פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
19/07/2007 | 11:24 | מאת: יהודית

אני בת 65, מטופלת באלטרוקסין 50מק"ג בגלל בעיות בבלוטת התריס. כמו כן, אני לוקחת כדורי וויטלוקס בגלל נמ"ג(AMD) בעיניים. לאחרונה יש לי תחושות של גלי חום באצבע הקמיצה של יד ימין. האם זה קשור לנוירולוגיה? אם לא , לאיזה התמחות זה שייך ולמי לבקש הפניה? תודה על תשובה מהירה. יהודית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לדעתי לא צריכים לבקש מהרופא למי לשלוח אותנו אלה צריכים לגשת לרופא עם הבעיה ולתת לו את הקרדיט לשלוח אותנו לכתובת הנכונה . לגביך יתכן שבדיקה נוירולוגית וביצוע EMG יכולים לפטור את השאלה . כל טוב

19/07/2007 | 10:43 | מאת: דנה

שלום רב! בת 30 בתקופה האחרונה באמצע הלילה פתאום אני מרגישה שאני רועדת מתוך שינה ומתעוררת מכך ולא מרגישה יותר רעד האם תופעה זו מוכרת האם זה סוג של אפליפסיה יש לציין שבדיקות הדם שלי תקינות לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2007 | 20:42 | מאת:

שלום רב יש בשינה תנועתיות מסוגים שונים ושונים מאפילפסיה . כדי לקבל תשובה לשאלתך צריך לבצע הן מעבדת שינה והן EEG בעירנות ובחסך שינה . כל טוב

19/07/2007 | 08:32 | מאת: שלמה

שלום ד"ר אנקה: זה שנים רבות אני מתעורר בבוקר עם כאבי ראש, לפעמים כאבים חזקים ולפעמים כאבים חלשים, עברתי הרבה בדיקות ולא היגיעו לפתרון הבעייה, יש לציין שכאבי הראש מתחילים בסביבות השעה 4-5 בבוקר ומתחזקים,לחץ הדם תקין , האם אפשר לדרוש בדיקת במעבדת שינה ? האם במעבדה יגיעו לסיבת כאבי הראש, אני לא יכול לתפקד רק על משככי כאבים למינהם, יש לציין שבעבר עברתי 2 זעזועי מוח קשים. בתודה, שלמה.

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2007 | 20:31 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

22/07/2007 | 20:33 | מאת:

שלום רב כאב ראש בשינה או לקראת הבוקר מחייב בדיקת שינה לשלילת תנועות לסת או תהפרעה נשימתית בשינה כמו כן הולטר לחץ דם לברר רמות לחצי דם בשינה . כל טוב

18/07/2007 | 22:46 | מאת: שאול

בני בן 4.5 שנים נתקף בכאב ראש במרכז המצח ובקדקד כ 8 פעמים בחודשים האחרונים. הכאבהופיע בבוקר עם יקיצה וגם בערב כאשר היה עיף.הכאב נמשך זמן קצר. בדיקת קרקעית העין,לחץ דם תקינות. בדיקת נוירולוג היתה תקינה אך ניתנה הפניה לבדיקת MRI מח כיוון שזהו כאב לא אופיני לילדים. האם ההמלצה טובה?אם לא תאושר בדיקת MRI האם לבצע בדיקת CT בעלת קרינה גבוה?

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2007 | 20:30 | מאת:

שלום רב, אומנם הכאב קצר וחולף והילד בראי עד כמה שאני מבינה רצוי לבצע MRI כדי לשלול תהליכים שונים ולטפל בו בשקט לגבי מחלות שונות . רצוי ליווי של נוירולוג ילדים בכל הפעולות . כל טוב

שלום, חיפשתי פורום מתאים ואני לא בטוחה שהגעתי אליו. במידה וטעיתי הפנו אותי בבקשה למקום הנכון. רציתי לשאול/לברר באיזו מידה קיים קשר בין מחלת הטרשת נפוצה לבין מחלת ניוון שרירים ALS ואם בכלל קיים קשר לאותה מחלה המוזכרת בסרט "השמן של לורנצו" גם שם יש בעיה בניוון המיאלין סביב סיבי העצב. בתודה מראש תמי

18/07/2007 | 21:13 | מאת: יוספה

ד"ר מריאטה אנקה שלום יש לי קרובת משפחה שחולה באפילפסיה מסוג "פטיט מל" האם את מכירה מומחה עולמי לאפילפסיה הזו, היא ניסתה את כל התרופות ושום דבר לא עזר, אנחנו מוכנים לנסוע לחו"ל במידה ויש כזה מומחה. תודה.

22/07/2007 | 20:32 | מאת:

שלום רב איני מכירה מומחים בחול אך רמת האפילפטולוגיה בארץ ברמה עולמית , אני ממליצה להתיעץ עם פרופ מירי נויפלד באיכילוב או ד"ר אילן בלט בשיבא . כל טוב

18/07/2007 | 14:08 | מאת: דפנה

שלום רב, אני בת 43 לפני 3 שנים בדיוק בגיל 40 היה לי סתימה בוריד המרכזי של העין שמאל ובעקבות בדיקות מקיפות גילו שיש לי טרומבופיליה פקטור לידין 5 וכמובן שאני היום לוקחות קומדין+ אספירין. מזה מס חודשים ישנו איזה שהוא טשטוש ראיה בעין ימין שזה מתבתא כמעין וילון/ענן שמופיע למספר שניות עד דקות ונעלם וכל הבדיקות יצאו תקינות ולא רואים בדיוק איך זה קורה. עכשיו מיום חמישי האחרון שוב הופיע הענן ובבדיקה עינים שוב ראו שהכל תקין אך מיד ותוך כדי הבדיקה פתאום התחיל להרדם לי צד ימין של הפנים +יד ורגל והסיטי שעשו לי היה תקין אך ההרגשה של רדימות עדיין קיימת האם אפשר להסביר את זה כשבץ מוחי או בעיה נירולוגית ? והאם ניתן לעשות משהו על מנת לבדוק מאיפה זה בא והאם זה יעלם אודה לך מאוד על תשובה מהירה על מנת להסיר את הספק מליבי .

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2007 | 14:26 | מאת: יעל

לדעתי (הלא מקצועית), רצוי שתעברי MRI ראש (עם חומר ניגודי), וניקור מותני.

18/07/2007 | 14:32 | מאת: יעל

הבדיקות הנ"ל יכולות להעיד או לשלול MS (טרשת נפוצה), יש פורום בתפוז בנושא, ממליצה לך לשאול שם.

19/07/2007 | 11:27 | מאת: א.ט.

זה בהחלט יכול גם להיות סימן לסכרת. אבל תבחרי לך בעצמך מחלה לפי טעמך מרשימת האפשרויות.

22/07/2007 | 20:23 | מאת:

שלום רב במצב של טרומבופיליה יש סיכון לאירועיים חסימתיים בכלי הדם הקטנים של המוח ולא תמיד ניתן לראות את התוצאה בCT . אם התחושה המוזרה ממשיכה צריך לבצע בדיקת MRI מוח ולברר \לשפר את יעילות הטיפול שאת מקבלת . תופעות אלה בד"כ משתפרות וחולפות לאחר מספר ימים דש בועות . כל טוב

17/07/2007 | 18:15 | מאת: ליאור

שלום רב עשיתי בדיקת EEG עקב בעית זכרון,ורציתי לדעת מה זה אומר? פעילות רקע בלתי סדירה אך סימטרית במחצית קדמית: נראית פעילות נמוכת מתח במחצית אחורית:נראית פעילות אלפא בתדירות 10 מ/ש באמפליטודה בינונית הנחסמת בעת פקיחת העיניים. נראית פעילות איטית דיפוזית מסוג תטה בתדירות 4-6 מ/ש באמפליטודה בינונית בנשימת יתר:ללא שינוי בגירוי פוטי:ללא שינוי תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2007 | 20:23 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקה ובמימצאים לא ספציפיים , התרשים סימטרי אף עם איזורים של גלים איטיים , השאלה אם קיימת השפעה תרופתית או שינוי בעירנות בזמן הבדיקה , דברים שיכולים לגרום לגלים איטיים (תטה). שער הדברים תקינים לחלוטין , אין כל חשש להפרעה חשמלית או פירכוסית . לא ניתן לתת משמאות לבדיקה ללא קורלציה עם תלונות וירידה בזיכרון לא מוסברת על ידי כך . חייבים בדיקות נוספות להמשך בירור . כל טוב

אני חולת אפלפסיה וכל עבודה שאני מחפשת לא מסכימים לקבל אותי בגלל שאני חולת אפלפסיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב קיימת סטיגמה לגבי מחלות מסויימות ואני מכירה את הקושי . חולה אפילפסיה יכול לעבוד באותן העבודות שהוא לא מסכן את עצמו או אחרים , לא למשל בנהיגה, לא בעבודות לילה ולא במקום של מיכשור או תורנויות לבד כאשר צריכים עירנות מקסימלית כל הזמן . לא עם נשק . אך צריך לגבוע לכל אחד לפי יכולת האישית ולפי רמת המחלה . למחלה מאוזנת ומטופלת עם התקפים בודדים בשנה צריך מכתב המלצה רפואית של המטפל כדי לאשר ביטחון מסויים למעסיק . כל טוב

