Essential tremor

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

05/07/2007 | 10:43 | מאת: לירן

ד"ר שלום רב, בן 23 סטודנט. אובחנתי לפני כשנתיים כחולה בתסמונת ET וההתמודדות דיי בעייתית, מתדרדרת והולכת. להלן מקצת התופעות מהן אני סובל .. ציטוט מהאתר העולמי של התסמונת הנ"ל: Fearing embarrassment, they stop eating in restaurants, attending social events, shopping and" pursuing hobbies. The resulting isolation can cause psychological problems AND strain relationships. ET’s effects extend to the most ordinary daily tasks: women may have difficulty applying makeup AND men may struggle with simply shaving." האם תוכל/י לייעץ על משהו אשר יכול להקל ולו במעט את ההתמודדות עם הרעידות המאפיינות את התסמונת .. אשר כידוע באה לידי ביטוי בשיא "תפארתה" בעיקר במצבים של STRESS ... שמעתי לא מעט על גרייה מגנטית שיכולה לעזור ... אבל אינני יודע אם ניתן לבצע טיפולים מסוג כזה בארץ. יש אופצייה לטיפול תרופתי זה או אחר? מה המשמעות הנגזרת של טיפול ע"י כדורים (האם יכולה להיווצר תלות?) .. טופלתי בעבר ע"י נוירולוג, אלא שלא קיבלתי ממנו טיפול כלשהו ... וניסיתי להתמודד עם התסמונת .. אלא שהיא כבר הופכת ממש מעיקה ופוגעת בדברים המינימליסטים שאני מבצע ביומיום. תודה מראש, לירן

13/07/2007 | 16:40 | מאת:

שלום רב בעיית הרעד הנה הרמה שהיא מפריעה לך . אם הרעד גורם לירידה תפקודית בעבודה ובחברה ללא ספק צריך לטפל בו גם אם הרעד הנו מינורי מבחינה רפואית . יש תרופות ויש גישות . תרופות ניתן לקבל נקודתית לפני מצבי לחץ , פגישות , מבחנים עם אפקט קצר תווח וכאן יש את הדרלין שעוזא למספר שעות . ניתן לקבל גם טיפול נקודיתי עם כדורי להרגעת יום , שלא מרדימים כמו טראנקסל כמובן הכל תחת הסבר והשגחה רפואית ניתן לקבל טיפול מונע קבוע עם דרלין או אם פריזולין , טופמקס ורמרון , לפונקס . כיגישה ניתן לשלב פעילות גופנית סדירה , שיטות ריכוז ורלקסציה , יוגה . במידה והמחלה קשה ביותר ניתן לבצע טיפול כירורגי עם הכנסת DBS , אלקטרודה לחלק מסויים של המוח . כל הטיפולים קיימים בארץ ומוכרים לנוירולוגים שעובדים בהפרעות תנועה . כל טוב

13/07/2007 | 16:54 | מאת: לירן

06/11/2008 | 17:56 | מאת: ןןיסקי