פורום נוירולוגיה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
חוקרי המוח האנושי מחזיקים ממש באותן השאלות המעוררות את פליאתם של קטנים כגדולים: כיצד 1,400 גרם של רקמות תאים הניזונות מגלוקוז וחמצן יוצרות מכונה כה משוכללת? אילו גורמים פוגעים בתפקודה? כיצד ניתן להסביר את ההשלכות הוורסטיליות של פגיעה מסוימת במוח? האם ישנן פגיעות רוורסביליות?

הנוירולוגיה, דיסציפלינה המתמחה בתפקוד מערכת העצבים, לרבות המוח וחוט השדרה, חוקרת ומטפלת בסוגיות אילו. אף כי לא מעט שאלות עדיין לוטות בערפל, הרי שדיסציפלינה זו עדיין זוקפת לזכותה לא מעט הישגים מרשימים.

יחד עם זאת, אני תמיד מופתעת לשוב ולגלות כי רף המודעות לבעיות רפואיות שמקורן נוירולוגי עדיין נמוך. ולראייה - רבים אינם מודעים לכך שישנן בעיות בריאותיות המהוות בעצם סימפטומים לבעיות שמקורן נוירולוגי. כך למשל, כאב ראש הוא סימפטום נוירולוגי העשוי להצביע על מכלול בעיות הקשורות למערכת העצבים, כמו: מיגרנה, גידולים, דימומים מוחיים, דלקת מוח או דלקת קרום המוח. או בעיות מערכתיות, כגון דלקות אוזניים/שיניים/עיניים/סינוסים/מצבי לחץ/עליות בלחץ הדם, זיהומים כלליים, מחלות וירליות ועוד.

הפרעות הליכה ויציבה עשויות להעיד על פגיעה מוחית מסוגים שונים, או פגיעה היקפית בעצבי הגפיים על רקע סוכרת, חוסר ויטמינים, או חומרים רעילים שונים, כגון: אלכוהול, תרופות נגד סרטן.

הישנות מצבי איבוד הכרה עשויה להעיד על מחלות פירכוסיות, כמו אפילפסיה, או על הפרעות בקצב הלב, התקפי מיגרנה ואף לחץ נפשי.

שיתוק גפיים יכול להעיד על אירוע הכרוך בפגיעה במוח או בחוט השדרה, אך גם בהתאם לפיזור האנטומי המתאים - על מחלת שריר או עצב, או על הפרעה בריכוז מלחים מסוימים בדם.

ירידה בזיכרון\שיכחה עשויה להצביע על מחלה ניוונית של המוח (אלצהיימר), או על פגיעה כלילית של המוח על רקע מחלות גופניות כרוניות, כמו סוכרת ויתר לחץ דם (דמנציה ווסקולרית), כמו גם על פגיעה פוסט-טראומטית או הפרעה קשה באיכות השינה, ואף על הפרעה נפשית דיכאונית.

מטעמים אילו, מטרתו המרכזית של הפורום היא להעלות את המודעות להפרעות נוירולוגיות, לסימפטומים המעידים על התפתחותן ו/או החמרתן ולמגוון דרכי הטיפול המקובלות ו/או החדישות. כך למשל, רבים אינם מודעים לסימפטומים המעידים על התפתחות מחלת הפרקינסון, מחלה ניוונית של המוח הפוגעת במערכת העצבים המרכזית בהדרגתיות, החל מגזע המח התחתון וכלה בגרעיני הבסיס וקליפת המוח. לו החולים היו מודעים להתפתחות סימני המחלה המובהקים, כמו רעד, איטיות וקושי בהליכה, הרי שניתן היה לטפל במחלה ולהקל על סבלם במידה ניכרת.

כמו כן, כנוירולוגית שהתמחתה בתחום הפרעות התנועה וכיום מנהלת את המרפאה להפרעות תנועה בבית החולים וולפסון, אני מגלה עניין מיוחד בשאלות הקשורות לבעיות תנועה, כגון: מחלת הפרקינסון, סוגי רעד שונים, 'טיקים' ברמות שונות, דיסטוניה כללית ופוקלית, כוראיה ומחלת הנטינגטון, תסמונת הרגליים העצבניות, הפרעות הליכה ויציבות.