17/07/2007 | 01:53 | מאת: חוסר וודאות

לפני כשלושה שבועות היה לי חום קל וחולשה, ישנתי כיומיים. ביום השלישי הרגשתי טוב יותר, אך לפתע הרגשתי חוסר תחושה בחלק הימני בפנים, לאחר רבע שעה תחושה חלקית ביד ואחכ גם ברגל. כל החלק הימני של גופי היה עם תחושה חלקית. הלכתי לבית החולים, נבדקתי. בדיקות דם מקיפות, CT מוח וצוואר. בדיקות נוירולוגיות. MRI מוח. EEG . כל הבדיקות תקינות. בדיקה נוירולוגית הראתה פערים ושוני בתגובות בין החלק הימני של הגוף לחלק השמאלי. במהלך האשפוז היו תופעות נוספות: חום 37.5 , זרמים ברגליים, עקצוצים בכל הגוף, נימול באזור הפה והלשון. מצבים של קפאון, בהם הראיה "תקועה" על נקודה, גופי נהיה נוקשה ונוטה ימינה. אני שומעת מה מתרחש סביבי, אך מנותקת לחלוטין. לאחר מספר ימים נעלמו התופעות. היום שוב החלק הימני של הפנים כולל השפתיים עם תחושה חלקית+כאבים חזקים בחלק הימני של הראש ותחושת לחץ על העין. הרופאה אמרה שזו כנראה מגרנה. מתנצלת שאני שואלת הרבה שאלות. אני פשוט מרגישה לחוצה מהתופעות שיש לי בגוף ומתוסכלת מאחר ואינני יודעת מה קורה איתי, אני בת 30 בריאה בדרך כלל. האם ייתכן מצב שיש MS ולא רואים בבדיקת MRI בשלבים מסויימים של המחלה? האם גילוי מוקדם של המחלה משמעותי להתפתחותה? האם יש מחלות אחרות עם תופעות דומות? אילו בדיקות את ממליצה לעשות על מנת לברר מה יש לי? מספר רופאים שבדקו אותי אמרו שלפעמים יש דברים שבאים ונעלמים, אני מאמינה שלכל דבר יש תשובה. האם כדאי לפנות לרופאים פרטיים?

לקריאה נוספת והעמקה
22/07/2007 | 18:32 | מאת:

שלום רב אני סבורה שעברת בירור מלא , השאלה האם עברת גם ניקור מותני . אם התופעות ממשיכות לחזור יש מקום לחזור על חלק מהבדיקות כולל הדמיה , בדיקות לקרישות דם יתר ואחרות . מצב כזה חייב מעקב צמוד ובירור עד הסוף . יש גם מחלות אחרות חוץ לתרשת שיכולת לגרום לכך כל טוב

16/07/2007 | 19:35 | מאת: גל

שלום דוקטור , יש לי כבר 4 חודשים תחושה של גוש / מחנק/ וכאב בגרון , הוא קיים כל הזמן , בבליעה של מזון זה לא מפריע . . עשיתי בדיקות הבאות: גסטרוסקופיה - ובקע סערפתי א.א.ג - הכל תקין אולטרסאונד גרון- תקין רנגן גרון ולוע - תקין CT גרון - תקין לאיזה כיוון ללכת ? אולי זה משהו רציני ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התשובה צריכה להיות בין אאג -לשלילת רפלוקס , לבין פסיכיאטריה לשלילת בעיה לא אורגנית . כל טוב

הנני סובל מכאבי ראש חזקעם מעל המצח ולחצים בעיניים וכאבים אלה באים כ-2-3 בחודש. האם הייתכן שבעיה זו נגרמת מסיגריות,והאם יש לבעיה זו טיפול אודה מאוד לכל אחד שיעזור לי

שלום רב לא מסיגריות יש כאבי ראש כאלה אך האופי שלהם מזכיר מיגרנה . צריך לגשת לנוירולוג ולקבל טיפול מתאים . כל טוב

16/07/2007 | 14:08 | מאת: ptc

שלום אני סובלת מ-PTC כחצי שנה.שגרם לי לכאבי ראש והפרעה בראיה(עצב נפוח) לפני כ-5 ימים בבדיקת מעקב אצל נוירואופטולוג (משהו כזה..) ניראה שיפור והחלמה מהירים. נטלתי 4 כדורי אורמוקס ביום והורדתי כ-10ק"ג. אני כרגע בחודשיים נסיון ללא תרופות-אורמוקס בכלל. יש לי מעט כאבי ראש ....משהו סביל .... אך יש לי לפעמים עדיין נימול ועיקצוצים...האם זה נורמלי? ועליתי 1.5 ק"ג .יש לציין שאני עדיין שומרת דיאטה.... האם יכול להיות שעיניין המשקל הוא מכיוון שהפסקתי לקחת אורמוקס? זה נורמלי?

לקריאה נוספת והעמקה
18/07/2007 | 15:29 | מאת: ptc

שמתי לב היום שיש לי מעין בצקת בכף הרגל יש קצת נפיחות-ללא כאב ויש תחושה של נוזל .... יכול להיות קשור להפסקת האורמוקס ? אולי זה מה שהוסיף לי במשקל? *הובהר לי שאם יש כאבי ראש והחמרה לחזור בדחיפות.... מאז הפסקת האורמוקס יש לי כאבי ראש נסבלים ....האם זה נורמלי? והאם לפנות לביה"ח רק שיש לי כאבי ראש בילתי נסבלים?

21/07/2007 | 22:53 | מאת:

שלום רב אורמוקס הנו דיורטיקה , חומר משתן והפסקתו יכולה לגרום לעליה מדומה במשקל על הנוזלים שלא משתחררים . אחרת לא מוריד משקל . העיקצוצים בד,כ משניים לאורמוקס . רצןי מאוד לא לעלות את ה10 קילו בחזרה , כאשר זה עמור להחמיר את הPTC כל טוב

ראיתי בטלויזיה פרופסור פרץ מומחה לשינה ולפעולת מוח בזמן שינה . אני קיבלתי מכה חזקה בראש ולאחר מכן התחילו להרדם לי היידיים בשכיבה במיוחד בלילה בשכיבה בשינה . לפי הפרופסור פעולת המוח והעברת הזרמים שלו ,, מישתנה בשינה בשכיבה .. האם יתכן שמהמכה בראש השתנה לי משהו במוח ,, שגורם לי להרגיש במיוחד בשכיבה בשינה להירדמות היידיים לגמרי בלילה ? יתכן שזה משהו מהמוח ? מפגיעה בראש ? בתאי המוח ..? שאפילו קשה להבחין בהם ..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רצוי שנוירולוג יבדוק אותך לפני להוצאי מסכנות שונות , מכה בראש בד,כ גורמת ללחץ על חוט השידרה הצווארי וזה יכול לגרום לרדימות בידיים במצבים שונים . אין לזה כל קשר עם השינה . כל טוב

16/07/2007 | 11:45 | מאת: מיכל

שלום לפני שבועיים וחצי התחיל לי כאב בשן והכאבים עברו לי לרקה הימנית ולצד הימני של הראש. כאב השן עבר אבל הכאב שבצד ימין של הראש עדיין לא. עברתי בדיקות נוירולוגיות, בדיקות עיניים מקיפות והכל תקין. חוץ מאנמיה וחוסר ברזל. הכאב נרגע לפעמים עם אופטלגין. לפעמים אין כאב, לפעמים הוא עמום אבל הוא שם. אני פוטרתי מהעבודה נכנסתי לדכאון בגלל הכאב ובגלל האבטלה. אני כל הזמן חושבת על הכאב ומתי כבר יעבור וזה כאילו דווקא לא עובר. אני בחרדה עצומה, לא מתפקדת , בקושי אוכלת, למה זה לא עובר, ומה יש לי? מפחיד אותי בבקשה עזרא אני כבר מתמוטטת. (הנוירולוג אומר שבשלב זה אין צורך ל- CT)

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 20:03 | מאת:

שלום רב כל מחמיר בזמן דיכאון או חרדה , בנוסף לאחר כאב שיניים כאב ברכה יכול להגרם מהפרק הלסת המאומץ , לכן הייתי ממליצה בדיקה גם של פה ולסת וטיפול אנטיאינפלמטורי מספר ימים (אדביל ארקוקסיה ) , צריך לברר סגירת הלסת והפה לאחר הטיפול האם יש חריקה ולהמני מלעיסת מסטיק כל טוב

16/07/2007 | 11:43 | מאת: שרון

רופא ילדים הביע בפנינו תמיהה בקשר לבני בן ה11.9 הנוגעת לתסמונת הנקראת SLO. באינטרנט מצאתי רק מאפיינים. מהי התיסמונת. למה היא גורמת. האם ניתן לטפל בה? הנושאמלחיץ אותי מאד.

