פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
29/04/2007 | 10:40 | מאת: כליפה קרן

לפני 13 שנה התחילו לי התקפים של זרמים ביד שמאל ומאז עברתי סידת בדיקות מאוד מקיפה שכללו את כל הבדירות כמו כן ושללו את נושא האפלפסיה, כיום אני לוקחת כדור חדש שנקרא קפרה וגם הוא פתאום לא עוזר ההתקפים ממשיכים והכאבים חזקים . את בדיקת הפט ביצאתי שבוע שעבר ותשובתו היתה שלילית ותקינה כמו כל שאר הבדיקות אך שוב אין פיתרון מה עושים ואיך מבברים ממה זה

לקריאה נוספת והעמקה
01/05/2007 | 14:45 | מאת: כליפה קרן

שלום, רשמתי לכם מכתב בשביל עזרה ולא קיבלתי תשובה הייתי רוצה שתתיחסו בדחיפות לדבר והיה ואפשר אשמח לקבל בהקדם לאיימל : [email protected] דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04/05/2007 | 13:19 | מאת:

שלום רב אם 13 שנה של בדיקות מקיפות וטיפולים שונים ועדיין בעיה לא אוכל לפטור לך את השאלה בתשובה באינטרנט . זרמים ביד לעורך שנים יכולים להגרם מסיבה חשמלית (התקפים אפילפטיים פוקליים ) ואז טיפול אנטיאפילפטי כולל KEPPRA , עוזר , או מסיבות אחרות שמקורן בחלק אחר של המוח (טלמוס ) או מערכת העצבית הפריפרית , ואז טיפולים אלה לא תמיד יעילים . צריך לברר עם המטפלים השונים על טיפול חלופי לפי המימצאים בבדיקה . כל טוב

29/04/2007 | 10:39 | מאת: אהובה

ד"ר שלום תודה על תשובתך,לא לחלוטין הבנתי,הכאב הוא לא בעקבות שיעול ממושך אלא בעיקר בתחילתו וגם אם הוא קצר ביותר. לא הבנתי למה התופעה מתחילה סתם כך יום אחד (אם זה מקובל), ולא היתה קודם? תודה על תשובתך............................אהובה

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:21 | מאת:

שלום לך יש במוח נוזל ורקמה תחת לחץ מסוים אופטימלי , עליה במשקל , מאמצים גופניים , מעמצים נשימתיים ושיעול מעלים את הלחץ התוך גולגולתי (כל המבנה נימצא בתוך גולגולת קשה מעצם ששומרת על התוכן אך לא מאפשרת דלפים ). דלקת בסינוסים או דלקת של הכרומים המוח מעלים כמות הנוזל ומעלים לחץ , יש כאבי ראש , אותו הדבר בסינוסיטיס ושיעול . כל טוב

29/04/2007 | 00:22 | מאת: טל

מזה כחודש כאבים קשים בשרירי הכתף והמרפק בשתי הידיים.emg לא מצא בעיה נוירולוגית,ישנה ירידה בתפקוד השרירים.בדיקות דם לא מצאו חוסרים באלבומין באנזים השריר ומגנזיום.יש ירידה בברזל וקצת בb12 לא קשה.בינתיים חודש על אתופן400,פעמיים ביום,בקושי מתגברת על הכאבים.יש כיוונים אחרים אפשריים לבדיקה?תודה על התשובה.

29/04/2007 | 18:19 | מאת:

שלום רב המקובל לברר את הבעיה אצל אורטופד מומחה לכתפיים וראומטולוג יחד עם בדיקות דם לפקטורים ראומטיים ומיפוי עצמות . הטיפול הטוב ביותר זה תנועה, פיזיוטרפיה ורצוי במיים על כיסוי אנלגטי . כל טוב

26/04/2007 | 18:17 | מאת: ליאור

שלום רב אני בן 23 לפני כמעט שנה השתחררתי מבית חולים לאחר אשפוז של חודשיים בעקבות התקף ראשון שהיה לי -האבחנה שניתנה לי -SCHIZO-AFFECTIVE SCHIZOPRENIA IN REMISSION לאחר האשפוז סבלתי מתפקוד לקוי בעקבות טראומה שלאחר אשפוז ובעקבות דכאון קל וחרדה חברתית. כיום לאחר ניסיון כושל עם כמה תרופות אני מקבל גאודון 80 מג ודקינט פעמיים ביום ומירו בערב. החרדה והדכאון פסקו אבל יש לי בעיה שתמיד היתה לי של קשב וריכוז.שמפריעה לי לתפקוד יומיומי. בעבר אחרי צבא לפני ההתקף הייתי אצל נוירופסיכולוגית ברמבם ,ושלמתי 1200 שח על בדיקה של טובה ועוד בדיקות במשך של כמה שעות באותו היום נדמה לי שזאת בדיקה של CPT .לאחר הבדיקה אובחנתי כADD ניתן לי ריטלין לפני ואחרי ,לבדוק את הביצועים עם התרופה. הריטלין לא שיפר את המצב ולו בקצת ועשה לי דפיקות לב מואצות.השאלה שלי היא האם ניתן לטפל בבעיה שלי מאחר ואני יודע שבעיות קשב וריכוז זה חלק מסימפטומים של דכאון, והוא חלף .והבעיה נשארה. מה עליי לעשות? ללכת שוב לבדיקת CPT? האם זה לא מתנגש עם התרופות שאני לוקח כרגע .ואם בכלל יש דרך לטפל בבעיה הזאת? הפסיכאטר שלי אומר שאני יתייעץ עם נוירולוג...האם זה מצריך פגישה אצל נוירולוג? בנתיים בעקבות קשב וריכוז לקויים התפקוד גם לקוי. אודה לך אם תעני לי לשאלותיי .

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:17 | מאת:

שלום רב מביוון שקימת מחלה נפשית וטיפול תרופתי כרוני שבעצמו משפיע לא טוב על הריכוז וזיכרון זה קשה להסתפק בבדיקת CPT . אפשר לחזור לזה אך לא לבד אלה עם בדיקה נוירופסיכולוגית מלאה ובדיקת קישורים מקצועיים שיש לך כדי לשקם את מצבך לאחר האישפוז . לגבי ריטלין אם זה יוכח שוב כיעיל , ניתן לברר סוג הריטלין מתאים לצריכים שלך (LONG ACTING,SLOW RELEASE?) או להחליפו עם STRATERA או MODAFINIL שאינם ריטלינים אך משפרים את הריכוז . המלצתי לבקר נוירולוג שמתמצא בתחום זה לאחר טסטים נוירופסיכולוגיים והחלטה על כיוון למידה . כל טוב

26/04/2007 | 15:07 | מאת: מירי

שלום רב בעקבות סחרחורות נשלחתי לבדיקת קרוטיס-us ממצאים-מימין-רובד טרשתי קטן בבצל של עורק תרדמה פנימי. משמאל-עורקי תרדמה בעלי מבנה תקין. כיוון זרימת דם בעורקים וורטבראלים-קראניאלי. מהירויות זרימת דם בגדר הנורמה. סיכום:שינויים טרשתיים,כמתואר,ללא הפרעת המודיאנית. שאלותי 1.מה משמעות מימצאים אלו. 2.האם יש קשר בין רובד טרשתי קטן בבצל של עורק תרדמה פנימי מימין לבין כאבים בירך צד ימין(בצד החיצוני) עד הברך? 3.האם יש קשר בין ממצאים אלו לבין התחושה לפעמים כי חסר לי אויר ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:08 | מאת:

שלום רב מכיוון שנשלחת לבירור סחרחורות למה את קושרת את הבדיקה שבס"כ תקינה לברכיים וקוצר נשימה !? אין כל קשר בין דופלקס צווארי לחלקים השונים וגם לא לסחרחורות , הבדיקה תקינה . כל טוב

26/04/2007 | 14:22 | מאת: לביא

היי, אני חולה אפילפסיה ומטופל תרופתית ע"י למיקטל , האם שימוש במריחואנה יכול לגרום להתקפים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:03 | מאת:

שלום רב גם השימוש וגם ההפסקה של הסמים יכולים לגרור להרעות חשמליות במוח , מאוד לא מומלץ לגרד את הגורל עם זה . כל טוב

26/04/2007 | 09:58 | מאת: שוקי

אזה תרופות נותנים לקפיצות בשרירים שהם שפירות ? חוץ מALS ממה יכולות לנבוע קפיצות בשרירים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:02 | מאת:

שלום רב, קפיצות שרירים לא תמיד מעידים על מחלה, יכולות להופיע לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית או על רקע פגיעה שורשית בשל שינויים ניוניים של חוליות הגב עם פריצות דיסקים , כמו כן בALS לא מטפלים בקפיצות שרירים אלה אם זה גורם לכאב או הפרעה תפקודית , ואז נותנים משחררי שרירים (MUSCLE RELAXANTS ) , כמו וליום , קלונקס, בALS לא משתמשכים בתרופות אלה מכיוון שאינן יעילות ויכולות להחמיר את חולשת השרירים . כל טוב

25/04/2007 | 14:31 | מאת: רעות

שלום בן זוגי בן 25 . בגיל 20 עבר אירוע מוחי שהוגדר כמפרצת. הוא סיפר לי שסבל מכאבי ראש שהחמירו עד שיום אחד איבד את ההכרה . ההכרה חזרה אליו כעבור כמה שעות. בבי"ח החדירו לו איזשהו צינור דרך המפשעות שאמור היה לתקן "טפטוף" של וריד במוח. לדבריו היה בין חיים ומוות והרופאים ניבאו כי רוב הסיכויים שיישאר נכה. הוא אינו מפרט מעבר לכך ושאלתי היא- כיוון שאני רואה עימו עתיד משותף והוא אינו מוכן לשתף אותי בפרטי המקרה , הייתי רוצה לקבל את חוות דעתך על אף מיעוט האינפורמציה לגבי מקרים דומים - האם באמת אין השלכות לגבי העתיד ממקרה זה ? האם מעיד הדבר על בריאותו בעתיד או על הישנות מקרה זה ? חשוב לי לקבל מידע / סטטיסטיקה בנושא. תודה מראש ויום נעים !

