת ליד לכיוון הגב, אבל הכאבים היו חזקים מאוד. טופלתי באציקלו -וי , ולאחר שבועיים הכאבים נחלשו ואחרי זה נעלמו וגם הפריחה. התחושה התחילה לחזור באותו איזור וכביכול הכל עבר. לפני כמה ימים (חודשיים מאז שחליתי) התחלתי להרגיש אי נעימות, מתיחות וכאב עמום באותו המקום. אני פוחדת שזה לא יתפרץ שוב? האם זה נורמלי שכאב מסוג זה יכול לחזור או שזה מצביע על בעיה ? מתי מחלימים סופית מהמחלה הזו? ועוד : האם יכולה להיות השפעה של טיפול להסרת שיער בקרן אור בבית השחי שעשיתי לפני כמה ימים על חזרתו של הכאב? מודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 20:33 | מאת:

שלום רב פגיעה העצבית של הזוסטר גורמת לכאב עצבי או נוירלגי שיכול להמשיך חודשים , או לעבור ולחזור , אך לפי סיפורך הכאב החדש שונה הנו עמום וזה יכול להגרם עקב גירוי נוסף של העצבים של האיזור , רצוי מעקב כל טוב

19/08/2007 | 16:20 | מאת: גל

שלום רב, מזה כחצי שנה בזמן ביצוע פעילות מתפתחת תחושת רדימות בכף רגל שמאל (תמיד זו אותה הרגל) ועד הקרסול ( "צורת גרב"). בתחילה הרדימות היתה מופיעה לאחר כשעה של פעילות, ודווקא בסוגי פעילות בהם כף הרגל כל הזמן על משטח כגון דיווש על אופני כושר או אליפטיקל (ולא היתה מופיעה בזמן ריצה). לאחרונה הרדימות מופיעה לאחר כחמש עד עשר דקות של פעילות ומופיעה בכל סוג של פעילות- אופני כושר, ריצה בחוץ, הליכה ואף בזמן ישיבה. הרדימות מציקה מאוד ואני נאלצת להפסיק לגמרי את הפעילות. הגעתי למצב השבתה מפעילות ) : לציין כי תוך דקה מהפסקת הפעילות הרדימות חולפת. אני עושה פעילות עם גרבים רחבים וקושרת שרוכים לא במהודק מדי. לא מתלווה תחושת כאב, עיקצוץ או דקירות. מזה יומיים אני שמה לב שנשיאת משקל על רגל שמאל מעט מציקה ברגל (אך לא כאב). נולדתי עם רגל אחת ארוכה/קצרה יותר - תלוי איך מסתכלים (: (לא זכור איזו היתה ארוכה יותר) - הבעיה חלפה איכשהו, והיום אין הבדל בין הרגליים ככל הידוע לי.. יש כיוון מה זה יכול להיות? רוב תודות- גל

לקריאה נוספת והעמקה
20/08/2007 | 23:48 | מאת: גל

ביצעתי היום בדיקת EMG וגם NCV - שתיהן תקינות. פירוט: עצבים מוטורים ברגל שמאל - תקין. עצבים סנסורים בשתי הרגלים- תקין. אינטרפרטציה ותנועה רצונית( ע"פ חלוקה לשרירים- גסטרוקנמיוס, דיגיטורום ברביס, טיביאליס קדמי) בשתי הרגלים- תקין. האם הבדיקה התקינה הזו, כפי שהבנתי, שוללת את תסמונת התעלה הטרסלית? האם תם לו החלק הנוירולוגי של הברור? האם כדאי לבדוק רמות b12? או בקיצור- מה כעת? נ.ב.- שכחתי לציין קודם כי אני בת 23, בחורה ספורטיבית ובריאה בדרך כלל.