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 20:00 | מאת:

שלום רב יתכן ואת מדברת על תסמונת בשם Smith-Lemli-Opitz syndrome (SLOS) , תסמונת מאפיינת בפיגור , הפרעות גדילה ומומים שונים על רקע פגיעה ביצור התקין של כולסטרול במהלת התפתחות . זו תסמונת קשה לא ברור לי למה הגעת לכך אך את חייבת לברר עם הרופא המטפל האם מדובר בזה או לא . כל טוב

16/07/2007 | 11:33 | מאת: לאה

שלום, רופא השיניים שלי לא מוצא כל בעיה בצילום שיניים, למרות שאני סובלת מכאבים חזקים מאוד באותה השן כבר הרבה זמן. הוא הפנה אותי לאבחון נוירולוגי. מה זה ומה מחכה לי שם? זה כואב? ואם יש אבחון - ומה זה אומר? תרופות? דרך אגב, הכאבים התחזקו יותר עכשיו - לאחר שני טיפולי שורש - אם זה בעיה נוירולוגית אז לא צריך להיות קשר בין טיפול לכאב. לא? הכאבים גם מתעוררים כשהרופא לוחץ על המקום בחניכיים שמעל השן. זה עניין אופייני לבעיה נוירולוגית או שזה מקומי? אני מפחדת ואני מרגישה שאני לא יכולה לסמוך על אף אחד. תוכלו לתת לי כוון בבקשה?

21/07/2007 | 19:49 | מאת:

שלום רב הייתי בודקת אצל רופא שיניים אחר את דעתו בנוסף לבדיקה נוירולוגית . לפי הסיפור אני מסכימה איתך שכניראה קיימת בעיה מקומית אולי דלקתית במקום עם רגישות כצפוי . כל טוב

22/07/2007 | 09:18 | מאת: לאה

תודה. האם תוכלי להמליץ על רופא שיניים שאוכל לפנות אליו? יש הרבה שמות בשוק אבל זהו סיפור כואב שאני נמצאת בו הרבה זמן. אני לא יודעת איך למצוא רופא מקצועי שיוכל להתייחס לכל הסיפור. בתודה מראש! דבר נוסף: בדיקה אצל רופא נוירולוג כואבת? מה מחכה לי שם?

22/07/2007 | 09:18 | מאת: לאה

תודה. האם תוכלי להמליץ על רופא שיניים שאוכל לפנות אליו? יש הרבה שמות בשוק אבל זהו סיפור כואב שאני נמצאת בו הרבה זמן. אני לא יודעת איך למצוא רופא מקצועי שיוכל להתייחס לכל הסיפור. בתודה מראש! דבר נוסף: בדיקה אצל רופא נוירולוג כואבת? מה מחכה לי שם?

16/07/2007 | 11:18 | מאת: שולה

נואשת מטיפולים שונים נגד מיגרנות. דרלין וריזלט גרמו לאסטמה. טופמקס השפעי על הזכרון. שמנתי מאוד ואיני מצליחה לרזות האם דפלפט יכול לעזור? דיקור גם לא עזר תודה שולה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:47 | מאת:

שלום לך דפלפט יכול לעזור אך הוא גורם לתופעות לא נעימות כמו יתר השמנה , נשירה ואחרים . השמנת יתר גם מחמירה מגרנה . טופמקס עמור להיות בחירה טובה , במינון עד 100-150 מג ליום . השאלה אם ניסית במינון קטן? ההפרעה בזיכרון מופיעה בד,כ במינונים גבוהים . יש גם אופציה להזרקת בוטולינום לעורף וקרקפת . כל טוב

16/07/2007 | 00:44 | מאת: איגור

שלום, אני סובל ממיגרנות כבר מספר שנים, ניסיתי בעבר טיפול בסלואו דרלין ופרולול אך התרופות גרמו לי לתנודות בלחץ הדם ולכן שיניתי את הטיפול לטופמקס. הטופמקס גם גרם לתופעות לוואי ולכן הוחלט להפסיק את הטיפול וכעת התחלתי לקחת דפלפט במינון של 200MG ליום, לבנתיים הטיפול לא מועיל. האם לדעתך הטיפול בדפלפט במינון כזה יעיל נגד מיגרנות? והאם ישנם כדורים אחרים שיכולים לסייע לי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:38 | מאת:

שלום רב המינון למניעת מיגרנה עמור להתקרב ל1000 מג ליום . בעליה הדרגתית . לא לשכוח שבמיגנה לא מטפלים רק בתרופות , צריך LIFESTYLE מתאים , שינה ואוכל ופעילות מתאימים . כל טוב

16/07/2007 | 00:38 | מאת: ליאור

שלום רב יש לי בעית זכרון קשה שכחה של מילים ומצבים פניתי לנוירולוג והוא שלח אותי לעשות בדיקת EEG האם אפשר לאתר בעית זכרון בבדיקה הזאת ,לפי מה שהבנתי הבדיקה הזאת מיועדת לחולי אפילפסיה. והאם יש טיפול כלשהוא בהנחה שיהיו ממצאים מהבדיקה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:35 | מאת:

שלום רב אני סבורה שבדיקת אאג תהיה תקינה ותישלח לבירור נוסף שנדרש בד"כ בין השאר בדיקות דם ומיפוי מוח . כל טוב

29/07/2007 | 03:20 | מאת: גלי

שלום רב. אימי בת 83 ובשנה האחורה חלה התדרדרות בזכרון שלה ויש שינויים במבנה האישיות. אני מודעת לכך שזה די שכיח אצל אנשים בגיל הזה אבל לעומת זאת יש אנשים יותר מבוגרים ממנה שהם מאוד צלולים. האם יש דרך להקל על בעייה זו? אני מאוד מאוד מודאגת.. תודה רבה גלי

16/07/2007 | 00:08 | מאת: דנה

שלום, בת 44 בריאה. מזה מספר חודשים יש לי שיבושי לשון והגיה כמו החלפת מילים והחלפת סדר המילים במשפט, מצב שגובר עם הזמן . יש לציין כי אני בתקופה רגשית קשה מאוד עקב בעיות כלכליות. לאימי יש טרשת נפוצה. אנא חוות דעתך. תודה

21/07/2007 | 19:32 | מאת:

שלום רב החלפת המילים (PARAPHASIA ) אינו סימן לטרשת אך יכול להיות סימן ללחץ נפשי ותפקודי . רצוי להבדק על ידי נוירולוג ועל ידי קלינאית תקשורת , כמו כן לטפל ברמת הלחץ עם תמיכה נפשיץ ואף טיפול תרופתי בנוגדי חרדה (CIPRALEX,RECITAL ) . כל טוב

15/07/2007 | 23:57 | מאת: אופיר

שלום אני בן 22..סובל מקפיצות שרירים בכל חלקי הגוף ורעד במאמץ..! בנוסף תחושת הירדמות בגב העליון והצוואר נתפס לי פעמיים בשבוע.. מה זה יכול להיות ממה זה יכול לנבוע..אני באמצע בירור אצל ראמטולוג..שלא איבחן משהו חריג..והניורולוג לא איבחן כלום כי באותו רגע לא קפצו השרירים..בנוסף אני סובל מחוסר יציבות כזאת..ותחושת רעד בראש..בדיקות דם תקינות פרט לברזל גבוהה בדם. עשית מיפוי עצמות תקין. ואי אמ גי ב2006 תקין.. איזה בדיקות עליי לעבור?

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:35 | מאת:

שלום לך השאלה האם יש במשפחה עוד רעד או קפיצות כאלה . ישנם מחלות משפחתיות עם רעד ומיוקלוניות . בודקים רמת הנחושת בדם ושתן , בלוטת הטריס ועוד מספר דברים. אניממצילה להבדק על ידי נוירולוג מומחה להפרעות תנועה בהמשך הדרך כדי לאבחן וטפל בבעיה . יש לברר את התגובה של הרעד לשתיית אלכוהול . האם זה עוזר או לא . כל טוב

14/07/2007 | 21:12 | מאת: יעל אלון

שלום רב אמי בת ה-83 מאושפזת במחלקה פנימית בשל מחסור בנתרן. הרופאים מנסים להגיע לאיזון הנתרן באמצעות הגבלה חמורה על כמות השתיה (4 כוסות נוזלים ביממה). המצב לא משתפר, רמת הנתרן יורדת מדי יום (105). השאלה היא מדוע לא מזליפים באיפוזיה נתרן לדם? האם רק מכיוון שזה לא בסל הבריאות? או שיש חשש מסיכונים המתלווים להזלפת נתרן לגוף? מצבה של אמא הולך ומדרדר, אשמח לתשובה מיידית. תודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:31 | מאת:

שלום רב אני ממליצה לשאול ישר את הרופאים במחלקה את כל מה שמטריד אותך . ניתן לתת נטרן ונותנים בנוזלים ובכדורים , אך גוף האדם אינו מיכל תמיסה שאת מסדרת מבחוץ , יש ספיגה ויש תופעות לוואי באיזון הנוזלים ומלחים בגוף , יש בעית הפרשת יתר בשתן וסיבוכים מרובים גם כאן . בנוסף אסור להזרים נטקן בגסות מכיון שזה פוגע בתאים במוח ויכול לגרום לסכנת חיים . כל טוב

14/07/2007 | 19:28 | מאת: רמי

שלום רציתי בבקשה לדעת מה בדיקת SPECT מוח בודקת האם היא בודקת זרימה של דם באזורים שונים של המוח ורצתי לדעת אם הבדיקה לא יוצאת טובה(זאת אומרת זרימה נמוכה של דם באזורים מסוימים במוח לפי מה שהבנתי)אז מה זה אומר שכל יום נהרסים תאים במוח בתודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה
14/07/2007 | 21:25 | מאת: רמי