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 06:20 | מאת:

שלום רב מפרצת זה מבנה לא תקין של כלי דם עורקי שיכול לדמם בכל שלב של חיים , מפרצת שדיממה ותוקנה סבירות מינורית לדימום חוזר השאלה איזה סוג ניתוח או תיקום או מעקף נעשה . יש מקרים של דימומים (כי 10% ?) חשודים ממפרצות או כלי דם אחרים שלא נימצאים בבדיקת האנגיוגרפיה (צינטור) ואז הסכנה לדימום נוסף אפס . השאלה האם בוצע בירור לגבי מפרצות נוספים (MRI-MRA ) . לדעתי צריך לשתף בן זוג בפרטים מסוג זה . כל טוב

25/04/2007 | 12:00 | מאת: 888

שלום רב אני סובלת ממיגרנות תכופות כ- 3 שנים. אני מטופלת בפרולול באופן קבוע וכשיש התקף אני לוקחת רילרט שבדרך כלל עוזר אלא אם כן המיגרנה ממש חזקה. הבעייה היא בהשגת הרילרט- רופא המשפחה יכול לתת לי רק 9 כדורים (גג) בכל פעם כך שלפעמים אני נתקעת בלי כדורים וזה סבל נורא ואיום רציתי לדעת אם את יכולה להמליץ לי על כדור טוב שניתן להשיג בלי מרשם בארה"ב כך שהוא גם לא יהיה יקר במיוחד וגם תהיה כמות שתספיק לי לזמן מה. כמו כן רציתי לדעת כיצד ניתן ליצור קשר עם מעבדת שינה . תודה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 21:22 | מאת:

שלום רב יש אנלגטיקה מכל סוג שיכולה לעזור במיגרנה , כמו EXCEDRIN באמריקה , אך לא רצוי לקבל יותר מפעמים בודדות , למיגרנות מעל 1 התקף לשבוע מקבלים מניע עם DEPALEPT' TOPAMAX , ותרופות אחרות לפי המומלץ על ידי המטפל . מעבדת שינה ניתנת להסגה בכל קופה לפי ההסכמים שלה עם בתי חולים שונים , לפי החלטת רופא המטפל . לגבי מעבדת שינה פראטית אני ממליצה על מעבדת "מארג" מעבדה עם בדיקה אמבולטורית בבית החולה . כל טוב

25/04/2007 | 05:48 | מאת: דבורה

תודה על התשובה,לא ענית - העברתי את השאלה לכאן. השאלה היא מה יוסיף מ.ר.י מוח אם נעשה בעבר סי, טי אנגיו והזרימה תקינה. יש שינויים במשך היום כך שהמצב דינמי ולא מתפתח. בערב יותר קשה, יותר זרמים ביד וחום בראש. האם המ,ר,י, יתן לך אבחנה כלשהי? אשמח לדעת מה החשד שלך, יעזור לשכנע לעשות מ ר י את הרופאים. תודה דבורה בינתיים יש לו הרגשה לפעמים שגם הצד השני מתחיל נימול

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב לא ידוע לי איזה תשובה פספסתי . אם השאלה הנה על פגיעה של כלי דם MRI לא מוסיף דבר לCT-A , זה יכול לעזור לזהות פגיעה דלקתית או איסכמית קבועה שלא רואים בCT , ואם יש שאלה על כלי דם ניתן להשלים CT-ANGIO עם המגביל בMRI ' כמו MR-ANGIO , הדבר רלבנטי אם יש חשד לדיסקציה או פגיעה בדופן של כלי הדם . לציין שהתשובה שלי הנה כללית , איני מכירה את פראטי האירוע של החולה , ואני ממליצה לדסקס עם המטפלים ולקבל מהם את המטרה של הבירור שהם עושים . רצוי לזרום יחד עם המטפל ולהבין את הסיבות המקצועיות שלו לביצוע בדיקות , לא כל כלל מתאים לכל חולה . כל טוב כל טו ב

01/05/2007 | 05:29 | מאת: דבורה

תודה

24/04/2007 | 21:08 | מאת: אלזה

האם חרדות ודאגות יתר יכולים להוות גורם לאירוע מוחי? האם מוגבלות פתאומית בחצי גוף יד,רגל,דיבור בעיות בליעה וחולשה כללית הם תופעות לואי רק כתוצאה מאירוע מוחי?

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 21:08 | מאת:

שלום רב דעגות לא גורמות לאירוע באופן ישיר , אך יכולות לעלות לחץ הדם ןלגרום להפרעות קרדיאליות שהנן הגורמים הישרים לאירוע , פירושו של הדבר כטריגרים לאחרוע . השיתוק בפלג גוף יכול להגרם מכל פגיעה מבנית של המוח , על ידי אוטם , דימום , טראומה או תהליך אחר . כל טוב

24/04/2007 | 20:26 | מאת: אלזה

אחותי בת 52 .בשבוע שעבר נרדמה לה יד ימין (היד הדומיננטית)והיא הרגישה חולשה כללית.בבדיקות סיטי שערכו לה לא נתקבלו כל ממצאים. יומיים לאחר מכן באופן פתאומי הצד הימני ללא תחושה הובהלה לבית חולים.המצב הוגדרא באירוע מוחי בינוני כרגע לא מזיזה יד ימין,רגל ימין חצי פה ובית הבליעה לא מתפקד. איך מתאוששים ממצב כזה ומה יש לעשות על מנת לראות תוצאות . באילו מצבים עורכים בדיקת אמ.אר.אי מאחר ורצו לבצע בדיקה כזאת ולפתע הם מתלבטים.

28/04/2007 | 21:05 | מאת:

שלום רב אירוע מוחי יכול להתרחש בשלבים , אירוע חולף לא גורם לשינויים ברקמת המוח והCT תקין בשלב זה , גם לאחר שהאירוע סופי , כשה השיתוק עובר את 24 שעות באופן ממושך עדיין לא רואים דבר בהדמיה במשך מספר ימים לפחות , עד שהנזק מתארגן , לכן אין צורך לבצע בדיקה אחרת אם הקליניקה מספיק ברורה . במידה שלאחר מספר ימים אין מימצא בCT ממשיכים לMRI כשה יש שאלה לגבי הסיבה של האירוע . הטיפול לאירוע הנו שיקומי , פיזיוטרפיה , טיפולי תמיכה וטיפולי מניע לאירועים נוספים . כל טוב

24/04/2007 | 20:11 | מאת: שאול

שלום, אני בן 22. לפני 5 חודשים לערך (פחות או יותר עם תחילת החורף), התחילה לי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני נמצא במצב של התרגשות (מופתע, מפוחד וכו'), וכן כאשר חם לי (כתוצאה משהות בשמש אפילו), או כאשר אני במאמץ פיסי, אני מרגיש מעין עקצוצים בגוף, בעקר במרכז הגב, ולאחרונה גם תחושת גרד ברגליים. התופעה אינה מלווה בפריחה או כל סימן אחר הנראה לעין. התופעה חזקה מאד כאשר אני נמצא בסביבה יבשה. בדיקות דם תקינות. לא מגיב לכדורי Aerius שרשם לי רופא העור. אני כרגע בתהליכים של בירור רפואי (כולל כיוון ניורולוגי, עדיין לא נעשו בדיקות), אך לעת עתה הרופאים אומרים שהתופעה לא מוכרת להם. האם התופעה נשמעת לך מוכרת? האם יש לך כיוון מסויים להמליץ עליו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 20:59 | מאת:

שלום לך לדעתי זו שאלה שעניתי אליה בעבר אך התשובה לא נקלתה עקב בעיה טכנית במחשב או בתוכנה באותו היום . יש מקום לשלול שיחרור יתר של אדרנלין מבלוטות הסופרארנליות באת מאמץ , לכן בודקים ריכוז קטקולמינים (CATHECOLAMINES ) בשתן ל24 שעות . הייתי בודקת את מערכת העצבים האוטונומית כולל בדיקת EMG רגילה וSQT , ישנם מרפאות לבירור תפקודים אוטונומיים בבתי חולים , הטובה ביותר בהדסה ירושליים לדעתי . כמו כן נכון לבדוק מבנה הזיעה , וריכוז המלחים בדם כל טוב