24/08/2007 | 20:29 | מאת:

שלום רב נימול שמופיע באיזור ברגל בהקשר למאמץ גופני מעלה שאלה על לחץ אפשרי שמחמיר על שורש העצבי שמגיע לאיזור , מסיבות כמו דיסקים או תהליכים אחרים , במיוחד לאחר שגובה הרגליים שונה,לכן צריך לבצע הדמיה של גב התחתון , המותני ואמג ,כמו כן בדיקה נוירולוגית ואורטופדית בסיסית כל טוב

19/08/2007 | 15:01 | מאת: דנה

שלום דוקטור , יש לי כבר 5 חודשים תחושה של גוש / מחנק/ וכאב בגרון, זה קיים כל הזמן , בבליעה של מזון זה לא מפריע . . עשיתי בדיקות הבאות: בדיקת א.א.ג היתי אצל 3 רופאים - הכל תקין גסטרוסקופיה -בקע סערפתי אולטרסאונד גרון- תקין רנגן גרון ולוע - תקין CT גרון - תקין לקחתי לנטון 4 חודשים וזה לא עוזר ! השאלה האם בקע בסערפת גורמת לתחושה כזאת? לאיזה כיוון ללכת ? זה ממש מפריע לי ... אולי זה משהו רציני ? תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 17:27 | מאת:

שלום רב לבדיקה נוספת של נוירולוג כל טוב

19/08/2007 | 09:13 | מאת: ודים

ד"ר שלום אני סטודנט להנדסת אלקטרוניקה ומצב הבריאותי שלי מאוד מקשה על הלימודים שלי. מאוד מקווה שתוכלי לעזור לי בעצה טובה. 3 שנים אחרונות כל חצי שנה בערך מתחיל כאב ראש בחלק האחורי, מקרין לאוזניים גם כאב וגם הרגשה של מחתים (דקירות). כמה פעמים ביום הרגשה של נוזל חם מטפשת על הראש. הרגשה שהולך להתעלף, סחרחורת , טישטוש ראיה וכך נימשך כמה שבועות. הבחנה של נוירולוג: בן 25,ברקע HTN , מטופל נורמיטן , דיסוטיאזיד. CT מוח עם ח.נ. - תקין . בדיקת דם כולל ספירה,כימיה,TS,B12-תקין בדיקות מיון : בדיקת עיניים - תקין , רופא אאג + BERA -תקין דופלר צוואר - תקין בדיקה נוירוליגית - תקינה המלצות: שתיה מרובה , הרפיה .STUNARON המצב אינו משתפר עדיין מרגיש סחרחורות וכאב אוזניים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 17:18 | מאת:

שלום לך דעתי שמדובר בתופעה של כאב ממקור צווארי גבוה עם קרינה לראש , בד,כ כאב עצבי , שמחייב בדיקה צווארית ושל החיבור , ובמידה והכאב מטריד יותר מפעם לשבוע לקבל טיפול מניעתי לכאבים עצביים כרוניים בנוסף אתה מספר על טישטוש ראיה ותחות עלפון שמקורם יכול להיות נפילות דופק ולחץ דם עם ירידת פרפוזיה לראש, לכן מומלץ להשלים את הבירור עם הולטר אקג , בדיקת כלי דם של הצוואר , דופלקס, לכלי הדם האחוריים במיוחד , להמנע מכיפופי ראש לאוחרה וקדימה (לשים לב על זווית הקרית ) יש למנוע לחץ על כלי הדם הצוואריים האחוריים על ידי שינוי אנטומי או שינוי נרכש(דיסקים , תזוזות חוליה ), כל טוב

19/08/2007 | 01:07 | מאת: תמר

שלום לך ד"ר מריאטה . האם לאחר פגיעה במיאלין עקב טרשת נפוצה ופגיעה קלה בעצב (עין) יש סיכוי שהגוף שלי ייצר מיאלין חדש ותיקון הפגיעה בעצב ? תודה

24/08/2007 | 17:18 | מאת:

שלום רב מיאלין הנה רקמה שמתקנת את עצמה , אך לפי רמת הפגיעה לא תמיד באופן מלא ונכון , לפעמים נשארים צלקות , לגבי עצב הראיה הוא מחלים בד"כ אם הפגיעה קלה אך ניתן לראות סמני הדלקת בבדיקה כל החיים ובפגיעה קשה יכול להשאר דפקט בראית צבעיים או בחדות הריאה . כל טוב

18/08/2007 | 20:34 | מאת: ע

עשיתי לאחרונה MRI ובתוצאה נכתב כי יש "הרחבה ממוקמת הנראית כפנסטרציה בעורק הבזילרי העליון". רציתי לשאול מה זה אומר ומהו העורק הבזילרי תודה.

