פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
25/06/2007 | 08:55 | מאת: אורי

אודה לכם מאד אם תעזרו לי להבין את משמעות התוצאות הבאות: בדיקת EMG: בעצבים הפירפריים בגפיים התחתונות בדיקה מוטורית תקינה. גלי F מאורך. דיסטל לטנסי סנסורי תקין. בעצב סקיאטיק שמאל בדיקה מוטורית תקינה. בעצב קוטנאוס פמוריס לטרליס שמאל דיסטל לטנסי סנסורי תקין. H ריפלקס בעצב טביאליס ימין מאורך 33.7, שווה לצד שמאל. בעצב סקיאטיק ימין בדיקה מוטורית תקינה. בעצב קוטנאוס פמוריס לטרליס ימין דיסטל לטנסי סנסורי תקין. בשרירים שנבדקו בגפיים תחתונות אין פעילות ספונטנית, גיוס חלקי יחידות קצרות. לסיכום: יש עדות לרדיקולופטיה לומבוסקרלית מגובה L2 עד גובה S1 ללא הפרעות מפלקסוס לומבוסקרליס דו צדדי. אין עדות לניורופטיה פריפרית.

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2007 | 09:32 | מאת:

שלום רב הבדיקה מסכמת פגיעה שורשית (שורשים הספינליים היוצאים בין חוליות L2 עד S1 -חוליות גב המותנתי ) כאשר הפגיעה הנה קלה יחסית עם מעורבות סיבים תחושתיים ולא מוטוריים וסיבתה בעיה מקומית, דיסקים בכל הנירה ,שלוחצים על השורשים הללו . מדובר בבעיה ניוונית של חוליות גב התחתון שפוגעת ברוב האוכלוסיה , אין בתוצאות אלה כל סכנה למרות שמדובר בעיה כרונית שלא ניתנת לתיקון . הדבר הנכון לברר עם האורטופד את מצב גב התחתון ולשלים עם הדמיה -CT\MRI של האיזור כדי לדעת איך למנוע החמרה . כל טוב

24/06/2007 | 23:05 | מאת: שחר

שלום רב. לפני כשנתיים, בעקבות תלונות שלי על קושי בהתחלה של פעולות שונות (כמו קימה מכסא או עליה במדרגות) נערכו לי בדיקות דם, שהראו בין היתר רמה גבוהה של CPK. אחת הבדיקות שבאו בעקבות-כך היתה EMG. באותה בדיקה עלה החשד שמדובר במיוטוניה דיסטרופיקה. המחלה נשללה בבדיקת-דם גנטית. נאמר לי, שמדובר ככל הנראה במיוטוניה קונג'ניטה, אך לא ניתן יהיה להוכיח זאת בבדיקה גנטית. האמנם? בחודש הקרוב אני אמורה לעבור ניתוח בהרדמה מלאה, וידוע לי, שיש צורך בהרדמה מסוג שונה עבור מי שחולים במחלת שרירים גנטית. האם יש צורך באבחנה מבדלת של סוג המחלה לצורך התאמת ההרדמה? ואם כן - כיצד ניתן לעשות זאת? אודה לתשובתך, שחר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התיחסות הנה לכל מקרא וכאן המרדים צריך להחליט בידיעה שאתה סובל ממחלה שחומרי ההרדמה עם פעולה על מערכת הנשימתית והקרדיווסקולרית יכולים לגרום למצוקות . ככלל נמנעים משימוש באותם החומרים ומעדיפים אנסטזיה כללית עם פרופופול -קצר תווח ולא משפיעה על השרירים - או אנסטזיה ספינלית או מקומית לפי המצב . יש ספרות מקצועית רבה בתחום והמרדימים מכירים טוב את הבעיה . כל טוב

24/06/2007 | 20:32 | מאת: א

האם גירוי עצבי ביד המופעל ע"י מגע או הגרד (כשמגרדים או מעבירים מגע באמה השמאלי מועבר זרם ביד ולקמיצת היד) יכול להיגרם מבדיקת EMG שנעשתה על מנת לברר סוגיה אחרת?

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2007 | 03:27 | מאת:

שלום לך לא סביר אך אפשרי אם המחט פגע בעצב בדרך בזמן הבדיקה . יותר סביר שבעיה הבסיסית שבגללה בוצעה הבדיקה גורמת לזרמים . כל טוב

24/06/2007 | 19:48 | מאת: איתי

ד"ר מריאטה אנקה שלום רב ! פניתי אלייך בעבר וחשבתי לשתף אותך הפעם במכלול התמונה, ולא בחלקה... אני תוהה, אולי מצאתי תשובות... אולי אני בדרך הנכונה... אולי לא... שמי איתי (25), סטודנט, מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז- ADHD, אך פרט לכך בריאותי תקינה לחלוטין. נוטל בקביעות ריטלין לטיפול בהפרעת הקשב, וכעת חוזר ליטול מחדש ציפראלקס לאחר הפסקה בת חצי שנה לערך לשם טיפולי שיניים. הטיפול בציפראלקס נועד להפרעת הקשב, אינני סובל מדיכאון או מחרדה. לפני מס' חודשים סבלתי מזיהום ביקבה שהוביל לכאבי בטן ושילשולים, התקפי דיסטוניה (קישיון בשרירים), ועד היום הטעם בפה טרם חזר והפסקתי לאכול ולשתות מוצרים ש"התמכרתי" אליהם כמו קוקה קולה. בתקופה האחרונה (חצי שנה האחרונה) חלים בהדרגה שינויים בהתנהגותי ובשל כך פניתי לפסיכיאטר. לדאבוני, השינויים העיקריים שנצפו הם "התמכרות" לריטלין ועלייה "מטורפת" במינונים היומיים ומכאן גם מחסור חמור בשינה (בין 2-4 ימים נטולי שינה). לצערי אני חושש שתשובות לא אקבל מהפסיכיאטר, וטרם נשלחתי על ידו לבדיקות נוספות. לדבריו 'התמכרתי' לריטלין וביקש שאפסיק ליטול את התרופה. בהמשך לבקשתו הפסקתי 'במכה' ליטול ריטלין ומזה מס' ימים אינני נוטל את הכדור כלל ובמהלכם הבחנתי במס' תופעות מעניינות וראויות לבדיקה ! אני תוהה באפשרויות נוספות שהובילו אותי ל"התמכר" לריטלין ובשאלת השאלות: "מה בחור בן 25 שקודם לכן לא סבל את התרופה ואף נמנע ליטול אותה -פ ת א ו ם- ביום בהיר אחד "מפמפם" ריטלין כאילו זה היה פיצוחים ?!" (הרופא אגב לא השיב על כך). אני תוהה האם שימוש מופרז מצידי בריטלין אינו בשל "התמכרות" אלא כסוג של "טיפול עצמי" בבעיה פיזיולוגית אחרת. בימים האחרונים (בהם לא נטלתי ריטלין) הבחנתי שמתעורר בי "קרייבי" אך ורק בשעות הערב המאוחרות ! בשעות האלו אני "מתעורר לחיים", חש התרגשות קלה, והופך להיפראקטיבי. הדבר הוביל אותי עד היום לקחת ריטלין (תשובה למדוע אני לא ישן בלילות) אולם היות ואני היפראקטיבי "מהסיבות הלא נכונות" (לא בשל ADHD), הריטלין לא הכי יעיל ואני מוצא עצמי לוקח ממנו עוד ועוד.... (אל נשכח שהריטלין מוציא ממני את ההיפראקטיביות אם זה לאור ADHD.....) ומפה לשם "התמכרתי". לדעתי ישנם מס' אפשרויות להופעת "התמכרות" זו. 1. הציפראלקס מעורר... והפסקה עימו הובילה לנטילה מופרזת של הריטלין (מנגנוני פיצוי). 2. התמכרתי לריטלין... (לא ברור איך הצלחתי לעשות את זה...) 3. יש קשר בין התמכרות זו... לזיהום במערכת העיכול לפני חצי שנה... 4. ליקוי במערכת ההורמונלית, בלוטת התריס, מחסור בחלבונים/ויטמינים, ייצור מוגבר של הורמון מסויים בשעות הערב-לילה. 5. עודף סוכר, פעילות לא תקינה של אחד או יותר מאברי הגוף... וכו'... הפסיכיאטריים יודעים רק לתת תרופות ואני רוצה לאתר את מקור הבעיה ולא לטאטא אותה מתחת לשטיח.... מה דעתך ? האם לבקש מרופא המשפחה בדיקות נוספות ? ואם כן אילו ? האם ישנם בדיקות דם שמבוצעות בקופ"ח לניטור הורמונים ? אשמח להערות והארות נוספות... תודה מראש... איתי

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2007 | 03:41 | מאת:

שלום רב לא בררור לי כל הסיפור שלך . הפראקטיביות לא תמיד ADHD , היפוף שעות הלילה ליום גורם לשינויים בשעון הביולוגי ובהפרשות הפנימיות של קורטיזול , נתילת יתר של ריטלין שייכת להפרעה כפייתית שיכולה להופיע עם כל דבר , אוכל , שתיה , סמים ולא ספציפית לריטלין . לכך נכון לקבל SSRIS כמו ציפראלקס להוריד את הכפיעתיות . ניהול חיים ושעות לא תקין גורם לדיסרגולציה של המערכת וזה מה שקורה אצלך . התשובה לא בנטילת ריטלין אלה בסיבות שגרמו לדחף לנתילת התרופה . יש אפשרות לברר פרופיל הורמונלי בכל קופת חולים . כל טוב

24/06/2007 | 16:19 | מאת: מרדכי

בעקבות פרפור פרוזדורים ,(כך ההשערה),היה לי למחרת אבוד חלקי,קטן,של שדה ראיה ימני,לפרק זמן קצר,וכן אבוד שם הרחוב בו נמצאתי(אותו אני מכיר 40 שנה).בבדיקות שעשיתי בבי"ח,C.T.,שדה ראיה,בדיקות דם שונות,לב,נוירולוג, הכל היה תקין לחלוטין.יצאו מתוך הנחה שהיה TIA.ואני נדרש לקחת קומדין.האם כבר צריכים לקפוץ לתרופה קיצונית, האם יש אפשרות לתחליפים ואולי אפשר בכלל לוותר.(איני יכול לקחת אספרין).תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
27/06/2007 | 03:30 | מאת:

שלום רב מתן הקומדין מוצדק עקב אירוע של פירפור פרוזדורים למניעת אירועיים מוחיים . אירוע של TIA ללא פרפור מתאים למתן אספירין בלבד. הייתי ממליצה לקבל את ההמלצה על קומדין או לברר את השאלה עם הקרדיולוג כל טוב

24/06/2007 | 00:58 | מאת: אור

לגבי הילד בן 9.5 הסובל מזרמים חשמליים בחלקי גופו השונים-תודה על התשובה ,לא ציינתי את הבדיקות שבני עבר לאחר ביקורים אצל נורולוג ילדים.-בני עבר בדיקות:EMG EEG ANA התוצאות תקינות. יש לציין שהזרמים מתרחשים בחלקי גוף שונים- גפיים ,ראש, בטן,צואר, ולא רק באזור מסויים. הילד סובל וחושש להמשך בדיקות לא נעימות. תודה רבה אימו המודאגת.