שלום רב אני חוזרת על הצערתי קודמת , אני עונה לשלאות בהתנדבות מלאה במידת הזמן הפנוי שיש לי , בד"כ פעם לשבוע , יותר או פחות , כאשר תשובות אלה אינן מחליפות את שירות הרפואי השותף של כל אחד ואינן מיועדות למצבים דחופים , לזה יש חדרי מיון ורופאים במרפאות ובמוקדים רפואיים . התשובות הן ברמת אינפורמציה כללית לבעיות עקרוניות שבהן המתנה של מספר ימים אינה משנה את המדיניות . כל טוב

23/04/2007 | 19:34 | מאת: חסרת אונים

אני פונה אלייך בבקשת עזרה, מאחר ואני כבר מרגישה חוסר אונים נוראי. מזה שנים אני חשה אחת לתקופה סחרחורות קשות והרגשת חוסר יציבות (וממש נפילה של הגוף שמצריכה אותי להתיישב או לשכב). בהריון האחרון המצב החמיר ומספר פעמים בעת הסחרחורות איבדתי את ההכרה ואף נפצעתי מספר פעמים כתוצאה מההתעלפות (חבלה בראש ופתיחת הסנטר) הרופאים שבדקו אותי טענו שמדובר ב"סנקופה", כלומר התעלפויות שכיחות לתקופות הריון, אך אני ידעתי שהדבר כבר היה קודם להריון, ורק החמיר בתקופת ההריון. כיום (שנה אחרי הלידה) שוב החלה אצלי תקופה חמורה של סחרחורות קשות בתדירות גבוהה מהרגיל (כשלוש פעמים ביום). הדבר גורם לי לקושי רב בתפקוד היומיומי ולחולשה כללית. חשוב לי לציין שבזמן ההריון ביצעתי בדיקת דופלר צווארי וגם הייתי 24 שעות עם קוצב לב, אך הכל אובחן כתקין (לא קרו לי התקפים כאלו בזמן שהיה עליי קוצב הלב). שאלתי היא מה עליי לעשות עוד? האם להשלים עם העובדה שכך עליי לחיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כשה מדובר בנפילות עם איבודי הכרה עם או בלי סחרחורות חיבים בדיקה משולבת קרדיאלית ונוירולוגית , פרושו שלילת סינקופה על ידי הולטר לב (שעברת ) ולפעמים גם הולטר לחץ דם (ל24 שעות לזהות נפילות לחצי דם ) ושלילת התקפים חשמליים , אפילפטיים , על ידי EEG רגיל ול24 שעות (כמו הולטר לב ) , כדי לשלול הפרעה חשמלית מוחית . בנוסף בבירור הקרדיאלי ישנה בדיקת TILT שבודקת את היכולת התאמת לחצי הדם לשינוי תנוחה . יש מבחני יציבות ממקור אוזני בשם POSTUROGRAPHY שמבצעים במרפאות סחרחורות או אף אוזן גרון . כל טוב

23/04/2007 | 11:44 | מאת: רן

שלום אני בן 28 סובל מזה שנתיים מלחץ בצד שמאל בראש שפוגע לי באיכות החיים באופן ניכר ובלתי נסבל. כל הבדיקות (MRI CT ואף אנגיוגרפיה מוחית) היו תקינות. כל התרופות שניסו לתת לי (טגרטול, אינדומד, טופמקס, אלטרולט וכו'...) לא עזרו כלל. אני מיואש. נוירולוג קופת החולים אמר כי אין לו מה לומר לי אף אמר לי לשקול אולי לבצע ניקור מותני. אני מאוד מפחד לבצע בדיקה חודרנית נוספת לאחר בדיקת האנגיוגרפיה (שהייתה חוויה נוראית מבחינתי). האם ניקור מותני דרוש במצבי? מה היית ממליץ לי לעשות? אני מיואש עד מאוד ואיני מסוגל לסבול יותר. אנא עזור לי. תודה מראש, רן.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 20:37 | מאת:

שלום רב לאחר בירור כך מקיף , וכישלון תרופות שונות , ברור שלא מדובר במחלה אורגנית . הייתי מנסה טיפול בהפנוזה כאופציה זמנית כאשר המעקב הנוירולוגי ימשך מהצד . כל טוב

23/04/2007 | 11:24 | מאת: שיר

שלום, מזה כ10 ימים יש לי כאב ראש עמום. הכאב במצח ומעל העיניים (לא סינוסיטיס), ומלווה בלחץ על גשר האף לכמה שניות ונעלם. האם כאב ראש כזה שלא מצריך לקיחת כדור כי הוא עמום ואפשר לחיות איתו יכול לנבוע מלחץ של שרירים או מעמוד השידרה? האם יש כזה דבר כאב ראש כרוני? אני אוסיף ואגיד שכשאני שוכבת על הגב אין לי כאב מהסוג הזה וגם בבוקר לא, הכאב מתחיל כחצי שעה אחרי הקימה. תודה שיר

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 20:37 | מאת:

שלום רב יש כאב ראש כרוני וזה כאב שמופיעה יותר מחצי חודש בממוצא, יותר מ14 ימים לחודש . כאב שמופיע בעמידה ונעלם בשכיבה חייב בדיקה ולפעמים הדמיה של המוח . במטרה לשלול נפילת הלחץ התוך גולגולתי עקב דליפת נוזל שידרה בין השער . כל טוב

23/04/2007 | 10:24 | מאת: צליל

הי אובחנתי כסובלת מ-PTC היה לי לחץ 30 אני נוטלת דיאמוקס 4 פעמים ביום. האם מחלת ה-PTC תורשתית? ומה אפשר לעשות לעיקצוצים שהדיאמוקס גורם ?

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 20:15 | מאת:

שלום רב המחלה אינה תורשתית אלה הגורמי הסיכון כמו השמנת יתר והרגלי אכילה הנם תורשתיים . הדבר הנכון להוריד משקל ואף להתעזר בTOPAMAX שיכול להוריד גם תיאבון וגם לשפר כאבי ראש ויחד עם זה לאפשר הורדת מינון הדיאמוקס יחד עם הפחתת תופעות הלוואי שלו . כל טוב

23/04/2007 | 06:59 | מאת: שני

שלום,בשלושת הימים האחרונים התחילה לי תופעה של תנועות לא רצוניות של האגודל,מעין התכווצות שלו,ותחושה של זרמים באזור האגודל,כתוצאה מכך הייתי בבדיקות של CT ראש ו- EEG אך הן תקינות. עליי עוד לבצע MRI ובדיקות דם אבל הנוירולוג קבע שזו בעצם לא בעיה נוירולוגית לפי מה שראה עד כה ויכול להיות שזו בעיה מטבולית. עליי להוסיף שבערב שקדם לתחילת התופעה צעדתי ביםך אחרי שלא צעדתי הרבה זמן והתאמצתי מאוד. האם יש קשר? מה יכולה להיות הסיבה לתופעה הזו? אודה על תשובתכם בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם תוך 3 ימים של תנועות האגודל הספקת לבצע הדמיה ו EEG , נירא לי זריזות בלתי רגילה ובלתי רצויה . דעתי שצריך לבדוק ולהמתין מספר ימים לפני לרוץ לצילומים , יכולה להיות בעיה מקומית או בעיה מרכזית בכל מקרא לדעתי מאוד נוירולוגית . אך יש גם מצבים שתנועות לא רצוניות מופיעות ונהלמות תוך מספר ימים במיוחד לאחר מאמצים יתר . כל טוב

22/04/2007 | 16:26 | מאת: רויטל

שלום רב! בשנים האחרונות אני מרגישה ירעדה ביכולת ההליכה. הדבר התעורר לאחר פציעה על רקע פעילות גופנית מוגברת. יש לי בעייה של חוסר תיאום בין הידיים והרגליים, וכן חוסר יציבות בדריכה, ואי שימוש באגן בשעת הליכה. מירב הכח מושקע בנחיתת הרגל, שגורמת זעזוע לשלד, והרגל כאילו לא נתפסת בקרקע, וכמו"כ חסר שלב הדחיפה. חדשות לבקרים אני משנה את טכניקת ההליכה, ולא למצוא את הדרך ללכת באופן יציב ונח, למרות שאני מתעמלת וכרגע אין לכאורה סיבה אוביקטיבית לדבר. איפא אפשר לעשות שיקום הליכה? מי מומחה לשיקום טכניקת ההליכה? תודה עבור התשובה רויטל

23/04/2007 | 10:57 | מאת: ניהול

שלום לך , יש מרפאת להפרעטת תנועה בבית חולים - וולפסון , בלינסון , איכילוב ... תנסי במסגרתם , יתכן ויוכלו לעזור לך . מרפאות אלה מטפלות בבעיות שיווי משקל , קורדינאציה . בברכה ניהול

