PTC

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/06/2007 | 15:30 | מאת: סופי

בהמשך לשאלתי מ-13/5 לגבי ptc לילדה בת 14 מטופלת באורמוקס, 3 כדורים ביום וכן בטופמקס 50 מ"ג פעמיים ביום, כמו כן 4 מ"ג פעמיים ביום סטרואידים, אין הטבה בכאבי ראש ויש עדיין פפילדמה, הומלץ על ניתוח השתלת שנט לניקוז הלחץ, האם ניתוח כזה משפר את המצב? האם יש סיכונים? האם כדאי לחכות עוד ולנסות לשפר המצב ללא ניתוח? תודה על תשובתך.

03/07/2007 | 09:38 | מאת:

שלום רב צריך נוירואופטלמולוג בתמונה , כמו כן לדעת את מצב המדוייק של עצב הראיה כאשר לאחר שהוא נפגע אין בו ריפוי . אם יש פפילאדמה איך מצב שדה הראיה? חייבים להוריד לה משקל ויש לציין שהטופמקס ניתן לעלות אותו עד ל200-300 מג במידה שאין לו תופעות לוואי . אם עצב הראיה ושדה הראיה במצב טוב , הייתי ממליצה לנסות להוריד משקל ולעלות תרופות לפני ביצוע ניתוח . אם מצב העצב לא טוב אין מה לחכות . הניתוח הרצוי הנו שונט LP ולא מקומי כדי שירידת הלחץ ישפיע על 2 העיניים . אך בזה רצוי להתיעץ עם המנתח כדי להחליט איזה טכניקה מתאימה לידלה . בל טוב והרבה בריאות