פגיעה בשורשים וקיבוע צווארי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

03/07/2007 | 11:32 | מאת: רות

שלום שנה לאחר ניתוח קיבוע צווארי בבדיקות mg ודקירות ביידיים . נימצא שיש לי פגיעה בשורשים ולכן ידיי נירדמות ולא עברו לי כל התופעות מלפני הניתוח . נויירולוג אמר לי שויטמין b12 מתחת ללשון 3 פעמים בשבוע יכול אולי לעזור לי בחיזוק השורשים שניפגעו לי בצוואר . האם זה נכון ? והאם אני נמצאת במצב מסוכן שאולי חלילה יזוז לי הקיבוע ?מתנועה לא נכונה ? מה בעצם קורה לאחר ניתוח הקיבוע האם המקום המנותח לא מתחזק ומתאחה ? .ואני יודעת שהנזק הוא בלתי הפיך .. אבל האם המקום רגיש לחלילה פגיעה מתנועות ? תבורכי על הסברך ותשובותייך

13/07/2007 | 16:21 | מאת:

שלום רב הנזק שכבר קיים לא עובר עם הניתוח מכיוון שכבר יש סיבים עדינים המוליכים תחושה בגפיים שנפגעו ופגיעתם לא הפיכה. אפשר להתקגל לחוסר התחושה ולא לשנותה. הניתוח מתבצע כדי למנוע החמרה בלחץ על חוט השידרה כאשר בתוך החוט עוברים סיבים מרובים אחריים על כח שרירי הגפיים ועל שליטה על הסוגרים . הדנה הגדולה הנה לחץ על החוט עד כדי שיתוק בכל מה שנימצא מתחת גובה הלחץ , 4 הגפיים . לכן נכון לנתח כאשר יש סכנה כזו . אך המנוחת לא הופך ל"בראי" כמו שהיה לפני המחלה , יש סרידים שנישארים , תלוי ברמת הנזק הקיים בזמן הניתוח . לגבי הקיבוע אין סכנה לזוז ואין מגבלה בתפקוד רגיל ופעילות גופנית מתונה וסדירה שהנה רצויה מאוד . כל טוב