28/04/2007 | 20:09 | מאת:

שלום רב קודם צריך לאבחן את סיבת ההפרעה , שיכולה להיות נוירולוגית , ולכן רצוי שנוירולוג מתמצא בהפרעות תנועה והליכה (ישנן מרפאות להפרעות תנועה ברוב בתי החולים במרכז הארץ ) או יכולה להיות אורטופדית , לכן טוב שגם אורטופד התרשם ממך . לאחר איבחון ניתן לברר איזה טכניקה של שיקום ואיזה מקום מתאימים לך . כל טוב

מזה שנים רבות יש לי כתמי פיגמנטציה רחבים על אזור השכמות שגורמים לגרד מטריד. זהו לא גרד קבוע אלא מתעורר פתאום ללא שום הסבר. רופאי העור הרבים איתם התייעצתי לא מצאו לכך פתרון ויעצו לי פשוט "לא לגרד" ואז הפיגמנטציה תיעלם בהדרגה. ניסיתי אבל זה לא הולך וגם לא נעלם. האם יש פתרון נוירולוגי לבעיית הגרד?? אני יודעת שמחלות עור ובעיקר גרד, הם לעתים ביטוי של מחלות נפש ויש כדורים הניתנים לחולי נפש שנוהגים לגרד עצמם עד זוב דם. האם ניתן /מותר להשתמש בתרופות כאלה כדי להחליש את תחושות הגרד ובכך לגרום להעלמות הפיגמנטציה ותופעות הלוואי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב גרד ממוקם לאיזור פיגמנטציה אינו בעיה נוירולוגית , רצוי לא לקחת כדורים דרך הפה , ניתן להרגיע את הרעד מקומית עם משחה כנגד גירוד ורצוי לבחור בעזרתו של רופא עור לדעתי . כל טוב

22/04/2007 | 02:10 | מאת: דנה

אני חוזרת כל יום הבייתה עם כפות רגליים עייפות מאד ועם תחושת "שריפה" בכל כף הרגל (סוליה וגם בשטח העליון של כף הרגל.). כל הליכה קצרה גורמת לי לתחושת עייפות גדולה וכאשר אני מגיעה הבייתה מן העבודה אינני יכולה לעשות דבר במשך מספר שעות עד אשר תחושת השריפה נעלמת. האם יש סיבה רפואית לתחושות השריפה אשר אני חשה ו מה הפתרון? תודה

שלום רב הסריפה בכפות הרגליים יכולה להצביע על פגיעת גב תחתון או עצבי כפות הרגליים שמחמירה בעמידה ממושכת , נכון להבדק על ידי נוירולוג ואורטופד , ולבצע EMG כדי למקם את הבעיה . אין להזניח את התופעה שיכולה להחמיר . כל טוב

06/08/2007 | 00:36 | מאת: אבי

אבא שלי חוזר כל יום הבייתה עם כפות רגליים עייפות מאד ועם תחושת "שריפה" בכל כף הרגל (סוליה וגם בשטח העליון של כף הרגל.). כל הליכה קצרה גורמת לי לתחושת עייפות גדולה וכאשר אני מגיעה הבייתה מן העבודה אינני יכולה לעשות דבר במשך מספר שעות עד אשר תחושת השריפה נעלמת. האם יש סיבה רפואית לתחושות השריפה אשר אבא שלי חש ו מה הפתרון? תודה

21/04/2007 | 23:19 | מאת: אוסי

לפני כחמישה חודשים חטפתי מכה חזקה בראש שבעקבותיה פתחתי את המצח אך לא איבדתי את ההכרה, לא המליצו לי לעשות צילום. עד היום יש לי נפיחות קלה שמורגשת אך באחרונה אני מרגיש גם מעין סדק במצח. האם כדאי לי ללכת לעשות צילום או שזה סיכון מיותר כמו שנאמר לי.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 20:00 | מאת:

שלום רב מכה טריביאלית בראש ללא איבוד הכרה יכולה לגרום עוד מספר שבועות לכאבי ראש ונפיחות מקומית ללא סכנה למוח , רצוי לעבור בדיקה נוירולוגית מסודרת כדי לברר סימנים אחרים ואם אין סימנים נוספים אין כל צורך בביצוע צילומים . כל טוב

21/04/2007 | 23:00 | מאת: לי

שלום רב, לגבי אדם שנפל ונפגע בראש וכתוצאה מכך איבד את הזיכרון לשבועיים ולאחר מכן הכל חזר לו כאילו לא קרה כלום, ועכשיו עברו בערך 7 שנים מאז שנפל ואין בעיות מיוחדות חוץ ממצבים שלפעמים הוא יודע איך קוראים לחפץ מסויים או איך קוראים לאדם מסויים ופתאום הוא שוכח ורק אח"כ נזכר ואין כאבי ראש מיוחדים או לא נראה שמשהו לא בסדר, האם יכול להיות שבגיל מבוגר הוא יסבול משיכחה או שיהיו תופעות אחרות כמו אלצהיימר וכו'? ואם כן כיצד ניתן למנוע את זה שיקרה משהו כזה בעתיד??

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 19:57 | מאת:

שלום רב לא כל דבר שיקרא לו בחיים קשור לתאונה שממנה נוצל והבראי . קושי בלמצאו מילה או שם זה תופעה לא קשורה לדעתי לאירוע הטראומטי אלה אם אז נפגע במוח החלק אחרי על דיבור , אחרת צריך לבדוק זה כתופעה כחדשה ושלא מצביעה על מחלת אלצהיימר במיוחד . כל טוב

נודע לי שלעיתים נוירולוגים ממליצים להשתמש בתרופות אנטיפסיכוטיות מסוג ריספרדל, אוראפ, הלידול בהפרעות תנועה אצל אנשים בריאים מבחינה נפשית. כיצד תרופות אלה משפיעות על הנפש והאישיות של אדם בריא נפשית? (סיבת הנטילה היא הפרעת תנועה).

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הפרעות בתנועה מגיבות טוב לטיפולים שחוסמים קולטני הדופמין , כאשר עודף אפקט הדופמין המוחי נחשב אחד מהסיבות לעודף או תנועה לא תקינה .(טיקים , כוראיה , דיסטוניה ) . באופן טבעי שהוכח גם במחקרים במשך שנים רבות , כל תרופה שחוסמת את הקולטן לדופמין מונעת תנועותיות יתר . תרופות "האנטיפסיכוטיות" הנן חוסמי קולנים לדופמין , כאשר אותו ההורמן, דופמין, באיזורים אחרים של המוח אחרי על הזיות ופסיכוזה (כמו בסכיזופרניה ) . לכן התרופות שימושיות כנגד כל פעילות יתר של דופאמין כולל הפרעות בתנועה . כל טוב

שלום רב בני בן ה-12 סובל מטיקים בינוניים אשר מפריעים מאוד לתפקודו היומיומי, לטענתו. הטיקים לא מביישים אותו בציבור מכיוון שהם אינם נראים לעין אך הוא טוען כי הם גורמים לו לכאבים. הוא עושה תנועה חזקה מאוד ביד שמאל(המתחילה בכתף) ולפי טענותיו הדבר גורם לו לכאבים חזקים מאוד, והוא מתלונן על הדבר בתכיפות רבה. ילדי אובחן בגיל צעיר לתסמונת טורט(גם שני אחיו הגדולים סובלים מהתסמונת). הפרופסור אשר אבחן אותו אמר שאם הוא ירצה הוא יוכל לקבל טיפול תרופתי, אך שאלתי היא האם הדבר יפגע באופיו של הילד, ובתפקודו היומיומי(שהוא טוב מאוד- הוא תלמיד חרוץ מאוד ומקובל בחברה, כמו כן הוא ספורטאי מצטיין והוא משחק בקבוצת כדורגל)? האם יש תופעות לוואי לתרופות? האם הן ממכרות? האם התרופות יפגעו בתפקודו בספורט? והאם יש קושי להפסיק את הטיפול, לאחר שהחל? תודה מראש, עלמה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בטיקים מוטוריים מטפלים במידה ומפריעים לתפקוד ולחולה עצמו , מכיוון שמדובר בטיפול סימפטומטי ואין צורך לטפל בתופעה שלא מפריעה. הטיפול אינו ממכר, ניתן לקבלו בתקופות הקריטיות ולעלות או לרדת במינון לפי התקופה וההרגשה של החולה . יש טיפולים מרובים , מתחילים עם תרופות קלות יותר ובמידת הצורך מחליפים לחזקות יותר . אין כל סיבה לפחד מתרופות אף גם לא לצפות ליעילות של ניסים . פעילות הגופנית המתמדת של הבן הנו הטיפול הטוב והיעיל ביותר עבורו . אם לא מספיק ניתן לשלב אותו עם טיפול נוסף . הכאב בכתף צריך לבדוק אותו כי זה יכול להיות מפגיעה מקומית משנית לספורט , כאשר במקום פגיעה רקמתית הטיקים מתגברים ומחמירים את הכאב . כל טוב