26/06/2007 | 07:02 | מאת:

שלום רב אם בדיקות הדם ובדיקות הבסיסית תקינות רצוי להמשיך במעקב בשאלה על התפתחות סימנים חדשים בצד אחד שיכולים לכוון את המטפל או באפשרות שהכל יעבור . כדאי לברר את מצב הנפשי , אפשרות לאי שקט או הפראקטיביות , האם הילד יושן טוב בלילה , ובהתאם להשלים בירור עם בדיקות אחרות . אם מצבו הכללי יחסית טוב ומתפקד בבית ובחברה ניתן לעקוב מרחוק על התלונות ולאפשר לו להיות ילד רגיל עם עיסוקים של ילדים ופחות בין רופאים . כל טוב

23/06/2007 | 17:50 | מאת: אנא עני לי

שלום, אני בן 42. בחודשים האחרונים יש לי כאב חזק וחד מאד ברקה למשך כשתיים-שלוש שניות. בתחילה זה חזר על עצמו בתדירות של כל שבועיים לערך. בחודש האחרון זה קורה בערך פעמיים בשבוע. לפני חמישה שבועות נערכו לי בדיקות כלליות מקיפות במלר"ם. הבדיקות היו כולן מצויינות. האם זה נורמלי (לחץ וכו')? האם אני צריך להבדק? ע"י מי? תודה רבה, רוני

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאב קצר וחד ברכה מחייב בדיקת פה ולסת -הפרק הלסת יכול להיות מעורב- ובדיקה נוירולוגית .למנע מליעסת מסטיק . לברר הפרעות שינה , חריקת שיניים בשינה . כל טוב

23/06/2007 | 13:40 | מאת: דרור

לנירולוג/ית המומחה, שלום חברתי סובלת מאפילפסיה ולוקה בהתקפים מזה 8 שנים, הרופאה המליצה לה לקחת טופמקס והמליצה לה לקחת לפחות 75 מ"ג בבוקר ו 75 מ"ג בערב, אך היא מסרבת ולוקחת רק 25 מ"ג בבוקר ו 25 מ"ג בערב וגם בזה אני לא ממש בטוח, בשיחות שיש לי איתה היא מבקשת ממני שלא להתערב, חברתי באה ממשפחה חרדית והיא טוענת שהיא לא צריכה את הכדורים ו "יהיה לי יותר טוב בלי כדורים". - רציתי לשאול, אם היא נמצאת במצב של הקחשה ? לאחרונה אני שם לב שהיא מאוד חרדתית ומתפרצת עלי על כל מילה שאני מוציא מהפה. - מה המלצתך ? במקביל להתפרצויות כל הזמן היא מבקשת להפרד ממני, אך חוזרת בה מיד, אני מבין שזו איזו שהיא תופעה של המחלה. אני מחזיק בכח את מע' היחסים כי אני חושב שאולי בביקור הבא אצל הרופאה היא תתעשת ותתחיל (תמשיך) בטיפול התרופתי. מע' היחסים ביננו ידעה עליות ומורדות רבים ולא פעם ניפרדנו (ביוזמתה) וחזרנו. במקביל היא מבקשת ממני להכנס להריון. - אנא עצתך. בתודה דרור.

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:55 | מאת:

שלום רב ההפרעה התנהגותית של החברה מצביעה על חוסר בשלות וחוסר יציבות וזה לא קשור למחלה . במה שקשור למחלה באפילפסיה צריכים לקבל מינון תרופות יעיל ונכון ובקשר לטופמקס המינון המומלץ 200-600 מג ליום ! לא הייתי ממליצה להכנס להריון עם אפילפסיה לא מאוזנת כי זה סכנה כפולה , לעובר ולאם . כל טוב

אני בת 78 .סבלתי מקאבי ראש חזקים וגם סחרחורת ואי שיבוי משקל.סובלת מאנגינה פקטוריס,לחץ דם מאוזן על ידי nidepirin 30 מלגרם וגם norniten 25 מלג ביום.רופאת משפחה אומרת לקחת כל יום קרטיה אחד(100 גרם)והנארולוג אומר לקחת 2 קרטיה ליום.את מי לשמוע.האם לקיחת 2 קרטיה ביום יכול להזיק לי?בתודה מראש וכל טוב.סופיה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין סכנה לקבל 200 מג במקום 100 מג , עם כי למוח 100 מג לא מספיק בד"כ . אם אין לך אולקוס או נתייה לדימומים את יכולה לקבל 200 מג או 2 כדורים של קרטיה בבוקר לאחר האוכל . במידה שיופיעו דמימים מאף או חניכיים או מקומות אחרים צריך להוריד ולחזור למטפלים שלך . כל טוב

23/06/2007 | 10:35 | מאת: צבי

שלום רב, אמי נפטרה מהתפרצות כלי דם במוח כתוצאה מאנוריזמה בגיל 42, לפני 28 שנים. כיום אני בן 48. אני ואחי סובלים מכאבי ראש מזדמנים. גם בתי הקטנה בת ה-10 סובלת מכאבי ראש. הבנתי שיש מספר סוגי בדיקות שניתן לעשות על מנת לברר אם יש לנו אנוריזמה הדורשת טיפול. אודה על הנחיה מה עלי לעשות כדי להיבדק עם בני משפחתי והאם קופות החולים מממנות בדיקות אלה או שעלי לעבור אותן באופן פרטי. בתודה מראש, צבי

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:47 | מאת:

שלום רב לדעתי הגישה לא נכונה . כאבי ראש בדורות שונים מצבעיים על בעיה משפחתית מסוג מיגרנה ולא על מלפורמציות במוח . נכונות לבצע בדיקות הדמיה צריכה להגיע מהרופא הבודק ולא מהמשפחה על בסיס אסוציאציות לא מקצועיות . אני ממליצה לגשת לנוירולוג ולהבדק לפני להחליט איזה בדיקה ואיפה לבצע אותה . יש בדיקות הדמיה מתאימות ובסל הבריאות לשלילת מלפורמציה ( MRI-MRA ואחרות )אך לא מומלץ לבצע בדיקה מסקרנות אלה עם סיבה מוצדקת . כל טוב

22/06/2007 | 23:57 | מאת: רמי

שלום לד"ר אנקה, אני סובל מטיקים רבים באיזור הפנים שמלווים בהרגשה של מתח, חרדה ודיכדוך. עד היום קיבלתי כטיפול אפקסור 225 מ"ג וקלונקס 2 מ"ג ליום. כל ניסיון להוסיף נוירולפטיקה גרם לי לאקטיזיה ולכן הופסק אחרי זמן קצר. עכשיו הפסיכיאטר הציע להוסיף אורפ 1-2 מ"ג ולטפל באקטיזיה ע"י אסיוול 20-30 מ"ג ואת הקלונקס להפסיק לגמרי. מה דעתך על הצעתו והאם יש פתרון יותר טוב? תודה, רמי.

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:42 | מאת:

שלום רב לגבי טיקים ממוקמים לפנים עדיף לנסות טיפול מקומי עם הזרקת בוטולינום במקום תרופות מרובות עם תופעות לוואי לתווך הרחוק . לגבי נוירולפטיקה אני מתנגדת בד"כ ובמיוחד אצל אנשים צעירים . אורפ לפעמים עוזר אך לא לזמן רב וגורם להשמנה . יש תרופה בשם XENAZINE שניתן לנסות לטיקים אך גם היא גורמת לתופעות סיסטמיות כמו עייפות יתר . לציין שלדעתי טיקים אינם מחלה נפשית ולא נכון לטפל בזה על ידי פסיכיאטר . כדאי לעבור בדיקה וטיפול מסודר על ידי נוירולוג מומחה להפרעות תנועה שזה המומחיות שלו . כל טוב

22/06/2007 | 21:38 | מאת: יוני

שלום אני מבקש לדעת האם לחולה פרקינסון בשנות החמישים יכולות להיות התקפי אלימות כתוצאה מסף גירוי נמוך?

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:32 | מאת:

שלום רב אין קשר בין המחלה המוקדמת והתנהגות עלימה . אם מופיעיים תופעות אלה זה קורא במחלה מתקדמת , כאשר יש הרבה תרופות ונטילתן גורמת למצבים פסיכוטיים מלווים בעלומות . כל טוב

22/06/2007 | 19:39 | מאת: יאיר

שלום.אני בן 25 ונטלתי מספר חודשים תוספי מזון: חומצת גאמא אמינובוטירית (GABA) קומפלקס B ויטמין B6 (כתצורתו כ-P5P במינון 50 מ"ג). מאז נטילת התוספים התחילו לי קפיצות/רעידות בשרירים במיוחד בידיים.הפסקתי מייד עם התוספים אך הקפיצות ממשיכות אמנם בתדירות נמוכה יותר אך נמשכות (אני "נקי" כבר חודש וחצי). סיפרתי לרופא המשפחה והוא אמר שזה חסר משמעות לחלוטין! האם כדאי בשלב זה לפנות לניורולוג?