כמו כן, אני מתעניינת בתחום רפואת השינה, שזוכה בתנופה משמעותית בשנים האחרונות. מטרת הנוירולוגים החוקרים את התחום היא להבין ולמצות את הפנומנולוגיה המורכבת של השינה, בהתאם לדיעה הרווחת כיום כי באמצעות חקר השינה ניתן לפענח את הפעילות המנטלית והמוטורית המתרחשת במצב העירות.

מעניין לציין כי הפרעות השינה השכיחות ביותר הן הפרעות-בתנועה, למשל הפרעות בתנועה המתרחשות טרום הרדמות, כמו תסמונת הרגליים העצבניות (Restless Leg-Syndrome), תנועות גוף וגפיים בזמן שינה, תנועות מחזוריות של הרגליים (Periodic Leg Movements in Sleep). הפרעת תנועה שכיחה נוספת היא הנעת הלסת המלווה בחריקות שיניים (Bruxism), דיבור בשינה (Sleep Talking).

מכל האמור לעיל עולה כי כל שאלה שתעלה בפורום מקדמת את כולנו אל הכרה בסימפטומים המעידים על מחלות נוירולוגית, הכרה זו תוביל לאבחון מוקדם ולמניעת או לכל הפחות צמצום סבל מיותר.
1575 הודעות
1516 תשובות מומחה
גולשים יקרים: הפורום נסגר. ניתן להפנות שאלות בנושא לפורום "נוירולוגיה" הפעיל באתר.
13/08/2007 | 09:14 | מאת: סטודנט

שלום רב ד"ר! התשובה לשאלה הבאה דרושה לי מאוד ואודה לך באם תוכלי לכוון: אזור ברוקה הוא האיזור האחראי להפקת השפה, שאלתי אם כן היא האם המילים שמצויות במוחנו , מצויות שם כפי שנקלטו לראשונה, באותו גוון קול ואותה עוצמת קול כפי ששמענו לראשונה? או שהמוח מאבד למעשה את גוון הקול, ונשאר רק הטעם,ההברות וצורת ההיגוי?

18/08/2007 | 18:35 | מאת:

שלום לך אין לי תשובה מבורקת לשאלתך אך לדעתי מדובר בתהליך איבוד אינפורמציה הרבה יותר רחבה מאשר "מילה " ששמנו פעם בשפה מסויימת , לא כל אחד שומע ולא כל אחד קורא אך כל דרכי האינפורמציה למוח כולל הבנה , שם ,תמונה ומשמאות החפץ מתתפים בקביעת שמו .איזור ברוקה הנו לא רק "TAPE " שמעביר משהוא רשום בקלטת . כל טוב

12/08/2007 | 23:04 | מאת: סי

בתי מטופלת בלפונקס במינון 500 מ"ג , קלונקם ופנרגן. כדי למנוע התקפים אפילפטים הנובעים ממינון הלפונקס מקבלת גם טופומקס במינון 250 מ"ג. מזה כשנה וחצי סובלת מהתעלפויות אחת לשבוע , לעיתים ברחוב בבית או בעבודה. בבית החולים , לא איתרו בעייה מיוחדת. ערכנו לה מס' בדיקות - טילט טסט, ct ראש, בדיקות ללב , eegבדיקות דם. כל הבדיקות הראו כי הכל תקין. האם יש בדיקות נוספות מתחום הנוירולוגיה שניתן לבדוק מהי הסיבה להתעלפויות .האם ייתכן כי הטופומקס במינון הנוכחי עלול לגרום להתעלפויות ? אני ממש חסרת אונים ודואגת בלי סוף לשלומה שכן המצב הולך ומחריף. אודה לקבלת תשובה ( בעהר קיבלה למיקטל אך משלא חל שיפור עברה לטופומקס ) כמו כן ירדה ב3 חודשים כעשרים ק"ג . עם דיאטנית , אבל האם יש קשר לטופומקס ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הטופמקב גורם לירידה במשקל , השאלה אם היה צורך בכך . הלפונקס גורם לא רק להתקפים אפילפטיים שאני מבינה שלא אובחנו לאחרונה תחת טופמקס אלה גם למצבים של התעלפויות(SYNCOPE ) ממקור מערכת אוטונומית כמו נוירולפטיקה מסוג אחר . אם כל הבדיקות ללב (כולל הולטר לחץ דם ולב ) ואאג תקינים , אפשר לעלות את הטופמקס למינון טוב יותר (300-400 מג ) ואם עדיין זה קורה לנסות הפחטה או החלפת הלפונקס לתרופה אנטיפסיכוטית אחרת ,כמו סרוקואל שפחות גורמת לתופעות אלה . כל טוב

