פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
03/10/2007 | 10:45 | מאת: דנה

שלום, אני בת 34, בריאה. מאז ומתמיד היו לי תופעות של קפיצות בכל מיני מקומות בגוף, לסרוגין, אחת לכמה חודשים או שנים אפילו, אך לא דבר שאחרים ראו אלא רק אני הרגשתי בכך,כלומר לא מדובר בתנועות של ממש אל קפיצות בדומה למה שיש להרבה אנשים בעפעפיים למשל. מעולם לא בדקתי את זה אל רופא. לאחרונה, מזה כמה חודשים, אני פחות סובלת מהתופעת הנ"ל, ואנני יודעת אם יש קשר אבל בכל אופן אני חשה מדי פעם (לעתים רחוקות) תחושות מעין משב של רוח על היד או על הרגל, מעין צמרמורת או כמו מגע של נוצה על היד או כמו נמלה הולכת. האם זה צריך להדאיג אותי? ללכת לרופא? תודה רבה,מראש וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2007 | 05:41 | מאת:

לום רב לדעתי כל תופעה מוזרה ולא נוחה בגוף צריך לבדוק באופן בסיסי כדי לשלול בעיות שיכולות להחמיר אם הזמן . לגבי תחושות ושרירים לפעמים מדובר רק בחוסר מיקרואלמנטים מסויימים או בצורת חיים לא מאוזנת מבחינת תזונה ופעילות גופנית . לכן בדיקת דם כללית כולל מלחים והורמונים ובדיקה של רופא מטפל יכולים לספק את הצורך ולתת תשובות . כל טוב

02/10/2007 | 23:57 | מאת: מנשה

שלום רב, מזה שבועות אימי בת ה-84 סובלת מכאבי ראש כאשר לעיתים הכאבים חזקים יותר ולעיתים פחות. לפני כמה ימים הופיעה עם כאבי הראש הבעייה של ראייה כפולה. אימי אושפזה בבית חולים ועברה סדרה מקיפה של בדיקות וצילומים סביב הראש כולל CT, רנטגן וכו'. וכן בדיקות דם וסדרת בדיקות עיניים ובסה"כ הכל היה בסדר ולא עלו על שום ממצא או כיוון שיעיד לפשר הסמפטום. חשוב אולי לציין שאימי הנה חולת לב: אחרי ניתוח מעקפים ועם בעיית לחץ דם גבוה , כאשר היא מטופלת ולוקחת מגוון רחב של תרופות/כדורים. איזה כיוונים ניתן לבדוק בכדי לנסות להתמודד עם הבעיה: האם יתכן וישנה בעיה של ניגודיות בין חלק מהתרופות אותן היא נוטלת באופן קבוע? האם יתכן ויש לה איזושהי דלקת הגורמת לבעייות של כאב הראש וכפל הראייה? אשמח לקבל התייחסות, תודה, מנשה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב כאבי ראש וכפל ראיה אצל אדם מעל גיל 70 מחייב בירור קודם כל לשלשילת תהליכים תופסי מקום מוחיים ובצד שני למחלות דלקתיות של כלי הדם של הקרקפת , TEMPORAL ARTERITIS , כאשר כאן שקיעת הדם גבוהה מאוד וביאופסיה של עורק הרכה (TEMPORAL ARTERY ) לא תקינה . הטיפול היעיל ביותר, סטרוידים . במידה שהכל תקין , מעקב לחצי דם , בירור הרכב התרופות גם באים בחשבון . כל טוב

10/10/2007 | 21:38 | מאת: מנשה

שלום רב, אנחנו כבר בערך שבוע וחצי מאז החלה התופעה של כפל ראייה. בינתיים כאב הראש נחלש כמעט לגמרי וכפל הראייה ממשיך. כאמור התקיימו צילומים כולל CT מקיף לראש ולא מצאו כלום, כמו-כן עשו בדיקות עיניים וגם שם לא עלו על כלום. לאיזה כיוון ניתן ללכת מבחינת הסיבות לתופעה של כפל הראייה כעת? אני מזכיר שהאישה בגיל 84, בעקרון חולת לב ולחץ דם גבוה עם טיפול תרופתי מזה כמה וכמה שנים. זו פעם ראשונה שהתגלתה תופעה של כפל ראייה. נושא נוסף שאולי עלול להתקשר(אין לי מושג), זה שלאימי יש בעיה מסוימת עם סוכר(סכרת קלה).

02/10/2007 | 23:39 | מאת: חני

אני בת 24 בד"כ בריאה. אתמול התחילו לי רעידות קטנות ביד ימין וזה מפריע לתפקוד שלי. אציין כי יש לי מיקרואדנומה בהיפופיזה ולכן הייתי מטופלת מספר שנים בדוסתינקס עד כלפני שבוע כאשר החליפו לי את התרופה לקבותרים ואחרי שבוע של שימוש בתרופה החדשה התחילו הרעידות. האם יש קשר בין העובדה שאני לוקחת אגוניסט של דופמין לבעיה המוטורית? אני יודעת שדווקא חוסר בדופמין יכול לגרום לבעיות מוטוריות (כשהמקרה הקיצוני הוא פרקינסון). האם אני צריכה להפסיק את השימוש בתרופה? מה ההבדל בינה לבין דוסתינקס? לפני כשבועיים עשיתי צילום MRI כדי לבדוק את המיקרואדנומה וגם הישנות של גידול ממאיר (אסטזיונוירובלסטומה) ממנו סבלתי לפני 7 שנים בסינוס המקסילרי והתוצאות תקינות.

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2007 | 05:32 | מאת:

שלום רב איני מכירה את התרופה השניה , יתכן גנריקה חדשה, אך יש לבדוק את ההרכב , האם אותו הCABERGOLINE שבדוסטינקס ואם זה באותו המינון (חצי מג ) . במידה ויש ירידה במינון הרגיל יכולה להופיעה תופעה של "חסר " עם ביטוי מוטורי ,אומנם זה מאוד ספקולטיבי , לא צריך לקראות לבחורה צעירה שאין לה בעיה במסלול הדופמין באופן בסיסי . יחד עם זה יש מקום להבדק על ידי נוירולוג כדי לאבחן נכון את הרעד . תופעה תרופתית לא יכולה לתת בעיה ממוקמת , חד צדדית , לכן יש לבדוק את הרכב התרופה ולהשלים בירור . גודל האדנומה לא צריך להשפיע על כך . כל טוב

02/10/2007 | 21:40 | מאת: סמדר

אמי בת77 וסובלת מלחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה. עברה ניתוח תירואיד עקב ממצא של קרצינומה פפילרית, ועומדת לפני קבלת כדור יוד לטיפול בשארית הבלוטה שנותרה אחרי הניתוח. לפני 3 שבועות לפתע חשה ברע קבלה סחרחורת, הפכה אדומה מאוד בפנים וראתה שחור בעיניים. התופעה חלפה לאחר מס דקות אך מאז לא חזרה לעצמה. כל הזמן היא לחה מזיעה, יש לה סחרחורות, ומדי פעם מקבלת תחושה של זעזעוע שעובר לאורך הגוף ולאחריו הראש נשאר כבד, והתחושה היא של שיוט. רופא נוירולוג שבדק אותה אמר שאלו כנראה גלי חום שמהם לא סבלה בעבר. הוא נתן לה לעשות בכל זאת סי טמי ראש בגלל ההסטוריה שלה,אבל היה די משוכנע שאלו התןפעות של גלי חום. שאלתי היא האם זה נראה לך סביר? האם יש לפנות לרופא אחר או לקבל את התשובה? האם ניתן באמת לבצע סי טי ראש ללא יוד? (לפני הטפול ביוד יש להמנע כחודש מיוד). האם גלי חום גורמים לסחרחורת?

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2007 | 05:19 | מאת:

שלום רב יש מצב של גלי חום בגיל מבוגר אך התמונה שאת מספרת ניראת לי מורכבת יותר וזה בגלל מעורבות הורמונלית ממקור בלוטה בכל הנירא , זעת יתר , אודם בפנים , חולשה ,סיחרור , זרמים בגוף (רצוי מעקב הורמונלי טוב ) יחד עם סחרחורות ו"שחור בעיניים " מצב שיכול להופיע לאחר הפרעות קצב לב משניות או לא לבעיה של הטירויד . לכן הייתי ממליצה לבצע בירור משולב , נוירולוגי (כולל CT מוח בשלב ראשון ללא יוד , ובמידת הצורך או בחשד למימצא כל שהוא יש להשלים עם MRI ) , קרדיאלי (הולטר EKG -לשלילת הפרעות קצב לב ) , ואנדוקריני , לאיזון רמת ההורמונים . כל טוב

01/10/2007 | 22:49 | מאת: מוטי כהן

שלום דר אנקה לפני 30 שנה בעת שירותי הצבאי נפלתי מגובה וקיבלתי מכה חזקה בגב התחתון עם חשש לשבר בחוליה l5 שכבתי כשבוע בסורוקה ושוחררתי כעבור מספר שנים התחלתי לסבול מהרגלים ובשירירי השוקיים ואובחנתי בתסמונת rls שאלתי היא האם ניתן למצוא קשר כלשהו בין החבלה שהיתה לי לבין מחלתי אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
08/10/2007 | 05:10 | מאת:

שלום רב נוכחות פגיעה עצבית או כל פגיעה רקמתית אחרת , לדוגמה ורידים או צלקות בכפות רגליים לאחר תאונות או ניתוחים יכולים לשמש כטריגר לבעיה בתנועה אך במידה ויש פגיעה חוליתית ללא מעורבות עצבית או שורשית המכוונת לאיזור כפות הרגליים ,לא לדעתי . כל טוב