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:35 | מאת:

שלום לך לא נירא לי שיש קשר בין הדברים בכל זות אם הקפיצות ממשיכות יש מקום לפנות לבדיקה נוירולוגית ולביצוע EMG כל טוב

22/06/2007 | 14:54 | מאת: בני

שלום רציתי לברר האם יש טיפול תרופתי לחרדה מקול האזעקות (דבר שנבע ממלחמת המפרץ)? לאחרונה הייתי עד להתאבדות וזה גרם לי לחרדה האם אפשר לטפל גם בזה? האם הטיפול הוא לכל החיים או לפרק זמן כלשהוא? למי אפשר לפנות? האם נוירולוג יכול לטפל גם בבעיה הזאת? תודה

26/06/2007 | 06:33 | מאת:

שלום רב הכתובת לפניקה וחרדות זה פסיכיאטר ופסיכולוג , ניתן לטפל בתופעה על ידי תרופות ממשפחת הSSRIS ובד"כ למשך חודשים לפחות כל טוב

22/06/2007 | 12:52 | מאת: מירב

שלום ד"ר, להלן תוצאות בדיקת EEG התרשים בוצע בעירנות. האלפא נחסם, תרשים סימטרי הרקע מורכב מאלפא מכריע 9-10 , סדיר יש פעילות איטית בטווח 7-5 הרץ, דו-צדדית, נמוכת משרעת פעילות מהירה בכמות רגילה סימטרית, קידמית פעילות אפילפטית - אין פעילות פתולוגית אחרת - לא נפוחה. תגובה לנישום יתר - בינונית תגובה לגירוי אור - תקינה הערות כלליות - אי-סדירות איטית כללית נראית מידי פעם (נמנום?). לסיכום - בגבולות התקין. בבקשה, מה משמעות ההערה? תודה

26/06/2007 | 06:31 | מאת:

שלום רב שינוי בתדר הגלים יכול להופיע בשינוי מצב עירנות -נימנון , שינה - או בהפרעות חשמליות אחרות לכן חשוב לדעת מה הסיבה של ההפניה לבדיקה ומה התלונות . האינטרפרטציה של EEG חייבת להיות בקורלציה עם התלונות , לא ניתן לאבחן מחלה רק על בסיס צורת הגלים בEEG . לכן משמאות המלאה של הערה הלא משמאותית זו תקבלו מהנוירולוג המטפל שמכיר את הבעיה . כל טוב

21/06/2007 | 21:38 | מאת: בלה

בני בן ה-19 נלד בלי הקורפוס קולוזום. לאורך כל השנים יש לו קשיים בהתפתחות וקשיי למידה. היכן אוכל למצוא חומר/ היכן אוכל לקבל מידע נוסף / היכן אוכל להתייעץ בקשר לתחום הזה?

לקריאה נוספת והעמקה
24/06/2007 | 11:44 | מאת: בעל נסיון- עבור השואלת

אני בן 60 ולאחרונה נודע לי במקרה בעקבות בדיקת CT מוח שגם אני נולדתי ללא ה CORPUS CALLOSUM. לא בכל מקרה של החסר הנ"ל יש בעיות תפקודיות. אני אדם נורמטיבי לגמרי ומתפקד רגיל ללא בעיות מיוחדות למרות החסר בקורפוס קלוזום. לפי הסבר שקבלתי מנוירולוג, יש מקרים בהם המוח מוצא לעצמו אלטרנטיבות לחסר הנ"ל ומצליח לתפקד רגיל. במקרה של הבן שלך אני מציע לפנות לנוירולוג לקבל ייעוץ לאחר בצוע CT מוח אם תחפשי GOOGLE לפי הערך קורפוס קלוזום תקבלי המון מידע כולל על בעיות תפקודיות אפשריות כתוצאה מהחסר הנ"ל.

26/06/2007 | 06:26 | מאת:

שלום רב הכתובת צריכה להיות יעוץ נויורלוגי מסודר , בדיקות הדמיה, איבחון דידקטי ונוירופסיכולוגי , למרות שכבר עברו 19 שנה שבמהלכם אפשר היה לעשות דברים . חומר יש בעתרי אינטקנט רגילים לפחות באנגלית . לא נירא לי נכון לטפל בילד לפי אינטרנט , את צריכה יעוץ מקצועי בישראל והדרכה ולא ללמוד שפה לא ידועה בגיל זה . כל טוב

21/06/2007 | 21:28 | מאת: מודאגת מאוד

לדר' שלום רב! לפני כחודש וחצי "נתפס" לי הצוואר למשך מס' ימים, לאחר שהשתחרר חשתי ברדימות בקצות האצבעות ובכל פעם שהייתי מזיזה את הצוואר הרגשתי כאילו "זז" כל הגוף. לא יודעת איך לתאר בדיוק את ההרגשה. מיזה כחודש יש לי רדימות כמעט בכל חלקי הגוף , גפיים עליונות ותחתונות (גב תחתון גם כואב לי) הגב רדום חזה בצד שמאל. אני נמצאת בבירור ניאורולוגי. ביצעתי CT של המוח עדיין לא התקבל הפיענוח אך לפי הדיסק שהנירולוג ראה לדבריו אינו רואה בעיה. אני ממתינה לבדיקה של דופלקס עורקי צוואר + EEG , כרגע הדבר שהכי מפריע ואף כואב זה הרדימות בשתי הידיים, קשה לי לבצע אפילו פעולה פשוטה , בעבודה אני עובדת מול מחשב וזה כשלעצמו די מקשה עלי. האם אוכל לקבל את חוות דעתך בנושא? האם יש טיפול אשר יכול להקל ולו לפחות על הרדימות ביידים? יש לציין כי הבעיה גורמת לי לעצבנות יתר וחוסר סבלנות. אבקש את עזרתך בנושא. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:17 | מאת:

שלום רב רצוי לבצע EMG ולא EEG , כדי לברר את תקינות העצבים העקפיים ושורשים שמקורם בצוואר . בפגיעה צווארית (דיסק במיוחד ) יש תופעה של רדימות בכפות הידיים , חשוב לדעת האם יש בעיה במתן השתן עם קושי בשיחרור השתן , ואז צריך מיד לפנות לנויורלוג . אם התופעה ממשיכה MRI צוואר מומלץ מפני שבCT לא רואים טוב את מבנה הדיסקים הצוואריים . ובהמשך יעוץ נורוכירורגי . חייבים לשלול בעיה של לחץ על חוט שידרה הצווארי שפיטרונה ניתוח ולא תרופות . לפעמים מדובר בפגיעה חולפת , קונטוזיה או דיסק שיכול לרדת בהקפים ולשחרר את הלחץ , אך רצוי לשמור על פרופיל נמוך , להמנע מעבודה פיזית ועמידה ממושכת עד לסיום הבירור . כל טוב

21/06/2007 | 18:36 | מאת: ענבל

אני בת 50, הסובלת ממיגרנות שנים. מטופלת ברילרט. מזה מספר שנים, עקב דיכאון, מטופלת גם בסרוקסט. לפני מספר ימים, כשרציתי לקחת בבית המרקחת את התרופות אמרה לי הרוקחת כי יש "התנגשות" בין שתי התרופות. אני יודעת על תופעת סינדרום סרוטונין. מה ידוע לך על כך? רק הערה - את הרילרט אני לוקחת בממוצע פעם בשבוע 20 מ"ג. וסרוקסט כל יום כדור אחד. תודה!!

26/06/2007 | 06:08 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב צריך לשאול את המטפל שנותן לך תקופה ארוכה טיפול זה והוא גם מוצלך עבורך . אין כל בעיה לשלב את התרופות במינונים אלה , למרות שכל אחד עובד על סרוטונין . יש עבודות שמדברות על יעילות הסרוקסט בכאבים כרוניים , אחרות שוללות את האפקט שלו .ללא כל ספק שבמנגנון כאב יש לסרוטונין תפקיד ברור לכן שילוב תרופות שעובדות על סרוטונין בתסמונות כאב מקובל מאוד . אם השילוב זה מתאים לך את יכולה להמשיך ללא בעיה , עם הערה להמנע משימוש יתר של יין אדום וגבינות שמנות שגם כן מעלות את רמת סרוטונין ומחמירות מגרנה כל טוב

תודה!!!