21/04/2007 | 15:24 | מאת: אהובה

ד"ר שלום לפני כמה חודשים התחילה לי תופעה של כאב בראש בעת שיעול או התעטשות,מה משמעות התופעה? והאם צריך בדיקות כלשהן? בתודה מראש....................אהובה

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 19:38 | מאת:

שלום רב שיעול ממושך מעלה לחץ תוך גולגולתי , זה מקובל , אם זה ממשיך או מחמיר בזמן שיפור בשיעול יש להבדק. כל טוב

21/04/2007 | 11:46 | מאת: א.ר

שלום רב ד"ר, לסבתא שלי בת ה- 86 יש בעייה של זיכרון לטווח קצר (ב- 3 השנים האחרונות). במהלך שיחת טלפון היא שואלת שאלה 2-3 פעמים. לעומת זאת, יש דברים שהיא כן מסוגלת לזכור לטווח הקצר. לפני כשנה וחצי היא עשתה C.T מוח עקב זימזומים באוזניים ונמצא אטרופיה קשה של המוח והמוחון. בדיקות הדם שלה תקינות כולל ספירת דם, כימיה, ויטמין B12, בלוטת התריס. כמו כן, שאר התיפקודים היומיומיים תקינים לגילה. האם מדובר במחלת אלצהיימר? איזה סימפטומים נוספים מאשרים את המחלה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 19:37 | מאת:

שלום רב חזרה על שאלה תוך שיחת טלפון בגיל מעל 80 אינה סימן של מחלת אלצהיימר . כל זמן שתפקודה היומי שמור וזיכרון הקצר , לא הייתי חושדת כלל במחלה ניוונית למרות האטרופיה המוחית בצילומים . ידוע שאין קורלציה מדוייקת בין צילומים למציות , רק באלצהיימר קשה יש אטרופיה בקורלציה עם השכיחה , אך יש אנשים מבוגרים במצב מנטלי מצויין עם אטורפיה בצילומים . יש לשמור על המצב הקיים , לברר שמיעה (טיניטוס לפעמים משתלב עם ירידה בשמיעה ) כאשר אחד מהסיבות של כישלון תקשורתי זה החלשת השמיעה ! כל טוב

21/04/2007 | 10:16 | מאת: ריקי בת 51

לד"ר מריאטה שלום וברכה. ברצוני לשאול לגבי בדיקת קרוטיס התוצאה : עורק מפוטל . האם יש לזה משמעות ? אודה לך מראש .ריקי...

28/04/2007 | 19:32 | מאת:

שלום רב זה וריאנט אנטומי ללא הפרעה בזרימה , אין לזה משמאות רפואית כל טוב

21/04/2007 | 07:48 | מאת: שי

בזמן האחרון, סובל לעיתים קרובות, בסוף יום עבודה או לאחר מאמץ מחשבתי מרוכז מ: כאבי ראש, צריבה וכבדות מסביב לעיניים, כאבים בפלג גוף שמאלי מהגבה ולמטה. מה הסיבה? מה הטיפול המתאים? אילו כדורים מתאימים? ,usv

לקריאה נוספת והעמקה
28/04/2007 | 19:31 | מאת:

שלום רב בסוף יום עבודה קשה יש מצב של כאב שרירי העורף והעיניים עם כאב מסוג "TENSION HEADACHE, שמרורו שרירי , רצוי לשנות שעות עבודה או להפחית מעמץ , לשלב פעילות גופנית או שיטות שיחרור שרירים ומתח , טיפול מניעתי לכאב כרוני כמו ELATROLET \ כל טוב

20/04/2007 | 14:01 | מאת: ירושלמית

שלום לך, יש לי אפילפסיה, ואני מעוניינת לדעת אם התקפים נעלמים בהדרגה , כי קיבלתי את האפילפסיה בגיל הנעורים והייתי מקבלת התקפים 3 פעמים בשבוע בערך , עם הזמן קיבלתי התקפים רק בשינה, ובחודש האחרון התחלתי לקבל התקפים ואפילו לא לכווץ את הגוף . לנשוך את הגוף ולאבד הכרה כלומר אני רק לשניה משמיעה קול כזה מתוך שינה שאני יודעת שזה סוג של התחלת התקף ואני גם בהכרה, האם ככה נגמרים ההתקפים? או שזו סתם אשלייה וכל פעם יש סוג אחר של התקף? אני לא מקבלת התקפים במהלך היום. כרגע אני מקבלת טגרטול וטופמקס , טגרטול 400 מ' * 5.5 כדורים ליום, וטופמקס 100מיליגרם * 5 כדורים ליום, הנקודה פה שאני מעוניינת לשאול, האם את מציעה לי לפנות אל הניורולג שלי ולשאול אותו אם הוא מעוניין להוריד לי את כמות הכדורים שלי? או שאני צריכה לחכות שגם ההתקפים האלה ה"חדשים" שהתחילו יפסקו? אני מתכוונת להתקפים עם ההכרה, אני מחכה לתשובה הירושלמית .

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 14:02 | מאת: ירושלמית

סליחה התבלבלתי , התכוונתי לנשיכת לשון, ולא לנשיכת גוף

28/04/2007 | 14:40 | מאת:

שלום רב תמיד רצוי להתיעץ עם הרופא המטפל הקבוע שמכיר אותך טוב , השאלה שלך לגיטימית מכיוון שאת מקבלת כמות גדולה של תרופות כך שניתן להוריד חלק במידה שמצב הוטב . לצערי מדובר במחלה כרונית שלא עוברת אך יכולה לשנות את האופי תחת טיפול מסודר כל טוב

20/04/2007 | 13:45 | מאת: ארתור

שלום אישתי עברה לפני כחודש ניתוח מעקפים CABG *7 ולאחר הניתוח החלו תופעות של כאבים קשים עד כך שאפילו לא ניתן לישון וזה באזור הצוואר והכתף ומתפשט לכל אורך הגפה הימנית . לאחר התייעצות קצרה עם אורטופד ומנתחים אובחן שכניראה היא סובלת מעצב לחוץ שיכול להיגרם מבצקת לאחר הניתוח. מכאן הופנתה לבדיקת EMG אצל נוירולוגית ואובחן כי יש לה - SUBACUTE RT. CERVICAL RADICULOPATHY רציתי בבקשה לברר ד"ר מה פשר התוצאה ומה ניתן לעשות במקרה כזה. ואיזה טיפול נדרש יכול לעזור ולהועיל? בתודה רבה, דני.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב תשובת האמג הנה חלקית ולא מסבירה טוב מספיק את עוצמת הסימפטומים , בשאלה על רדיקולופטיה צווארית יש צורך בהדמיה -רצוי MRI ע"ש צווארי - לשלילת דיסק לוחץ על השורשים , ואני לא רואה כל כך קשר עם ניתוח לב פתוח . מה שיכול לקרא בניתוחים ששוכבים על הגב עם תנוחת גפיים רחוקה מהגוף זה פגיעה אחרת של עצבים של איזור הצוואר -בית השכי , הפלקסוס הבראכיאלי וזה דבר שמאבחנים באמג . מומלץ לחזור על אמג ועל הדמיה צווארית , לשלב בדיקה נויורלוגית טובה וממקמת סוג הנזק , פיזיוטרפיה וטיפול סימפטומטי לכאבים . כל טוב

19/04/2007 | 22:59 | מאת: שלמה ח.

בבדיקה נוירולוגית אובחנה אצלי עווית סופרים. התופעה מתבטאת בעיקר ברעד ביד ימין בזמן הכתיבה. כתב ידי לא יציב עקב הרעד. אני מבקש מידע על התופעה והכוונה לטיפול אם יש טיפול ספציפי לתופעה זו. נאמר לי שיש בתל השומר מרפאה המטפלת בתופעה האם ידוע לכם על כך? בתודה שלמה ח.