01/10/2007 | 21:01 | מאת: יוספה

שלום רב אימי בת 65, בשנתיים האחרונות חווינו אובדן במשפחה. בערך מזמן זה החלו אצלה שתי תופעות: האחת - רעד בידיים במיוחד ביד ימין, והשניה- צרידות בקול מידי פעם, במיוחד במצבי התרגשות. נערכו בדיקות שונות לשלילת בעיות במיתרי הקול והכל תקין. אמי בקרה אצל נוירולוג וקבלה תרופה לרעד בידיים, אך הפסיקה לקחתה מפני שלטענתה לא הרגישה טוב ממנה. בחודשים האחרונים אימי עצבנית ונרגזת מאוד. רציתי לשאול האם תופעות אלו מסמנות סימפטומים למחלת פרקינסון ? (לטענת אימי הרופא שלל מחלה זו) , והאם יש טיפול תרופתי לרעד בידיים (הרעד רק במצבי ריכוז מסויימים. אימי עוסקת באומנות הויטראז ואז הרעד אינו מופיע) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 17:19 | מאת:

שלום לך רצויה בדיקה אצל נוירולוג מומה בהפרעות תנועה , יש טיפול תרופתי לרעד ועצבנות יחד ובנפרד , לא כל רעד פרקינסון . כל טוב

01/10/2007 | 00:42 | מאת: פוצי

שלום יש לי בעיה מוזרה בה אני מכה (את אישתי) מתוך שינה או קופץ מהמיטה לרצפה,זה לא קורה כל יום אבל זה קורה. התייעצתי בפורום שינה באתר אחר וזה מה שענו לי : "יתכן ומדובר באלימות משנת חלום בה חסר שיתוק השרירים. לכן ממליץ בדיקת שינה וטיפול תרופתי" נגיד ועשיתי בדיקת שינה וזה מה שיש לי, באיזה טיפול תרופתי מדובר ??? אני מטופל עקב ("אגורופוביה" לא יוצא מאזור מגורי) ב"אנפרניל" ו"קסנקס" יכול להיות קשר בין התרופות לבעיה ??? לפני שנים עשיתי בדיקת שינה ויש לי דום נשימה !!! ראיתי בטלוויזיה שמשהו מתוך שינה רצח את חברתו,מה עד כדי כך זה מסוכן ? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2007 | 18:29 | מאת: נף

שלום לך , מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר על סוג זה של הפרעות , טאני לא בטוח שתחום הנוירולוגיה יכול לתרום לך ביי נף - משתתף בפורום

05/10/2007 | 17:16 | מאת:

שלום רב התי ממליצה בדיקה נוירולגוית מסודרת וקביעת טיפול לבעיה ששמה REM BEHAVIORAL DISORDER , במטרה לשלול תופעות נוספות בעירנות או שינה , רמת ברזל בדם ותגובה לטיפולים השונים הקיימית . תרופות לבעיה נפשית בחלקם יכולות להשפיעה לא טוב על מבנה השינה , רצוי לא לקחת נוגדי דיכאון בערב . כל טוב

30/09/2007 | 19:44 | מאת: אנונימית

ערב טוב וחג שמח ! כ-10 ימים אני סובלת מכאב ראש מאוד משונה...בתחילה חשבתי שזה כאב ראש רגיל ( בוריאציה חדשה ) , לקחתי כהרגלי אופטלגין...אך הוא לא עזר. ככל שעברו הימים, ועקבתי אחרי "כאב ראש" - הרגשתי שזה לא כאב ראש, אני לא מרגישה כאב, אלא יותר תחושה של בעירה תת-עורית, כאילו שורשי השיער בוערים על אש קטנה או/ו בעירה של עור הקרקפת - וזאת בעוצמות הולכות ומשתנות, כל פעם באזור אחר בראש, פעם הקודקוד, פעם בצדדים וכו'. התחושה היא מהבוקר עד הלילה...לא נעלמת... ביום חמישי האחרון - פניתי למוקד של קופ"ח - ( רופאת המשפחה שלי הייתה בחופשה ). הרופא שבדק אותי , בדק מספר אפשרויות, ומסקנתו היתה שככל הנראה זאת דלקת בשריר הראש. המלצתו הייתה - זריקה של וולטורן ( לא הסכמתי ), ובהתאם לכך בקשתי ממנו כדור. הוא רשם לי אוטופן ( 600 מ"ג ) פעם ביום, ואלגוליזין ( 500 מ"ג ) 3 פעמים ביום. כבר 3 ימים אני עם כדורים הר"מ - ואין שום הקלה או שיפור, התחושה הנ"ל עדיין מלווה אותי במהלך היום, כפי שציינתי לסירוגין בעוצמות משתנות. היום בבוקר פניתי רופאת משפחה ע"מ לשתף אותה בהכל. קבלתי הפניה - לנוירולוג. הנוירולוג שקבעתי אליה טור תקבל אותי רק ביום רביעי...הקרוב. הערה חשובה : ברור לי שחייבים לראות ולבדוק, וזאת אעשה כמובן ביום רביעי הקרוב, אך אם באפשרותכם לעזור לי , אפילו בקצת, היום , מאוד אודה לכם - המצב הר"מ מתחיל להטריד ולהדאיג ( 10 ימים - ללא שינוי ). ברשותכם, מספר שאלות מטרידות : 1. האם יש איזה שהיא תרופה שיכולה לעזור לי עד הביקור אצל נוירולוג ? 2. האם פרוקסול פורטה יכול לעזור ? 3. מהן האפשרויות לסוג כזה של תחושת "כאב" - דיאגנוזה ??? 4. האם יש דברים שכדאי שאשים לב עליהם עד הביקור אצל נוירולוג ? תודה מראש על סבלנותכם ותשובתכם המהירה...

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2007 | 22:13 | מאת: חסויה

היי ערב טוב לך להפתעתך גם אני מרגישה ככה כבר כמה זמן כאילו נמלים קטנות על הקרקפת כאילו שורשי השיער זזים לאט לאט כמו בעירה קטנה זה נשמצע מצחיק אבל זה מלחיץ אותי ואני מאוד חוששת ללכת לרופא אשמח לשמוע תגובות אולי לאיזה כיוון הסיפטומים האלה מובילים לאיזה כיוון ??? מה זה יכול להיות עצבים אולי ? או משהו שקשור לזרימת דם ? אשמח אים תעדכני אותי ערב טוב,

שלום רב בעיה נוירלגית לא נפטרת עם אנטיאינפלמטוריים , וכך זה נישמע . אומנם בינתיים את כבר ראית נוירולוג , יש מקום לטיפול כרוני בתרופות שפועלות על מבנה עצב כמו אלטרול , טגרטול , גבפנטין . כל טוב .

30/09/2007 | 17:37 | מאת: דליה

שלום רב בני בן 4 ומזה שלושה חודשים התחילו טיקים בהזזת ראש בתנועות של לא, שאיפת אויר פתאומית ואחריה טיקים עם הראש יש לציין כי לפני שנה נולד תינוק שאלותי: 1. האם יכול להיות מצב של טיקים שחולפים לצמיתות? 2. מתי עלי לפנות להתייעצות עם נוירולוג? 3. בני שאל לפני מה ימים איך הוא יכול להפסיק את הטיקים ואני עניתי שלא ידאג זה יעבור מה עלי לענות כשישל שוב? למרות שתיארתי המצב ביובש ובקיצור יש לציין שלא עוברת דקה במהלך היום בה איני חושבת על העניין וחשה צער רב במידה וזה יתפתח... מחכה לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 17:08 | מאת:

שלום רב טיקים פשוטים יש אצל ילדים ועוברים בזמן או עוברים למקום אחר . כל זמן שלא עבר שנה ואין הפרעה תפקודית משמאותית לא צריך לשים לב , במידה ויש סיפור משפחתי חיובי ומשך מעל שנה של נוכחות הטיקים צריך לגשת לנוירולוג ילדים למעקב מסודר כל טוב

30/09/2007 | 12:09 | מאת: abrushka

אני בת 28. ערב אחד, לפני כ-9 חודשים, ישבתי והקראתי סיפור לילדיי. פתאום חשתי כאבי ראש עזים, לא איבדתי הכרה, אבל הייתי מבולבלת (למשל, לא יכולתי להמשיך לקרוא כי לא יכולתי לחבר מילה מהאותיות, רציתי להזעיק עזרה, אבל לא זכרתי את מספר הפלאפון של בו זוגי וכד'). התאשפזתי לבדיקות ביחידה נוירולוגית למשך שלושה ימים. סבלתי מאובדן זיכרון חלקי - שא"כ השתפר. CT, EEG לא הראו שום סיבה למה שקרה. חזרתי לתפקוד מלא כעבור מספר שבועות. הייתי בבדיקת מעקב אצל נוירולוג - הוא בדק רפלקסים, שלח אותי לבדיקות דם - היה תקין. מדי פעם היו ויש לי כאבי ראש (שנראות לי כמגרנות), אבל מעולם לא הייתי מוטרדת מהעניין. הבעיה שבחודש האחרון, אני מתחילה לקבל כאבי ראש חזקים שהמשותף בהם - התחלה פתאומית, כאשר אני שקועה/נהינת ממשהו. כאבי ראש האלה עוברים מהר יחסית ולא משאירים סימן. אבל מה שמפריע ומה שמפחיד אותי זה מועד התחלתם. התמונה הקלאסית של הסיטואציה כזאת: אני קוראת ספר, מגיעה לסצנה מרתקת, מתלהבת, שקועה בסיפור, שוכחת את עצמי ופתאום בץ - כאב ראש - ואז אני לא מצליחה להמשיך אלא חייבת לחכות עד שהכאב יעבור. באותו רגע בא לי לבכות, כי הכאב בא בדיוק ברגע ה"לא מתאים". "מאמץ בעיניים" נטו - לא יכול להסביר את התופעה, כי זה קורה לי גם כאשר אני לא קוראת אלא רק חושבת על משהו נעים מאוד וסוחף. מה דעתך?