21/06/2007 | 15:31 | מאת: נילי

שלום רב אני בת 32, אני נמצאת בשבוע השלישי להריון, ומאז המגרנות שלי בלתי נסבלות, מאז האיחור במחזור, אני סובלת מכאבי ראש איומים, אני מרגישה שהראש שלי מתפוצץ, כזה לחץ כלפי חוץ, סבלתי כמה שיכולתי עד שלא יכולתי יותר ואז לקחתי כדור "רילרט" ועוד יום עם כאבים אז לקחתי עוד כדור כי לא יכולתי לסבול יותר...אבל נשארתי עם החשש אם זה עלול לפגוע בעובר... בתקופת ההיריון אני תמיד סובלת מכאבי ראש יותר מימים רגילים, מה עלי לעשות? כי אני יודעת שאסור לי כדורים, אך מצד שני יש לי עוד ילדים בבית שצריך לטפל בהם ואי אפשר להמשיך לסבול מכאבים... אנא תעזרי לי, מה אני יכולה לעשות??????????????????????? נילי

לקריאה נוספת והעמקה
23/06/2007 | 08:58 | מאת:

שלום רב אני מבינה את הקושי והדעגה שלך . בד"כ הריון הנו תרופה טובה למיגרנה אך תמיד יש יוצא מן הכלל.רצוי עד חודש 3 של הריון להמנע מתרופות . לגבי הטריפטנים (IMITREX,RELERT,RIZALT,ZOMIG )לא ידוע האם מסוכנים לעובר אך אין עבודות מבוקרות בכך . עם IMITREX יש עבודות שלא גילו פגמים !ככלל הטיפול האקוטי המאושר בהריון בטרימסטר הראשון זה PARACETAMOL עד 1000 מג כנר או כדור ומטרימסטר 2 גם אנטיאינפלמטורים מתונים כמו אספירין ונוירופן . אם יש התקפים מרובים יש מקום לטיפול מניעתי כמו דרלין יומי אך רצוי להבדק טוב קודם על ידי נוירולוג ולאשר שאין בעיות אחרות לפני לקיחת טיפול כרוני. מקובל לשלב טיפולים לא תרופתיים, אקופונקטורה , ביופידבק, שינה טובה , פעילות גופנית , הורדת לחץ ושמירה על בראיות כללית טובה כל גירוי או חוסר איזון בגוף ובנפש יכול לשמש כטריגר למיגרנה . כל טוב

21/06/2007 | 11:08 | מאת: אוליביה

קיבלתי מהד"ר אבחנה שיש לי תסמונת טורט ברמה קלה מאד מאד. לטענתו (ועליי להדגיש שהוא ניורו-פסיכולוג ולא פסיכולוג) הבעיה היא אורגנית לגמרי ולכן נתן לי טיפול תרופתי (דרך רופא המשפחה). אני קצת חוששת מהאבחנה. האם דרך בדיקה ניורולוגית רגילה + EMG ואולי עוד בדיקות אפשר לעלות על הבעיה? או אולי לשלול אותה?

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2007 | 22:00 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה עם איבחון קלני , בדיקות אחרות לא רלוונטיות . בצד שני לא ברור לי איך פסיכולוג ממליץ על טיפול תרופתי . לא בתפקידו והכשרתו להתעסק עם תרופות לדעתי . אם מדובר בטיפול תרופתי יש לגשת לנוירולוג לקבוע את הטיפול הנכון . כל טוב

20/06/2007 | 23:18 | מאת: שירי

שלום, יש לי בן, בן 11 הוא אובחן שעבר 2 אירועים מוחיין וכן חשד של מוטציות מוחיות של melas 3291'3271'3244'3243 . מהם המוטציות הללו? אודה על תשובתכם בהקדם, והאם יש מקרים כאלו בארץ.

לקריאה נוספת והעמקה
26/06/2007 | 06:07 | מאת:

שלום רב דובר במחלה גנטית שמערבת מספר תסמונות בסיסיות ששמן המקוצר MELAS- MITOCONDRIAL ENCEPHALOPATHY ,LACTIC ACIDOSIS,STROKE LIKE EPISODES- כאשר כוללות סוג דלקת מוחית , אירועיים דומים לאירועים מוחיים ושינוי בחומציות הדם . יש למחלה הבסיסית מוטיציות משולבות שמוסיפות נטייה לתיסמונות נוספים . הכתובת שאת צריכה זה נוירולוג ילדים מומחה חמחלות גנטיות כדי לברר עד גמה החשד הוא כריאלי ומשמאותי לגבי הבן שלך , וכאן אני ממליצה על פרופ טלי שגאי מבית חולים וולפסון וד"ר דורית לב גנטיקאית במכבי ובוולפסון שיכולות להדריך בתחום זה כל טוב

20/06/2007 | 22:01 | מאת: טלי

שלום, יש לי כבר 4 חודשים תחושה של גוש / מחנק/ וכאב בגרון , הוא קיים כל הזמן , בבליעה של מזון זה לא מפריע . יש לשלול מצב נפשי לא תקין . עשיתי בדיקות הבאות: גסטרוסקופיה - נמצא גסטריטיס ובקע סערפתי אולטרסאונד גרון- תקין רנגן גרון ולוע - תקין CT גרון - תקין אני לוקחת לנטון 30 כבר 3 חודשים וזה לא עוזר לאיזה כיוון ללכת ? אולי זה משהו רציני ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם כל הבדיקות תקינות רצוי לשלול סיבותלא אורגניות על ידי יעוץ פסיכולוגי-פסיכיאטרי ומתן טיפול מתאים כל טוב

20/06/2007 | 20:53 | מאת: אירית

שלום רב ערב טוב אני בת 24 לפני 4 חודשים עברתי דום לב מאי סיבה ידוע לא נשמתי 12 דקות קיבלתי 3 שוקים הייתי במוות קליני הגעתי לבית חולים במצב של קומה עמוקה חשבו שאשאר כצמח או נזק מוחי,נכות כלשהי למזלי יצאתי בנס ונשאר בי רק פגם אחד הדפריבלטור שהשתילו לי הוא נורא מציק לי כואב לי באזור שם לאחר 10 ימים שיחררו אותי והמליצו לי להגיע למעבדת זיכרון יש לי רופאת משפחה ממש אידיוטית סליחה על המילה היא לא נותנת לי הפנייה למעבדת זיכרון אלא היא שלחה אותי לפסיכולוג אבל אני לא צריכה ללכת לפסיכולג עקב בעיית זיכרון אני ביקשתי ממנה המון פעמים בסוף היא נתנה לי הפניה לנוירולוג שאני לא מבינה ממש מה זה. ביום השחרור המליצו לשלוח אותי למעבדת זיכרון עקב פגיעה בזיכון לטווח קצר אני זוכרת דברים כמו טלפון שלי והיכן אני גרה אבל יש לי בלאקאאוט לפעמים אני לא זוכרת לפעמים מה אכלתי אתמול לארוחת ערב או כמה פעמיים חפפתי את השיער באמצע המקלחת וזה מחרפן אותי מה עליי לעשות ומה הטיפול הנכון למצב שכזה?? איך אוכל לגשת למעבדת זיכרון ללא הפנייה או שנוירולוג גם מספיק?? אשמח אם תאמר מה הטיפולים שנותנים במצב של בלאקאוט לאחר מקרה כזה אני ממש לא מעוניינת בכדורים יש לי מספיק 3 כדורים ליטול בכל יום. אני מודה לך מראש סליחה על המכתב הארוך ערב נעים אירית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב היה טוב אם היית מכבדת קצת את המטפלים שלך שעדיין רק עזרו עד כמה שאני מבינה . הפרעה בזיכרון לאחר דום לב זה תחום נוירולוגי וגם מרפאת זיכרון זה תחום נוירולוגי , מדובר בתפקוד לקוי של המוח כתגובה לחוסר הספקת דם וחמצן למוח או כתגובה למתח נפשי או סיבות אחרות . לכן הדבר הנכון הנו לפהנותך ליעוץ נוירולוגי ולא למרפאת זיכרון עם כיכל אחד יכול ללכת לאן שרוצא גם ללא הפניה , רק ישלם בין 100-200 ש"ח לביקור בכל מרפאה בארץ . הנוירולוג יחליט איזה בירור את צריכה לבצע , כולל או לא מרפאת זיכרון . במרפאה זו לא מחזירים זיכרון , אלה בודקים אותו בידיוק כמו שכל נוירולוג יכול לעשות . כל טוב

20/06/2007 | 17:15 | מאת: טל

שלום רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין בדיקת SPECT מוח לPET בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2007 | 21:42 | מאת:

שלום רב

22/06/2007 | 21:40 | מאת:

שלום רב מדובר ב2 בדיקותמיועדות לתיפקוד ולא למבנה של המוח, בPET בודקים מטבוליזם של התאים באיזורים שונים של המוח על ידי הזרקת חומר אשיר בסוכר (תאי המוח זקוקים לסוכר ובמידה שלא מתפקדים טוב פחות משתמשים וזקוקים לזה ) כאשר הSPECT בודק הספקת דם לאיזורים במוח לפי רמת ההפעלה שלהם . כל טוב

20/06/2007 | 17:07 | מאת: אור

בני בן 9.5 סובל מזרמים בחלקי גוף שונים ערכנו מס' בדיקות אך התוצאות תקינות . מה עושים? שאלתי כבר מס' פעמים.

22/06/2007 | 21:27 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

22/06/2007 | 21:29 | מאת:

שלום רב זו לא שאלה לפורום באינטרנט , צריך לברר את האופציות עם רופא נוירולוג ילדים . כל טוב

20/06/2007 | 14:50 | מאת: רמי

שלום רב, במהלך השנתיים האחרונות ביצעה אימי 2 בדיקות סי טי מוח ולאחרונה נדרשת אימי לעבור בדיקת סי טי מוח נוספת (עקב סחרחורות וכאבי ראש) והפעם ללא חומר ניגודי (אלרגית לחומר). שאלותי: האם לבדיקת סי טי מוח ללא חומר ניגודי אפקטיביות? כלומר מהי רמת הדיוק במקרים אלו? האם 3 בדיקות סיטי במהלך שנתיים לא מסוכנות? האם לא רצוי לבצע בדיקת אם אר אי? תודה רבה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
22/06/2007 | 21:26 | מאת:

שלום רב אין בעיה מיוחדת לאישה מבוגרת ולא בגיל הפוריות לבצע 3 בדיקות הדמיה ב2 שנים . בדיקה ללא חומר ניגודי מאבחנת את רוב הבעיות המבניות האפשריות במיוחד בעיות של איסכמיה או חסימות כלי דם . אם זו השאלה אין צורך בחומר ניגודי שמיועד לשלול תהליכים תופסי מקום בעיקר . בדיקת MRI תורמת לאיבחון בעיות אחרות כמו תהליכים דלקתיים או סוגים מסוימים של גידולים , אין בו צורך רק בגלל שהCT יצא תקין . צריך שיקול קליני לפני להפנות לבדיקה זו או אחרת כל טוב