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 22:26 | מאת:

שלום לך מדובר בדיסטוניה של היד בזמן הפעלת שרירים כמטרה לכתוב , ניתן לטפל בשילוב של תרופות עם תרגילי פיזיוטרפיה או הזרקת בוטולינום -BOTOX,DYSPORT- לשרירי היד , טיפולים אלה ניתנות במרפאות לטיפול בהפרעות תנועה, גם בשיבא, גם באיכילוב , רמבם וגם אצלינו בוולפסון . כל טוב

19/04/2007 | 22:02 | מאת: שירלי

לפני שנתיים וחצי עברתי אירוע מוחי קל, בבדיקת ה-CT שנערכה לי כ- 3 ימים לאחר האירוע התגלו 3 אטמים לקונריים בצד השמאלי של המוח. סבלתי מקשיים קלים בדיבור וידי הימנית (הדומיננטית) היתה קצת מוגבלת. היום אני כבר בסדר, עברתי טיפול אצל קלינאי תקשורת ופיזיותרפיה ליד ואפשר להגיד שהכל בסדר. לפני כ-חודשיים התחלתי ללמוד במכללה ואני מרגישה שקשה לי לעמוד בקצב הכתיבה של המרצים, אני פשוט לא מספיקה להעתיק מהלוח ובד"כ אני משלימה מחברים בזמני ההפסקות או מצלמת את החומר. לפני כשבוע היה לי בוחן ולא הספקתי לסיים אותו למרות שאני שולטת בחומר והתכוננתי היטב, עניתי לכל השאלות נכון אבל לשאלה האחרונה מבין 4 השאלות לא הספקתי להגיע כי נגמר הזמן. האם בעקבות האירוע שעברתי יכול להיות שאני זכאית לאילו הן הקלות בלימודים? אני גם הרגשתי מאוד לחוצה בזמן הבוחן וממש כאבה לי הבטן כאב בלתי מובן, פשוט הרגשתי שכולי מכווצת בזמן הבוחן. האם יש טעם לפנות לבירור כלשהוא? ואם כן איזה בירור מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2007 | 18:27 | מאת:

שלום רב אני מתנצלת שפיספסתי את שאלתך קודם . זה מאוד לגיטימי לגשת לבדיקה נוירולויגת , לסיכום קלינאית תקשור ובדיקה נוירופסיכולוגית כדי לברר רמת הנזק הרזידואלי לאחר האירוע , מגיע לך הקלה ללא ספק ותוספת זמן במבחנים . כל הכבוד לך ובהצלחה

19/04/2007 | 21:03 | מאת: נטלי

שלום רב , אני בת 24 וסובלת ממגרנות בתדירות משתנה. בזמן האחרון החלו אצלי כאבי ראש חזקים בבוקר מהרגע שאני מתעוררת האם יש גורם מסוים לזה? לפעמים הכאב עובר מעצמו ללא צורך בכדור ולפעמים גורם לקושי בתפקוד. בנוסף, כאשר יש לי בערב כאב ראש קל ואני הולכת לישון אני מתעוררת בלילה עם מיגרנה חזקה שגורמת לבחילות חזקות ועד שאני לא נוטלת כדור זה לא עובר+מטלית רטובה. האם יש סיבה להתקפים אלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/04/2007 | 02:00 | מאת: דנה

גם אני סובלת ממיגרנות כל ימי חיי. שמתי לב שתדירות המיגרנות מתגברת יש מזג האויר יבש או אביך כפי שקורה בחודשיי האחרונים. אני מתעוררת עם מיגרנות בכל פעם שיש אובך בחוץ וגם כאשר יש יום יבש וחם באמצע החורף. יש לקחת כדור מיד עם הופעת הכאב ולא להמתין עד להחרפתו ולהגעת מצב של בחילה והקאות. אני נוהגת לקחת 2 כדורי מיגרלב וכדור אחד של אופטלגין . את כל השלושה ביחד. זה עוזר כי האופטגין הוא מוביל טוב של מרכיבי התרופה. אלייך כמובן להוועץ ברופא ולא לקחת על דעת עצמך. לא כך אחד יכול לקחת אופטלגין. יש כאלה הרגישים לתרופה זו.

22/04/2007 | 18:10 | מאת: נטלי

האמת אני לוקחת רק אופטלגין ואם זה ממש חמור אז נוזלי.תודה על העצה

24/04/2007 | 22:15 | מאת:

שלום רב למיגרנה יש רגישות לגירויים שונים ,חוסר שינה או עודף שינה , תנוחת הראש לא טובה בשינה, הפרעות בשינה כמו דום נשימה או סיבה אחרת לשינה לא איכותית , צריך לבדוק שינה במעבדה ולשקול טיפול מניעה לכאבי הראש. כל טוב

24/04/2007 | 22:34 | מאת: נטלי

האם זה יכול לנבוע מאכילה מרובה בערב?

19/04/2007 | 19:35 | מאת: תום

שלום ד"ר!!! שלום בתקופה האחרונה יש לי מעין הרגשת אפאתיות לסביבה, זה קורה לי בעיקר כשאני עומד ואני מרגיש שאני צריך לשכב על מנת שזה יעבור לי האם זה נובע מבעיה נוירולוגית, מה שמדאיג אותי זוהי ההרגשה המוזרה הזאת שלא הייתה לי אף פעם, אני בן 28

24/04/2007 | 22:09 | מאת:

שלום רב

24/04/2007 | 22:12 | מאת:

שלום רב אפטיה זה מצב של מצברוח ולא צריך להיות קשור לתנוחה , בעמידה יש מצב של נפילות לחץ דם וחולשה כללית עד לעלפון לפעמים ,לכן רצוי לבדוק לחץ דם בישיבה ועמידה כמו כן דופק לב בעמידה על ידי בדיקת TILT TEST במכון הלב כל טוב

19/04/2007 | 15:58 | מאת: עידן

שלום האם קיים מכשיר שיכול לזהות התקף אפילפסיה בעת התרכשותו ? איזה מדדים ביולוגיים של הגוף קופצים באופן ברור בעת התקף ? בתודה מראש עידן

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 14:04 | מאת: ירושלמית

איך חשבת על דבר כזה ? אם יש תודיע לנו

שלום לך ברפואה משתמשים במכשיר ובדיקת EEG רגילה או בשילוב VIDEO כדי לאבחן התקף אפילפטי באופן מוחלט הבזמן שמתרחש , כאשר מדובר בהפרעה חשמלית של המוח שניתנת לזיהוי ורישום בזמן הבדיקה וזה מאשר ללא ספק את ההתקף . כל טוב

19/04/2007 | 13:09 | מאת: טליה

שלום רב לך ד"ר, אמי בת ה- 77 סובלת בתקופה האחרונה מחולשה/חוסר שיווי משקל ברגליים. היא כמובן תפנה לבדיקה נירולוגית אך רציתי לדעת על מה זה יכול להעיד. ברצוני לציין שלא מדובר על מצב קבוע. התחושה קיימת בעיקר כשהיא עומדת או הולכת הליכה איטית. בצעידה מהירה התחושה כמעט אינה קיימת. תודה רבה לך.

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 22:44 | מאת: ניהול

שלום לך , אני בחור צעיר יחסית .. כבן 40 בערך ואני סובל מאותה תופעה . בהליכה איטית מצבי גרוע , בהליכה מהירה מצבי משתפר בהרבה . על אימא שלך לפנות לנאורולוג לבירור . יתכן ומדובר בתחילת - פרקינסטון , או בפגיעה אחרת במערכת העצבים המרכזית ( מוחון ) . כל טוב , ניהול - משתתף בפורום .

שלום רב סוג כזה של אי יציבות נובע בעיקר מבעיה בתחושה העמוקה של הרגליים בפגיעה עצבית היקפית או נוירופטיה , כן חשוב להבדקת ולעבור בדיקת EMG . זה רלוונטי יותר לסוכרתיים או לצימחוניים אך יש גם סיבות אחרות . כל טוב

19/04/2007 | 12:07 | מאת: ליאת

שלום רב, בת 33 מידי פעם נרדמות לי הרגליים פעם רגל ימין ופעם שמאל כאשר מתחילה ההרדמות כשאני בישיבה וכדי לעורר אותה אני מתחילה ללכת,אני מצליחה ללכת מספר צעדים ואז הרגל משתתקת לי לחלוטין (כל הרגל) ואינני יכולה להזיז אותה בכלל מס' דקות עד שהבעיה חולפת. ממה לדעתכם זה נגרם ומה עלי לעשות בנושא? האם יש משהו שעלי לבדוק ספציפית בנוגע לבעיה? ההרדמות יכולה להגרם באמצע מעבר חצייה או מדרגות נעות או כל מקום אחר שיכול להוות סכנה. תודה מראש על תשובתכם ליאת

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 21:55 | מאת:

שלום לך למה לא לגשת לנוריולוג לבדוק בעיה כזו שמפריעה לך בתפקוד? קודם כל צריך להבדק, למקם בעיה שמקורה יכולה להיות בגב התחתון או בעצבים ההיקפיים או במידה שכל זה בסדר יש גם אופציה שמדובר ברגליים עצבניות ואז הבעיה במערכת העצבים המרכזית ויש לז הטיפול תרופתי כל טוב

01/03/2008 | 18:30 | מאת: סער

שלום רב, לאחרונה אני סובל מתופעה של ידיים נרדמות במהלך היום ובשינה וכן רגל שמאל מאזור הברך ומטה. בבדיקות דם שערכתי כולסטרול 254 ובלוטת התריס 9. בבררכה סער.

