סקרואיליאיטיס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

27/06/2007 | 18:36 | מאת: ליטל

שלום רב! אני בת 19..סובלת כבר חצי שנה עם כאבי גב תחתון עם הקרנה לירך שמאל. בדיקות CT ו MRI עמ"ש מותני תקינים. בדיקת EMG הראה לחץ על עצב בחוליות L2-L3 ו L5-S1. בדיקת CT לאזור עצם הזנב מצאה סקרואיליאיטיס קלה משני הצדדים, מודגש יותר מצד שמאל. שאלתי: מה פירוש מונח זה? האם הלחץ על העצב נובע מהבעיה הזו למרות שיש הדגשה יותר מימין ואצלי ההקרנה היא לרגל שמאל? ואילו פתרונות מוצעים לכך? תודה רבה!

07/07/2007 | 16:11 | מאת:

שלום לך לא ברור למה אין התאמה בין הMRI לבין הEMG , השורשים לחוצים מדיסקים שלא קיימים !! הכאב שלך בעל אופי עצבי , מתאים ללחץ משמאל על שורשים מותניים תחתונים . סקרואיליטיס הנה מחלה דלקתית שמחייבת בירור ראומטולוגי וטיפול אחר , ולא נותנת כאב מוקרן בד"כ לרגל ועוד לרגל הלא נכונה . הייתי חוזרת על בדיקת EMG , עם יעוץ ראומטולוגי וטיפול באנטיאיפלמטוריים לניטורל בעית השלד בשלב זה . כל טוב