20/06/2007 | 14:32 | מאת: מאיה

לפני מספר חודשים התחלתי להרגיש שרמת האינטלגנציה שלי יורדת מיום ליום. המילים "בורחות" לי,קשה לי לחשוב ואם פעם הייתי פותרת תשחץ שלם בפחות מ10 דקות,כעת אני לא מסיימת אפילו שליש תשחץ ואז כבר מתייאשת. כאילו כל ההגדרות ממש חדשות לי. זה דיי מדאיג אותי ואני לא יודעת מה לעשות, אני לפעמים מרגישה ממש כמו בורה. הייתכן בכלל מצב כזה? עלמה מודאגת. נ.ב אולי זה לא קשור, אבל בכל זאת אולי כדאי לאמר, שאני סובלת מתת-פעילות בבלוטת התריס (השימוטו).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם יש שינוי בתפקוד המנטלי לאחרונה ללא הסברים קשורים לירידה ברמת המצב הרוח ובאיכות השינה אז צריך לגשת להבדק , כולל בדיקות דם עם רמת הורמות הטירויד , עם רמת הויטמינים בדם , טסטים מנטליים וברור שלם לאבחן את הבעיה ולטפל בה. ירידה בתפקוד הבלוטה משפיעה על מהירות המנטלית ויכולת שיפוט . כדאי לטפל ולאזן אותה. כל טוב

20/06/2007 | 14:26 | מאת: יניב

שלום רב. אני בן 33 לפני כ10 שנים נפלתי מגובה ונחבלתי בראש .התעוררתי אחרי שעתיים בבה"ח . אחרי האירוע בזמן קצר התחילו לי בעיות של כאב ראש סחרחורת עצבנות חוסר שינה ואי ריכוז וקשב. זה רדף אותי כמה וכמה זמן ועד עכשיו ללא הרפיה סופית. שאלתי לכבודך1. האם התלונות הנ"ל אם אני מתלונן על זה עכשיו מצדיק מצבי וחבלתי בראש או לא . 2. אם התלונות הנ"ל כבר מאוחר להתלונן עליהם וזה קשה שיהיו עכשיו אז איזה מצבים או כאבים או דברים שקוראים עכשיו לראש או לגוף שלי כללי בגלל חבלה בראש מלפני כ10 שנים . מודה לך על זמנך ותשובתך. בגלל חבלה בראש מלפני כ10 שנים .

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 09:06 | מאת:

שלום רב לאחר חבלות ראש יש תלונות כאלה לרוב בין חודשים עד שנים בודדות . כל זמן שלא היו פגיעות מבניות במוח ולא היה איבחון לשלילת תסמונת פוסטטראומטית בזמנו לא ניתן להוכיח או לקשור סיפור של 10 שנים באופן משכנע . כל טוב

20/06/2007 | 12:15 | מאת: הלנה

שלום רב, אמי בת 74 וסובלת כבר מס' שנים מרעידות בידייים, עברה מס' בדיקות כולל בדיקות לפרקינסון והכל תקין. יש לציין שגם אמה סבלה מרעידות בידיים. בזמן האחרון הרעידות גברו עד כדי כך שהיא לא מסוגלת אפילו להחזיק כוס ביד. מה ניתן לעשות לשיפור המצב? לאיזה תחום ברפואה עליה לפנות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רעד בידיים משפחתי זה מחלה ידועה שלא ניתנת לריפוי אך יש תרופות שונות אפשר לקחת כדי לשפר את המצב . ניגשים לנוירולוג ורצוי לנוירולוג מומחה בהפרעות תנועה כדי לברר את הטיפול המתאים . כל טוב

19/06/2007 | 19:44 | מאת: בני

שלום אני בן 30 ועשיתי היום בדיקת TOVA והתוצאות היו טובות. ולפי דעתי ותתקנו אותי עם אני טועה הבדיקה (לזהות ריבוע שחור) לא מעידה על ריכוז - כל ילד שמחק הרבה במחשב יכול להצליח בבדיקה גם אם הוא הפרקטיבי או לא. דבר שני איפה בודקים קשב בTOVA ? אם המבחן הוא רק על "ריכוז". אני עשיתי את שתי הבדיקות כי היה אי בהירות לגבי הראשונה. אחרי שעה וחצי מאז נטילת הריטלין הרגשתי יותר ממוקד ומרוכז ולפי דעתי מהירות התגובה במבחן היתה יותר מהירה למרות שנאמר לי שבבדיקה הראשונה הצלחתי יותר מהשניה. מה שמפריע לי זה שיש לי בעיה כאשר אני מקיב למשהו אני לא מרוכז במה שהוא אומר חוסר הריכוז נובע מחשבות על דברים אחרים באותו הרגע או חוסר ריכוז בקריאה. דבר שבדיקת טובה לא עושה (ותתקנו אותי אם אני לא טועה אם זה קשור לבעיית קשב וריכוז). מה אתה חושב גם ד"ר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב העיקרון של בדיקות הCPT-CONTINUOUS PERFORMANCE TEST - זה לבדוק מהירות ודייקנות בתגובה לאחר גירוי חזותי או שמיעתי ממושך . בבדיקת TOVA יש רק את הגירוי החזותי , לכן רצוי לבצע בדיקה עם גירוי משולב , שמיעתי וחזותי , וזה בבדיקה המשופרת ששמה IVA=PLUS , (ניתן לבצע במכון "מארג" 0722127070) המטרה לא גרגת הקושי אלה פארמטרים אחרים (עירנות , מהירות , תגובתיות נכונה או שגויה ) בצד שני ידוע שריטלין משפר ריכוז וביצעויים גם לאנשים ללא הפרעות קשב . קח בחשבון שיש הרבה סיבות להפרעה בריכוז , מחשבות , חרדות , עייםות ואחרות . לכן צריך להבדק נכון לפני ביצוע בדיקות במחשב כל טוב

19/06/2007 | 18:51 | מאת: שימי

שלום אני רוצה לשאול שאלה קצת מוזרה, אני בן 32 וכסר די הרבה זמו שאני מרגיש שכל מיני שרירים בגוף כאילו קופצים, למעשה זו קפיצה חד-פעמית כזאת (שריר מסויים קופץ פעם אחת ולאחר זמן מה שריר אחר...) הקפיצות האלו התחילו לפני מספר שנים שאז התחלתי לקרא על מחלת ALS וכנראה שזה נבע כתוצאה מחרדה. לאחר מכן היתה תקופה יחסית שקטה (אני לא יודע אם היו קפיצות ולא שמתי לב, או שלא היו בכלל...) ולאחרונה אני שוב שם לב לתופעה הזאת, בנוסף אני מרגיש גם כאבים בשרירי גפיים, ולפעמים כם זרמים חמים ברגליים) האם מה שתיארתי זה אכן פסיקולציות? ואם כן האם זה מעיד על משהו מסוכן? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:53 | מאת:

שלום לך רצוי להבדק ולבצע EMG מלא לפני שמסכמים את המימצאים כדי למנוע מחשבות שב וחרדות נוספות . כל טוב

19/06/2007 | 18:15 | מאת: איתי

ד"ר מריאטה אנקה שלום, שמי איתי, בן 25 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז ADHD, סטודנט באוניברסיטה ונוטל ריטלין. ברשותי ריטלין רגיל, SR 20 מ"ג, ו- LA 40 מ"ג. המינון שאני בד"כ נוטל הוא בין 15-20 מ"ג למנה (לא ליממה), פעמיים ביום, אף על פי שאינו יעיל והומלץ לי בשל כך להעלות את המינון (רופא). לדאבוני, אני חושש שגרמתי לעצמי לנזק בלתי הפיך בשל אירועים אחרונים בחצי שנה האחרונה. בתקופה זו הייתי נתון בלחץ בעבודה ובאוניברסיטה ורוב שעות היום למדתי כמו מטורף. בתקופה זו בת 6 חודשים, "פימפמתי" כל מס' שעות ריטלין (סוג של התמכרות) במינון שאני בד"כ נוטל שוב ושוב ושוב.... לדוגמה יכולתי לקחת שני SR בצהריים אחרי שעה כדור שלם רגיל, אחרי 4 שעות כדור שלם LA + כדור רגיל שלם, אחרי 3-4 שעות עוד LA וכן הלאה.... הרגשתי ממש מכור !!! ואגב, אין זה קרה בעבר כלל !!! למעשה שנאתי את התרופה ולא לקחתי אותה הרבה !!! בנוסף לכך היות ולמדתי כמו מטורף גם לא ישנתי מס' ימים רצוף (כמובן על ריטלין בזמן זה). בד"כ לא הייתי ישן בין 2-4 ימים רצוף (ועל ריטלין) ולבסוף כשהלכתי לישון הייתי ישן 24 שעות מלאות, ובימים שלמחרת ישן חצי יום. וחוזר חלילה שוב ושוב. הדבר גרם לי אפילו לסבול מעיוותים בתפיסה. כיום אני במסלול הרגיל והבריא לאחר שהחלטתי לקחת את עצמי בידיים, ישן כמו בן אדם, ונוטל ריטלין 15 מ"ג בבוקר ו-15 מ"ג אחה"צ. היות ומדובר בריטלין היינו אמפטמין, ולא ישנתי ימים שלמים, אני חושש מהאפשרות שגרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך ואולי אפילו "דפקתי" לעצמי את המוח. לא שיתפתי את הרופא שלי בדבר ולא נשלחתי לבדיקות. החשש נובע מאחר ואני יודע שסמים (בכללי) יוצרים חורים במוח וחוסר שינה מונע "ניקיון" של רעלניים המצטברים בתאים במוח ההורגים את גוף האדם בסופו של דבר. אני לא יודע מה לעשות או מה ההשלכות של מעשיי. אשמח לקבל תשובות בנדון. ברצוני לדעת מהם ההשלכות של מעשיי.... האם סביר שאכן גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך או שהוא הפיך.... האם יצרתי נזק כתוצאה מנטילת ריטלין במינוניי יתר.... או שמא מחוסר שינה מצטברת... היכן הנזק מתרחש בגוף אם בכלל... במוח... בלב.... בכבד... וכו'.... ואם זה המצב מה עליי לעשות... אשמח לקבל תשובה מפורטת... תודה רבה, איתי