רציתי לדעת בבקשה האם בדיכאון גם יש זרימת דם נמוכה באזור מסוים והאם זה גורם לנזק בילתי הפיך בתודה מראש

21/07/2007 | 19:21 | מאת:

שלום רב תאים נהרסים כל יום בכל רקמה בגוף , גם במוח , כאשר אין דרך לברר או לספור את התאים שנהרסים יומית . לא ראוים זה בבדיקות הדמיה ולא בSPECT . יש מיפוי מוח למטרות שונות , לפי החומר הניגודי שמשומש , כך הבדיקה לפרפוזיה שמצביעה על הספקת הדם לאזור מסויים . אך ההספקה מופחטת יכולה להופיע בבידקה או עקב מחלה עם פגיעה בכלי הדם המזינים את האיזור או עקב מבנה מולד של כלי דם המגיעיים לשם , לכן אין לקחת אבסוליטי תוצאה של בדיקות הדמיה!!! צריך לבצע קורלציה קלינית עם הסימפטומים של הבעיה . בצד שני צריך להתרגל לרעין שאנו מזדקנים ומאבדים כל יום תאים ,וזה בסדר, זה תהליך טבעי , כל טוב

14/07/2007 | 18:45 | מאת: יפעת

שלום, האם תוכלו להסביר לי בפשטות מהו Demyelinating Disease CNS UNS באילו גילאים הוא עלול להופיע, ומהן דרכי הטיפול בו? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 19:21 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה עם פגיעה בחומר הלבן של המוח שפירושו מיאלין או מעתפת של העצבים העיקריים במוח וחוט השידרה. מחלות אלה דלקתיות , מקורם לא ברור , יכולות להתחיל בגיל צעיר כ15-16 עד לגיל 50-60 , איבחונם לא שיגרתי , חייבים מספר בדיקות ולפי המהלך שיכול להיות התקפי , פעם במספר שנים או כרוני , מחליטים על סוג טיפול, טיפול כרוני בד"כ למניעת החמרה . יש להיעץ עם הנוירולוג המטפל על דברים נוספים כל טוב

14/07/2007 | 04:37 | מאת: מיכל

אני סובלת כבר שנים מחרדה ממחלות מדבקות. חרדה לא ממש מבוססת, בתקופות שהיא מתגברת ממש קשה לי להיות במגע עם אנשים. קיבלתי לאחרונה ציפרלקס שעשה לי מאוד טוב נפשית. הבעיה- בהתחלת השימוש התחזקו תופעות נוירולוגיות המופיעות לי בהתקפים מדי פעם כבר שנים. התופעות-הירדממות ידים - בעיקר בשינה, הירדמות רגליים- בעיקר כשאני יושבת רגל על רגל-מופיע מהר מאוד , תחושת גירוד עור חולשה בידיים. הפסקתי לקחת על דעת עצמי את הכדורים והתמתנו מאוד התופעות. הרגשתי רע עם החרדה ןהתחלתי שוב את השימוש (מינון 10 מ"ג ליום) ושוב חוזרות התופעות. הנוירולוג המליץ לי בעבר לעשות בדיקות לטרשת נפוצה וחששתי מבית חולים ועוד לא עשיתי.(בלי קשר לתרופה, לא הייתי אצלו עם הבעיה הזו). האם אלו תופעות לוואי ידועות של ציפרלקס? האןם יש בעיה לחולי טרשת נפוצה לקחת את התרופה הזו? האם יש תחליף יעיל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השאלה בנושא תופעות לוואי נוירולוגיות

21/07/2007 | 19:12 | מאת:

שלום רב קודם כל הייתי בודקת עם EMG האם קיימת בעיה בעצבים ההיקפיים . שנית אם האמג תקין , כדי לבדוק רמת הויטמינים והברזל בדם כולל פריטין . אם פריטין פחות מ50 יש להוסיף למספר שבעות ברזל כתוסף מזון . ישנה תופעה ששמה RESTLESS LEG SYNDROME שיכולה להופיע הבצורה כזו במצבי מנוחה או פסיביים בכלל , כאשר טיפול מסוג SSRIS כמו ציפראלקס יכול להחמירה . ניתן להחליף את הציפראלקס או להוסיף לו טיפול לניטורל התופעה . אין כל קשר בין התופעה המשתנה שלך לבין חשד לטרשת נפוצה , אני רואה בזה הגזמה . לאיבחון של טרשת צריך מספר אירועיים בשטחים וזמנים שונים ומהלך אבחנתי רציני לפני אבחנה סופית . כל טוב

13/07/2007 | 23:58 | מאת: אבי

יש לי בעיית שיווי משקל שנים רבות. כשאני הולך פשוט היציבה שלי כנראה לא בסדר כך שאני מתנדנד מחוסר שיווי משקל ובגלל זה אני נופל לפעמים. יש לציין שאני מטופל אצל כירופרקטור בגלל כאבי גב תחתון ויש לי במידה מסוימת גם עקמת. כאבי הגב כמעט וחלפו אבל בעית היציבה ושיווי המשקל הלקוי עדיין נשארו. מה יכולה להיות הסיבה לחוסר שיווי המשקל הזה.

לקריאה נוספת והעמקה
19/07/2007 | 17:46 | מאת: גילבר

שלום לך , בתור אדם המתמודד עם אותה בעיה למעלה מ- 10 שנים , מספר דברים : א. מהו גילך ? מאיזה גיל זה התחיל ? . ב.האם עברת יעוץ נאורולוגי ? האם עברת MRI צאוורי , מוח ? כדי לך להתייעץ , כי היתה לי בעיה זהה , ולאחר בירור מתמשך אצלי מדובר במחלה נאורולוגית . אבל אתה לא צריך להיבהל , אלא לבדוק את הנושא , אני יודע שחוסר שיווי משקל הנה בעיה מעצבנת . דרך אגב ישנה פיזיוטרפיה לשיווי משקל וזה מאד עוזר . ביי גילבר

21/07/2007 | 19:03 | מאת:

שלום רב אתה מדבר על מספר שנים הפרעה בשיווי המשקל , יש לכך סיבות הן במערכת המרכזית (מוח , מוח קטן ) הן במערכת הפריפרית (עצבים היקפיים ) וגם במערכת אחרת כמו מערכת הוסטיבולרית שמקומה באוזן או במערכת הלב , דופק הלב והלחץ הדם . לכן צריך לבדוק את כל התחנות כדי למצא את הבעיה . כל טוב

13/07/2007 | 18:51 | מאת: לאה

תודה לך... על תשובתך.. לבנתיים כבר הייתי אצל נירולוג . הבדיקה תקינה.. וכן כל בדיקות הדם.. נשלחתי לסי טי מח..כבר הרגעת אותי שאין קשר לנירופברומטוסיס.בנתתיים קיבלתי טיפול של קלמנברין . ןמרופאת המשפחה קלונקס.אני דיי רדומה מזה.. אני התחלתי לפני חודשיים רסיטל.. אני לא בדכאון. אלא עצובה כחי חיי קשים.. הנירלוג טען להמשיך שבוע ולהפסיק ואז להמשיך עם קלמנברין.ונאמר לי שהכל מחרדה.. כי באמת יש מצב כלכלי קשה ומפוחדת מיום המחר. אני גרושה פלוס 3 ילדים.. לפי דעתך יש סכנה בשימוש בקלונקס.. תודה לך שבת נפלאה אור ואהבה לאה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 18:59 | מאת:

שלום רב אני שמחה שמצב הבראיות טוב חבל על החרדות אך אם באמת יש חרדות לא להפסיק רסיטל אלה להמשיך מספר חודשים כזה הטיפול הנכון לחרדה ולא קלמנרבין . כל טוב ובהצלחה

13/07/2007 | 18:35 | מאת: טל

שלום בשנים האחרונות אני מרגיש שאני לא בסדר מיבחינה שיכלית וקראתי מאמר שלאנשים בדיכאון יכולים למות תאים עקב הדיכאון האם זה נכון ,והאם יש בדיקה שיכולה ליבדוק אם זה קרה לי גם אני ההיתי בדיכאון ומאותה תקופה אני לא בסדר מיבחינה שיכלית

21/07/2007 | 19:02 | מאת:

שלום רב מצב דכאוני זה מצב שאם ממושך כנירא פוגע בחלקים שונים של המוח אך לא ניתן לראות זה בבדיקות שיגרה . שהדיכאון משפיע על הריכוז והמצב המנטלי עם תופעה של שכיחה ופחות אירגון זה ידוע (PSEUDODEMENTIA ), מצב שהפיך בד,כ לאחר טיפול מכון בדיכאון . אני ממליצה להבדק ולטפל בדיכאון בהקדם ורק לאחר מכן לראות מה נישאר מבעיות המנטליות השונות . כל טוב