19/08/2007 | 02:00 | מאת: סי

האם הטופומקס בעצמו אינו יכול לגרום להתעלפויות ? רשום בהוראות של התרופה , גורם לנימנום , סחרחורת וכו.... והאם כדאי ליטול את התרופה בערב או לחלק על פני היום ? בכל אופן תודה על תשובתך . עד היום פניתי להרבה רופאים ולא זכיתי לתשובה עינינית כשלך.

12/08/2007 | 19:27 | מאת: טלטל

1.הייתי מעוניינת לברר האם רצוי לקחת כדור נגד מיגרנה מסוג ריזלט או רילרט לטפל בכאבי ראש עזים שיש לי במהלך תקופת המחזור. 2. יש לי תחושה שרק בתקופות שאני לוקחת גלולות נוצרים הכאבים. האם יכול להיות שהכאב נובע מהגלולות ומה את ממליצה לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ידוע שמחזור וגלולות בין הגורמים להתקפי מיגרנה עם כי לא היחידים . לכן אני ממליצה לכל אחד להפסיקר גלולות אם סובלת ממיגרנה . יש גם דרכים אחרות, בראיות יותר למנוע הריון . גם רלרט וגם ריזלט טובים , לכל אחד יש העדפה לכן תנסי לבד ותתרשמי . אנ ממליצה להבדק יסודי אצל נוירולוג ולהחליט יחד איתו מה טוב עבורך . כל טוב

12/08/2007 | 11:19 | מאת: מאור

שלום, בהמשך להודעה מ 2 לאוגוסט והתשובה שקיבלתי : יש לי טורטיקוליס - צוואר פונה בעצמו לצד ימין וכן גילו אצלי בבדיקות הדמיה בלט דיסק בצוואר. מה ההבדל בין דיסטוניה של הצוואר לבעיה הנגרמת על-ידי לחץ של בלט דיסק בצוואר על העצב - כפי שרואים אצלי בבדיקת MRI ? כירופרקט שבדק אותי לאחרונה טוען שיש לי גם בעיה בדיסק בגב - דבר שגורם להחלשת שריר בגב . בנוסף יש לי חולשה בשרירי הצוואר האחוריים וכאב בקדמיים (שריר דק וארוך שמתפצל לשניים). יש גם לציין שבבדיקה נוירולוגית נקבע : דלדול קל של שריר טרפציאוס, דלטואיד, סופרא-ואינפרא-ספינאטוס. לא הופק החזר טריצפס משמאל. החזרי ביצפס והחזרים ברגליים ערים, יותר משמאל. האם בהזרקת בוטולינום , בוטוקס מטפלת בבעיות אלה ? האם זה לא גורם נזק ? האם הטיפול הוא דחוף - קביעת תור לנוירולוג רק עוד חודש וחצי ולא יודע מתי יבוצע הטיפול. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:21 | מאת:

שלום רב הטורטיקוליס גורם או מחמיר בעיות חוליות , לכן חשוב לטפל בהקדם בדיסטוניה של הצוואר עם בוטוקס כדי למנוע החמרת הדיסקופטיה . סימנים שאתה מספר יכולים להיות משניים לפגיעה שורשית שהדיסק גורם או למבנה מסויים עם חולשת שרירים אלה . צריך להבדק טוב, לעבור גם EMG , ופחות להתעסק עם מניפולציות של כירורפקטיקה שאני לא ממליצה לצוואר . אני ממליצה לך להגיע למרפאה להפרעות תנועה בבית חולים בוולפסון להערכה נכונה והזרקה מכייון שיש לנו הרבה ניסיון . אין בהזרקת בוטוקס כל סכנה , צריך אבל ניסיון בטיפול זה . כל טוב

12/08/2007 | 10:59 | מאת: איילת שגב

שלום אני בחורה בת 31. סובלת כבר כ 10 שנים מכאבי צוואר עורפיים קשים שמקרינים לראש. לפחות 2-3 פעמים בשבוע יש כאב ראש עורפי שמקרין למצח ולרכות. לעתים חייבת גם לשכב. עשיתי המון פיזיותרפיה, הרפייה, ביופדבק, דיקור, מתיחות אך ללא הועיל. אני לוקחת כ 6-7 משככי כאב בשבוע מסוג אופטלגין/נורופן כבר שנים. לפני שנתיים נויורולוג המליץ לי לקחת אלטרול 25 מג לקחתי אותו ובמשך שבועיים הייתי "עציץ" מרוב עייפות והפסקתי לקחת לפני שיכולתי לדעת אם מסייע לכאב. לאחר חצי שנה ניסיתי שוב אלטרול 25 מג ושוב 10 ימים הייתי עייפה מאוד ושוב הפסקתי. באחרונה הייתי אצל נויורולוגית אחרת. היא המליצה לי על הטיפול הבא: 1. להתחיל אלטרולט 10 מג ולא אלטרול 25 מג כבעבר שמאוד עייף אותי. 2. היות והכאב מתחיל מאיזור האוקסיפיטלים אז היא המליצה שהיא תזריק לי בבי"ח זריקה של דפומדרול לאוקסיפיטלים. ברצוני לשאול: 1. האם לאחר שפעמיים לקחתי אלטרול 25 והפסקתי בשל עייפות קשה יש הגיון לנסות שוב אלטרולט 10 מג? האם זה לא מסוכן למוח ולגוף לשגע אותו הלוך חזור פעם שלישית עם כדור זה???? 2. האם הזרקת דפומדרול לאוקסיפטילים היא צד הגיוני? האם זה מסוכן? אני מאוד חוששת מזה ולכן אשמח לדעתך 3. המצב שלי רק נהיה יותר גרוע ועקב כאבי ראש וצוואר רבים אני מפסידה המון דברים בחיים. האם זה טיפול טוב? קראתי שיש כדור חדש בשם ליריקה. האם הוא עדיף על האלטרולט ואולי כדאי לנסות אותו אפילו אם הוא יעלה לי בהוצאה כספית ? תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך ראשון לכל צריך אימון במטפל ולכן את צריכה לשאול את הרופאה את שאלות האלה . אימון ושיתוף פעולה הנם חלק בלתי נפרד מטיפול טוב בכל מחלה . לגבי אלטרול נכול תמיד להתחיל ב10 מג או חצי מ25 מכיוון שהתופעות ידועות . אין כל סכנה לנסות שוב 10 מג ויכל להיות ששוב תרגישי עייפות אך פחות מקודם , בד"כ מתרגלים לכך . התרופה מניעתית לכאבים כרונים אך רק לאחר כ2-3 שבועות של לקיחה יומית . אין כל העיה או סכנה בהזרקת דפומדרול עם כי אפשר להזריק גם בוטוקס לצוואר אם הבעיה הנה לחץ של שרירי הצוואר . לא הייתי מתחילה תרופות חדשות כמו ליריקה או סימבלטה לפני ניסיון עם תרופה קלסית כמו אלטרולט . השאלה הראשונה במצבך הנה מה האבחנה , ולמרות שעברו 10 שנים נירא לי שיש מקום להבדק ולאבחן לפני כל את המחלה נכון . כל טוב