19/04/2007 | 10:59 | מאת: יולי

שלום, אני בת 28, נשואה + 2. בתקופה האחרונה (לא יודעת להגיד אם זה קרה אחרי הלידה השניה לפני שנה או בתחילת החורף כשהתחלתי ללכת עם מגפיים) אני סובלת מעיקצוצים באצבעות כף רגל ימין, כשבימים האחרונים הם ממש התגברו ועברו לכל האצבעות ואף לכריות וגם הופיע כאב ברגל. גם ברגל השניה אני מרגישה אחת לכמה ימים עיקצוצים באצבעות. יש לי הולפוס קשה בכפות הרגליים (קשת גבוהה) וציסטה ברגל ימין, ולכן חשבתי שזה אולי קשור. פניתי לאורטופד שדי זילזל במה שאמרתי ושלח אותי לבדוק האם יש חוסר בויטמין B12. הבדיקה יצאה בסדר. אני מאד לחוצה בימים האחרונים, התחלתי לחקור בעניין הסכרת וטרשת העורקים, ואני לא ממש יודעת לאיזה רופא עלי לפנות. האם תוכל לכוון אותי איזה בדיקות עלי לעשות ומה לדעתך זה יכול להיות? תודה מראש. יולי

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 21:52 | מאת:

שלום רב במצב זה חייבים בדיקה נוירולוגית למיקום הבעיה (כף רגל, ע"ש מותני ) ובדיקת EMG כל טוב

19/04/2007 | 10:10 | מאת: שאול

שלום, אני בן 22. לפני 5 חודשים לערך (פחות או יותר עם תחילת החורף), התחילה לי תופעה מוזרה: בכל פעם שאני נמצא במצב של התרגשות (מופתע, מפוחד וכו'), וכן כאשר חם לי (כתוצאה משהות בשמש אפילו), או כאשר אני במאמץ פיסי, אני מרגיש מעין עקצוצים בגוף, בעקר במרכז הגב, ולאחרונה גם תחושת גרד ברגליים. התופעה אינה מלווה בפריחה או כל סימן אחר הנראה לעין. התופעה חזקה מאד כאשר אני נמצא בסביבה יבשה. בדיקות דם תקינות. לא מגיב לכדורי Arius שרשם לי רופא העור. אני כרגע בתהליכים של בירור רפואי (כולל כיוון ניורולוגי, עדיין לא נעשו בדיקות), אך לעת עתה הרופאים אומרים שהתופעה לא מוכרת להם. האם התופעה נשמעת לך מוכרת? האם יש לך כיוון מסויים להמליץ עליו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 21:49 | מאת:

שלום רב, יש מקום לברר תפקוד בלוטות זיעה ועצבים הקפיים על ידי בדיקת EMG ובדיקת SQT שבודקת סיבים דקים של העצבים המוליכים כאב ובדרך זו לשלול נוירופטיה כל שהיא . זה חשוב לעבור בדיקה נוירולוגית מסודרת כדי לשלול פגיעה במערכת העצבית ובמערכת אוטונומית שמעורבת בתהליכי זיעה כתגובה למצבי מתח או תעמץ גופני .איני חושבת שזו מחלת עור או אלרגיה כל טוב

18/04/2007 | 21:47 | מאת: ורדה

אני בת 36 נשואה +3 הריון אחרון לפני פחות משנה. היפוכנדרית שטופלה בעבר בתרופות אבל עכשיו מתגברת בלי. באופן כללי הכל בסדר על אף שעברתי תקופה לא קלה לאחרונה כי אבי עבר ניתוח לב פתוח לפני חודש בערך. בכל מקרה לפני קצת פחות מחודשיים היה לי סינסיטוס שגרם גם לדלקת בשיני הבינה הכלואות והתחלתי טיפול באנטיביוטיקה שלאט לאט עזר ואולם מאז מידי פעם , לפעמים כמה פעמים ביום ולפעמים פעם אחת ולפעמים אין בכלל ביום , יש לי מעין דקירה ארוכה בראש מצד ימין בד"כ , או במקום אחר מאחורי הראש שאורכת מס' שניות וחולפת מעצמה לא משהו שמצריך כדור נגד כאבים. רופא המשפחה לא התייחס וקשר את זה לחרדה המתמדת שלי מה שאולי קצת נכון כי כשאני עסוקה זה פחות קורה ואולם זה קיים לדעתי ללא קשר לחרדה. בימים האחרונים שוב הייתי מקוררת ושוב חזרו לי הבעיות עם שיני הבינה וגם הדקירות בראש ומאחורי האוזן החריפו נראה כאילו זה מקרין. שאלתי וסליחה על האורך האם יש מקום לחשש מגידול במוח או שזה תופעה מהחרדה (אני סובלת מפחד ממחלת הסרטן, זו החרדה שלי) או משיני הבינה הכלואות ודרך אגב עשיתי בדיקת ברה לפני פחות מחודש ללא קשר לזה והיא יצאת תקינה והבנתי שגם היא קצת בודקת את המוח ואם יש בו גידולים? ממש סליחה על הבלבול בקיצור שאלתי האם יש לי מקום לדאגה?

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2007 | 21:20 | מאת:

שלום לך כאב דוקרני וקצר באיזור מסוים של הקרקפת פרושו לחץ חולף על עצב , כאשר גידול אם הוא קשור לעצב או לוחץ עליו זה מצב קבוע , לא קשור לעינין.דלקת בשן בינה יכולה לגרום למעורבות סיבים של עצבים באיזור הלוע עם קרינה לאחור ולאיזור האוזן -צריך לעבור בדיקת אאג טובה ולטפל בשן זה שתפקודו במחלוקת ובד"כ ללא חשיבות . לגבי חרדות גם לזה יש טיפול תרופתי קבוע , SSRIS , רצוי לקבלו במקום להתמודד עם אינטרפרטציות לגבי כל כאב בגוף . כל טוב

04/05/2008 | 00:50 | מאת: אביבית

בת 24 נשואה +1 מזה מס' חודשים אולי 8/9 חשה בדקירות בראש למשך מספר שניות וחולף - בחלקו האחורי שמאלי של הראש בעיקר אך לפעמים גם בראש למעלה דואגת מאוד מהנורא מכל (גידול) מחכה לתשובה בהקדם.....

18/04/2007 | 20:14 | מאת: רוני

שלום רב, אני בן 48, לאחרונה אני סובל מסחרחורות ותחושת חוסר יציבות ולעיתים כאבי ראש באזור המצח.הדבר גורם לי לחששות ואני מרגיש שאיני במיטבי. ברקע-אני מטופל בסימבקור לכולסטרול, ולאחרונה התחלתי טיפול לל"ד קל ממנו אני סובל-קיבלתי פאמיד . רופא המשפחה החליף כעת את הפאמיד בטריטאס קומפ', והפנה אותי לנוירולוג ואקו לב. אני די מבוהל.. מבקש חוות דעתך לסיבות לתופעות כאלו, וכן-האם כדאי לפנות גם לאא"ג? אודה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2007 | 07:26 | מאת:

שלום רב איזון לחץ דם ושומנים בדם , מניעת סוכרת , אורך חיים נכון , עם תזונה צנועה והרבה פעילות , אלה קווי יסוד להרגיש טוב בגיל זה שהנו גיל גבולי לתחילת בעיות קרדיווסקולריות , התלונות שלך דורשות בירור כולל נוירולוג , בדיקת הספקת דם למוח -דופלקס צווארי - ובדיקת לב , אך ברוב המקראים מדובר בתפקוד לקוי של המערכות לפני מימצאים משמאותיים בבדיקות,וזה בשל אירגון יום לא תקין , רמת סטרס גבוה .עליות לחץ הדם והכולסטרול הם הביטויים של הסטרס . צריך לבדוק הכל , לא לכנס לפניקה כי עדיין המפתח בידיים של האדם . כל טו ב

17/04/2007 | 21:29 | מאת: ליטל

שלום רב, אני בת 19 וסובלת כבר חמישה חודשים מכאבי גב תחתון עם הקרנה לירך שמאל. בבדיקת EMG נמצאה רדיקולופטיה בL5 S1, בדיקות CT MRI תקינות. בנוסף- נאמר לי כי יש לי MYRALGIA PARESTHETICA באזור הירך(בצד). ממה זה יכול להגרם ומה זה בדיוק אומר? האם זה קשור לגב ואיזה טיפול מתאים לכך חוץ מפיזיותרפיה? אודה לך מאוד על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2007 | 07:20 | מאת:

שלום לך מדובר בלחץ על עצב שיתחי במסלולו שנלחץ בד"כ ביציאה מהאגן וזה מעפיין עליות במשן , הריון \ תנוחה עם כיפוף יתר , כל דבר שלוחץ על איזור המפסע. לא קשור לגב , יחד עם זה גם בעיות גב תחתון, אך גבוהות יותר (L2-3 ) יכולות להשפיעה על תחושה שך הירך , מכיוון שמדובר באותם הסיבים שחלקם בונים את העצב החסוף . במצב שההדמיה של כל ע"ש המותני (מL1 ) תקינה רק טיפול מקומי , פיזיוטרפיה ותיקון תנוחת הגוף בשעות היום , בעבודה, שילוב שחיה , יכולים לעזור . כל טוב

17/04/2007 | 13:28 | מאת: יוסי

היי רציתי לדעת מדוע לחץ על עצב גורם לכאב ומה בדיוק לוחץ על אותו עצב? תודה מראש

23/04/2007 | 07:12 | מאת:

שלום לך על עצב יכול ללחוץ כל תהליך באיזור , דלקת עם נפיחות מקומית , גושי דם , גידול, דיסק , מעבר עצב במקום חסוף ללחץ חיצוני ,... עצב זה דבר שמעביר סיבים שמוליכים תחושת כאב, לכן זה כואב. כל טוב

16/04/2007 | 22:50 | מאת: ליאור

כתבתי לך בפורום הודעה על תפקוד לקוי ללא היפראקטיביות והפנת אותי למכון מארג לעשות בדיקת CPT בעבר עשיתי בחינת TOVA ואובחנתי כADD וקיבלתי ריטלין שלא עזר לי לבעיה ועשה לי דפיקות לב מואצות ברצוני לשאול מה זאת בדיקת CPT והאם גם בבדיקה הזאת ינתן לי ריטלין ואני יקבל את אותה אבחנה?