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 17:03 | מאת:

שלום לך כאב ראש פתאומי כזה חייב שלילת תהליכים דימומיים על ידי בדיקת ניקור מותני ובהמשך MRI מוח , הייתי ממליצה לברר את ההופעה והתפקוד של בלוטת ההיפופיזה (אם הבלוטות ), כדי לשלול פגיעה בזמן האירוע האקוטי (PITUITARY APOPLEXY ). בנוסף ניתן לקבל טיפול מניע לכאבי ראש התקפיים על ידי הנוירולוג המטפל . כל טוב

30/09/2007 | 10:44 | מאת: בן 26

סימפוטמים: 1)בחילות קבועות+מידי פעם הקאות מזה שלושה חודשים 2)חולשה ועייפות רוצה לישון כל הזמן 3)סחרחורות חוסר שיווי משקל 4)אוכל ומרגיש טעם חמצמץ בפה 5)אוכל וכואב לי בבטן לזמן קצר 6)לאחרונה משו כמו יומיים שיש לי גלי חום 7)תחושה שעומד לי משהו בגרון 8)הה לי פצע אדמדם על קצה הלשון שהפך לנקודה לבנה. רקע: בצאתי בדיקות דם כלליות ומקיפות+איידס,גאסטרוסקופיה,אולטראסאונד לבטן כולל כל האיזורים של הכיבה מעיים כיס מרה וכו,בדיקת מאמץ על הליכון אולטראסאונד ללב. הבדיקות יצאו תקינות. שורה תחתונה מה לעשות? בחור שעד לפני 5 חודשים הדריך בחדר כושר פעיל מאוד בחיי היום יום ולאט לאט המצב שלי התדרדר מבוקר אחד שהקאתי למצב שיש לי בחילות כל היום +כל המה שצינתי לעיל. מה עליי לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
30/09/2007 | 10:46 | מאת: בן 26

בנוסף לכל זה ירדתי במשקל בסביבות ה8 קילו גובה 1.76 וכרגע שוקל 55 קילו

02/10/2007 | 17:57 | מאת: נף

שלום לך , יש מ לי הרגשה שהבעיות שלך אינן שייכות לנוירולוגיה . עליך להיות בקשר עם רופא המשפחה ולהיות במעקב אצלו . בהצלחה נף - משתתף בפורום

05/10/2007 | 16:53 | מאת:

שלום רב הייתי בודקת קודם כל אפשרות של רפלוקס בבדיקת אאג , כל התופעות שציינתה מתאימות לכך ולאחר מכן לקבל טיפול מניעתי , לוסק , כמקובל .בנוסף לברר שינה ורמת חרדה בשל העייפות היומית . לא להפסיק פעילות גופנית ולא להכנס לפניקה , כל טוב

05/10/2007 | 18:36 | מאת: בן 26

שלום רב לך הגברת מריאטה אנקה. כמו שציינתי עברתי בדיקת גסטרוסקופיה, התוצאות תקינות לחלוטין. העם עדיין זה יכול להיות רפלוקס?

29/09/2007 | 11:01 | מאת: ירון

היי מזה תקופה יש לי דמעות רבות בעיניים, לא כל היום, אבל הרבה בצורה משמעותית. כמו-כן אני מרגיש שהעיניים כבדות ועייפות כאילו לא ישנתי המון זמן גם לאחר הקימה בבוקר. בנוסף אני גם עייף לעיתים קרובות. רציתי לדעת, האם תהליכים בראש יכולים לגרום לתסמינים כאלה? האם תסמינים כאלה יכולים להופיע בשל לחץ תוך עייני מוגבר בגלל הסיבה שפרטתי ? האם בדיקת לחץ בעיניים ובדיקת עיניים יכולה לשלול או לתמוך בוודאות תהליך כזה? אודה לכם על התייחסות עניינית

05/10/2007 | 16:45 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב יש צורך בבדיקת עיניים בלבד , ובפראט בדיקת פתיחות התעלות הדמעות , אין כל קשר עם תהליכים תוך מוחיים כל טוב

29/09/2007 | 09:29 | מאת: חן

ד"ר שלום , לפני כשנה וחצי אני ואשתי התנסינו ( לצערי ) בפופרס ושאפנו אותו בזמן יחסי המין . לאחר יחסי המין הכל התערפל לי וראיתי שחור ונפלתי על הרצפה תוך איבוד הכרה ל2 דקות לערך לאחר מכן חשתי תחושת זרמים חזקים וסוג של תחושת ואקום באוזן ולחץ חזק על עין ימין ביצעתי בדיקות בבית החולים כולל MRI שלא מצאו דבר למרות שהלחץ שהרגשתי עבר רק אחרי חודש וחצי לערך . כיום שנה וחצי אחרי עדיין כל פעם שאני מבצע פעילות מאומצת מאז המקרה הזה ( ואני התאמנתי לפניו בחדר כושר 4 פעמים בשבוע היום אני לא מסוגל הרמת משקולות הכי קטנה גורמת להופעת הלחץ בצד הימני של הראש מעל לאוזן ימין זו מעין תחושה כאילו משהו סתום בחלק הזה של הראש זה לא בדיוק כאב ראש. גם ריצה וגם נסיעה עם המון טלטולים גורמים להופעה של זה וכמובן יחסי מין מאומצים גורמים לזה לקרות שוב ולפעמים הכי יחסי מין אני מרגיש שוב שאני הולך להתעלף ורואה ממש שחור . ללא פעילות כלשהיא זה לא קורה לי . אני קצת מודאג ובטוח שיש דרך לטפל בזה ... מה עליי לעשות האם אתה מקבל באופן פרטי ?? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני לא חושבת ששימוש בסם לפני מעל שנה משפיע העד היום על תפקודך , קיימת לדעתי אסוציאציה בין האירוע הטראומטי ופעילות גופנית , בעיה שיכולים לפטור עם טיפול בהפנוזה או בתרופות נוגדות חרדה , לא נכון להפסיק פעילות בראיה למרות הקושי אלה לחדש אותה לפי יכולתך של היום ולבנות בהדרגנה את הכושר שלך מחדש אם עדיין יש בעיות יש לעבור בירור קרדיאלי מסודר כל טוב

28/09/2007 | 20:19 | מאת: קרן

שלום רב, אני בחורה בת 46 בריאה לחלוטין, ביצעתי בדיקת MRI מוח ואוזניים בגלל כאבים מתמשכים באוזן. בבדיקה: "אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות" בחומר הלבן הפריונטריקולרי מוקדים מרובים היפראינטנסים ב- T2WI". אני לא סובלת מלחץ דם או מסוכרת וכל הבדיקות שביצעתי תקינות. אני מאוד מודאגת, האם תוכלו לפרט ממה זה נובע ואיזה השלכות יכולות להיות לאוטמים אלו? בתודה מראש, קרן

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 16:28 | מאת:

שלום רב לא תמיד יש משמאות למימצא מקראי זה, בכל זות צריך לבצע מספר בדיקות כמו קרישות דם יתר , אקו לב ולברר את רקע המשפחתי לגבי מחלות כלי דם . כמו כן רצוי לקבל טיפול קל לדילול דם כמו אומגה 3 או שמן גדים , ולמנוע באופן מקסימלי חסיפה לגורמי סיכון נוספים שמחמירים עם הגיל : השמנה , עלית שומנים וסוכרים בדם , עישון , כל טוב

05/10/2007 | 19:57 | מאת: קרן

לד"ר אנקה שלום רב, קיבלתי את תשובתך, כפי שאמרתי כל הבדיקות תקינות - מה בכל זאת המשמעות של אוטמים לקונרים בשתי ההמיספרות? לאלו סיבוכים זה יכול לגרום בעתיד? אוטמים נשמע משהו מאוד לא סימפטי... אודה לתשובתך. קרן

28/09/2007 | 11:12 | מאת: חסוי

יש לי כמה נקודות בראש שגורמות לי לתחושה לא טובה שאני לוחץ עליהם הם כואבות, הנקודות הם : שניים מהם בצידי המצח העליונה איפה שמתחיל השערות. שניים מהם הם בחלקת האמצעי של הקרקפת כמה ס"מ מעל האוזניים. רופא המשפחה אמר שאלו סיבים ואין מה לעשות!! רציתי לדעת אם באמת אין מה לעשות? ורציתי לגעת מה גורם לסיבים האלו לכאוב???