13/07/2007 | 17:45 | מאת: יגאל

שלום רב, אמי בת ה-80 היתה בביקור רגיל אצל נוירולוג וקבלה תוצאת בדיקה ואבחנות כר"מ: תוצאות הבדיקה: 1. לא נשמעו אוושות קרוטידיות - מהן האוושות הללו? 2. עק - תקינים. מה זה? 3. אין ניד - מה זה? 4. צרבלום - דיאדוכוקינזיס - כנ"ל. 5. א - אף רומברג - תקינים - כנ"ל. 6. טנדם - מעט משובש - כנ"ל. 7. כח - שמור - כנ"ל. 8. בנוסף נרשם: משתפת פעולה, הגבלה בתנועות זרוע ימין עקב כאבים בכתף, תחושה תקינה, החזרים סימטריים. - מה משמעות סה"כ תוצאות הבדיקה? האבחנה: 1. TRANSIENT CEREBRAL ISCHEMIA - מה זה? 2. ARTHRALGIA, אפיון - rt shoulder, - כנ"ל. 3. CEREBROVASCULAR DISEASE - כנ"ל. רקע כללי: גיל 80, מעבר - מחלת מנייר, יתר לחץ דם, אוסטאופרוזיס, יובש של בלוטות הרוק, בעיות בליעה בגלל הושט - בטיפול גסטרו, בעיות אורטופדיות. בשנים האחרונות (9-5 שנ') סבלה מדי פעם מהבזקי ראיה וטשטושים שנמשכו מספר דקות (30-5 דק'), כמו כן סבלה מספר פעמים מחוסר שיווי משקל. בבדיקת דופלקס האחרונה (לפני כ- 6 שנים) כלי צוואר מימין אובחנו שינויים מינימליים ב- RICA. 1. האם בדיקת דופלקס היא בדיקת דופלר קרוטיס? אם לא - מהי? 2. מה משמעות תוצאות הבדיקה הנ"ל? 3. האם יש כאן חשד / חשש לארוע מוחי עתידי - ומה ניתן לעשות כיום? הרבה שאלות ותהיות. אודה לכם מאד על תשובותייך וסבלנותך. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפורום זה לא במקום שיחה ושאלות לרופא המטפל שמכיר את החולה ומכיר את מחשבותיו האישיים . אני לא כאן כדי לתרגם בדיקה נוירולוגית או טרמינולוגיה כללית , יש את זה בבית ספר לרפואה או באנציקלופדיות שונות . אך הכתובת הנכונה הנה הרופא שבדק וכתב . לגבי האבחנה יש כנירא חשד לא מבוטל על אירוע או נטייה לאירוע (תופעות משתנות או חולפות או ללא מימצא תואם בבדיקה רפואית ) כאשר יש לכך אבחנה מבדלת , כמו בעיות של שלד עם כאבים שגם גורמים למיגבלה בתנועה . לכן מעלים מספר אבחנות כדי לארגן בירור וכדי להגיע בסופו של הבירור לאבחנה הנכונה . זה כלל שלפי כך עובדים . כל טוב

13/07/2007 | 15:36 | מאת: אני

יש לי 10 ימים כאבים חזקים בראש, הובחנתי בחדר מיון כ קלסטר הדק נאמר לי שאני צריך חמצן וכדורים אימפרקס וורפרס אנני יודע מה המינון בחמצן ,כמו כן אם יש תרופה לזה ומתי אמור לפוג כל הבעייה הזאת, וממה זה נובע המחלה הזו. אשמח במהרה לתשובתך! שבת שלום

21/07/2007 | 18:43 | מאת:

שלום לך על סיפורי מיון איני יכולה לתת את הדעת , גם על כך האם האבחנה נכונה או לא, CLUSTER HEADACHE הנו מצב כרוני שצריך טיפול מניעתי בנוסף לטיפול בחמצן (שנותנים אותו בבית חולים ונדיר מאוד במכשיר ביתי במצבים קשים ולאחר אימות אבחנה ) . כל הנכונות וסוג הטיפול מתאימים לאדם לאחר בדיקה והערכה מסודרת ולא באינטרנט . תפנה לנוירולוג לבדיקה ובחירת טיפול זה. כל טוב

13/07/2007 | 12:50 | מאת: גיא שרון

שלום אני בן 29 ללא בעיות רפואיות ידועות אבל סובל מכאב ראש כפעמיים בשבוע. לפי הרופא זה כאב ראש עורפי TENSION HEADACHE ולא מיגרנה. הכאבי ראש די חזקים. כנראה זה נובע ממבנה קצת כפוף כל הגב וצוואר אצלי. פיזיותרפיה לא הועילה. לוקח כ 3 אופטלגין בשבוע כבר 6-7 שנים. קראתי באחרונה שאופטלגין זה תרופה מסוכנת שיכולה לפגוע בדם. עשיתי בשבוע שעבר בדיקות דם - ספירה, כימיה שיצאו תקינות. ברצוני לשאול האם שימוש ממושך של שנים ב 3 אופטלגין בשבוע הוא מסוכן? האם עדיף להשתמש באקמול? במידה ואני לוקח אקמול אז צריך כמות כפולה. האם עדיף לגוף 2 אקמול על 1 אופטלגין? דהיינו כ 6 אקמול בשבוע על 3 אופטלגין בשבוע? לגבי התרופות מסוג אדוויל הן יוצרות לי צרבות. מה דעתך תודה

21/07/2007 | 18:24 | מאת:

שלום רב כאב עורפי שחוזר פעמיים לשבוע למשך שנים זה כאב בעל אופי מיגרנוטי . אם ההתקפים 2 לשבוע זה נכון גם במגרנה וגם בכאב מחזורי אחר לקבל טיפול מונע יומי תקופה של מספר חודשים כדי להפחיט את הרמה והתדר של הכאב. לגבי אופטלגין או אקמול , על מינון של 3-4 כדורים לשבוע אין כל סכנה . לדעתי צריך לאבחן נכון את הכאב ולטפל בו לא רק תרופתית אלה עם הרגלי ישיבה , תנועה והליכה מתאימים . כל טוב

12/07/2007 | 20:20 | מאת: גלדיולה

שלום אינני יודעת לאן זה שייך, מנסה את מזלי כאן. מזה זמן ארוך (המון חודשים) שאני סובלת מנימול בלשון ברמות שונות. . זה מוציא אותי מדעתי. מה יכולה להיות הסיבה לכך ? לעיתים זה מלווה בדקירות ועיקצוצים בתוך האוזניים ומסביב להן.באופו כללי יש לי רגישות ותחושות מוזרות בכל אזוא הראש. חייבת לציין שאני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס, פיברומיאלגיה, וכן נוטלת תרופות ליתר לחץ דם. וזודיב חצי כדור, וקרדילוק. ממחר מתחילה טיפול משולב לדכאון ופיברומיאלגיה, בתרופה חדשה בשם ציפרלקס. אודהנ מאד על ההתיחסות

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 10:58 | מאת:

שלום רב נימול של הלשון מחייב בדיקת רופא פה ולסת , גסטרו ונוירולוג , כל טוב

23/07/2007 | 09:32 | מאת: גלדיולה

ד"ר מריאטה , מודה לך על התגובה. נכון לעכשו בבדיקה נוירולגית שגרתית לא נמצאה סיבה (הרופא טען שאינו רואה סיבה להקרין את המח בבדיקת סי טי) עכשו צריך לשכנע את רופא המשפחה להפנות לרופא פה ולסת ולגסטרו. מודה על כל הכוון

12/07/2007 | 15:43 | מאת: ה

מה היא תסמונת לוי ?מה הם הסמפטומים העיקריים של המחלה ?באילו גילאים היא מתפרצת?האם יש הבדל בשכיחות המחלה בהשוואה בין גברים לנשים ?האם יש תורשיות בתסמונת?מה הפרוגנוזה של המחלה ?מה קצב התקדמות המחלה ?האם ניתן להאט את התפתחות הסמפטומים? במה היא שונה ובמה היא חופפת לפרקינסון? מה מידת השכיחות של המחלה -כמה חולי תסמונת לוי מאובחנים בארץ? האם יש טסט לאבחון וודאי של המחלה ,השולל פרקינסון או אלצהיימר? תודה למשיב/משיבה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 10:50 | מאת:

שלום רב לדעתי הייתה תשובה לשאלה זו פעם מדובר לדעתי בDIFFUSE LEWI BODY DISEASE , מחלה נייונית המזכירה פרקינסון על ידי הופעת איטיות ורעד עם נוקשות גפיים וקשי הליכה , המחלה מתחילה בגיל מבוגר מפרקינסון ומשלבת מוקדם הפרעה מוטורית ונפשית עם התפרצויות , הפרעות שינה , אי שקט , מצב שמחייב טיפול הרגעה כאשר מתן טיפולי הרגעה חזקים עם נוירולפטיקה גורמים לתגובות הפוכות ואפ להחמרה עד כדי מצבים פסיכוטיים או הפרעה בשמירת חום הגוף (NMS ) שמסכן את החיים . אין בדיקה גנטית , מדובר במחלה נייונית ולא גנטית , האיבחון הוא קליני בעיקר , אין מימצאים מיוחדם בהדמיה . כל טוב

