בדיקת היקף בטן לעובר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גבצ'יק: השיטה שריפאה את כאבי הגב שלי תוך שבועיים וחצי

כדורגלן העבר שלמה וקנין סבל מכאבים כה עזים בגב, עד כדי אובדן שליטה על הרגליים. לאחר 3 שנות טיפול בלתי מועיל בגישות שונות, הוא החלים לחלוטין תוך שבועיים וחצי, בזכות שיטת גבצ'יק. צרכנות רפואית שלמה וקנין, תושב באר שבע בן 62, היה בעברו שחקן כדורגל בהפועל באר שבע, ונהנה מחיים עשירים ופעילים עד לפני כארבע שנים. המצב החל להשתנות בוקר אחד, בעת שהיה בטיול בברצלונה. "קמתי באחד הבקרים וחשתי נימול קל ברגליים", מספר וקנין ומוסיף: "בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות, תיארתי לעצמי שזה קשור במיטה שאיני רגיל אליה, ובכך שלא ישנתי טוב באותו הלילה, אך התחושה הלכה והתעצמה וזה התחיל להדאיג אותי". כשחזר וקנין לארץ, ערך בדיקות דם, מהן עלה כי הוא סובל ממחסור בוויטמין B12, דבר העשוי להתברר כמקור הבעיה. וקנין נטל כדורי B12 להשלמת החוסר, אך הנימול רק הלך והחמיר, גם בחלוף חודשיים - שלושה חודשים. וקנין נזכר: "זה הגיע למצב של חוסר תחושה בכל פלג הגוף התחתון, מהאגן ומטה, שהיתה מגיעה בפתאומיות ומאלצת אותי...
ללמוד עוד על בדיקת היקף בטן לעובר
טרשת נפוצה: אבחון מוקדם מאפשר טיפול חיוני-תמונה

האם אתם מרגישים הפרעה בתחושה, פגיעה בתפקוד המוטורי, פגיעה...

מאת: ד"ר קרני...
30/01/2020
טיפול משולב: מזותרפיה, גלי רדיו ופוטותרפיה-תמונה

קיבלת המלצות חמות מחברות על מזותרפיה, גלי רדיו או...

מאת: רוזיטה...
16/10/2018
אסתטיקה לפנים ולשיניים: כל הטיפולים - במרפאת שיניים-תמונה

רבים פונים לטיפולים אסתטיים בפנים, להחלקה או למילוי קמטים....

מאת: ד"ר מיטל...
16/06/2019
טיפול בחוטים: לא רק למתיחת פנים-תמונה

השנים חולפות ואותות הזמן ניכרים בעור הפנים, עור הצוואר,...

מאת: ד"ר אוקסנה...
12/08/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת היקף בטן לעובר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת היקף בטן לעובר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום בני בן 13 באופן יחסי לחבריו נמוך. נכון להיום 146 סמ. מה עלי לעשות כדי לבדוק אם יש צורך בטיפול. מה ההליך? תודה

1) הבנת תהליך הגדילה תלויה בנתוני הלידה ובבעיות רפואיות 2) חשוב לדעת את ההפרש בין אחוזון הגובה של ההורים לזה של הילד 3) צריך לראות את גרף הגדילה של הגובה ואת גרף העליה במשקל במשך השנים הקודמות ולהשוות ביניהם. תזונה גרועה ועליה לא תקינה במשקל מחבלת בגדילה 4) האם נער עוסק בספורט? אם הנער מוציא בספורט תחרותי הרבה קלוריות ולא מחזיר אותן בתזונה. לאורך זמן הגדילה תפגע ללא יכולת תיקון (במיוחד בגיל ההתבגרות) בספורט ברמה הגבוהה יש צורך ביעוץ דיאטנית ספפורט. 5) מה דרגת ההתבגרות אם הנער עוד לא החל להתבגר, ואין כל בעיה אחרת בסעיפים הקודמים, האצת גדילה תגיע בזמן ההתבגרות- אנדוקרינולוג ילדים צריך לוודא זאת. 6) אם הנער בהתבגרות צריך לוודא שהאצת הגדילה מספקת- רק האנדוקרינולוג יודע בעזרת גיל עצמות 7) בדיקות: Glucose, urea, creatinine, Na, K, Ca, P, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, CRP, blood count, Iron, ferritin,,Proteins, Albumin,folic ac., B12, IgA, Anti transglutaminase, IGF-I, TSH, FT4,25-OH-VIT D 8) אם אינו עולה היטב במשקל או בררן באוכל חייבים להפנותו לדיאטנית עם יומן אכילה של 3 ימים בו רשום מה שהוא אוכל ולחשב חוסרים שיש להשלים. אם לא יתוקן- לא יגדל. הזהרו ממשקי פלא המפורסמים. יש צורך בהשלמת מזון מותאמת אישית לילד לסיכום: 1) להביא נתוני גדילה (משקל וגובה ותאריך מדידה) יש בבית ספר , לפי החוק מכיתות א,ג,ו, 2) נתוני גובה ההורים 3) תרופות ומחלות עבר 4) תשובות של רשימת הבדיקות לפנות עם כל זה לאנדוקרינולוג ילדים המנוסה בגדילה

האם משקה פלא כוונתך לאבקת חלבון? האם יש מניעה מלשתות אבקת חלבון בסיום אימין בגיל זה או בכלל?

