קיבוע צווארי והחמרה או הטבה במצב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

30/06/2007 | 11:38 | מאת: רוית

שלום , לפני כשנה עברתי ניתוח קיבוע צווארי , ונישאר לי נזק בלתי הפיך , הרגשת נימול ביידיים וכפות ידיים כאילו ''יבשות'' כמו סוליות .. תחושות שנשארו מלני הניתוח מהנזק .. בבדיקת amr שעברתי חצי שנה אחרי הניתוח ,, נאמר לי שעדיין יש לחץ על החוט אבל לחץ לא קריטי .. השאלה שלי היא ,, 1 . איך אדע אם יש החמרה או הטבה במצבי לאחר הניתוח ? אם אני מרגישה בעצם את אותן התחושות מלפני הניתוח .. ? לפעמים התחושות האלה קשות יותר ולפעמים פחות קשות .. אבל התחושות נישארו לי כמו מלפני הניתוח .. אז איך יודעים אם יש חלילה החמרה <.. ? מה כל הזמן אני אצטרך לעבור את בדיקת ה mri הלא נעימה הזאת ? הודה להסבר .. ותבורכי

09/07/2007 | 06:47 | מאת:

שלום רב השאלה חוזרת לעצמה .ניתוח צווארי מיועד למנוע החמרה בלחץ קיים על החוט , בד"כ כבר יש נזק מינורי מסויים לפני הניתוח וזה לא ניתן לשפר . החמרה כוונה שמופיעה חולשה של שרירי הגפיים והפרעה במתן השתן , אלה סימני לחץ פעיל חדש או מוחמר . תופעות הנימול מוסברות על ידי סיבים שעוברים בחוט וכבר נפגעו לפני הניתוח , צריך להתרגל לכך , ושמור על הצוואר כדי שהמצב לא יחמיר . כל טוב