05/10/2007 | 16:21 | מאת:

שלום רב לא ברור לי מה כואב, אני ממליצה לגשת לרופא עור ולברר את הקרקפת כדי לשלות בעיות תתעוריות מקומיות כל טוב

27/09/2007 | 22:54 | מאת: נום

שלום אני בן 26 עם ADD יש לי בעיות שכחה,אני מאמין שהם כתוצאה מהADD כלומר בעיות פסיכולוגיות ולא משהו פזיולוגי. מעניין אותי לדעת אם יש בכלל מה לעשות עם בעיה כזאת במידה והיא באמת תתברר גם אחרי בדיקות קוגנטביות. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש טיפול לADD בין השאר ריטלין אך גם תרופות אחרות , למידה אסטראטגית וצורת חיים מתאימה לבעיה זו . כל טוב

27/09/2007 | 06:23 | מאת: אמא לחייל

שלום רב לאחרונה נערכות לבני בדיקות שונות עקב כאבי בטן מהם הוא סובל וממס' של יציאות מימיות ביום.בדיקות הכימיה תקינות, אך נמצא שרמת הפריטין עומדת על 28, הרבה מתחת לממוצע המינימלי. מלבד זאת, הוא החל להתלונן על"כ שלפעמים הידיים שלו "מזנקות" קדימה בנוקשות. הוא סבל מחוסר ברזל בהיותו קטן, ואולי אף בתקופה מאוחרת יותר.הקפיצות בידיים לטענתו, קורות בזמן עייפות מוגברת, או לאחר שתיית אלכוהול, כיממה אחרי. האם יש קשר בין חוסר דם, או פריטין נמוך לבין מה שקורה לו עם כפות הידיים? לפני שבוע הוא קיבל מניאורולוג ריטלין והנ"ל ערך לו בדיקה שיגרתית לפני מתן ריטלין. הקפיצות החלו לפני לקיחת הריטלין. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לקפיצות הללו?? לתשובתכם המהירה אודה. בברכה, אמא מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ריטלין יכול לגביר טיקים בעיקר בתחילת הטיפול לכן חשוב לשעת איזה סוג תנועות יש לו ולפי יעוץ נוירולגי לעקוב לאחר נהקפיצות . אין לדעתי קשר עם רמת הפריטין שלא נמוכה באופן מיוחד .רצוי לקחל את הילד לבדיקת נוירולוג מומחה להפרעות תנועה כדי לאבחן את הקפיצות ולהבדיל בין טיקים אפשריים למיוקלוניות או הפרעה חשמלית כל שהיא של המוח כל טוב

26/09/2007 | 14:46 | מאת: חיה

בת 41 בריאה, בשנה האחרונה נוצרים מצבים בעיקר בעבודה, שאני בטוחה שעשיתי פעולה כלשהי ומוכנה להתווכח שאכן הפעולה בוצעה ומעירים לי שלא עשיתי אותה, אני עובדת בעסק משפחתי אין עלי לחץ, ניגשתי לבדיקת אבחון זכרון בקופת חולים בריפוי ועיסוק והבדיקה יצאה תקינה, קורה לפעמים שאני שואלת שאלה וכעבור כמה דקות שואלת שוב את אותה שאלה , הסביבה מעירה לי שכבר שאלתי קודם את השאלה הזו ואני מתווכחת שלא.מה עושים? מה קורה לי? ואיך מטפלים לפני שתהיה החמרה. זה גורם לחוסר בטחון כי אני בטוחה מאוד במעשיי ואנשים מתקנים אותי כל הזמן. אבקש תשובה מהירה . תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 16:08 | מאת:

שלום רב צריך לעבור בדיקה נוירולוגית כללית ובדיקת קשב וריכוז , איתכן ורוב המצבים קשורים לעודף לחץ , עומס ובעית חלוקת הריכוז לתפקידים מרובים . שינה לילית חשובה מאוד . לאחר מכן ניתן לקבוע טיפול כל טוב

25/09/2007 | 23:25 | מאת: אלי

האם לחולים במחלת הנטינגטון יש מוסדות טיפולים אני מתגורר באזור חיפה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 18:36 | מאת: נף

שלום לך , אני סובל ממחלה נאורולוגית דיי דומה . אנא השב לי , הייתי רוצה לשוחח איתך . בברכה נפתלי

05/10/2007 | 16:05 | מאת:

שלום רב יש עמותה טובה ונעמנה ומאוז זקוקה למשתתפים קדי לקדם אל כל הנושה חברתי ורפואי יש מרפאות להפרעות תנועה בחלק מבתי החולים בארץ כולל בהיפה שמטפלים אמבולטורי ובמידת הצורך מאשפזים את החולים יש מוסד למצב כרוני -סיעודי במשקנות זהב בחדרה כל טוב

25/09/2007 | 14:03 | מאת: יוסי

רופא נירולוגית שלחה אותי לעשות CT מח כולל בסיס ראש עקב בעיות כאבי ראש וסחרחורות וחולשה כללית בחילות , מאז חזרתי מהודו במשך חודש וחצי האם אפשר לגלות בבדיקה הזאת אם נפגעתי מיזה כתוצאה מהתקפת טרשת נפוצה (עצבים) וכו" יש לציין שסבלתי עד עכשו חודש וחצי מסחרחורות חולשה ברגליים וידיים היה לי פיצוצים בעמוד שידרה אחורי בראש כלומר פתאום נתפסים לי שם שרירים או לא יודע מה-- ואני משתבש עם הדיבור פתאום - הרבה חוסר שיווי משקל- גם קשיי שינה רבים -- ידיים שורפות ואני מזיע כל הזמן פחדים וכמו חרדות כאלו והרגשות ממש מגעילות כולל בחילות הרוב עבר נשאר רק חולשה חזקה שללו לי את כל הוירוסים שיכולים להיות שאלתי היא האם זה טרשת?\ והאם אפשר לראות זאת בCT מח כולל בסיס ראש עם חומרי ניגוד ? שיצא תקין כמובן

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 16:02 | מאת:

שלום רב אני לא רואה קשר בין הנסיעה עם אופציה לקבלת מחלה זיהומית לבין התרשת , תרשת מחלה כרונית וחייבים לאיבחון מספר התקפים , מימצאים נוירולוגיים ובדיקת MRI מוח לפחות , בד"כ רוצים גם בדיקות נוספות באישפוז . CT לא בדיקה רגישה לאיבחון תרשת , רצוי מעקב נוירולוגי מסודר כל טוב

25/09/2007 | 11:11 | מאת: עובד

שלום רב כשאני צוחק בכח כואב לי הראש בחלק האחורי ולפעמים כשאני צוחק צחוק טבעי אז גם כן כואב לי הראש בחלק האחורי מה זה יכול להיות? כדאי ללכת לבדיקה?

05/10/2007 | 15:57 | מאת:

שלום רב בצחוק עולה הלחץ התוך גולגולתי וזה גורם לכאב ראש, נכון רצוי לגשת לבדיקה כל טוב

25/09/2007 | 07:41 | מאת: יעל

אימי ביצעה את הבדיקה הנ"ל, ובתוצאות רשמו לה: ירידה פרופוזיה פריאטלית דו-צדדית-בעיקר באזור אחורי וכן ירידת פרופוזיה לאונות טמפורליות קדמיות דו צדדית. לסיכום:ירידה פרפוזיה פריאטו-טמפורלית כנ"ל - מחשידה למחלה ניוונית מוחית. האם תוכלו לעזור, באיזו מחלה מדובר?

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 15:56 | מאת:

שלום רב המימצא לא מאפיין רק מחלה אחד , יש מגבן מחלות ניווניות עם פגיעה מסוג זה לכן צריך לעבור בדיקה נוירולוגית , טסטים מנטליים ובדיקות נוספות כדי לתת שם למחלה, כמו כן צריך לדעת מה השאלה של הרופא שמפנה לבדיקה . כל טוב

24/09/2007 | 17:13 | מאת: דוד

שלום רב, לאחרונה (יותר מחצי שנה אחרונה) תדירות מתקפי המיגרנה גברה. קבלתי טיפול תרופתי IMITREX 50MG אשר עזרו לאחר זמן מה... רציתי לדעת האם ידוע לכם על רופא מומחה (רצוי פרופסור) שיכול לטפל באופן פרטי. פשוט נמאס מהטלטלה בין רופא לרופא...

שלום רב רוב הנוירולגוים מטפלים במיגרנה ודי טוב , יחד עם זה יש ברוב המרכזים הרפואיים במרכז הארץ מרפאות לכאבי ראש , באיכילוב (ד"ר מוסק ), בתל השומר , בבילינסן(פרופ קוריצקי ) ובכפר סבא (ד"ר הרינג)ואחרים לא תמיד חייבים פרופסורים בשביל לקבל הטפול הנכון או הטוב ביותר כל טוב

29/10/2007 | 17:29 | מאת: שלי

שלום שמי ליאת אני בת 26, אני סובלת זה 10 שנים ממיגרנות אך בשלוש שנים האחרונות בתדירות גבוהה מאד 11 לחודש אני עורכת יומן מיגרנות , הלכתי לנוירולוג והוא הציע לי לקחת טופומקס 25 מ''ג , לא עזר לי ניסיתי מספר חודשים , אני משתמשת ברילרט 40 כשיש לי מיגרנה אני לוקחת בממוצע 10 לחודש , אני חסרת אונים ומיואשת הייתי מעונינת להגיע לרופא מומחה שיתן לי תרופה משהו העיקר לצאת מהמיגרנות המשתקות האלה , תודה רבה שלי.