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:55 | מאת:

שלום לך אחד הבעיות של הדור הנוכחי החסר גבולות זה שחושבים שניתן למתוח את הגוף והמוח כמו גומי ובודקים כל הזמן את הגבולות . כל זמן שאצה מבין שלא נכון זה טוב . ריטלין אומנם הוא סטימולנט של המוח אך לא אמפטמין , לא גורם לתלות ולא לתופעות לוואי בלתי הפיכות . מינון גבוה יכול לגרום לתופעות שונות כמו עייתים , בילבול , כאבי ראש ובטן , עלית לחץ דם ודופק לב , המינון המומלץ שעד 1.5 מג לקילוגרם , אז תבדוק לעצמך בכמה עברת את המומלץ המצב שלך . שילוב של חוסר שינה לא בראי כלל ולא בגלל הריטלין . אני מבינה שחזרת לנורמה ונוהג בזהירות . אני לא חוששת על פגיעה כל שהיא בשלב זה , אך כמו עם כל דבר אחר צריך לשמור על פרופורציה והיגיון . ריטלין ניתן להשתמש בימים ובשעות הנדרשות והמינון המומלץ היום מגיע קרוב ל90 מג ליום (ישנם כדורים של קונצרטה במינון זה ) למי שמשקלו מתאים . רצוי תמיד להסתפק במינון המינימלי היעיל כל טוב

19/06/2007 | 15:00 | מאת: אמא אווזה

תחילה תודה על ניהול הפורום. בתי בת השנתיים וחצי בריאה מפותחת מכל הבחינות. היא אובחנה בהמיפרזיס קל עד בינוני - הליכה אופיינית, כיפוף הזרוע - ברמת הפנים סימנים קלים ביותר. החלקים הפחות ברורים לי הם שניים: א. כף הרגל השמאלית (הצד החלש) קטנה משמעותית מכף רגל ימין (כסנטימטר). אורך הרגל כנראה דומה ב. התווספו לזה סימנים ברמת הגידים: לדוגמא גיד אכילס קצר בצד שמאל. מה הקשר בין הדברים? האם הפערים צפויים לגדול? האם פיזיותרפיה באמת תעזור (חוץ מלגרום לנו כהורים להרגיש טוב יותר?). הפערים בגודל באמת מפליאים אותי. אשמח אם תאיר את עיניי.... תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כדי לתת את הדעת צריך לבדוק את הילדה ולראות את הדמיה של המוח ושער הבדיקות . מה הסיבה להמיפרזיס : יכול להיות CP , יכול להיות הפרעה בהתפתחות חלק המתאים של המוח או מום לידה אחר , לפי הסיבה הגורמת ניתן לענות לשאלה . כיכלל חלק פחות מופעל או לא מתפתח מספיק או מתנוון , לכן בכל אחד מהמצבים פעילות גופנית ותירגול פיזיוטרפיה עוזרים להתפתחות השלד כולו ואף מפעיל FEED BACK חיובי לחק המתאים של המוח , ולא רק משפר את ההרגשה של ההורים . מדובר בתהליך איתי ולא תמיד מורגש אלה אם יפסק אפשר יהיה להרגיש חשיבותו . כדי להפנות את השאלות לנוירולוג הילדים שאני מקווה שמאורב בטיפול . כל טוב

19/06/2007 | 14:15 | מאת: לופו

יש לי גם לפעמים הבזקי אורות,והרגשה שיש לי בעיות גם עם הזיכרון,אני קצת לחוץ כי כראתי שזה יכול להיות מהמוח אני בן 36 בלי בעיות בריאות<בזמן האחרון אני שחוק מהעבודה והרבה זמן בלי חופש יש לי הפניה לניורולוג רציתי לדעת עם תוכל להמליץ לי על מישהו ולומר לי על הסימפטומים עם אני צריך להילחץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה
20/06/2007 | 19:52 | מאת: הוספה

משום מה נמחק,היו לי סחרחורות לכמה שניות כמו שאני לא יודע איכן אני זה עבר אבל אני לא יודע מה זה,האם זה יכול להיות גם לחץ בחיים

21/06/2007 | 08:38 | מאת:

שלום לך זה שאתה לחוץ מספיק לגרום לך סיחרור ותחושת ירידה בזיכרון . לגבי כל המצבים שיכולים לגרום לזה צריך לדבר עם הנוירולוג הבודק . לא נירא שצריך להיות לחוץ אך כדאי להבדק בתורך . כל טוב

19/06/2007 | 13:39 | מאת: טניה

שלום לכולם לבעלי התגלתה המחלה בגיל 11 היום הוא בן 25 כמעט 26, באופן כללי הכול היה רגיל, הוא חיי חיים מלאים עובד,לומד חוץ מאיוות בכף הרגל לא היו שום בעיות,הוא הולך עם מדרסים טובים והכול היה בסדר בחצי שנה אולי שנה אחרונה הופיעו דברים נוספים,אחרי מאמץ על השרירים (משחק בבריכה,משחק כדורסל ואפילו לסחוף תיקים ) מעבר לזה ששרירים כואבים הם גם מתנפחים,יכול להופיע ממש גוש גדול וכואב על השריר שהתאמץ ולמחרת זה עובר,זה קורה גם ברגליים גם בידיים,הוא הלך לרופה ניורולוג שאמר לו שזה חלק מהמחלה ואין מה לעשות,אך אנחנו לא מרוצים מהתשובה,האם מישהו שמע על התופעה? האם מישהו יכול להמליץ אולי מומחה טוב שמטפל בזה ויכול לעזור?זה פשוט מאוד קשה לנו, הוא לא יכול אפילו לשחק בבריכה חופשי בלי שבערב לא יוכל לזוז...ככה לא היה פעם אשמח לעזרתכם תודה טניה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:30 | מאת:

שלום לך הדבר הנכון להגיע למומחה למחלות שריר , ואני ממליצה חם על פרופ מנחם שדה שמקבל בבית החולים וולפסון או AMERICAN MEDICAL CENTER HERZELIA

19/06/2007 | 11:12 | מאת: צ.מ.

בן 51.אובחנתי באופן מקרי כסובל myotonic distrophy. הבנתי שהמחלה היא הנפוצה ביותר מבין כל מחלותהשרירים,והיא באה בתורשה. אני מתאמן בחדר כושר 4 שנים,3 פעמים בשבוע.שמעתי שיחה כי אימוני המשקולות, שרירים,לא יעזרו במקרה שלי.כלומר הם לא ימנעו החמרה באם היא קימת,ולא יפתחו שרירים חלשים. רציתי לקבל תשובה בנושא.

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:27 | מאת:

שלום רב לפי הערות של שנים אחרונות כאשר חשיבות הפעילות הגופנית עולה בכל המחלות גם בMD יש עבודות שמאשרות שפעילות מתונה ומתמשכת עוזרת במיוחד לכח השרירים ולא לנפח שלהם , והפעלת כל השרירים כולל שרירי הנשימה טובה מאוד במחלה . אין הוכחה שפעילות זו פוגעת בשריר , או מחמירה במחלה , אין עלית הCK משמאותית לאחר הפעלה מתונה של השרירים בTRAINING מסודר . לדעתי יש להמשיל בהרגלים הבריאים שלך תחת השגחה . כל טוב

19/06/2007 | 09:35 | מאת: שרון

שלום אני בת 28 כבר כמה ימים ברציפות יש לי תחושה של עקצוצים בכפות הידיים. תחושה של התחלת ידיים "רדומות" שלא עוברת כשאני מזיזה את הידיים. באופן כללי אני כבר מספר שנים מתעוררת בבוקר עם ידיים רדומות (או רק אחת מהן) אבל תמיד ייחסתי את התופעה לתנוחת השינה. מה עושים? ומה זה יכול להיות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:13 | מאת:

שלום רב בשינה לפעמים שוכבים על היד או מקפלים אותה כך שעצבים שעוברים ויותר חסופים נלחצים והיד נרדמת . כאשר הרגימות ממשיכה בעירנות חייבים לבדוק את התקינות העצבים האלה על ידי בדיקה נוירולוגית ובדיקת EMG . כל טוב

16/11/2008 | 14:44 | מאת: שושנה

אני בת 58 לפני כשנה עברתי ניתוח סרטן ריאה וטיפולים כימוטרים. לפני כמה חודשים התחילו הרדמויות ועיקצוצים בכפות הידים וכאבים גם ביום וגם בלילהץ כמו כן יש לי כאבים במפרק יד שמאל.בדיקת EMG מדגימהCTS דוצדדי וגלי F שליליים. בנוסף יש שינויים בע"ש צווארי. סימן טינל וסימן פלן חיוביים. הרופאים ממליצים על ניתוח של שתי הידיים בשל CTS . האם יש טיפול אחר פרט לניתוח שהוא גם אפקטיבי.

16/11/2008 | 14:47 | מאת: שושנה

אני בת 58 לפני כשנה עברתי ניתוח סרטן ריאה וטיפולים כימוטרים. לפני כמה חודשים התחילו הרדמויות ועיקצוצים בכפות הידים וכאבים גם ביום וגם בלילהץ כמו כן יש לי כאבים במפרק יד שמאל.בדיקת EMG מדגימהCTS דוצדדי וגלי F שליליים. בנוסף יש שינויים בע"ש צווארי. סימן טינל וסימן פלן חיוביים. הרופאים ממליצים על ניתוח של שתי הידיים בשל CTS . האם יש טיפול אחר פרט לניתוח שהוא גם אפקטיבי.

