לבודופה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלת פרקינסון - תמונת מצב בישראל

כ-31 אלף חולי פרקינסון חיים בישראל. על תסמיני מחלת פרקינסון, המחקר, הטיפולים לחולים ועל אוזלת היד בפריפריה, שם נאלצים להמתין חודשים לטיפול אצל מומחה לפרקינסון מחלת פרקינסון היא מחלה נוירולוגית פרוגרסיבית איטית יחסית שמערבת תסמינים ממערכות שונות. בתחילתה היא נודעה כתסמונת מוטורית ותוארה כ"שיתוק רועד" על ידי רופא וחוקר אנגלי בשם ד"ר ג'יימס פרקינסון בשנת 1817, אולם כיום אנחנו מבינים שאין שיתוק כלל אלא איטיות וגם רעד לא חייב להיות. שכיחותה של מחלת הפרקינסון עולה עם הגיל, ולאחר גיל 65 היא מאובחנת אצל 1% מהאוכלוסיה אולם יכולה להופיע במיעוט המקרים גם בגילאים צעירים יותר. על פי דו"ח שנכתב לאחרונה למשרד הבריאות, מעריכים שיש בישראל כ-31,000 חולי פרקינסון, שיעור גבוה יחסית לעולם, ועם הזדקנות האוכלוסיה השיעור עולה. בשנים האחרונות קיימת פריחה בתחום המחקר להבנת התפתחות מחלת הפרקינסון ומחלות ניווניות נוספות של המוח. התאוריה הרווחת כרגע כי המחלה נגרמת...
ללמוד עוד על לבודופה
מחלה עם שיניים-תמונה

על הטיפול בשיני החולה במחלת פרקינסון, המשפיעה על כלל מערכות...

מאת: דר'...
06/12/2004
סל התרופות: 83 תרופות חדשות-תמונה

בשנת 2016 יתווספו לסל הבריאות תרופות לחולי פיברוזיס ריאתי...

מאת: מערכת zap...
07/01/2016
מחלת פרקינסון-תמונה

פרקינסון היא מחלה נוירולוגית הפוגעת במנגנון בקרת התנועה...

01/06/2000

לבודופה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

נוירולוג קופת החולים רשם לחולה בת 68 בשלב התחלתי טיפול כזה: שבוע רק דופיקר, רבע כדור שלוש פעמים ביום. שבוע רק אזילקט - כדור ביום. אבל רופא אחר אמר שזה לא ייתכן, כי לא מפסיקים דופיקר בבת אחת וכי לא לוקחים רק אזילקט. מי מהם צודק?

נוירולוג קופת החולים רשם לחולה בת 68, בשלב התחלתי של פרקינסון, טיפול כזה: שבוע רק דופיקר, רבע כדור שלוש פעמים ביום. שבוע רק אזילקט - כדור ביום, וכן הלאה לסירוגין. אבל נוירולוג אחר, מומחה לפרקיסנון, אמר שלא קיימת סכמה כזאת, כי לא מפסיקים דופיקר בבת אחת, ושצריך לקחת מדי יום את שניהם: חצי (ולא רבע) כדור דופיקר שלוש פעמים ביום וגם כדור אזילקט. האם אכן סכמת הסירוגין של הנוירולוג הראשון לא קיימת?

כנראה חלה אי הבנה שכן לא מקובל להשתמש בתרופות לסירוגין אלא באופן רציף

האם לחולה פרקינגון מותר שתית אלכוהול מה המינון המותר גיל 67 נזה 8 חודשים חולה מלבד דופיקר חצי כדור ליום 3פעמים ביום ויפקס כדור1 ליום רמפיל1 ליום דילול דם מיקרופירין 1 ליום בלילה לפני השינה 1 סירקדין רבע כדור מירו האם יין בירה ערק מותרים במינון קטן תודה

ללא קרש לפרקינסון באופן עקרוני צריכת אלכוהול אינה מומלצת עקב תופעות הלוואי והנזקים הבריאותיים הכרוכים בה

ומינון קטן?

אבי בן 65 חולה פרקינסון לוקח כדור דופיקר וסינמט, עכשיו נוירולוג רשם לו כדור וולבוטרין מתוך הנחה שזה יעזור לו בתנועה. האם זה טיפול מוכר? אני לא שקטה בשל כל תופעות הלוואי שיש לכל הכדורים לחוד וביחד. מה דעתך? תודה.

וולבוטרין אינה תרופה שאמורה לשפר את התנועה. יחד עם זאת יתכן ואביך סובל מדיכאון (תופעה שכיחה מאוד בקרב חולי פרקינסון-40%)ותרופה זו יכולה בהחלט לשפר תסמינים אלה, באם קיימים מבלי החמרה של הרעד

אבי לא סובל מדכאון וגם לא מרעד. תסמיני הפרקינסון אצלו הם בעיקר נוקשות בתנועה.הנוירולוג טוען שבשל מנגנון פעילות הוולבוטרין מנסיונו זה עזר לחולים אחרים. האם לדעתך כדאי לנסות או שיש מחיר גם עם תופעות לוואי? תודה על התייחסותך.

25/07/2007 | 11:52 | מאת: ע
מתוך פורום שבץ מוח

שלום רב, אבי בן 67 עבר לפני כשנה וחצי מפרצת/דימום מוחי מסיבי בגזע המוח ובמוח הקטו, ההתאוששות היתה יפה ומפתיעה יחסית למצב הקשה שבו היה. אך... אבי סובל כרגע מחוסר בשיווי משקל (מתהלך עם הליכוןן ובהשגחה), הפרעות בליעה, נוקשות (סטיפיות?) וטווחי תנועה קצרים. על הפרעות בליעה של מוצקים הוא התגבר לאחר כמעט שנה שלא אכל דרך הפה, אך עדיין נוזלים הוא מקפל דרך הפג, אינו מסוגל לבלוע נוזלים. לאחר שיקום ארוך בתל השומר, חזרה לבית עם מטפל ועוד 3 חודשים בשיקום יום בלווינשטיין שהסתיים לפני חצי שנה, הוא מטופל שוב בלווינשטיין לאור השיפור במצבו במסגרת שיקום יום עם עבודה של קלינאית תקשורת על הבליעה שטוענת כמו האחרים שהבעיה נובעת שוב מהנוקשות. הרופאה המשקמת מעוניינת להתחיל לטפל בו בעזרת הDOPIKAR .יש לציין שהוא נוטל תרופות נוספות כמו דפלפאט. האם תרופה זו יעילה (הבנתי שהיא מיועדת לחולי פרקינסון) והאם אינה גורמת לתופעות לוואי או שיש בלקיחתה נטילת סיכון לאחר אירוע כמו שלו. אודה לך על תשובתך.

רק במידה והרופאה המטפלת, על סמך בדיקתה הנוירולוגית, מתרשמת כי הנוקשות של אביך הינן על רקע פרקינסוניזם ולא על רקע ספסטיות כתוצאה מהשבץ, טיפול בדופיקר עשוי להועיל. דופיקר איננו טיפול מקובל לספסטיות.

28/07/2007 | 14:26 | מאת: e
מתוך פורום שבץ מוח

תודה על תשובתך בנושא. לצערי מתשובה זו חששתי.... הרופאה היא רופאה שיקומית בכירה בלוינשטיין ולא נוירולוגית, היא אכן רוצה להתחיל את הטיפול בדופיקר על רקע ספסטיות כתוצאה השבץ (גם הפיזיוטרפיסטית חשבה כך) ולא על רקע פרקינסוניזם... האם מומלץ להתייעץ גם עם נוירולוג? תודה.