12/08/2007 | 10:06 | מאת: ptc30

שלום. אני בת 27 נ+1 וסבלתי מ-PTC לאחרונה. הורדתי במשקל והתופעות נעלמו וכרגע אני בלי אורמוקס בכלל..... *אשמח לקבל תשובות לכל שאלותי... שאלותי: 1.האם אכנס להריון יש מצב שה-PTC יחזור? 2.האם מכיוון שסבלתי מ-PTC למרות שהסממן היחיד היה עלייה במשקל. יהיה אסור לי כל חיי ליטול גלולות נגד הריון? 3.איזה דברים חשובים עלי לדעת בנוגע לכל דבר וכן גם בנוגע לתרופות שעלי להזהר עקב זה שהיה לי PTC? 4.האם כל הזמן יהיה עלי להיות במעקב אצל נוירולוג ואופטונוירולוג?

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:11 | מאת:

שלום רב את כל השאלות צריך להפנות למטפלים שלך . אני מאמינה שקיבלת הדרכה להכל . מבחינתי גובה המשקל והמעקב עיני חשובים ביותר כולל שדות ריאה . עליה במשקל בהריון בלתי נמנעת כך שבזמו זה צריך מעקב יותר אינטיסיבי . כדאי לפתח צורת חיים עם שמירה דרקונית על המשל, דבר שטוב גם להרבה דברים אחרים . גלולות מעלות את קרישות הדם כמו כן ההריון , לכן את יכולה לדעתי לקבל גלולות אם אין מחלה , אחרת יש סיכון מסויים לטרומבוזה של הסינוסים הורידיים המוחיים . אך גם זה מחליטים יחד עם המטפל שמקיר את הפראטים של מחלתך טוב מאוד . אין בעיה עם תרופות אחרות בד"כ . כל טוב

12/08/2007 | 09:25 | מאת: עדי

שלום רב אבא שלי בן 57, ולפני כמה ימים הוא חש תחושת הרדמות בכל צד שמאל של הגוף. בתחילה התחושה הלכה וחזרה, ואחר כך נשארה קבועה. ההורים הלכו למיון ושם נאמר להם שזה נובע מלחץ דם גבוה מאוד (וכנראה לא מטופל) וניתנה לו זריקה לאיזון לחץ הדם. בנוסף עשו לו את הבדיקות לאיתור אירוע/ שבץ מוחי ונעשה לו בבי"ח MRI, CT ובדיקות נוספות שיצאו תקינות. חשוב לציין שאבא שלי יכול לעשות הכל ולהפעיל בצורה תקינה את צד שמאל, אך יש לו תחושה של נימול והרדמות (איזון לחץ הדם לא שינה את המצב). ממה זה יכול לנבוע? תודה רבה, וסליחה על האורך. עדי

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 17:58 | מאת:

שלום רב למרות שבדיקות ההדמיה תקינות עדיין אם יש חסר תחושתי משמאל האבחנה של שבץ קיימת , מכיוון שלא כל נזק נירא בצילומים . משמאות הדבר שהוא נימצא בקבטצת סיכון גבוה לאירוע חוזר לכן יש צורך באיזון מושלם של לחץ הדם , טיפול מניעתי עם פלביקס , ובירור מלא כולל אקו לב ודופלקס צווארי , כל טוב

12/08/2007 | 05:48 | מאת: p

שלום האם יש סכנה בנטילת PIRACETAM במהלך הריון או הנקה? יש להפסיק או מספיק להוריד מינון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
18/08/2007 | 18:02 | מאת:

שלום רב היו בעבר עבודות על שימוש טיפולי בחומר זה בלידות בעייתיות כדי למנוע פגיעה מוחית מחוסר חמצן אצל עוברים . אין הוכחות מספיקות על כך אך אין גם הוכחות על נזק. גם אם החומר מופרש בחלב אם לא צריכה לעזיק ליונק . יש תהייעץ עם הרופא שהמליץ לך לקבל את התרופה . כל טוב