19/06/2007 | 09:15 | מאת: נעה

שלום דלקת בעצב ראיה ימין. בבדיקת אם.אר.אי מוקדים מרובים פתלוגים פריונטריקולרים, אחד מהם גדול מודגם סמוך לקרן האוקסיפיטלית מימין.בנוסף מוקד גדול בודד בעצב הראיה מימין המקבל האדרה. יתר המוקדים אינם מקבלים האדרה. הוסבר לי שמדובר כנראה במחלה אוטוטימונולוגית. רציתי רק להבין מה זה אומר שמוקד אחד מקבל האדרה ויתר המוקדים לא. תודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 08:10 | מאת:

שלום רב האדרת המימצאים מצביעה על תהליך דלקתי פעיל יחסית לתהליכים שקטים , כרוניים בשער המימצאים . כל טוב

18/06/2007 | 15:36 | מאת: אריק

שלום ד"ר מריאטה אנקה. גם אני חווה תופעת יד שמאל רדומה , וכך הגעתי לפורום שלך דרך גוגל. אני בן 38 , מתעמל באופן רצוף 3 פעמים בשבוע חדר כושר אנארובי, ופעמיים בשבוע ריצות ארוכות של סה"כ כ- 30-40 ק"מ. תופעת היד הרדומה קוראת רק בריצות הארוכות. האם יש מקום לדאגה בקשר להתקפי לב ? תמיד קראתי שגיל 38 הנו גיל מסוכן בהקשר זה ורציתי לדעת האם זה סמפתום שאני חייב לטפל בהקדם. תודה, אריק

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:48 | מאת:

שלום רב אומנם נימול לא אופייני לבעיות לב אך אני מסכימה שחייבים תמיד להתחיל עם בדיקת לב טובה , לחץ דם וכלי דם ולהמשיך עם בדיקת ע"ש הצווארי וEMG . בצד שני תמשיך את צורת החיים הבראיה שלך אך בפרופורציה , ללא הגזמות . ניתן להוסיף בשלב זה דילול דם עדין עם שמן דגים . כל טוב

אשמח לקבל אינפורמציה או הפנייה לחומר קריאה על המחלה "ג'יליאן מקווה שאייתתי נכון. נאמר לי שזהו חיידק שתוקף את המערכת העצבית קרובה שלי מאושפזת במצב קשה עם סיכוי לתקיפת מערכות פנימיו. מצבה מידרדר מיום ליום הרופאים בביח מנסים להרגיע. האם אפשר להרגע? ניתן להחלים במצב קשה שכזה? תודה מראש, נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

תחפשי בכל מנוע חיפוש לפי גיליאן ברה, גיליאן בארה ובלועזית - GUILLAIN BARRE SYNDROME

שלום רב איני מכירה חיידק כזה , יש מחלה אוטואימונית שפוגעת במערכת העצבים ההיקפית ששמה GUILLAIN BARRE SYNDROME , על שם 2 המדענים שגילו את המחלה . מדובר במחלה קשה שפוגעת בעצבים של הגפיים עם חולשת שרירי הגפיים ושרירי הנשימה , הטיפול ברוב המקראים מוצלח ואנשים משתקמים לפעמים לחלוטין ולפעמים חלקית . תלוי המהירות האיבחון והטיפול ובמצב הביולוגי של החולה . בס"כ יש לזה פרוגנוזה טובה . צריך לשמור על אופטימיות . כל טוב

24/06/2007 | 21:33 | מאת: גיא

אני חליתי לפני שנה וחצי בתסמונת הזאת אם את צריכה עזרה תכתבי לי [email protected] אין לי בעיה לבוא לבית החולים לעודד אותה ולספר לה על המחלה רפואה שלמה ותהיו אופטימים

18/06/2007 | 10:16 | מאת: הדר

שלום רב, אני בת 30 ולאחרונה אני חשה צמרמורות בראש - ממש כמו שמרגישים צמרמורת ביד או בגוף - כך אני מרגישה בראש - מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:39 | מאת:

שלום רב תחושת זרמים בראש מקורה בשורשים עצביים בד"כ שיוצאים מאזור החיבור ראש-צוואר . אין קשר בד"כ עם המח . צריך להבדק ולבצע בדיקות אזר כמו הדמיה של הצוואר . כל טוב

18/06/2007 | 07:44 | מאת: אוליביה

שלום ד"ר, הבנתי מכתבות שלך שהמומחיות שלך היא הפרעות שינה ולכן רציתי להתייעץ איתך. בחודשים האחרונים אני סובלת מטיקים בכל חלקי הגוף ובמקביל בכאבי שרירים (בפנים - שרירי הלעיסה, בחזה, בידיים), לאחר בירורים ובדיקות רבות, ולאחר שיטוטים באינטרנט הגעתי למסקנה שכאבי השרירים נובעים מהתנועות הלא רצוניות שהגוף שלי מבצע כנראה בעיקר במהלך השינה. בחודש האחרון עברתי התקף חרדה שהחמיר את הטיקים, התקף אולקוס, וכאבים חזקים בשרירי הפנים שהגיעו בימים האחרונים לרקות ולאזור המצח, כולל סחרחורות. בלילה לפני ההירדמות (אם היא מגיעה בכלל) אני חווה סדרה של קפיצות, בשרירי הרגליים והידיים, בצוואר, בחזה, ובראש. ביקרתי אצל ניורופסיכולוג (ד"ר קסלר) והוא לאחר תחקיר מפורט (ללא בדיקה פיזיולוגית מלבד מדידות חום) טוען שהוא יודע מה הבעיה ויש טיפול תרופתי שיכול לתקן אותה. נוירולוגית שבדקה אותי לא מצאה שום ממצא חריג. אשמח לשמוע את דעתך בעניין, ודעתך לגבי ד"ר קסלר ועבודתו (אחי מקבל ממנו עזרה כבר שנים ומאד מרוצה). תודה. ד"א, אם בשל ענייני אתיקה לא ניתן על גבי הפורום אשמח לקבל תשובה במייל.

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:37 | מאת:

שלום רב איני מכירה את הפסיכולוג שלך וללא כל קשר אני לא חושבת שכל בעיה ניתן לפטור אצל פסיכולוג . דעתי כרופאה קונבנציונלית שצריך תמיד לשלול בעיה אורגנית לפני שמגיעיים לפסיכולוג. במקרא שלך לפי הסיפור קיימת בעיה אורגנית שמחמירה במצבי לחץ וזה דבר מקובל . הקפיצות בגוף במצבי מנוחה מחיבים בדיקה נוירולוגית , בדיקת EMG , מעבדת שינה ובדיקות דם . לאחר מכן ניתן לדון על הטיפול התרופתי ועל טיפולים לא תרופתיים ולא פסיכולוגיים . כל טוב

17/06/2007 | 23:49 | מאת: יעל

שלום בני בן 17 בחצי שנה האחרונה מתלונן על כאבי ראש ,מצביע על כאב באיזור העורף,אין לו חום סמפטומים נוספים בחודש האחרון טיקים לא רצוניים באיזור הצואר ,תנועות בראש של מתיחת הצואר ,מתלונן שהצוואר ואיזור הכתפיים כל הזמן מתוחים. מחר יש לנו פגישה עם אורטופד ,חוששת שזו בעיה נוירולוגית . מה עושים ? תודה יעל

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:31 | מאת:

שלום רב מדובר בבעיה נוירולוגית שאולי מקורה כאב או טראומה צווארית . לחץ בצוואר עם הופעת תנועות לא רצוניות מתאים לדיסטוניה צווארית לכן רצוי לקחת את הנער לנוירולוג ורצוי נוירולוג עם רקע בהפרעות תנועה . יש בירור וטיפול לבעיות אלו . כל טוב

17/06/2007 | 17:48 | מאת: בדוי

שלום, אני חייל בן 20 בריא מאוד, אבל בזמן האחרון יש לי זרמים מוזרים בגוף. כשאני יושב פתאום יש לי מן פרפור כזה ברגל... או כשאני ישן, קופץ לי משהו באיזור הצוואר וכל מיני זרמי דם כאלה שמופיעים פתאום... באיזור המפשעה או בבטן... הבדיקות דם שעשיתי תקינות חוץ מ: WBC נמוך, HCT נמוך. FE נמוך (אני אוכל בשר). בנוסף, חלקים בגוף "נרדמים" מהר יותר. כלומר, אני קם משינה לעתים קרובות עם יד רדומה או רגל רדומה. וכך גם כשאני יושב באוטובוס... הזרם ברגל נעצר. (יש לי את התופעה הזאת כבר 4 חודשים) מה זה יכול להיות? תודה!!!