12/07/2007 | 03:50 | מאת: גלית

לד"ר מריאטה אנקה, אני חולה במחלה charcot marie tooth 1A וצריכה לעבור טיפולי פוריות כדי להיכנס להריון. אני חוששת האם כל התרופות וההורמונים שמקבלים בטיפולי פוריות יכולים להחמיר לי את הנוירופתיה הפריפרית ממנה אני סובלת? כיצד אדע מאלו תרופות עלי להימנע? האם להרדמה כללית שעושים בטיפולים גם יכולה להיות השפעה על מצבי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איני רואה כל בעיה או קשר בין המחלה הבסיסית לבין טיפול בפוריות עם כי ידוע על שכיחות גבוה יותר של מומי לידה במחלה זו. צריך מעקב צמוד בזמן הריון וסקירת מערכות . לגבי האנסטזיה יש פרוטוקולים מיוחדים ידועים למרדימים עם שימוש מינימלי או לא במשתקי שרירים כדי למנוע אי ספיקה נשימתית או סיבוכים אחרים בזמן או לאחר הלידה . כדאי לשמור קשר עם הנוירולוג המטפל כל טוב

11/07/2007 | 21:42 | מאת: שירת אהבה

בני בן 3.5 מגמגם מזה כשנה וחצי, לסירוגין ( יש תקופות בהן הגמגום מתגבר ובהן הוא פוחת ) יש לציין כי לגמגום מתלווה מתח ורקיעות רגליים בקצב הגמגום . עפ"י הפניית הנוירולוג, ולאחר בדיקה מקיפה של הילד שהייתה תקינה, נשלחנו לבדיקת eeg. התוצאה: בעירנות: " פעילות הרקע בעירנות מורכבת מ9-10 הרץ אלפא אחורית המעורבת בפעילות טטא . בקטעים המאוחרים נרשמו מספר התפרצויוצ כלליות בודדות ורקצרות של פעילות חדה.סיכום: התרשים בעירנות מדגים פעילות חדה פרוקסיסמלית כללית." נשמח לשמוע מה כל זה אומר?????

21/07/2007 | 10:34 | מאת:

שלום רב צריך לחזור לנוירולוג ילדים עם התוצאה, התרשים לא תקין , חשוד להפרעה פירכוסית אך חייבים לראות את הילד ואולי לבצע בדיקה חוזרת בשילוב VIDEO כדי לאבחן את הבעיה נכון ולהחליט על טיפול . כל טוב

11/07/2007 | 16:45 | מאת: דן

שלום האם יש בדיקה שיכולה ליבדוק אם נהרסו תאי מוח האם MRI יכולה ליבדוק דבר כזה או שיש בדיקה כל שהיא אחרת ליבדוק את זה

21/07/2007 | 10:37 | מאת:

אין בדיקה מכוונת לתא אחד או למספר קטן של תאים שנהרסים , בד"כ כאשר מספר התאים הפגועיים מגיעה לנזק רקמתי בגודל מסויים אז רואים אותו בכל צורות ההדמיה , כמו אוטמים , איזורים דלקתיים , ניוניים של המוח .יש ללא ספק במוח תאים בודדים שנהרסים מדי יום ואין לנו (למזלנו !!!) דרך לראות . כל טוב

11/07/2007 | 16:12 | מאת: איה

שלום רב, לאחר תקופה ארוכה של סחרחורות נשנות הופניתי ל-CT מח. תוצאות הסריקה: 1. נפיחות של הרירית בסינוס המאקסילרי הימני. 2. הסתיידויות דוראליות גסות בקודקוד. יש לציין כי ב-CT קודם שנערך לפני 3 שנים אובחנו 2 מנינגיומות בגודל של 4 מ"מ כל אחת באונה הפרונטאלית, דבר אשר לא נמצא בפענוח הנוכחי, היתכן?

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 10:28 | מאת:

שלום רב קושם אין בזה הסבר על סחרחורות אומנם לפעמים סינוסיטיס יכולה לגרום לגם לסיחרור . בסינוסיטיס צריך לטפל . לגבי המנינגיומות צריך לברר 2 הבדיקות במגביל , יתכן ואחד מהבודקים חושב שזה הסתיידות גסה והשני שזה מנינגיומה . מנינגיומה לא נהלמת אך היא ידועה כצוברת הסתיידויות . כל טוב

הנוירולוג שלי אמר לי שיתכן שויטמין b12 מתחת ללשון יכול לעזור לי בחיזוק סיבי הצוואר שניפגעו ,, ועברו ניתוח קיבוע צווארי .. האם שמעת על דבר כזה ? האם יש כדורים שיכולים לעזור בחיזוק האיזור שניפגע בצוואר ואומנם פגיעתו בנזק בלתי הפיך .. ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בנזך "בלתי הפיך " לא ניתן לעזור הרבה, אם יש חוסר ויטמין אז נותנים ויטמין , למעשה הויטמין B חשוב למעתפת העצבית אך לא מחלים אותה . טיפול בתנועה פסיבית ואקטיבית זה הדבר הטוב ביותר ששומר עת תנועות האיזור , על מערכת השלד של האיזור ומונעת ניוון משני לניתוח . כל טוב

בבדיקה של eeg לעיניים שנקראת "בדיקת פוטנציאלים מעוררים ראיתיים" נמצא כי : בעין ימין p100 מאורך - 122 , דרושה קורלציה קלינית " רצתי לדעת מה זה אומר ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב מדובר בבדיקת VEP ולא EEG לעיניים אני מאמינה . הבדיקה בודקת את יכולת העצב להעביר גירויים למוח , וזה מצביע על תקינות או לא של מעתפת המיאלין של העצב . כאשר במיאלין לא מושלם או דלקתי יש עיקוב במעבר לכן יש גל מעורך . יש לברר את התוצאות בהקשר לדברים נוספים לא מספיקה תוצאה זו כדי להגיע לאבחנות הנכונות . כל טוב

מזה 7 שנים אני סובלת מאובדן חוש ריח כמעט מוחלט. הממצא בCT היה של ריריות מעובות וסינוסים מלאים, הומלץ לעשות שאיבת סינוסים. לא נותחתי עד היום. בשבועיים האחרונים אני מריחה כל הזמן מעין ריח של סיגריות בכל מקום שהוא, כשאין שום סיגריה בסביבה. האם זה מעיד על בעיה במרכז האחראי על הרחה במוח? מה כדאי לעשות?

שלום רב תחושת ריח דימיוני יכולה להצביע על הולוצינצית ריח שזה דבר מחייב בירור נוירולוגי . אך אם זה על רקע פגיעה מקומית ברירית האף על רקע מחלות דלקתיות אין לכך הרבה חשיבות . אני ממליצה לעבור 2 הבדיקות מסודר כולל אאג ונוירולוגית , כמו כן יש לציין שיש מחלקות אאג , כמו בבית חולים וולפסון (ד"ר רוט) שמתמחות באיבחון הפרעות ריח מכל הסוגים . כל טוב

10/07/2007 | 21:50 | מאת: מירי נווה

אימי עברה בדיקת דם בהדסה ירושלים הנקראת אנטי מאג, ברצוני לדעת מהי הבדיקה ומה היא בודקת תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 10:21 | מאת:

שלום רב מדובר בנוגדן המצביע על מחלה שפוגעת במיאלין של עצבים ההיקפיים, מדובר בסוג של נוירופטיה עם מנגנון אוטואימוני . כל טוב

09/07/2007 | 19:16 | מאת: אסתר הודי-ה

ערב טוב לרופא ניאורולוג. לפני כשבוע לערך התחיל כאב חד בצד ימין שלא הראש הכאב חלף וחזר מדי פעם. מצב זה נמשך כ-3 ימים. לאחר מכן התחיל כאב חד ועז בצד ימין של הראש מעבר לכך כל פעולה שאני עושה הכאב מתגבר ומושך את כל הראש. איני יכולה להתכופף , לעשות פעולות שצריכה להרים את הראש. כמו כן כל שיעול, פיהוק וכד' גורם לכאב חזק. בתחילה זה חלף לאחר נטילת כדורים משככי כאבים. היום גם לאחר נטילת כדור רילרט 40 מ"ג הכאב לא חלף. אציין כי מצב זה גורם לי לחולשה, לפעמים אפילו ריחוף. אני נמצא במצב זה כשבוע ימים ולא רואה את הסוף. אודה לכם באילו פעולות עלי לנקוט ומה . בביקור אצל רופא משפחה נאמר כנראה שזה שריר אך לא נראה לי כי הבעיה הינה שריקץ תודה מראש אסתר הודי-ה 050-7123163

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאב מושך ומחמיר בשינוי תנוחת הצוואר , שיעול ומאמץ אחר הנו כאב עם מעורבות שורש יצבי שיוצא מאיזור החיבור בין צוואר לראש בד"כ , וזה כתוצאה משינויים ניוניים שיש לכולנו באיזור מוזנח זה . את צריכה להבדק על ידי נוירולוג כדי למקם את האיזור , יתכן לצלם את הצוואר העליון , לקבל טיפול תרופתי מסודר מספר ימים עם אנטיאיפלמטוריים ומשחררי שרירי , רצוי גם לתת מנוחה לאיזור עם צווארון רך (רק ל2-3 ימים ) ולהמנע מעבודה פיזית , עמידה או יישיבה ממושכת בימים אלה . כל טוב