10/01/2008 | 15:30 | מאת: רויטל

שלום, אני סובלת ממיגרנות כבר 9 שנים(לאחר הולדת הבת הגדולה שלי) אשמח לקבל מידע על טיפול טבעי או רופא שיכול לעזור לי בנושא הנ"ל תודה רבה

24/09/2007 | 00:24 | מאת: יואב

שלום ד"ר.. אני בן 22..סובל מפיסקו' כשנתיים ותחושות מוזרות נשלחתי לעשות בדיקת EMG עקב פריקת כתף בכלל.. אך באמצע הבדיקה הרופאים התחילו לשאול שאלות מוזרות וקראו למומחים להיכנס לחדר..הם שאלו אם למישהו מהמשפחה יש עבר של מחלת שריר אולי..אמרתי להם שלא כי זה מה שנכון..והם אמרו לי שיש חשד למחלת שריר ואני יצטרך לבצע בדיקות נוספות..איזה מחלת שריר מדובר?..הם לא נתנו לי יותר מדי אינפורמציה..רק הלחיצו. הבדיקה בוצעה היום והוא הסביר לי שאני מזיז קצת את היד וכבר המחשב משמיע רעש ומראה שהשרירים מתאמצים או משהו כזה..הכל קופץ שם במסך מתזוזות קטנות..בבקשה תנו לי קצת אינפורמציה אני מתחרפן קשה לי עם זה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 15:50 | מאת:

שלום רב איני יכולה לתת תשובה לפי האינפורמציה הלקונית שאתה נותן , בכל זות יש מצבים שקיימת חולשה שרירית על רקע פגיעה גנטית בתפקוד השרירי וזה יכול לגרום לפריקות . צריך להבדק יחד עם בדיקת אמג , יכול להיות שרצוי לעבור יעוץ אצל מומחה למחלות שריר כדי לברר צורך בבירור נוסף כולל בדיקת DNA לברר מוטציות שונות , אין צורך להלחץ . רוב הגדול מחלות כרוניות שאנשים חיים איתן ומתפקדים . כל טוב

23/09/2007 | 17:37 | מאת: יוני

אני בחור בן 30,הרגשתי מלפני שבוע ראייה כפולה והגבלת תנועה של עין ימין לשדה הראייה הימני. עברתי במהלך השבוע האחרון סדרת בדיקות ביניהם CT עם ובלי חומר ניגוד, MRI, ניקור מותני (5 מבחנות) ועוד- הכל נמצא תקין ונתגלתה רק היחלשות עצב 6 (abdusens palsy). מאז הניקור מותני אני חווה כאבי ראש קשים, אינני מסוגל לעמוד או לשבת ממושכות. אמרו לי שזה סביר שזה יקרה. 1.האם יש משהו שאני יכול לעשות כדי להקל על הכאבים ולשוב לתפקד כבעבר? 2.האם יש משהו שמזרז את ייצור הLP (החומר שגופי זקוק לו, שנלקח במהלך הבדיקה)? 3.הראייה הכפולה נותרה בעינה אמנם חל שיפור במקצת, אני מסוגל להזיז את עיני יותר ימינה מבעבר (טווח הראייה השתפר), הינני מופנה ליעוץ נוירולוגי ומרפאת עיניים. האם ידועה לכם תופעה כזאת מנסיונכם - מהי פתרונה...?

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 15:45 | מאת:

שלום רב יש סיבות מרובות לשיתוק עצב 6 , בין השער תרופות או מחלה וירלאית והמצב עמור להשתפר בהדרגה עד להחלמה . לגבי הLP אם התופעות ממשיכות יש לחזור לבית חולים לסגירת המקום שממשיך לנזול (זו הסיבה שכל הנוזל שמיוצר מדי יום לא נישאר במקום והולך לאיבוד ) , קיימת פרוצדורה פשוטה של הזרקת חומר דמי לתעלה שסוגר כל יציאה רזידואלית לאחר LP והתופעות חולפות תוך שעות ( BLOOD PATCH ) כל טוב

23/09/2007 | 11:51 | מאת: שי

שלום ד"ר מצ"ב סיכום הבדיקה והממצאים של הנוירולו לפני כחודשיים דר מחג'נה (נבדקתי אצל יותר מנוירולוג אחד על מנת לקבל חוות דעת נוספת): "ללא דלדול שרירים,טונוס וכוח תקינים,תחושה וקוארדינציה תקינים,החזרים גידיים ערים סימטרית ללא בביניסקי .סימני פגיעה כרונית של שיתוק עצב פנים משמאל". חשוב לציין שהד"ר ביצע בדיקה מקיפה ויסודית כולל תפיחות על השרירים על מנת ליצור פסיקולציות ,כולל בדיקת התנגדות בעפעפיים,עיניים,לשון . האם הבדיקה תקינה? עברתי מספר בדיקות EMG קצרות אמנם כולל מחט (בערך דקירה אחת בארבעת הגפיים ) כולן תקינות . MRI - מוח תקין MRI עמוד שדרה צווארי בלט דיסק ב C5+C6 עם לחץ משמאל . בדיקות דם כולל ,ברזל,B12,CPK תקינות -מספר סבבים של בדיקות קפיצות שרירים בכל הגוף כולל גב,שכמות רגליים,חזה,זרועות,לפעמים בפנים ,בטן, בישיבה שכיבה במשרד ולפעמים בנהיגה. לעיתים התכווצויות שרירים . רעד בשכיבה רעד לאחר הרמת קניות או משהו כזה שנרגעות רק לאחר חצי שעה למי שמסתכל מהצד נראה כאילו הגוף זז למרות שאיני מזיז שום שריר האם סיכום בדיקה זו יכול להרגיע אותי כרגע שלא מדובר בניוון ? ALS? כי הבנתי שבאבחון מחלות מסוג זה חשובה ביותר הבדיקה הנוירולוגית ואחרכ בדיקות העזר או שאני טועה? נבדקתי עי פסיכיאטר כי חשבתי שאולי הכל נובע מחרדה אבל הפסיככיאטר שלל אפשרות זו ולאחר מספר פגישות החליט שאיני סובל מחרדה /דיכאון כלשהו. ניסיתי טיפולים אלטרנטביים כמו דיקור,שיאצו,כרופרקטיקה ללא שום שינוי אני עושה יוגה לפחות אחת לשבוע ומנסה לשחות לעיתים קרובות איכות חיי כבר לא אותו הדבר אני מבולבל ,פוחד ובעיקר לא יודע מה עוד לעשות ולמי לפנות . אודה לכל עזרה והכוונה. המון תודה וחגים שמחים .

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 15:39 | מאת:

שלום רב לא כל קפיצה בשרירים הנה מחלה , וכלל לא ALS .יש מצב של BENIGN FASCICULATIONS שיכול להופיע לאחר מתח רב, לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית ולפעמים גם לאחר פגיעה שורשית של עצבים הספינליים היוצאים בין החוליות . הייתי בודקת את יאכות השינה והאם יש פעילות שרירית בשינה , ובמידה וכן יש מקום להרגיעה זה על ידי טיפול תרופתי , מעקב נוירולוגי כולל אמג פעם לשנה אם הכל בסדר מספיק . אני ממליצה להתיעץ עם מומחה נהדר לבעיות שריר פרופ שדה , בוולפסון , כדי לקבל הדרכה המקצעוית ביותר בנדון . כל טוב

23/09/2007 | 09:01 | מאת: נצר

שלום רב דר. האם בבדיקת CT ניתן לאבחן מפרצת מח או כל לחץ על כלי דם? מדובר בבעיית כאבי ראש המורגשים כלחצים מזה כחודש. הנוירולוגית ביצעה CT ללא חומר ניגוד שלטענתה תקין. בדיקות נוירולוגיות תקינות, לחץ דם תקין ובדיקות דם תקינות. הרופאה נתנה כדור נוגד חרדות בטענה שהכאבים נגרמים מלחץ נפשי. האם יש מקום לבצע MRI? הכאב משתק כבר חודש שלם. מה דעתך? המון תודה על כל תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2007 | 15:31 | מאת:

שלום רב כאב ראש כרוני ללא מימצא בבדיקה נוירולוגית ובהדמיה ישרה כמו CT לא מתאים למחלות כמו מפרצת או תהליכים אחרים שלא ניראו בCT בד"כ . תמיד יש גם יוצא מן הכלל , לכן נכון לקבל טיפול המומלץ ולהמשיך במעקב , במידה ואין שיפור לאחר מספר שבועות עד חודשים יש מקום להמשיך בירור . כל טוב

23/09/2007 | 00:34 | מאת: ענת

שלום, אני בת 25 בגיל 3 שנים קילתי מכה חזקה בראשי שגרמה לזעזוע מוח. באותו הזמן אימי התייעצה עם נוירולוג שאמר שבמידה ואני יקבל חיסונים יכול להיגרם לי נזק בלתי הפיך למערכת העצבים. כיום אני מתכננת לנסוע לדרום אמריקה ועלי לקבל חיסונים. השאלה שלי האם יכול להיות שחיסונים אכן ישפיעו על מערכת העצבים שלי (לצורך העניין אימי חולה במחלה הנובעת מפגיעה במערכת העצבים) או שמה דאגותי מופרזות ואין לי שום סיבה לחשוש. אשמח מאוד לקבל ממך תגובה בנושא. בתודה בראש וחג שמח, ענת

שלום רב אין למבוגרים אותה הרגישות לחיסונים כמו לילדים צעירים , אין כל בעיה בקבלת חיסונים הנדרשים לנסיעה לדעתי עם כי לכל חיסון יש תופעות לוואי אפשריות כלליות , את מקבלת הסבר מרופא מומחה בנושה הטיול והאיזור הספציפי , כולל הסבר על תופעות הלוואי הקשורות לחיסון -יש סיכון מסויים שכל אחד לוקח עם סבירות מינימלית לבעיות . לגבי מחלה של אימך אני לא רואה כל קשר , אומנם אני לא מכירה על איזה מחלה מדובר . רצוי תמיד להתיעץ עם מטפלים הישרים . כל טוב

פולינוירורדיקולופטיה סנסורי-מוטורית אקסונאלית בדרגה חמורה עם בלוק הולכה מלא לעצבי הטיביאליס והפרונאליס הימני.