11/08/2007 | 18:50 | מאת: גליה

עברתי לפני 12 שנה ניתוח ראש, לצורך הרגעת רעד ביד ימין, וכתוצאה מכך הרגל נפגעה, נפגעה לי ההליכה זאת אומרת שההליכה שלי היום היא עם כף רגל מסובבת פנימה, לאחרונה הופיע אצלי רעד בברך, למה זה הופיע? האם זה קשור לניתוח שעברתי? יכול להשתנות שם משהו, בלי שנוגעים? בתודה מראש גליה

לקריאה נוספת והעמקה
12/08/2007 | 22:21 | מאת:

שלום רב רעד בברך בהעיתית יכול להופיעה כחלק מהחמרה במחלה הבסיסית עם רעד מימין או לאחר פגיעה במסלולים פירמידליים באותו הצד , לא ניתן להבין ללא בדיקה קלינית של כח הגס והרפלקסים . כל טוב

11/08/2007 | 09:02 | מאת: שוקי

לא הבנתי את סוף תשובתך אנא חזרי בבקשה . ידיים ניבדקו ונימצאו תקינים

12/08/2007 | 22:23 | מאת:

שלום לך יש צורך בבירור הנוירופטיה , בירור כולל מספר בדיקות דם ולפעמים גם לקיחת ביאופסיה של העצב . כל טוב

10/08/2007 | 21:49 | מאת: ר

יש לי כ 3 שנים לאחר פגיעת ראש חוםעד 37.8 והתקפי מירנה לפי הנורלוג אם זה הגיוני? סיטי ראש ואם הרי תקין בדיקת זהומית תקינה

10/08/2007 | 21:50 | מאת: ר

הכאב ראש קר בלילה כמעט כול יום והכאב ראש בלילה לוקחת פלורול למניעה התקף מגרנה

10/08/2007 | 21:56 | מאת:

שלום רב לא נירא לי שאירוע לפני 3 שנים אחראי למיגרנה של היום , אומנם תאונות יכולות להחמיר מיגרנה או לגרום לכאב ראש כרוני , אם יש החמרה בכאבים יש מקום להחליף את התרופה הנוכחית כל טוב

10/08/2007 | 21:00 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני מודה לך על תשובתך אבל יש התקדמות משמעותית הייתי בחדר מיון לאחר שהתלוננתי על רדימות בצד השמאלי וטשטוש בעין כהחמרה ועם זאת מידת החרדה עלתה משמעותית הגעתי למיון תל השומר צייניתי כמו לך הכל בדק אותי נוירולוג ולא מצא דבר אותו לילה עשו לי CT מח ללא הזרקה תקין בדיקות דם תקינות הומוציסטין תקין א.ק.ג תקין בדיקת עיניים תקין שיחרר אותי ואמר שהוא לא השתכנע מהתלונות שלי ובראיה אני רואה 66 וזה לא מסתדר לו הטשטוש בכל מקרה לשם בירור מקיף ונראה לי רק בשביל להרגיע אותי ובגלל מה שקרה לאמי הזכרתי זאת כל הזמן שולח אותי ל MRI ואספירין עד ה MRI 100 מג פעם ביום ואחכ הזמין אותי למרפאה שלהם לשבץ מוחי מה שהכניס אותי לחרדות קשות מאוד .... הבעיה היא כזאת כשאמי התלוננה כל הבדיקות המומלצות יצאו תקינות גם רופא עיניים גם דופלר גם אקו לב לפני ואחרי האירוע בגזע המח ורק CTA נתן את התוצאה של אוטם בגזע המח מה שאני מבינה שגם MRI לא יכול לבדוק אם יש לי איזו בעיה בכלי הדם רק MRA איזו תמונה נותנת MRI והאם הוא לא היה אמור לתת לי CTA או MRIA אני יודעת שזו בדיקה יקרה אבל רק שמגיעים למצב של אימי שכבר אין דרך לעזור לה נותנים את הבדיקה הזו.?? האם ה MRI יתן לי תשובה מלאה לגבי מה שאני מרגישה בבקשה תעזורי לי להבין מה הבעיה האם את ממליצה לקחת אספירין?? מה שחשוב לי לדעת האם ה MRI יעשה את הבירור לגבי עם יש בעיה בכלי הדם??? תודה מראש לימור תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין כל צורך להכנס לפניקה לאחר שרוב הבדיקות הראשוניות תקינות . אין נכון להשוות כל דבר לאימך , כל מקרא סיפור אחר . זה נכון לקבל אספירין ולהמשיך עם MRI , רואים טוב מאוד כלי דם בMRI , ואם יהיו שאלות ימשיכו גם עם MRA , יש לציין שנוכחות חסימה בכלי הדם לא משתנה לאחר בדיקה זו או אחרת , האבחנות הנם לאחר שהאירוע קרא, מדובר בבדיקות בס"כ ולא בטיפולים . מה שחשוב לטפל בגורם לאירוע ולתת מניע לפני האירוע , משמאות הבדיקה לשלול מחלות מסוג אחר , דלקתיות או גידוליות , לא כל דבר ניתן גם לראות בצילומים , רק נזק בגודל מסויים ניתן לזהות אותו , לדעתי את צריכה לתת קצת אימון במטפלים ולא להשוות הכל לאימך , מיקום האירוע אצלה גרם לבעיה אך אף אחד לא אשם בזה שהאירוע אצלה בגזע המוח . תרגישי טוב