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2007 | 07:12 | מאת:

שלום רב בדיקת CPT- CONTINUOUS PERFORMANCE TEST , זו קטגוריה של בדיקות כולל TOVA ןIVA שבודקות את יכולת הריכוז ממושך עם מטלות שונות , בתחום החזותי וגם שמיעתי (בIVA ) שמופעיות באופן אינטראקטיבי . הבדיקה מתבצעת ללא ריטלין ,במידה ולא תקינה חוזרים עליה עם ריטלין כדי לברר השפעת החומר על מהירות הביצועיים ואיכותם . אם יש תופעות לסוג מסויים של ריטלין יש אופציות אחרות שצריך לבדוק ולהתאים לך את סוג הריטלין שמתאים . אם הריטלין לא טוב כלל יש גם אופציות שונות מריטלין אך צריך לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולהבין את מקור הבעיה . רצוי לעשות זה לפני ביצוע הטסט ולהחליט מה הצורך שלך ומה הבעיה התפקודית . כל טו ב

16/04/2007 | 21:54 | מאת: רינת

לפני שנתיים עברתי חבלת ראש ממוט ברזל מאז אני סובלת מכאב ראש חזק סחרחורות וחולשה ברגליים בסיטי ואם אר אי לא נמצא דבר ההיתי אצל נוירולוג והוא טוען זה מיגרנה נתן לי פלרול שעזר זמנית חלקית ואכשיו אני כבר חודש עם חולשה קשה שנעלצתי לעזוב את העבודה באמצע היום כי חשתי שעוד שניה אני מתעלפת וזה חוזר על עצמו כול יומים ביום שישי לא יכולתי לעמוד בכלל על הרגלים שכבתי במיטה וכאשר ניסתי לאכול הקאתי את נישמתי מה לעשות? אני מיואשת כי ראפת המשפחה טוענת שאין מה לעשות? אני צעירה בת 24 ורוצה לחזור לחיים רגילים כי בחודש האחרון אני לא מסוגלת התחלתי לחשוב אולי לחץ דיכאון אבל לא טוב לי בעבודה כול יום כמה בכייף יש לי חבר שאני אוהבת משפחה שאני אוהבת מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2007 | 15:46 | מאת: רינת

יש לציין שאני תמיד אנמית עם חוסר ברזל האם יש קשר? ושהכא ראש התחיל רק לאחר הפגיעה בראש והוא מופיע בצורת לחץ ברקות והרגשת פטיש מסמר אם הקאות

23/04/2007 | 07:04 | מאת:

שלום רב לאחר טראומת ראש יש לפעמים שנים כאבי ראש רזידואליים אך לא ברור למה לאחר שנתיים את כל כך סובלת . לכן רצוי להבדק שוב מסודר על ידי נוירולוג , ולהתאים לך טיפול מניעתי לכאבי הראש , אם יש חולשה ברגליים זה שייך לבעיות אחרות לכן חשוב למקם את הבעיה ולשלב טיפול תרופתי עם פיזיוטרפיה או לשנות צורת העבודה לפי מצבך . אין מה להיתעש, צריך לפתור את הבעיה כל טוב

16/04/2007 | 21:27 | מאת: חיים

שלום, אימי בת 75 עברה אירוע שאובחן כאירוע מוחי קל לפי הקליניקה (הסימפטומים) אך ללא עדות ב-CT עם חומר ניגוד שבוצע לאחר 3 ימים. הומלץ על בדיקת TCD (או בעברית: טרנסקרניאל דופלר). הוסבר לנו שהמטרה לבדוק את הזרימה בכלי הדם במוח. איך מתבצעת הבדיקה? האם זה כרוך בפעולה פולשנית כלשהי? נשמח לדעת פרטים נוספים על הבדיקה. תודה.

23/04/2007 | 07:01 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקת אולטראסאונד כמו כל דופלר , רק מכוון לזרימה בכלי הדם התוך מוחיים , מדובר בבדיקה לא פולשנית של רישום גלי הזרימה מחוץ לקרקפת לפי המסלול כלי הדם . כל טו ב

16/04/2007 | 11:55 | מאת: איילה

לפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים. רכב התנגש ברכבי מאחור וגרם לנזק קל לרכב. הטמבון קצת נשבר והפלסטיק שתחתיו התעקם. חשבתי שלא נפגעתי כי לא הרגשתי כלום חוץ מזה ששמעתי בום והסתובבתי כדי לראות שהתנגשו ברכבי. חשוב לציין שהרכב פגע ברכבי כאשר רכבי היה בעצירה מולטת והשענתי את ראשי וגופי על ההגה בצד הדרך. לאחר חצי שעה מרגע הפגיעה התחילו כאבי גב תחתון נלקחתי לבי"ח ולאחר מכן פונתי באמבולנס בדרך לבי"ח התחילה להרדם לי רגל ימין. בבי"ח עשו לי צילום רנטגן לגב התחתון שהיה תקין. בדק אותי נויירולוג והמליצו לי על המשך מעקב וטיפול בקופה. האורטופד שלח אותי למיפוי עצמות שהיה תקין ולemg שלא היה תקין כתבו שם שיש לי לחץ כרוני עדין בין שתי חוליות בצוואר. כמו כן הלכתי לאורטופד שבדק אותי בדיקה נוירולוגית מקיפה וביקש ממני לעשות כל מיני דברים ובדק רפלקסים בסוף הבדיקה הוא קבע שאין לי כלום ואני בריאה לגמרי. מאז הסבל המשיך הגב התחתון כואב אני סובלת בלילה מהרדמויות בידיים וברגליים ומהקרנת כאב לרגל ימין האורטופד החליט לשלוח אותי לmri כי יש לי חשש לפריצה/פריצות דיסק ושאלתי היא: איך בדק אותי פעמיים אורטופד בצורה מקיפה וקבע שאין לי כלום. הבנתי שעדות לפריצות דיסק כן ניתן לראות בבדיקות נוירולוגיות? ושנית- אם הemg לא היה תקין איך הוא יכול להגיד שהכל בסדר ושזה לחץ קל שאני סובלת ממנו שנים כאשר לא היו נרדמות לי הידיים בעבר? ואם יש לי אכן פריצה בגב המשפיעה וגורמת לנימול ברגל איך ייתכן שבבדיקת emg של הידיים והרגליים שעשיתי לא נמצא לכך אפילו רמז? אודה לתשובתכם המקצועית איילה

לקריאה נוספת והעמקה
23/04/2007 | 06:58 | מאת:

שלום לך התשובה לשאלות שלך מאשרת את העובדה שלא ניתן לעשות רפואה ללא רופאים . בדיקה נוירולוגית טובה קודם כל מתבצעת על ידי נוירולוג ולא אורטופד , ומטרת הבדיקה למקם נזקים מבניים במערכת העצבים . לא כל כאב ותחושה נגרמים על ידי פגיעה רצינית ברקמה , לכן לפעמים הכל כואב ונרדם ולא מוצאיים דבר בבדיקה קלינית ולא בצילונים או בEMG . כל בדיקה מוגבלת לסוג מסויים של פגיעה , לגודל פגיעה ולרקמה , לא כל בדיקה בודקת כל דבר , EMG מרא מחלה שבועיים לאחר פגיעה בסיבים עצביים גדולים אך קיימים גם קטנים שהבדיקה לא מסוגלת לזהות , כך שרפואה לא מטמטיקה . צריך לגשת לרופא לסמוח אליו ולאפשר לו לבצע את העבודה מבלי לפרש כל דבר כלא אפשרי או לא הגיוני . לומדים הרבה שנים כדי להבין את היגיון זה . כל טוב

16/04/2007 | 11:36 | מאת: ויקי

אמא שלי בת 59 ביצעה בדיקת CT שהייתה תקינה אולם בבדיקת MRI נצפו מספר נגעים בגדלים שונים בחומר הלבן אשר עשויים להתאים לדמיאלינציה או איסכימה מה זה אומר ????!?!?! תודה

22/04/2007 | 20:28 | מאת:

שלום רב בבדיקת MRI ניתן לגלות מימצאים קטנים מאוד במבנה של המוח כמו אוטמים או חסימות קטנות של כלי דם , איזורים דלקתיים . לא כל מימצא בהדמיה בעלת חשיבות , יש להרבה אנשים מימצאים דומים ולא תמיד המימצאים אלה רלבנטיים למצב הרפואי . חייבים קורלציה עם המימצאים הקליניים והתלונות לפני ליחס לזה חשיבות . צריך לסכם זה עם רופא המטפל . כל טו ב

1 ... < 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 > ... 32