שלום רב מדובר במחלה בלתי הפיכה עם פגיעה במבנה העמוק (אקסון )של עצבים המוליכים תחושה ופעילות שרירית וחסימה מלאה של ההולכה העצבית(פגיעה חמורה במעתפת של העצב , מאלין ) ב2 העצבים של הרגל ימין האחראיים לתנועות כ. הרגל בעיקר , צריך לגשת לנוירולוג ולברר את סיבות המחלה במטרה לעצור או למנוע הדרדרות כל טוב

22/09/2007 | 22:48 | מאת: אורלי

דוקטור נריאטה אנקה שלום רב. אני יוצר קשר בשם דודתי שאינה בארץ אולם מעוניינת להגיע ולפתוח בהליכים טיפוליים לקביעת דיאגנוזה והמשך טיפול לבעייתה. היא אובחנה לאחרונה במצב של : PERIPHERAL NEUROPATHY בשל כאבים חוזרים ונשנים במהלך השנתיים האחרונות ברגליה {כאבים המונעים ממנה כיום אף לעמוד ולנעול נעליים} הכאב מתבטא במצבים משתנים של "נימול" , " צריבות " , "כאבים חריפים" וכדומה...כרגע המחלה כבר הוגדרה ב POLYNEUROPATHY מאחר והכאב אוחז ב2 רגליה יחד , והוא כבר מאופיין ככרוני מאחר והוא פועל כשנתיים . כל הטיפולים והאבחונים שעברה , הוליכו לאבחנות שונות ובלתי מוחלטות שטענו כי הסיבות לכך הן מגוונות כגון: סוכרת , סרטן , כשל כלייתי , גנטי , התמכרות אלכוהולית , HYPOTHIROIDISM? , זיהום מסמים , חוסר ווימין B12 , וכך הלאה , אולם ללא הצבעה מסויימת על גורם כזה ואחר ולפיכך ללא יכולת לקבוע המשך טיפול יעיל. מהתעניינות שלה מנושא ובעיקר באינטרנט היא גילתה שהמצב לרוב נהיה יותר גרוע ואף מתפשט לידיים ושאר חלקי הגוף , אף שהדבר לא קרה אצלה ולא הייתה כל הדרדרות במצב בשנתיים האחרונות. אציין רק שהיא נמצאת במדינת עולם 3 שבא בדיקת דם הנשלחת ל6 מעבדות שונות חוזרת עם 12 !! תוצאות שונות , דבר המייאש עד מאוד את היכולת לתת אמון במערכת הרפואית ותוצאותיה. היא מעוניינת להגיע ולטפל בבעייה לעומק . מה הפרוצדורה המקובלת ? האם הסמפטומים מוכרים ? האם יש טיפול קונבנציונאלי ? האם הבעייה היא , נוירולוגית , נוירוכירורגית , או שמא נאטורופאטית ?

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 04:02 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה של עצבים היקפיים \ מחלה תמיד פרוגרסיבית ולא הפיכה. כל הסיבות שציינתה קיימות באיטיולוגיה של המחלה לא הבנתי אם יש לה את כל המחלות !? בכל זות יש טיפולים קונבנציונליות למחלה , צריך לטפל בו זמנית בסיבה , אם התגלתה , ובסימפטומים וזה על ידי טיפול תרופתי משלוב עם הליכה ופעילות פיזית . המחלה שייכת לנוירולוגיה בלבד . חג שמח

21/09/2007 | 16:42 | מאת: רוני

שלום, לפי MRI יש לי בלט דיסק לחץ על עצבים בחוליות הצוואר. בבדיקה נוירולוגית לפני 9 חדשים : אין דלדול שרירים, כח גס מלא בכל הקבוצות בדרגה 5/5 , תחושת מגע וכאב שווה ותקין ב 2 ידיים, החזרים גידיים מעט ערים בכל התחנות, לא הודגמו Hoffman, פקטורלי או reverse radials. בדיקת גפיים תחתונות תקינה אף היא בכל הפרמטרים למעט עירות החזרים כללית, לא הודגמו החזרים מילואופטיים דוגמת קלונוס או בבינסקי. אך בבדיקה של נוירוכירורג חצי שנה מאוחר יותר : סימן ע"ש לרמיט חיובי, בבינסקי דו-צדדי ודלדול שריר דלטואיד . מה זה אומר ? למה יש הבדל מבדיקה לבדיקה? האם זה קשור לבעיה בצוואר או בעיה אחרת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:53 | מאת:

שלום רב הייתי ממליצה להבדק שוב על ידי הנוירולוג המקורי כדי לראות האם יש הבדל בבדיקה , מאחר וההבדל בבדיקה מצביע על הרע במצב ממקור צווארי וזה מחייב התיחסות נוירולוגית במטרה לענות לשאלה האם צריך ניתוח צווארי או לא . חג שמח וכל טוב

20/09/2007 | 09:52 | מאת: מאור

כפי שכתבתי קודם יש לי בעיה של טורטיקוליס - צוואר לעיתים פונה לצד אחד (במצבים שונים, כגון הליכה, אוכל וכו') בגלל בלט דיסק ולחץ על עצב. לדעת נוירוכירורג אני צריך ניתוח דקומפרסיה - שחרור לחץ מעצב וחוט שדרה (לא חובה אך אם הדבר מפריע לי), אך המלצת לי בעבר לפנות למרפאת תנועה בבית חולים בוולפסון לצורך הזרקת בוטוקס. אני גר במיתר אזור באר-שבע, האם את בכל זאת ממליצה על ווספסון - ומה ההליך האם עליי לקבל קודם הפניה מנוירולוג או רופא משפחה או אפשר לגשת ישירות. יש לי מכבי זהב. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:49 | מאת:

שלום וחג שמח אתה צריך להבדק לפני כל החלטה , לא נירא לי כלל שהניתוח במקום לפי הסיפור . למרפאה בוולפסון אפשר להלגיע עם תופס 17 של הקופה או שלם במקום סביב 170 ש"ח כמו בכל מרפאה של בית חולים . כל טוב

20/09/2007 | 07:34 | מאת: אסתר

אובחנתי כסובלת מדיסקינזיה (מתבטא ברעד בפה) בעקבות טיפול בתרופה פסיכיאטרית מסוג "סוליאן" הנוירולוג נתן לי טיפול ב xenazine במשך מספר שבועות שלא הועיל כלל. שאלותיי : 1. האם יש תרופות נוספות שיוכלו לשפר את מצבי ? 2. שמעתי על טיפול בהזרקת בוטוקס לשיפור המצב - עד כה טיפול זה מומלץ ? 3. איזה עוד טיפולים באים בחשבון ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:46 | מאת:

שלום רב הטיפול המועדף בדיקונזיה מסוג TARDIVE , על רקע תרופתי הנו קסנזין , ואפשר לעלות מינון אם אין עדיין תגובה . בנוסף אפשר להפסיק ולהחליף טיפול הפסיכיאטרי שגרם לכך . לגבי בוטוקס ניתן להזריק לגפיים , צוואר ופנים אך פחות לתנועות הפה עקב תופעות לוואי . כל טוב

19/09/2007 | 16:53 | מאת: ליל

אני בת 55 (ללא מחזור) אשר סובלת כבר מעל חצי שנה מכאבים עזים בגב תחתון ובאגן הירכיים (התפוחים). הופנתי למיפוי עמוד שדרה מותני שתוצאותיו: " אגן תקין, שינויים ספונדילוארטרוטים עם אוסטואופיטים קידמיים וצדדים ספונדילוליסטיזיס l/4-5,היצרות מרווחים ביןחוליות L1-2-3 , L/4-5 .בנוסף הופנתי למיפוי עצם באוגוסט שהתוצאה היא: "אין לראות במפוי פרפוזיה ו blood pool מוגברים באגן. במיפוי המאוחר כולל ספקט אגן קיימת קליטה מוגברת בטרוכנטר גדול דו צדדי it של חוליה l5-s1 ב mp 1 של כף רגל ימין. שאר השלד תקין. בבדיקות דם התגלה מחסור של ויטמין D וסידן. ואני נוטלת תוספי תזונה. קיבלתי מהרופא המטפל טיפול תרופתי לכאבים שלא עזר - הרופא טוען שהכאבים הם כתוצאה של תהליך דלקתי ניווני . בנוסף בחודשיים האחרונים החלו גם הרדמויות ברגל ימין בעיקר אך גם בשמאל ערכיח הסוכר שלי הם: 100-114 בצום. שאלתי היא מה הכוונה " לקליטה מוגברת באגן< מה פשר ההירדמויות שאני חווה ברגליים? האם הבעיה היא בעלת אופי נוירולוגי? מה חוות דעתך הכללית. אודה לתשבובתך המהירה שכן אני מאוד מודאגת מניוון שרירים - למרות שאין עבר במשפחתנו.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וחג שמח אין כל קשר בין המימצאים (שנוגעים לבעיות שלד ניווניות ומתאימות לגיל ) ובין ניוון שרירים , משפחתי או לא . שינויים הניוניים של השלד לפעמים מלווים בתופעה דלקתית לכן במקומום אלה יש קליטת יתר של החומר הניגודי במיפוי . שינויים אלה בחוליות המותן גורמות לתזוזות של החוליות ולפעמים לדליפת דיסקים עם לחץ על שורשים העצביים שיוצאים לכיוון הגפיים התחתונות לכן יש נימול וכאבים ברגליים . לזה צריך לערב נוירולוג , אורטופד גב ובדיקת EMG . המלצתי לא להסתפק בתוספי מזון אלה להתחיל לבצע פעילות גופנית מתאימה לגילך ומצב הקושר הגופני כדי לשמור על הפרקים ועל רמת הסידן בעצמות . כל טוב