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:28 | מאת:

שלום לך קודם כל צריך להבדק על ידי נוירולוג . במתחשב בגילך הצעיר יתכן שהכל בסדר ואז צריך לקחת בחשבון שקיימת תופעה המאפיינת מצבי מנוחה (ישיבה ממושכת , שכיבה , שינה ) שיש אי שקט , אי נוחות בגוף , תסמונת RLS או רגליים עצבניות . כדאי לבדוק את השינה ולעלות את רמת הברזל בדם בהקדם . לפי הצורך יש תרופות נספות גם. כל טוב

17/06/2007 | 15:22 | מאת: נונה

מהי תסמונת לוי? ומה הקשר למחלת פרקינסון

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 05:22 | מאת:

שלום לך במחלת פרקינסון יש סימן קלסי שמאפיין את התאים המפרישים דופמין שהנם פגועים במחלה , סימן שהנו גופיף ציבעוני בתוך התא , בנוי מחלבונים רבים ,ששמו על שם המדען שגילה אותו "LEVY BODY " . אני לא מכירה תיסמונת לוי אך קיימת מחלה אחרת ששמה " DIFFUSE LEVY BODY DISEASE " , שונה באופן חלקי מפרקינסון הקלאסי כאשר בתאים הפגועים בכל חלקי המוח מראים את נוכחות הגופיף הזה . כל טוב

17/06/2007 | 13:00 | מאת: בני

שלום, תודה על התשובה, אבל לא ענית לי בעצם, ההערה על האלכוהול הייתה מבחינתי בהומור, אני שואל באמת מה המקור לבעיה ואיך אני מטפל בזה, אני לא באמת יודע שזה מאלכוהול, גם זה לא קורה כל הזמן.... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך כל זמן שאתה לא מוכן להבין את מה שאתה לבד מספר על השפעת צריכת האלכוהול גדולה קודם וקטנה היום על הזיכרון , אין מה לשכנע אותך .נתתי לך את התשובה הנכונה .האלכוהול פוגע במוח בצורה רחבה , הן בתפקוד התאים והן בהספקת הדם לתאים אלה .כמה שיותר משתמשים כמה שיותר פוגיעם בתפקוד המוח ועם זה בזיכרון . מקומות שהאלכוהול פוגע במוח הן האזורים מעורבים בזיכרון , בשיפוט , בריכוז , התנהגות . הוח מורעל משימוש יתר של אלכוהול ומגיב . חייבים להפסיק ולשקם את המוח . אם אתה מוטרד מהזיכרון תיגש לרופא נוירולוג לבצע בירור כולל רמות ויטמינים B בדם (יורדים עם שימוש באלכוהול וחיוביים מאוד לתפקוד המוח ) ולקבל עוד אינפורמציה כל טוב

שלום לך כל זמן שאתה לא מוכן להבין את מה שאתה לבד מספר על השפעת צריכת האלכוהול גדולה קודם וקטנה היום על הזיכרון , אין מה לשכנע אותך .נתתי לך את התשובה הנכונה .האלכוהול פוגע במוח בצורה רחבה , הן בתפקוד התאים והן בהספקת הדם לתאים אלה .כמה שיותר משתמשים כמה שיותר פוגיעם בתפקוד המוח ועם זה בזיכרון . מקומות שהאלכוהול פוגע במוח הן האזורים מעורבים בזיכרון , בשיפוט , בריכוז , התנהגות . הוח מורעל משימוש יתר של אלכוהול ומגיב . חייבים להפסיק ולשקם את המוח . אם אתה מוטרד מהזיכרון תיגש לרופא נוירולוג לבצע בירור כולל רמות ויטמינים B בדם (יורדים עם שימוש באלכוהול וחיוביים מאוד לתפקוד המוח ) ולקבל עוד אינפורמציה כל טוב

17/06/2007 | 01:02 | מאת: ניל

ד"ר מריאטה אנקה שלום רב! הנני בן 29, נכה צה"ל (בגין ליקוי שמיעה), לפני כחצי שנה בעת תרגיל ריצה, במסגרת שירותיי בצבא, החלקתי על הרצפה ונחבלתי בכתף ובראש (בראש אין סימני חבלה), יש בידי דו"ח פציעה, לאחר חודשיים בקרתי אצל רופא נוירוכירורג והתלוננתי על כאבי ראש כרוניים שלא היו לי בעבר ושלח אותי לבדיקת c.t לראש ממצאי הבדיקה היו תקינים, בעקבות האירוע הזה, הנני מרגיש לעיתים קרובות כאבי ראש דבר שלא היה לי בעבר ונוטל כדורי אופטלגין להורדת כאבי הראש. השאלה שלי : האם ניתן להגיש תביעה נגד משרד הבטחון בעקבות כאבי ראש כרוניים במצח ולמרות שבבדיקת ה- c.t הראתה שהכל תקין בעקבות המקרה הנ"ל ותודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 04:58 | מאת:

שלום רב כאב ראש לאחר חבלה מינורית הנו מצב ידוע ויכול למשיך מספר שבועות או חודשים . אם כל השער תקין איני רואה סיבה מוצדקת לקבלת נחות קבועה על בעיה חולפת . ליתר ביטחון הייתי ממליצה להבדק על ידי נוירולוג (כאב ראש אינו בעיה כירורגית ולא ברורה לי הסיבה שהגעת לנוירוכירורג ולא לנוירולוג ) ולאחר בירור כל המימצאים לקבל מימנו הדרכה בנושה . כל טוב

21/06/2007 | 05:15 | מאת:

שלום רב כאב ראש לאחר חבלה מינורית הנו מצב ידוע ויכול למשיך מספר שבועות או חודשים . אם כל השער תקין איני רואה סיבה מוצדקת לקבלת נחות קבועה על בעיה חולפת . ליתר ביטחון הייתי ממליצה להבדק על ידי נוירולוג (כאב ראש אינו בעיה כירורגית ולא ברורה לי הסיבה שהגעת לנוירוכירורג ולא לנוירולוג ) ולאחר בירור כל המימצאים לקבל מימנו הדרכה בנושה . כל טוב

16/06/2007 | 15:21 | מאת: איריס

לבתי בת9 יש טיקים בפנים שמתבטאים בהרמת גבות מצב זה נמשך כשנה לסריגין לציין בדיקת עיניים תקינה מה עוד אני יכולה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 04:53 | מאת:

שלום רב אם מדובר בטיקים צריך לתת זמן כדי לראות אם הנעלמים או עוברים למקום אחר . גם אם יש טיקים נודדים קלים שלא מפרעים לילדה אין צורך בטיפול מיוחד אלה לברר שאין מתח יתר על הילדה . ואם יש להפחית . אם הטיקים מחמירים או מתחילים להפריע לה צריך לקחת אותה לנוירולוג ילדים או מומחה להפרעות תנועה כדי לתת לה טיפול. כל טוב

15/06/2007 | 19:48 | מאת: הני

האם ניתן לקבל איזשהו אור בבקשה בחורה בת 34 מאושפזת כרגע במחלקה הנרולוגית אמא ל- 3 לאחר טיפול אנטיביוטי כ- שבועיים עקב דלקת אוזניים וגרון עם סחרחורות קבועות במשך כ- 3.5 שנים בעיקבות תאונת דרכים פתאום ללא סיבה ניראת לעין, יורד לחץ הדם בבת אחת!והיא ררועדת כמו עלה נידף בפירכוסים מפחידים ממש עם דיבור נורמלי מתמצאת במקום ובזמן תוך כדי ולאחר דקה ומחצה מפסיקים הפירכוסים לחץ הדם מתייצב לאחר 2 דקות שוב פשוט מטורף נעשה ס.ט. ראש ל.מ.פ. בדיקות דם ל.מ.פ. ואין ללא כל סיבה קור פנימי פתאומי עוטף אותה והיא מתחילה ברעד אין סופי ככה למשך 10 דקות בא והולך והפסקה של כמה שעות ושוב! במחלקה לא יודעים מה לעשות וממתינים אני לא יודעת למי יש מוצא?? יש איזה שהיא עיצה ? רעיון? אור?

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 04:49 | מאת:

שלום רב קיימים מספר טסטים למערכת האוטונומית שחייבים לבצע , יחד עם בדיקת הכטכולמינים בשתן . נפילות לחץ דם מלווים בתחושת קור , כאשר חייבים לבדוק מערכת לב וכלי דם בצד אחד ומערכת העצבים המרכזית והיקפית בצד שני . אני סבורה שבמחלקה יבצעו כל הדברים האלה . כל טוב

15/06/2007 | 14:50 | מאת: ב

מגיל 16 הנני סובל מכאבי פנים. זה התחיל מכך שהתחלתי להרגיש אי נוחות בפנים כמו חוסר תחושה נימול ובעיקר חוסר תחושה בשפתיים כאילו הן רודומות כמו אחרי זריקה. לאט לאט זה הלך והחמיר. בחצי השנה הארונה הכאב התחיל להקרין לשיניים וחניכיים העליונות האחוריות והכאבים בלתי ניסבלים.עברתי הרבה בירורים כולל IMR וסיטי מח והכל יצא תקין בדיקות דם תקינות גם כן. הרופאה הנוירולוגית שלי אומרת שזה כאב של עצב הפנים ..ניסיתי הרבה תרופות ע"מ להפחית את הכאב והתרופות אינן עוזרות לי כלל.עשיתי 10 טיפולים של דיקור סיני ועדיין אין תוצאות טובות. האם זה יכול להיות כאב מסוג אחר ולא של עצב הפנים?יחד עם כאב זה התחילו אצלי צפצופים באוזניים שנמשכים 24 שעות ללא הפסקה..הרופאה אומרת שאין קשר בין שני הדברים..מה דעתך? אני תמיד מרגישה כמו לחץ בשני האוזניים ..יש לי קפיצות ומן רעידות בלחיים ובשפתיים.. האם יש עוד טיפול כלשהו או בירור ..אני כבר התייאשתי כל אחד אומר משהו אחר ואף אחד לא יודע לזהות את מקור הבעיה רק השערות והשערות..והכאבים בלתי ניסבלים. למי עלי לפנות עוד מה לנסות שלא ניסיתי..אציין שאני כרגע מטופלת בליריקה..

לקריאה נוספת והעמקה
21/06/2007 | 04:44 | מאת:

שלום רב השאלה אם נעשה בירור מספק , הכולל הדמיה חוזרת של המוח (MRI מכוון לעצב טריגמינוס של הפנים ) , ניקור מותני (LP ) , ובדיקות דם סיסטמיות לשלילת מחלות סימסטמים שונות . אם כל הבירור תקין ואין תגובה לסימבלטה , ליריקה , טראמדקס , ניתן לנסות גם טיפול בהפנוזה להקלת הכאבים . כל טוב

21/06/2007 | 18:13 | מאת: ב

קודם כל תודה לך על התשובה..כמה שאלות נוספות.. ביצעתי MRI של המח וצוואר לפני כחצי שנה. בדיקות דם כולם תקינות..מה שלא עשיתי זה ניקור מותני מה שרשמת לי (LP) אף אחד אף פעם לא אמר לי לעשות זאת. האם MRI מח שעשיתי אינו מראה את העצב הטריגמינוס?האם זאת צריכה ליהיות בדיקה בפני עצמה ?

1 ... < 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 > ... 32