09/07/2007 | 09:25 | מאת: עליזה

לקרוב משפחה שלי (בתחילת שנות השישים לחייו, אדם פעיל ובדרך כלל בריא) יש כבר כמה שנים תנועות, בעיקר תנועות ידיים, תוך כדי שינה, ולאחרונה החל להתלונן על אבדן חוש ריח. סימפטומים אלה בפני עצמם אינם מטרידים אותו, אך סקירה שטחית באינטרנט מצביעה על קשר אפשרי לבעיות נוירולוגיות (לא סיפרתי לו על כך).האם יש תועלת אפשרית לבירור רפואי בעניין? הבירור יגרום לו דאגה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לדעתי את נוהגת נכון . אם הבן אדם מרגיש טוב , יושן טוב ואין לו בעיה תפקודית שמפריעה לו (לא לך ) לא הייתי עוסקת בכך חוץ לבדיקות השיגרה כוללות לב , לחץ דם בדיקות דם שמגיעות לכל אדם בגיל זה . אם הוא מתלונן על שינה ליעילה או על ירידה בחוש הריח והטעם או על העיב אחרת הייתי מפנה אותו לנוירולוג . נכון , איבוש חוש ריח ותנועות גפיים בשינה יכולים להיות בחלק מהמקראים אך לא תמיד סימנים מוקדמים של מחלת פרקינסון .אבל זה מסוכן להכניס לאדם לראש שיש לו מחלה כאשר אין לו אותה . לעקוב מהצד ללא פניקה מיותרת וניהול חיים בראיים בכל האפשר עם כמה שיותר פעילות גופנית , אפשר גם תוספי מזון כמו שמן דגים במינון גבוה של 1000 מג לפחות ליום (בתני שאין מדללי דם אחרים ) ו\או COENZYME Q10 במינון גבוה (1000מג ליום ) זו המלצתי בשלב זה כל טוב כל טוב

09/07/2007 | 02:49 | מאת: סימה

לד"ר מריאטה אנקה שלום! אני בת 31, בהריון בשבוע 18. זהו הריון שני, הראשון נפל בשבוע 15. אתמול בלילה שכבתי במיטה ופתאום היו לי דקירות בראש בצידו השמאלי העליון. דקירה, אח"כ הפסקה ולאחר כמה דקות שוב. ניסיתי לשנות תנוחה, אך עדיין הופיעו דקירות, קמתי וזה המשיך עוד מספר פעמים. אציין שאני בריאה בדר"כ. לפי מה שקראתי כאן בפורום "כאב דוקרני וקצר באיזור מסויים של הקרקפת פרושו לחץ חולף על העצב". שאלותיי הם: 1. מה גורם ללחץ הנ"ל? 2. האם ניתן לטפל בזה או שזה חולף מאליו? 3. האם אין ממה לחשוש? האם זה מסוכן? 4. מה ההשלכות של לחץ זה? לתשובתך אודה מקרב לב סימה

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 10:03 | מאת:

שלום רב יש לפעמים לחץ על עצבים היוציאם בחיבור בין הראש וצוואר בתנוחה מסויימת ואז אפשר להרגיש דקירות או נימול באיזור העורף או קרקפת אחורית . עם עלית המשקל בזמן הריון יש איזורים שונים שחסופים ללחץ (מרפק, כף יד , ברכיים , צוואר , גב תחתון ) , לא צריך להלחץ . בד"כ התופעות זמניות וחולפות . אם יש כאב ראש לוחץ כמו קסדה על הראש חייבים לבדוק לחץ דם ובזמן הריון יש לזה משמאות רבה . אחרת שינוי תנוחה , מסג מקומי , ומאוד טוב שיעורי שחיה והתעמלות בזמן הריון מונעיים חלק גדול מבעיות השלד בתקופה הקשה הזו . כל טוב תרגישי טוב

08/07/2007 | 22:37 | מאת: איתי

ד"ר מריאטה אנקה שלום רב, ברצוני להודות לך על תשובתך להודעתי הקודמת. כמו כן, ברצוני להביע את התנצלותי הכנה אם נפגעת מהודעתי הקודמת. חוששני שמא דבריי התפרשו לא נכונה, ייתכן ופורשו כביטוי לזילזול או סוג של תוקפנות. במידה ואכן כך הדבר מבקש אני את סליחתך. לאחר שקראתי את תשובותייך הקודמות, התחזקה בי התחושה שניתן לבטוח בך היות וקרוב לוודאי הנך רופאה מצויינת, ושאין תשובותייך שלופות מהשרוול ! בנוסף לכך אני מסכים עם דברייך האחרונים לחלוטין. לדאבוני, אין זו המציאות. ברצוני לחדד ולהסביר את דבריי בהקשר להודעתי האחרונה הקודמת. הניסיון לימד אותי שלא תמיד המציאות ורודה. לא פעם, פניתי לרופא כולשהו מטעם קופ"ח על מנת לטפל בבעיה שהתעוררה, וגיליתי כעבור זמן מה, שהרופא עליו אני סומך, לא עורך "חקירה", דהיינו בדיקות, מקיפה או יסודית, ומבסס את מסקנותיו על סמך השערה בלבד ללא ראייה מוצקה או ממצאים תומכים. אין הדבר צריך לקרות, אולם הדבר קורה. בין היתר לאור שיקולים כלכליים של קופת החולים. כאשר פניתי לרופא המשפחה, ופירטתי לו את המתרחש, הוא שלח אותי לבצע בדיקות דם שגרתיות. כשנשאל האם ייתכן והדבר נגרם מחוסר איזון הורמונלי השיב בשלילה, ולא מצא קשר בין השניים. לדעתו מקור הבעיה הוא "סינדרום גמילה" מהציפרלקס. אבל לא זו הבעיה שלי, ודבריו נלקחו בחשבון. לאחר התייעצות עם מס' רופאים, פניתי לרופא המשפחה שלי שנית, בבקשה לבצע בדיקות דם הורמונליות נוספות, פרט לאלו שכלולות בבדיקות השגרתיות, ולבסוף שלח. מבחינתי המצב יוצר בעיה, וחוסר אמון. ואינני היחידי שחושב כך. מה בעצם קרה פה ?? הגעתי לרופא עם "רשימת מכולת" לאחר שהתייעצתי עם מס' רופאים אחרים (אין התייעצות זו קשורה לפורום כלל) שהדגישו את חשיבותם ולא הבינו מדוע אין רופא המשפחה עושה זאת בעצמו. אם לצטט אותם "מה ? הוא אתמול סיים ללמוד רפואה ?!" לפני שאובחנתי עם ADHD הנוירולוג בדק אותי עם זכוכית מגדלת ושלח אותי לבדיקות רבות עד שביסס אבחנה מבדלת. הרופא היה יסודי ! (לא התאפשר לי לפנות אליו לצערי). לצערי, אם לא הייתי חוקר ובודק, לא הייתי נשלח ע"י הרופא לבדיקות דם נוספות. דבר נוסף, בהקשר לחלקו האחרון בהודעתי הקודמת (בנושא חרדה/כפייתיות). טרם הפכתי לסטודנט לביולוגיה למדתי עו"ס ועבדתי בבריאות הנפש. נתקלנו בהרבה מאוד מקרים בהם אנשים אובחנו בשוגג כסובלים מהפרעה נפשית, כאשר היו עדויות סותרות וממצאים לפתולוגיה פיזיולוגית ולא נפשית. לצערי, הדבר שכיח במקצוע זה (הסיבה מדוע עזבתי), והסיבות לכך רבות אולם בד"כ נובעות מהסקה פזיזה של הפסיכיאטר, לאחר בדיקה לא יסודית. מיותר לציין שהדבר גורם סבל למטופל. את התסכול בהסקה פזיזה חוויתי על בשרי, פעמיים "האשימו" שהגורם הוא חרדה, ופעמיים הוכחתי בגיבוי של רופאים כמובן, שהגורם הוא פיזיולוגי גרידא ! בראשון היה זה "ורטיגו" ובשני "תגובה אלרגית/חריגה לחומר אילחוש" (לחומר הפעיל). לצערי החלו אנשים וגם רופאים להשתמש במונח 'חרדה' בקלות דעת ובזה פתרו את הבעיות. בעבר שללו גורמים פיזיולוגים לתופעה ורק לאחר מכן פנו לפסיכיאטר. היום, כבר לא בודקים את הגוף.. ישר הולכים לנפש. לדאבוני, אינני היחידי שנתקל בדבר. אני תקווה שלפחות דבריי מובנים כעת, והינך מבינה את הדברים לעומקם, ומפורשים נכונה. לצערי ניסיוני אחר ומעט מאכזב. משם מגיעים הדברים. שוב, ברצוני להתנצל ומבקש את סליחתך. תודה מראש, בכבוד רב, איתי

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 09:57 | מאת:

שלום לך אני מבינה שיש לך ניסין גדול ומתסקל בתחום הרפואה והגישה לרפואה של עוסקים בכך , אני כרופאה "קונבנציונלית " כ22 שנה ושמאמינה מאוד ביכולת של הרפואה לעזור יכולה גם להסכים עם חלק מהערותיך לגבי שיטחיות מסויימת שמתערגנת בעולם הרפואה . זה קל להאשים כאשר אתה רואה צד אחד . כרופאה אני נוכחת גם לצד שני ויש סיבות מורכבות שלא מאפשרות היום לרופאים להיות אותם הקלינאים הקרובים והרגישים שהיו בעבר . הרפאוה המודרנית גולשת לטכנוקרציה לעודף אינפורמציה גם לרופאים וגם לציבור . כל זה וחוסר הזמן פוגע בקשר הטוב והעמוק ובאימון שבין הרופא לבין המטופל . כמו לכל דבר בהתקדמות יש דברים טובים וגם דברים פחות טובים . אני ממליצה לך למצא מטפל שאתה סומך אליו ולאפשר לו לטפל בך תקופה לפחות ללא פיזור לצדדים . אני מאמינה שזה יעזור יותר מאשר נדידה בין מטפלים שונים . כל טוב