24/08/2007 | 17:12 | מאת:

שלום רב עורק הבזילרי הנו עורק רחב וקצר היושב ומספק את גזע המוח אף גם את עונות האחוריות של המוח , צורתו ושינויים במבנה יכולים לגרום תופעות . רצוי להשלים עם בדיקה מכוות לכלי הדם של המוח (אמגיורפיה בצורת CT או MRI ) כדי לברר את חשיבות המימצא. כל טוב

18/08/2007 | 19:59 | מאת: מוטי

שלום, אני רק בן 21, ומזה מספר רב של שנים (מאז התיכון) יש לי בעית זיכרון שמתבטאת בכך שאינני זוכר\ לוקח לי המון זמן להזכר בשמותיהם של האנשים שסובבים אותי. אינני זוכר\ לוקח לי זמן להזכר בשמותיהם של האנשים שעובדים בצמוד אליי מזה שנתיים. כרגע אני חייל ואף פעם לא הלכתי להבדק. האם יש צורך להבדק? לאיזה רופא עליי לפנות. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 20:03 | מאת: מוטי

נרדמות לי הרגליים (כל רגל בנפרד) מספר פעמים ביום.

24/08/2007 | 16:59 | מאת:

שלום רב זה נכון להבדק עך ידי נוירולוג ולפי החלתתו לבצע בירור כולל טסטים ריכוז ומנטליים שונים כל טוב

18/08/2007 | 11:49 | מאת: דודי

האם עושים בדיקת EMG ל שרירי צוואר - במקרה של התכווצות תכופה בשרירי צוואר ? אם כן - מה אפשר לגלות בה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 16:58 | מאת:

שלום רב לא רגיל לבצע EMG לצוואר , ניתן לבצע לשרירים הליד ע"ש . מתח שרירי הצוואר בודקים קלינית ועם הדמיה של החוליות כדי לשלול תהליכים לוחצים על שורשים העצביים , משחררים את האיזור עם פעילות גופנית ומקומים על השרירים או עם תרופות דרך הפה . כל טוב

16/08/2007 | 19:24 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 36 בריאה בד"כ. מאז הלידה השלישית כ-2.4 ש' התחלתי לסבול מכאבי ראש בערך אחת לשבועיים. מתחילים מאחורי האזניים , בד"כ בצד ימין ועולים לרקה. הכאב בינוני ודבר מעניין נוסף בד"כ תוקף אותי בסוף שבוע (יום ד'/ה'/ו/שבת) בדיקות דם שעשיתי הראו מעט חוסר ברזל, לחץ דם 90/60. אני משתדלת לשתות כ1 ליטר ואם אני לא שותה אחרי כמה ימים כאלה מגיע כאב הראש, (פעם לא הייתי מרבה בשתיה ובקושי הייתי סובלת מכאבי ראש אולי 3 פעמים בשנה). מה קורה לי? תודה

24/08/2007 | 16:48 | מאת:

שלום רב ראשית כל כאב ראש מטריד ולא אופייני רצוי לבדוק עד הסוף כולל נוירולוג והדמיה של הראש . אם הכל בסדר נישאר לנו לאבחן האם מדובר בכאב התקפי או כרוני על רקע מיגרנוטי או לוחץ ולטפל בו נכון , עם צורת חיים נכונה (אוכל מסודר, שינה , פעילות גופנית ) להמנע מחסך שינה ועצבנות יתר , ולהשתמש בטיפול תרופתי מתאים . כל טוב

16/08/2007 | 16:42 | מאת: yshlomit

תשובת בדיקת EEG היא: הודגמה פעילות איטית בתדירות תטא פרונטו-טמפורלית משמאל. על איזו בעיה מעידה תשובה זו? תודה שלומית

