פרטן וקרישיות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/06/2007 | 15:35 | מאת: מיכל

שלום לאחר ארוע של הווצרות קריש דם שגרר ארוע של החייאה בשל חוסר חמצן נותרתי עם נוקשות חזקה בכל הגוף. המתח החזק בשרירים משפיע על כל הגוף ובעיקר בידיים ובפה. הדיבור אינו מובן וללא קשיי הגיה ראשוניים. אני נוטלת קומדין באופן קבוע. לאחרונה שמעתי על התרופה פרטן (בנזהקסול). האם היא יכולה להרפות מתח שרירים ולהקל ? האם ניתן לשלב אותה עם קומדין ? אשמח לכל עזרה. האם יש תרופה אחרת שיכולה להקל ? הפגיעה היתה בגרעינים הבזיליים וגרמה לחוסר איזון בשימוש בשרירים. תודה מיכל

07/07/2007 | 09:42 | מאת:

שלום לך פגיעה בגריני הבזליים יכולה להופיעה לאחר חוסר חימצון ממושך של המוח וכתוצאה מכך יש מספר תיסמונות עם נוקשות שרירים , פרקינסוניזם או דיסטוניה . כדי לברר איזה תרופה מומלצת צריך להבדק ולאפיין את המימצאים . פארטן יכול לעזור בדיסטוניה ורעד אך מדובר בעזרה קטנה יחסית לתופעות הלוואי הפוטנציאליות .מה תמיד עוזר ומשתלב עם כל תרופה זה פעילות גופנית קבועה וסדירה , ריפוי בדיבור . כל טוב