שלום! האם יש פרופסור או ד"ר נוירולוג טוב באיזור הצפון? תודה מראש,גמר חתימה טובה

29/04/2008 | 20:52 | מאת: דינה אוליאל

שלום רב..אני מחפשת ניורולוג פרטי לאבא שלי שסובל מכאבי ראש חזקים רוב הזמן.. אודה אים ימצא לי משהו בהיזדמנות הראשונה.. שם הרופא..ואים יש בב"ש זה מצוין.. תודה ולילה טוב.. דינה

שלום רב יש יחידות לנוירולוגיה ילדים מצוינות בבתי החולים השונים , צריך לברר בתוך בתי החולים הקרובים ואם לא לגשת למרכז הארץ . חג שמח

18/09/2007 | 15:09 | מאת: ורד שם טוב

שלום ברצוני לדעת מהי אנוקסיה מוחית האם זהו אירוע מוחי בשפת הרופאים ? ומהו אוטם במוח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אנוקסיה פרושה העדר חמצן בכל מקום כולל במוח . אירוע מוחי נובע מחוסר הספקת דם חריפה לאיזור מסויים של המוח על ידי פגיעה בכלי הדם שמובילים דם לאיזור . אירוע מוחי גורם לאוטם במוח , או איזור שהריקמה מפסיקה לתפקד לאחר הפסקת הספקת הדם למקום . חג שמח

18/09/2007 | 13:36 | מאת: רונית

שלום,אני לא יודעת עם זה הפורום הנכון אבל, אני בתחילת שנות הארבעים וידיי רועדות מזה הרבה שנים אף פעם לא עשיתי בדיקות או ניגשתי לרופא בשל הבעיה,אך מה שמפריע לי כעת שבני בן 19 רועד בידיו גם הוא משרת בצבא והייתי רוצה לדעת מה לעשות והיכן שהוא יבדק מבלי שהדבר יפגע בפרופיל 97 . הידיים לא רועודות כל הזמן אבל אם אני או הוא עושים משהו ועוד מישהו מסתכל אז הרעידות גוברות . תודה מראש ושנה טובה ובריאה

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:27 | מאת:

שלום וחג שמח יש רעד משפחתי , גנטי , שעובר במשפחה מדור לדור , המחלה מתחילה בגיל צעיר , כוללת ידיים ולפעמים ראש וקול או רגליים . רמת ההחמרה שונה בין אנשים אך אם יש החמרה משמאותית זה נכון לטפל ברעד . מקובל לגשת לנוירולוג לבדיקה רוטינית ולבצע מספר בדיקות דם ושתן מכוונות לבעיה . כל טוב

18/09/2007 | 10:35 | מאת: עובד

שלום רב כשאני צוחק בכוח אז יש לי כאבים בראש האחורי אפילו לפעמים כשאני צוחק צחוק טיבעי מה זה יכול להיות? בתודה

28/09/2007 | 03:24 | מאת:

שלום רב לחץ גובר בראש בכל מאמץ כולל צחוק חזק . אם התופאה חדשה ומתגברת צריך לגשת לנוירולוג להבדק . כל טוב

18/09/2007 | 09:58 | מאת: שני

אני בת 22 ומזה שלושה שבועות אני סובלת מסחרחורות ואיבוד שיווי משקל. כשאני הולכת אני מרגישה כאילו הראש שלי נופל לצדדים (כמו שיכורה) למרות שפיזית הראש שלי לא באמת זז. אני בחורה בריאה בד"כ. ממה זה יכול לנבוע ? האם עלי לפנות לנוירולוג ? (הייתי כבר אצל אא"ג והוא שלל בעיות באוזן) אני נוהגת לקרוא בשכיבה כשעתיים ביום, האם זה יכול להיות גורם לבעייה שלי ?

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 10:48 | מאת: מאיר-תגובה לשני...

שני שלום קראתי את ההודעה שלך אולי אני יכול קצת לעזור כי גם אני היה לי את אותו מקרה שאת מתארת. קוראים לזה ורטיגו ויש כדורים שעוזרים במקרה אגיסרק . ורוב המקרים זה נגרם מלחץ נפשי גבוה חוסר ודאות או דלקת באחת הואזניים אז כדאי שתבדקי גם אצל נוירולוג וגם רופא אוזניים שמחתי לעזור...

18/09/2007 | 13:12 | מאת: שני

לאיזה רופא אני צריכה ללכת על מנת לברר אם הבעיה נובעת מהפרעה במחזור הדם ומשיבוש באספקת הדם למוח ?

28/09/2007 | 03:22 | מאת:

שלום וחג שמח לבעיה של שיווי משקל חייבים לבצע בדיקה פנימית טובה כולל בדיקת לב , בדיקת אאג , ובדיקה נוירולוגית . סיבות לכך יכולות להתחיל במחלה וירלית שפוגעת באוזן או במערכת אחרת ,הפרעה נפשית ועד למחלות גנטיות או נרכשות במערכת עצבים המרכזית או . אם התופעה ממשיכה יש לגשת לנירולוג לבדיקה . כל טוב

18/09/2007 | 09:28 | מאת: איריס

שלום לך? מה זה תסמונת ווסט? אם זה "מינינגית" ברוסית?

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:17 | מאת:

שלום וחג שמח מדובר בתסמונת התפתחותית קשה מאוד של התינוק עם תופעות של ספזם בגוף , התקווצות אפילפטית , פיגור מנטאלי . לא תמיד התינוקות סורדים את מחלה . אין כל קשר עם מנינגיטיס כל טוב

17/09/2007 | 17:05 | מאת: שולה מהבולה

שלום, מזה זמן רב שאני מרגישה תחושות מוזרות של מגע באזורים שונים בגופי. זה קורה בעיקר כשאני מרוכזת מאוד וזה קורה בעיקר כשאני עם ריטלין אבל לא רק (אני ADHD) מה שקורה זה שאני מרגישה שיש עלי זבוב או איזה חרק (למשל על הזרוע או הרגל) וכשאני מסתכלת אין שם כלום. לפעמים אני מרגישה לחץ קל, כאילו מישהו נוגע בי ולוחץ את האצבע שלו כנגדי (זה קורה בעיקר בירכיים) אבל 99% מהפעמים זה פשוט תחושה שיש עלי משהו, איזה פרעוש או משהו. אני מיד מושיטה את היד כדי להעיף את מה שנמצא עלי (שאיננו בעצם) או לגרד את המקום וזה כמובן מוציא אותי מריכוז כל פעם ומדאיג אותי כי אני מרגישה שאני מדמיינת או הוזה דברים. חשבתי שאולי מדובר בבעיה בויסות חושי / עיבוד חושי. האם זה הגיוני? אני מניחה שיש צורך במידע הבא: אני בת 27, אני סובלת מ-ADHD, לקויות למידה, ככל הנראה הפרעת אישיות גבולית (הדעות חלוקות על כך), חרדה חברתית, אימפולסיביות, ציקלותימיה, OCD (חלקי), ובשנה האחרונה אני לוקחת: ציפרלקס, אדרונקס וריטלין בנוסף לקחתי וואלפורל, ליתיום וריספרדל לתקופה מסויימת. כרגע אני לוקחת גם זיפרקסה. יש לציין שכל התחושות האלה היו כל הזמן (ללא קשר לשינויים בתרופות) אבל החמירו מאוד לאחרונה מאז השימוש בריטלין. בנוסף יש לציין שבצעירותי הייתי מאוד רגישה לתוויות בבגדים ולחולצות גולף (היום הרבה פחות). בנוסף מאז ומתמיד אני לא מסוגלת לשים שעון, טבעת או צמיד על היד מאחר וזה מאוד מפריע לי. כנ"ל לגבי נעילת מגפיים, גרביים ארוכות או מכנסי טייץ צמודות. אם אכן מדובר בלקות בויסות חושי, יש דרך לטפל בזה בגיל שלי? אני מאוד סובלת. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 03:08 | מאת:

שלום רב מלבד שאני חושבת שצריך לבצע בדיקה נוירולוגית טובה כדי לשלול פגיעה עצבית כל שהיא , יש להתיחס לתופעה כחלק מתופעות בכפייתיות שבאישיותך , ורצוי שטיפול התרופתי שמשפר את זה לשלב עם טיפולים אחרים מסוג יוגה שמשפרים ריכוז ושליטה על הגוף . אני לא רואה כתופעה של התרופות שאת מקבלת . כל טוב וחג שמח

17/09/2007 | 17:04 | מאת: שמודל

שלום רב, נשלחתי על ידי ניורולוג לעבור את בדיקת הדם הנ"ל, תוצאת הבדיקה היא 00, מהי הבדיקה בדיוק?? והאם התוצאה האפסית היא חיובית?????