24/08/2007 | 16:49 | מאת:

שלום רב יש צורך בהדמיה מוחית (CT )כדי לשלול תהליכים שבאיזור זה מפריעיים למעבר חשמלי תקין . כל טוב

16/08/2007 | 11:52 | מאת: אסף

שלום אני בן 19 ואני חש מספר פעמים ביום(1-5) צמרמורת בכל הגוף כמו שקורה בקור, ורציתי לדעת אם זה נורמלי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רצוי לבדוק חום ולבצע בדיקות דם כמו כן להבדק על ידי פנימאי כל טוב

15/08/2007 | 22:17 | מאת: אלעד

אימי חשה בזמן האחרון התפרצויות של כאב חד ודוקרני לאורך הירך החיצונית. הכאב נדמה כ"מכת ברק" חזקה מאוד. האם יש קשר ידוע בין התופעה למחלה מוכרת שהיא ? לאיזה רופא או מומחה יש לפנות ?

24/08/2007 | 16:39 | מאת:

שלום רב יש תופעה נקראת MERALGIA PARESTHETICA המזכירה את הסיפור שלך , כדאי לגשת לנוירולוג ולביצוע EMG כל טוב

15/08/2007 | 21:18 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 30. יש לי כבר 7 חודשים כאב חד בצד ימים בבטן למטה בחיבור עם המפשעה הכאב לעפמים עולה קצת למעלה לכיוון הבטן ולפעמים שוב במפשעה לרוב במפשעה עשיתי המון בדיקות שיצאו תקינות הבדיקות היחידות שעדיין לא עשיתי הן בדיקות קולונסקופיה וצילום יחד עם זאת, אני מרגישה שהכאב בא ומחמיר תמיד כשאני עצבנית או בלחץ הכאב מכלתחילה התחיל אחרי עבודה של שנה וחצי בלחץ מאסיבי בנוסף, עשיתי ניסוי תמיד שתיתי כמה כוסות קפה גדולות ביום עכשיו בניסוי הפסקתי עם הקפאין ויש השפעה הכאב התמתן לגמרי השאלה שלי היא: האם יש קשר בין קפאין למערכת העצבים והאם יש עצב בחיבור בין הבטן הימנית התחתונה למפשעה? אם כן, האם העצב עולה גם קצת למעלה? האם ייתכן שמשהו בעצב לא תקין וזה מקור הכאב? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 16:02 | מאת:

שלום רב כאב הכולל דופן הבטן , שרירים ,תמיד מחמיר לאחר מתח או מאמץ , אין קשר ישי עם עצב אלה עם שורשים של גב התחתון פגועיים , אך מצב הנפשי לא יכול להשפיע על כך , צריך לבצע יחד עם כל בירור הגסטרו , גינקולוגי ואורולוגי גם בדיקה נוירולוגית טובה . כל טוב

אני מעונין בהסברים על התופעה הנ"ל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בפגיעה של סיבים המוליכים תחושה שנימצאים בתוך עצב ההיקפי . יש גם סיבים אחריים על כוח השריר שלא פגועיים , לכן התופעה הינה עם תחושות לא נעימות , כאב , שריפה , דקירות , חוסר תחושה בגפיים , חוסר יציבה בהליכה כל טוב .

15/08/2007 | 13:21 | מאת: משה

שלום רב, האם יכול להיות קשר בין בעיה בעמוד שדרה לטשטוש ראיה ? לפעמים אני מרגיש טשטוש מסויים בראיה, רופא עיניים בדק אותי ואמר שהכל בסדר - ושיש לי הפרשות מעפעפיים. אך אחרי שאני עושה תרגיל מתיחת גב - הכל עובר ואני רואה מצויין (למשך שעה לפחות).