08/07/2007 | 21:41 | מאת: א

שלום אני בת 34. כבר שלושה ימים חווה תופעה מוזרה שקצת קשה לי לתאר - מדובר במעין תחושה של זרמים בראש. לא תחושה של סחרחורת, אלא קצת כאילו מרגישים "משהו שעובר" מצד לצד בראש. לצד זאת תחושה של חולשה, חוסר אנרגיה. עם או בלי קשר, היו במקביל גם שלשולים. אבל כמעט חלפו. אציין כי אני בריאה בדרך כלל וממש לא מכירה את התחושה שהיא מוזרה בהחלט. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 09:44 | מאת:

שלום רב מחלה של מספר ימים ועם סימפטומים מעורבים , ראש, שילשול ואחרים זה בד,כ מחלה וירלית , אם זה מחמיר עם חום ותופעות מגבילות בתפקוד צריך לגשת לרופא משפחה לבירור . כל טוב

08/07/2007 | 19:45 | מאת: נירית

ד"ר שלום. אני בת 34 סובלת מכאבי ראש בעלי אופי לוחץ כבר מס' שנים. לעיתים הכאב מתחיל מאיזור הצוואר כלפי מעלה ולעיתים הוא מתרכז באיזור אחד בראש ועובר לכל הראש. כאבי הראש מלווים לעיתי בחוסר שיווי משקל.זמן ארועי כאבי הראש - עד שבועיים. הבירור שעשיתי עד כה כלל- CT,MRI,ENG - הכל נמצא תקין. בתוצאות בדיקת MRI ישנו סעיף האומר " בסדרת T2 וב- FLAIR מודגם אות זעיר חריג בצנטרום סמיאובלי הימני ( חתך אקסיאלי 46 סדרה 4 ),חשיבותו הקלינית אינה ברורה. אף רופא שפניתי אליו לא ידע להסביר לי את הממצא הזה. 1. אולי תוכלי לפענח את הממצא המצ"ב. 2.אולי תוכלי לדעת ממה נגרמים כאבי הראש. 3/ מה הטיפול שיוכל לעזור לי כי המצב כבר בלתי נסבל. 4. אודה לתשובתך המהירה. 5. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
21/07/2007 | 09:42 | מאת:

שלום רב יש מימצאים בבדיקות הדמאיה שחלקם חסרי משמאות לגבי התלונה (כמו אצלך ) אך עם משמאות לגבי מחלה שלא התגלתה עדיין או שאין להם כל משמאות ממכיוון שרקמת המוח שלא תמיד דבר מושלם , יש לה דפקטים במבנה . הדבר החשוב בעיניי זה קורלציה בין התלונה לבין המימצא . לכאב ראש של שנים לוחץ ועם תחילה צווארית אין כל קשר עם מימצא זה . חייתי בודקת איזור הצוואר כמו כן הייתי ממליצה טיפול תרופתי לכאבי ראש כרוניים , יתכן שהומלץ לך , יחד עם התעמלות לשיחרור איזור הצוואר , יש סיבות אחרות שיכולות לגרום לכאבי ראש באופי שאת מספרת כמו יתר לחץ דם , דבר חשוב לבדיקה וטיפול . כל טוב

21/07/2007 | 20:39 | מאת: נירית

ד"ר שלום, בהמשך לשאלתי מה- 8/7 19:45 ותשובתך מה- 21/7 הייתי רוצה לדעת איזה טיפול תרופתי היית ממליצה לי לכאבי ראש כרוניים. תודה,

שלום רב, אני סובלת לעיתים קרובות מאוד מהרדמות הידיים והרגלים לפעמים ביחד לפעמים רק יד ורגל אחת אך לרוב זה קורה לי ב2 הידייםוהרגלים באותו זמן! (גילי הוא 30) הייתי רוצה לדעת מה עלי לעשות בנידון ומה יכולות להיות הסיבות לתופעה זו!. בתודה מראש כרמית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הרדמות גפיים בד"כ הנו ביטוי לפגיעה עצבית היקפית או נוירופטיה וזה הדבר הראשון שצריך לשלול על ידי בדיקה נוירולוגית וEMG בנוסף לבדיקות דם כלליות . כל טוב

08/07/2007 | 18:11 | מאת: אבי

שלום אני זוכר מזה שנים שיש לי בעיה עם שיווי משקל, שרציתי להתייעץ לגביה שנית. אני מאבד שיווי משקל או מסתחרר כאשר למשל אני יושב על כסא או ספה שמישהו מזיז אותה ברחבי החדר או לחילופין מקרה שהוא יותר נפוץ ובעייתי ... כשאני על חוף הים והגלים מגיעים אלי, אני פחות יותר בסדר, אבל כשהמים נסוגים, שוב אני מרגיש תחושת חוסר יציבות וסחרור, כאילו שאני לא בשליטה. כאמור אני זוכר את התופעה הנ"ל מזה זמן מאוד רב (שנים), אבל חשבתי לבדוק את העניין שנית לאור זה שלקחתי את הילדה הקטנה שלי לים לראשונה והתופעה הזו מונעת ממני להינות איתה בחוף. שאלותי: * ממה יכולה לנבוע התופעה המתוארת ? * האם יש טיפול לתופעה זו או שאין מה לעשות איתה ? * האם ישנם תרגילים או פעולות תוצרת בית שיכולות לשפר לי את ההרגשה ולמנוע את התופעה ? תודה על כל יעוץ והכוונה

09/07/2007 | 16:55 | מאת: אבי

עשיתיבדיקות כלליות לפני כשנה רמת B12 טובה יחסית, בלוטת תריס - תקין, ספירה - תקינה, כולסטרול מעט גבוה וסוכר טיפה מעל הגבול העליון. לפני כשנתיים הייתי בבירור נוירולוגי כולל רישום גלי מוח, ללא כל מימצאים. בעבר הדי רחוק, ביצעתי בדיקה קלורית במהלכה החדירו לי נוזל לאוזן, אך הבדיקה לא הסתיימה בגלל תגובה מאוד חריפה ממני, סחרוחורת חזקה מאוד שגרמה לי לנוע בעצבנות רבה שחייבה הפסקת הבדיקה מיידית. * האם לאור כל זאת נראה כי הבעיה היא ען איבר שיווי המשקל ? * האם ניתן לבדוק זאת סופית ללא בדיקה קלורית ? (הרי אני לא מצליח לעמוד בה). * מה הטיפול במידה והבעיה היא באיבר שיווי המשקל ? לציין כי לאחר התגובה הקשה בבדיקה הקלורית לא קיבלתי שום טיפול ומאז ומתמיד יש לי בעיה עם שיווי משקל למשל במתקנים בלונה פרק שאני נמנע מהם לגמרי. תודה שוב על הייעוץ וההכוונה.

20/07/2007 | 00:30 | מאת:

שלום רב מדובר בתופעה ידועה של MOTION SICKNESS , עם רקע משפחתי בד"כ , שמתשפרת עם כמה שיותר תנועה . אין כל צורקך בבדיקות עזר , הן רק מחמירות את התופעה שלא תורמות דבר. יש טיפול תרופתי שניתן לקבל אותו לפני נסיעות אך הוא רק סימפטומטי . יש פיזיוטרפיה וסטיבולרית שעוזרת להתקפים . צריך להמנע מאותם המצבים שמחמירים את ההרגשה . כל טוב

08/07/2007 | 12:47 | מאת: ירון

שלום לחבר שלי (בן 40) יש רעידות ביידים וברגליים בעת התרגשות בלבד (עוצמת רעידות קטנה) באופן מולד והוא אומר שזה לא פרקינסון ושזה לא משפיע על תפקודו (הוא נוהג ועושה הכל). ולא נעים לו לדבר על זה. מסקרנות הייתי שמח לדעת מה שם המחלה (זו מחלה מאובחנת אך אני זוכר השם שאמר לי) המדוברת ומה השלכותיה הנוכחיות והעתידיות אם בכלל, כמו למשל האם זה תורשתי ויכול לעבור לילדים עתדיים שלו וכו' האם זה יכול להחמיר עם הזמן וכו'? תודה על סיועך, ירון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך נכון שכזה דבר לא פרקינסון , בד"כ רעד משפחתי , גנטי יכול להתחיל בגיל צאיר , התקדמות איטית מאוד ושנים לא מפריע בתפקוד , ואם כן יש טיפולים תרופתיים להורדת הקצב והעוצמה של הרעד. צריך לבדוק את האדם כדי לדעת האם מדובר ברעד מסוג מסויים כמו ESSENTIAL TREMOR או ישנן צורות של רעד פיזיולוגי , לא קשור למחלות, שלא מחמיר בזמן , לא מפריע לחיים , ואין לו רקע משפחתי . כל טוב