התייעץ בדיאטנית ספורט

בת 40 , נשאית של ברכה 1 חליתי בסרטן שד כאשר גליתי גוש בשד דרגה 1a. בתשובת הפתלוגיה הרצפטורים הראו על טריפל נגטיב, עברתי ניתוח למפקטומי והתחלתי כימותרפיה - 4 טיפולים של ac ועוד 12 טיפולים של טקסול, הפתולגיה שלאחר הניתוח החזירו לי תשובה שהגידול הינו בגודל 1.8 , השוליים נקיים והבלוטות נקיות. מהם סיכויי ההחלמה מגידול זה ומה הסיכוי של חזרת המחלה ? האם ממולץ גם להסיר שחלות ושדיים או לעשות הקרנות?

סיכויי החלמה מעל 85%. סיכויי חזרת מחלה כ-10%, סיכוי לגידול חדש בשד השני +/- 40% עד גיל 70. כיוון שעברת למפקטומי, בהחלט צריך להקרין, אלא אם את שוקלת כריתה מלאה (אם עושים כריתה מלאה לא צריך להקרין). לגבי הסרת שחלות ושד בריא - כפי שכתבתי בעבר (לך או ליוליה אחרת), זו שאלה לדיון של לפחות חצי שעה פנים מול פנים, הפורום זה לא המקום. יש בעד ויש נגד ובלי להכיר אותך קשה לדון ולו בחלק מהשיקולים. תתייעצי עם רופאים שאת סומכת עליהם. כריתת שחלות מומלצת באופן ברור, המועד תלוי אם יש לך ילדים, כמה ואם את מתכננת עוד ילדים. לגבי כריתת שדיים אין המלצות ברורות וצריך לדון על זה עם רופאים מטפלים.

שלום, אני בת 34; ביצעתי הבוקר בדיקות אגרגציה של הטסיות, וכן גורם קרישה פקטור 8 אנטיגן וריסטוציטין, בעקבות נטייה לשטפי דם תת עוריים (כל החיים) שהוחמרו מאז שילדתי לפני כ-8 חודשים. להלן התוצאות- Platelet aggregation with ADP תוצאה: 89 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation with rist תוצאה: 91 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation epinephri תוצאה: 89 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Platelet aggregation with coll תוצאה: 91 ערכים: *70-100 יחידת מידה: % Clotting factor VIII, AHG - bl תוצאה: 350 ערכים: *53-177 יחידת מידה: % VWF (Von Willebrand factor) Ag תוצאה: 145 ערכים: *52-181 יחידת מידה: % VWF (Von Willebrand factor) ac תוצאה: 120 ערכים: *48-173 יחידת מידה: % א' - האם קיבלתי את כולן? ב' - מה מציינת החריגה? האם לא תמוהה, בהתחשב בכך שאני נוטה לשטפי דם ולא לקרישיות יתר, ככל הידוע לי? ג'- האם כדאי שאבצע בדיקות נוספות כלשהן? תודה רבה!

על פניו זה נראה תקין, בהסתייג שאני רואה את התוצאות בצורה לא שלמה. לרמת פקטור 8 גבוהה אין משמעות.

שלום רב היום הייתי בהערכת משקל וסת אחרונה 3/7/19 משוער 8.4.20 לפיכך היום בשבוע 30+6 התוצאות BPD. יצא 80.2 מתאים לשבוע 32+1 OFC יצא 107.9 HC יצא 296.9 מתאים לשבוע 32+6 AC יצא 279.9 מתאים לשבוע 32 Femur יצא 62.1 מתאים לשבוע 32+1 יחסים ומשקלים HCAC יצא 1.06 ACFemur יצא 4.51 BPDFemur יצא 1.29 HCBPD יצא 3.7 הערכת עובר לפי הדלוק 1 יצא 1951 לפי הדלוק 4 יצא 1925 הטכנאית אמרה שזה תואם שבוע 32 ושזה קצת גדול אני במשקל גבוה אך בדיקת העמסת סוכר 50 יצאה 129 (תקין ולא גבולי) וכל גם בדיקות לסכרת שעשו לי בצום לפני כן. מתחילת ההריון ירדתי במשקל ובך הכל העליתי 1.3 קילו (לאחר הירידה - לא החזרתי את המשקל, משמע אני שוקלת פחות ממה ששקלתי כשהתחלתי את ההריון) בסקירת מערכות ראשונה שנערכה בשבוע 16 העוברית הוערכה כמתאימה לשבוע 16+6 (185 גרם) וגם נאמר שזה תקין בסקירת מערכות שנייה שנערכה בשבוע 22 העוברית הוערכה כמתאימה לשבוע 23 (560 גרם) ונאמר לי שזה תקין הפעם הטכנאית קצת הלחיצה אותי ורציתי להתייעץ אם יש סיבה לדאגה יש לי עוד הערכה בשבוע 35+5 מלבד זה הכל תקין

אם תארוך ההריון תקין לא רואה סיבה לבהלה. העובר סימטרי ומעט גדול. חיזרי בשובע 35.