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 02:54 | מאת:

שלום רב כשיש חולשת שרירים בחשד למחלה בשם מיאסטניה (MYASTENIA )מבררים רמת הנוגדנים שעמורים לגרום למחלה במידה והרמה גבוה . אלה ננוגדנים שבדקו ורמה 0 פרושה שאין נוגדנים וקרוב לודאי אין מחלה כזו . רצוי להשלים עם בדיקת EMG מכוונת לבירור זה . חג שמח

17/09/2007 | 12:58 | מאת: יוברל

מה זה סוג הפיגור הזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יתכן קוגניטיבי , הכוונה פגיעה בשיפוט ובזיכרון . כל טוב

16/09/2007 | 21:53 | מאת: אמא מתלבטת

מהם הנזקים לטווח קצר ולטווח ארוך אצל תינוקות שנולדו לאימהות נרקומניות? האם בהכרח הנזקים הם בלתי הפיכים? מה המשמעות של אימוץ תינוק לאחר שעבר את שלב הגמילה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב וחג שמח יש סטאטיסטיקה ולא כללים . בד"כ יש נזקים במערכת העצבים המרכזית בתפקוד המוח ומבנה הכימי של המוח , לכן צפויה התנהגות כפייתית עם נטייה לפתח תלות בחומרים דומים , הפרעות קשב והתנהגות מגיל קטן ואחרים . אך תמיד יש את האלמנט של גנטיקה מצד הורה שני ולפעמים גם הבתעות טובות .רצוי לפחות לקחת את הילד לבדיקה אצל נורולוג ילדים כדי לקבל תמונה נכונה לאכשיו . לגבי העתיד מעקב צמוד וניסיון לכוון אותו נכון . כל טוב

16/09/2007 | 21:13 | מאת: י.גת

ערב יום הכיפורים ,אבקש לשאול האם אני כחולה בטרשת נפוצה (מאובחן 5.5 שנים ), מקבל את הטיפול ב -avonex , רשאי לצום ביום הכיפורים ?

28/09/2007 | 02:42 | מאת:

שלום וחג שמח אומנם עברנתו את זה אך אני ממליצה לאנשים חולים לא לצום כלל ולאנשים בראיים לצום לפי היכולת ולא במחיר הרגשה לא טובה כל טוב

16/09/2007 | 19:26 | מאת: סיגל

שלום לך ד"ר מריאטה אנקה, לפני חודש וחצי "נתפס" לי הגב. בחלק התחתון. קיבלתי 2 זריקות של וולטרן שכאבו לי. והחלטתי להפסיק. לאחר שבועיים של כאב נגשתי לטיפול "טוינא" בקופ"ח.הטיפול היה מאד אגרסיבי וכואב והיתה הקלה קטנה. לאחר כמה ימים החלו לי "זרמים" בגפיים התחתונות ואף בידיים. יותר בגפיים התחתונות עד לבהונות. מאז כחודש וחצי עדיין מרגישה זרמים. אורטופד הפנה אותי לבדיקת EMG שיצאה תקינה לחלוטין.(גפיים עליונות ותחתונות). כעת מחכה לבדיקה אצל נוירולוג. הכאבים בגב פחתו, בעקבות פיזיוטרפיה. האם יש דאגה לגבי הזרמים? האם זאת תופעת לוואי זמנית לגב שנתפס? אולי לטיפול בטווינא שהיה כאמור אגרסיבי מאד. אודה לך על התייחסותך המהירה והמקצועית. תודה מראש, סיגל

לקריאה נוספת והעמקה
28/09/2007 | 02:40 | מאת:

שלום וחג שמח זרמים ב4 הגפיים לאחר טראומה כל שהיא של ע"ש הצווארי יכולים להופיע , לא ברור לי האם הטיפול הגרסיבי התמקד על גב עליון או תחתון או ביחד . בדיקה נוירולוגית רצוי לעבור , כאשר בדיקת אמג רלוונטית לאחר לפחות 10 ימים אחרי האירוע , אחרת לא מגלים דבר . ככלל גב תפוס זה בד"כ בעיה של שרירים מקובצים , אין צורך בכל אגרסיה , רצוי שילוב של טיפול פסיבי במסז עדין לשיחרור השרירים וטיפול "אקטיבי" עם פיזיוטרפיה , שחיה , פעילות פיזית לא קשה . כל טוב

16/09/2007 | 17:52 | מאת: יגאל

שלום רב, לפי כשבועיים בצעתי צילום מוח ב MRI. אני אודה לך אם תוכלי להסביר מה הפרוש של התוצאות: נוכחות של אנגיומה ורידית גדולה למדי בקטע הפרונטלי השמאלי במיקום תת קליפתי אשר מתמשכת לאחור באספקט המדיאלי של ההמיספרה הימנית מעל החלק היותר קדמי של החדר הצדדי השמאלי. מדובר ה DVA אשר מורכב משני ורידים דומיננטים בצורת ענף וסביבם ענפים רבים המתנקזים אליהם כך שנוצרת צורה כללית של מעין נדל מרבה רגליים. הקוטר המירבי של אנגיומה ורידית (DVA זה) הוא כ- 5 ס"מ (בציר הסגיטלי). אין עדות לדימום תוך גולגלתי. הבנתי שאנגיומה היא גידול שפיר המורכב מכלי דם אולם מה המשמעות של הבדיקה ? האם יש צורך בניתוח ? ניקוז ? מה עושים ? האם זה עלול להתפוצץ ? מה ההשפעה על חיי היום יום ? (בינתיים אין השפעה כלשהיא) תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 09:33 | מאת:

שלום רב וחג שמח שוב השאלה המרכזית איך זה התגלה , מה הקליניקה שמלווה את המימצא , בצד אחד , ואם יש איבודי הכרה או הפרעה חשמלית אחרת צריך לטפל בה. בנוסף חייבים יעוץ נוירוכירורגי לשאלות שלך . בד"כ אנגיומה ורידית מביאה סיכון דימומי מינורי , אך חוץ לדימום יש סיכון אחר שמקומו וגודלו יכולים לגרום לרקמה מסביב . כל טוב

18/09/2007 | 10:02 | מאת: יגאל

תודה על תשובתך יש לי כאבי ראש מצד ימין שמלווים בכאבי צוואר מזה מספר חודשים. בצילום CT מלפני שנתיים (גם אז היו לי כאבים דומים) אובחן בלט דיסק ב C5-C6. לפי דברי הרופא המטפל הבעיה אינה בבלט הדיסק אלא בעצב האוקסיפיטלי וטופלתי באטופן. הכאבים כרגע (אחרי מספר חודשים שבהם סבלתי קשות) אינם חמורים. נשלחתי ל MRI של מוח ועמוד שדרה צווארי בגלל כאבי הראש. השאלה היא האם כאבי הראש הם בגלל בלט הדיסק, העצב האוקסיפיטלי או שבכלל הבעיה היא האנגיומה והרידית. האם יש צורך לנקוט בפעילות כלשהיא לגבי האנגיומה ? תודה שוב

16/09/2007 | 15:59 | מאת: אולגה

שלום רב, בן 3 חודשים כמעט,נולד בלידה רגילה בשבוע 37. תקופת הריון היתה קשה והיה לי לחץ דם גבווה וסכרת. כמו התינוק ואני היינו בבית חולים במשך שבוע לאחר הלידה כיון שרמת הסוכר לא היתה יציבה אצלו. שמתי לב מהתחלה שיש לו רטט ברגל השמאלית. כל פעם שאני משנה את מצבו כגון מחליפה תיתול או מרימה או מניקה או שמה בעגלה או אפילו סתם ככה יש לו רטט (הרגל רועדת) ברגל באופן די תדיר,וזה נורא מדאיג אותי. רציתי לברר האם יש סיבה לדאגה? או שזה דבר חולף?

18/09/2007 | 09:11 | מאת:

שלום לך וחג שמח דעתי שצריך לקחת את התינוק לבדיקה של רופא ילדים ונוירולוג ילדים בהקדם , רעד ברגל יכול להגרם מסיבות מרובות בין השער בשל סוכר לא מאוזן בזמן קפיצות או נפילות סוכר שגורמות הפרעה חשמלית מוחית . כל טוב

16/09/2007 | 15:19 | מאת: שירי

שלום רב האם זה נכון שתרופות נוגדי מתח ודיכאון כמו ציפראמיל, פוגעים בזכרון? מה דעתך על התרופה באופן כללי.איך ממלץ לקחת לקחת אותו שלא יגרום נזק? המון תודות

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 09:05 | מאת:

שלום רב ושנה טובה מדובר בתרופה ממשפחת SSRIS , עם אפקט אנטידיכאוני ואנטיחרדתי , לא גורמת תלות וניתן למשיך חודשים או שנים בנטילתה ללא תופעות לוואי משמאותיות עם כי לפעמים יש עליה במשקל , קשי הרדמות בלילה וירידה בליבידו ותפקוד מיני . משפרת ריכוז וזיכרון , יכולה לשפר מצב הזיכרון אצל גם אצל קשישים ודיכאוניים עם ירידה בזיכרון . רצוי לא לקחת את התרופה בערב, אלה בוקר או צהריים . כל טוב

16/09/2007 | 14:25 | מאת: יובל הדר

מה זה אומר פיגור קל עיתקה קוגמטיבית והאם יתכן שיש רשלנות רפואים יש לי על זה 40% נכות לצמיתות

לקריאה נוספת והעמקה
18/09/2007 | 09:07 | מאת:

שלום רב לא ניתן להבין ולתת הדעת ללא אינפורמציה מלאה. רצוי לגשת לרופא המטפל ולברר את כל המצב לפי הנתונים הרפואיים . שנה טובה