לקריאה נוספת והעמקה
24/08/2007 | 14:33 | מאת:

שלום רב אין קשר ישיר בין הגב ובין הראיה , אלה לאחר פעילות גופנית בד"כ יש שיפור בזרם הדם למוח רצויה בדיקה טובה של כלי הדם של הצוואר והמוח , יעוץ עיניים ונוירולוגי כל טוב

15/08/2007 | 10:20 | מאת: ליאת

טוראט ומבנה שרירים חריג בפנים, שאלה. יש לי תחושה כבר שנים שהבעות הפנים שלי, גם כשאין לי טיקים, הן לא לגמרי נורמליות. יש סיכוי שהשימוש בשרירי הפנים שהוא לא רגיל, ז"א יש שרירים שמופעלים הרבה וגם בהתכוצויות או משהו כזה, ואלו לא השרירים הרגילים שרוב האנשים מפעילים, גורם לי להראות "מוזר"? אנישם אומרים לי שהפנים והבעות הפנים שלי נראות מוזר. חלק חושבים שאני מפגרת או חולת נפש גם כשאין לי טיקים.חלק שאני מסוממת. זה מאוד מאוד מקשה עלי בחיים. ואין כמעט רופאים בארץ שמתמחים במבוגרים עם טוראט. תודה רבה על העזרה וההפניות, אם יהיו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צר לי שאת מרגישה כך , יש עמותת טוראט עם מפגשים חודשיים ברעננה , מומלץ לגשת לשם כדי להכיר עוד אנשים עם אותה הבעיה . לי יש ניסיון של 8 שנים טיפול במחלה ואת מוזמנת לפנות למרפאה שלנו בוולפסון כדי לנסות לעזור לך . לגבי הטיקים , לאחר כיווץ יתר של איזור מסויים יכולה להופיעה אסימטריה על חשבון השרירים הפועלים יתר ו"מתנפחים " לזה ניתן לעזור עם הזרקות בוטולינום מקומיות שבצד אחד מפחיתות את הטיקים ובצד שני את הנפח של השריר . כל טוב

14/08/2007 | 23:40 | מאת: רן

שלום דר אבי הוא 78 ונוטל אקסלון פעמיים ביום 3 מג ישנם מעט תופעות לוואי רעד קל ומספר יציאות ביום שאלתי היא מה קורה אם לא לקח את התרופה יומיים שלושה ולאחר מיכן היה צריך להעלות את המינון ל4.5 מג בברכה רן

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 22:37 | מאת:

שלום רב אם יש תופעות לוואי משמאותיות אין להמשיך בתרפה . בקרוב יופיע המוחר בצורת מדבקה וכל העיות בטן יחלפו . מקובל לעלות מינון עד ל12 מג ליום בהדרגה . כל טוב

14/08/2007 | 23:37 | מאת: א.ל.

שלום ד"ר 2 שאלות: בבדיקת אם.אר.איי. לאחר דלקת בעצב הראייה מוקדים פתלוגיים של נגעים המעידים על ms כמו כן תוצאה של lp חיובית. אני בת 45 לאחר התקף שני בהפרש של 10 שנים. א. האם לדעתך זה טרשת נפוצה בודאות ? ב. קיבלתי המלצה לקופקסון בזריקות - היכן בגוף מזריקים ? האם יש תןפעות לואי ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 22:35 | מאת:

שלום רב לגבי כל השאלות קשורות לטיפול את צריכה את המטפל שלך בנוכחות 2 התקפים באיזורי גוף שונים ב10 שנים , נגעיים בהדמיה מתאימים למחלה דמיאלינטיבית ומימצה בנוזל ספינלי עם אוליגוקלונליים חיוביים , יש חשד רצוני למחלה . כל טוב

14/08/2007 | 17:18 | מאת: עדי

שלום רב, אני סובלת שנים (אני בת 29) מהתקפות מיגרנה חריפות, לפחות פעמיים בחודש, לפני מחזור ובזמן ביוץ, כיום אני נוטלת כדורים לטיפול ממוקד בזמן התקף (ריזלט) שמצליח לעזור לי ברוב המקרים, וכן בטיפולי דיקור סיני. שאלתי היא כמה זמן לפני כניסה להריון אני צריכה להספיק את נטילת הכדור ריזלט. האם אני יכולה לנסות להכנס להריון כבר החודש, למרות שנטלתי כדור אחד? אשמח לתגובה מהירה, תודה רבה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 22:25 | מאת:

שלום רב אין כל הוכחה שטיפוטל בטריפטנים במיגרנה מזיק אך גם אין הוכחה הפוכה. יש ניסויים עם אימיטרקס וזה ניתן לתת אותו בהריון . לגבי תרופות האחרות לא ידוע . איני וראה כל בעיה שקיבלת כדור כמה ימים לפני שנכנסת להריון . לגבי המשך תצרי קשר עם הנוירולוג המטפל כל טוב

14/08/2007 | 15:25 | מאת: אסנת נקי

אחייניתי בת 4 חודשים, מפותחת יפה לגילה ( צוחקת, מושיטה ידיים, נשענת על הידיים מרימה את הראש), היא מתגוררת בהולנד עם הוריה ואחיה בן ה-7. לפני כחודש האחיות בטיפת חלב שמו לב במדידות של היקף הראש כי ההיקף נשאר אותו הדבר. 38.5 ס"מ. הוא גדל מאז שהיא נולדה ואז נעצר.הן צילמו לה את הראש מחשש שהתפרים סגורים בראשה והיא תזדקק לניתוח. לפני כשבוע הודיעו להם שהכל בסדר ואין צורך בניתוח אבל הזמינו אותם לביקורות בבי"ח. היום מדדו את הראש ושוב נשאר על אותו הגודל. הן מןזמנים לבדיקת MRI ואז יגידו להם את האבחנה. בינתיים אמרו לאמא כי ייתכן והיא לא תוכל לדבר או ללכת או שתהיה לה אפילפסיה. אולי זה גנטי.. זרקו להם כל מיני רעיונות ולא הסבירו להם למה הם מתכוונים. הם יושבים שם בהולנד אבלים וחפויי ראש . ממה הרופאים חוששים בעצם? מה זה יכול להיות? האם יכול להיות שילדה תתפתח יפה ואז ההתפתחות תיעצר? מה יכול לגרום למוח לא לגדול? אודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ישנן תיסמונות גנטיות עם חסרים מנטליים שונים שמלווים במיקרצפליה או ראש קטן , כאשר לפעמים יש חוסר התפתחות חלקים חשובים במוח , והחוסר שלהם יכול לגרום להתקפים אפילפטיים או פגמי דיבור ואחרים . צריך לבדוק בצומת לב רבה את התינוק ואת הצילומים , לבצע בדיקות גנטיות כדי להבין את המצב . כל טוב

13/08/2007 | 22:58 | מאת: יקי

שלום רב בבדיקת סי-טי מח - ראש עם חומר ניגוד נכתב - לסיכום : אטרופיה קלה מוחית היקפית. מה זה אומר ? ראוי להדגיש כי נשלחתי לבדיקה בעקבות סחרחורות וטישטוש . האם יש קשר בין הסחרחורות לממצא? בברכה יקי

15/08/2007 | 17:24 | מאת: יהושע לוי

שלום וברכה! עשיתי בדיקת C.T. באופן כללי תוצאות טובות בסיכום מופיע שינויים מיקרואנגיופתיים קלים אודה לכב' אם אקבל הסבר. גילי 72. בתודה וברגשי כבוד יהושע

19/08/2007 | 23:44 | מאת: יהושע לוי

לד"ר מריאטה, אבקש להודות לך על תשובתך לגבי בדיקת ה- C.T. בברכה ושוב תודה יהושע לוי

18/08/2007 | 18:53 | מאת:

שלום רב אין כל קשר , זה דוגמה של התלהבות מבדיקות מיותרות למטרה , לא יודעים מה להפש ומוצאים דברים לא קשורים לבעיה אך מטרידים . מבנה של מוח בראי יכול לתת תמונה של אטרופיה גם ללא כל חשש למחלות . כל טוב .

13/08/2007 | 16:58 | מאת: אורלי

שלום רב, האם תחום הטיפול הוא במסגרת נירולוגיה או רפואת עור? האם תוכלו להמליץ על רופא מומחה בתחום? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב איני מכירה מומחה לHZ . מדובר במחלה זיהומית שפוגעת בעור ובעצב . כך ש3 מומחיויות מעורבות . אפשר לגשת לכל אחד בקשר לטיפול אך קיים רק טיפול אחד , שמונע למעשה את חומרת הכאב העצבי שלאחר הפריחה (נוירלגיה ) . אם הכאב הבעיה הכתובת זה נוירולוג כללי מכל מקום . כל טוב

13/08/2007 | 15:51 | מאת: מונה

שלום, אובחנתי בפיברומיאליגה (לאחר בדיקות רבות ללא תוצאות: רנטגן אולטרסאונד, סיטי) עומד להיות שבוע קריטי מבחינה רגשית נפשית בעוד חודש, ואני מרגישה שככל שהימים עוברים מצבי מדרדר. אני סובלת מכאבים ב - 13 נקודות, והזמן עובר ועכשיו מתחילים כאבים גם בברכיים (עוד 2 נקודות). שאלתי היא - מהו משכך הכאבים הטוב ביותר? מורפיום לא עוזר לי, אני מניחה שזה לא סוג הכדור המתאים. שאלה 2 - שמעתי שכדור נגד דכאון יכול להועיל אך לא מסוג ה SSRI אלא דווקא טריציקליים. אני חושבת להתחיל גם כך כדור מסדרת ה SSRI - שאלתי היא האם הוא יעזור לי גם כמשכך כאבים וגם נגד החרדה והדכאון? תודה רבה מונה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך "הכדור " הטוב ביותר לכאבים של שלד שאני מכירה הנו פעילות גופנית ופעילות במיים יומית. חוץ לכך תרופות ממשפחת SSRIS טובות לכאבים ולדיכאון , כך סימבלטה , בנוסף לטיפול אנטיאיפלמטורי או מורפיום . טריציקליים גם אך עם יותר תופעות לוואי למינון הנדרש . כל טוב

13/08/2007 | 14:00 | מאת: רותי

בבדיקה נוירולוגית צוין כי נמצא אצלי spastic tetraparesis . הייתי רוצה לדעת מה אומר המונח הזה ומה הבעיות שהדבר גורם. בתודה רותי

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב יש מצב שלחץ על חוליות הצוואר גורם לנוקושות מססויית ב4 הגפיים ואז חשוב לגלות את המקור ולמנוע החמרה , פרושו של דבר ירידה בתפקוד ב4 הגפיים לפעמים עם קושי במתן השן . כאן צריך יעוץ נוירוכירורגי . יש גם מצבים שקיימת ספסטיות ללא בעיה צווארית , לפעמים קיימת בעיה גנטית משפחתית לתופעה זו, יותר קשה ברגליים עם הפרעות הליכה ללא בעיה בסוגרים . גם לבעיה זו יש טיפול , לפי חומרתה . יש לפנות למטפל שלך כדי לברר לאיזה קטגוריה את שייכת . כל טוב

13/08/2007 | 09:41 | מאת: שוקי

בהמשך לתשובתך מה לעשות מ10.8 ביצעתי בדיקות דם הכל תקין .רציתי לדעת מה נותנת בדיקת ביופציה .ואם אפשר לרפא נוירופתיה מסוג זה ואם יש קשר לALS אזה בדיקות את ממליצה לעשות .האם את מיתכוונת לבדיקות דם מיוחדות?אם כן מה הם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:39 | מאת:

שלום רב אם יש נוירופטיה זה דבר שונה מALS . לנוירופטיה שלא מגלים סיבות בבדיקות דם יש מקום לביצוע ביופסית עצב כדי לאבחן סוג נוירופטיה דלקתית או אחרת לפי החלק מהעצב שפגוע . תטרת הביופסיה לאבחנה מדוייקת . פגיעה נוירופטית ללא חסר חומרים שניתן לתקן בד"כ בלתי הפיכה . אך יש אנשים שסובלים מנוירופטיה על רקע גנטית או ניוונית עם מינימום סימפטומים ולא מתקדמת במיוחד . לכן חשוב לבצע אבחנה נכונה ומלאה. כל טוב