09/08/2007 | 17:02 | מאת: אוגי

יש לי מגרנות מהסוג החזק - מתרגלים לא עלינו (פעם בחודשיים היה הממוצע) חי עם זה.. התקפי אאורה על סף עיוורן, הקאה נמרצת, הירדמות חצי גוף, ופטישי מוח איתנים. אלא שבזמן האחרון היא מופיעה בתדירות של יום כן יום לא. אין מתח נפשי מיוחד - הכל בסדר... האם חשש למשהו אחר? אם כן מה ? ומה עושים? היום בן 36 , סובל מגיל 15

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אם המיגרנה משנה את האופי באופן משמאותי צריך להבדק שוב על ידי נוירולוג ולחזור על הדמיה של המוח . יש טיפול מניעתי שכדי להתחיל למעל 2 התקפים של מגרנה בשבוע וטיפול אקוטי . כל זה קובעים עם המטפל שמכיר אותך . כל טוב

08/08/2007 | 21:34 | מאת: דפנה

אני בת 64, בריאה בד"כ. בימים האחרונים אני חשה נימול והרדמות של קמיצת יד שמאל שלפעמים מתפשטת לעבר פרק כף היד. בעבר חשתי במשהו דומה ברגל, פניתי לנוירולוגית ששלחה אותי לבדיקות אשר יצאו תקינות. היא אמרה שכדאי להוסיף ויטמין b12 לתזונה כי חסר שלו עלול לגרום לתופעות מסוג זה. מאז אני נוטלת כל יום. מה דעתך? לתשובתך אודה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 21:47 | מאת:

שלום רב רצוי לבצע בדיקת EMG לשלילת פגיעה עצבית ועקב כך שהאירועיים ביד ורגל באותו הצד גם לשלול בעיה מרכזית , לכן רצוי להגיע לנוירולוג ולצאת עם תוכנית בירור כללית . כל טוב

08/08/2007 | 21:16 | מאת: סיגל

לפני שנתיים בערך עברתי ניתוח שקדים.מאותו הזמן הרגשתי נזילה מאחורי האף לפה.בדיקות c.t לא מצאו דבר. לא נמצא כלום בכל מה שקשור לאף-אוזן-גרון. הופנתי לרופאת פה ולסת ,והיא אמרה שהנוזל הזה בא מהמוח. קיבלתי כדורים בשם "קלונקס",ואני בולעת אותם שלוש פעמים בשבוע כבר חודש וחצי בערך, וזה לא עוזר. ועוד דבר חשוב מאוד -הטעם בפה שלי משתנה כל פעם,והבנתי מהרופאה שזה גם קשור למערכת העצבים במוח. מה אני יכולה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 21:04 | מאת:

שלום רב אם כולם מדברים על המוח את צריכה להבדק על ידי נוירולוג . לגבי הנוזל , אין כל קשר לנזילת נוזל מהמוח לבין ניתוח שקדים , את טיבעו של הנוזל ניתן לבדוק במעבדה , לברר האם זה CSF או הפרשה רגילה . בצד שני ניתוח שקדים יכול לפגוע ברקמות בעומק הפה (החיך הרך ) ולגרום לחזרת נוזלים דרך האף . בצד נוסף יש תופעה שנקראת POSTNASAL DRIP שמתערת את מה שקורא לך , תופעה בתחום האף אוזן גרון . כדאי לבדוק את כל זה כל טוב

08/08/2007 | 17:47 | מאת: ארנסט

האם יש בדיקה המאבחנת בוודאות פרקינסון בארץ או בחו"ל (לא על סמך אנמנזה), גם אם אינה מכוסה ע"י קופ"ח?

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 20:42 | מאת:

שלום רב ישנן בדיקות הדמיה מכוננות לתפקוד איזורים שונים , כך DAT SCAN שמבצעים בארץ מומלץ במכון איזוטופים בבית חולים וולפסון , ובדיקת PET במספר בתי חולים בארץ , הבדיקות לא בסל הבריאות . כל טוב

08/08/2007 | 13:07 | מאת: דנה

לפני מספר חודשים סבלתי מסחרחורות, כאבי ראש וראיית זבובים ונקודות שחורות. בבדיקות עיניים נמצא שינוי בזגוגית העין (פלוטרס) ובבדיקות דם נמצאה רמת פרולקטין גבוהה (800) והופניתי ל-CT ראש כולל אוכף טורקי. ממצאי ה-CT העלו: "האוכף הגרמי בממידים תקינים, רצפת האוכף שקועה מעט משמאל, בלוטת ההיפופיזה קטנה יחסית, מוקד סגלגל של צפיפות מופחתת אורכו כ-7 מ"מ הודגם בבסיס הבלוטה ומייצג ככל הנראה מירו אדנומה. הגבעול מרכזי. היצסטרנה העל אוכפית, צומת עצבי הראיה והסינוסים הקברנוזים הודגמו ללא חריג. כמו כן נמצא: בגומה האחורית הודגמה ציסטה ארכנואידלית גדולה למדי רטרו צרברלית משני הצדדים". שאלתי היא כזו: בבדיקה אצל אנדוקרינולוג נאמר לי כי אין לי את האדנומה הזו ואין שום צורך בטיפול. בנוגע לציסטה הופניתי לנוירולוג. האם תוכל להגיד לי עד כמה הממצא אמור להיות מדאיג? כמו כן- האם יש קשר להפרעות בראייה שמהם אני סובלת בחודשים האחרונים?

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 20:33 | מאת:

שלום רב צסטה ארכנוידלית הנו מימצא שפיר שמתיחסים אליו לפי הסימפטומים שגורם , אם נימצא בגומה אחרוית יכול להפרעיה לריאה , ואם הלחץ שגורם מפריעה בתפקודים חיוניים רצוי גם לנתח אותה . מומלץ יעוץ נוירולוגי ונוירוכירורגי , כמו כן בדיקה שדות ראיה כל טוב

08/08/2007 | 12:36 | מאת: הדס

שלום רב, אני בת 22 ללא בעיה בריאותית כלשהי וללא שינוי כלשהו בחיי ובשבועיים האחרונים אצבע מסוימת בכף ידי השמאלית עושה תנועות בלתי רצוניות לעתים קרובות. האם זהו תסמין כלשהו או האם זה משהו שיחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב רצוי בדיקה נוירולוגית לשלילת דברים שונים , בד,כ הבעיה הנה מקומית אורטופד כף יד יכול לתת מענה לכך . כל טוב

07/08/2007 | 21:48 | מאת: ציפי

שלום, אני בחורה צעירה עם אבחון של פרקנסון מזה כחודש. מעונניינת לדעת אם בדיקת spect יכולה לאבחן או לשלול בוודאות מחלת פרקסנון. האם בדיקה זו בסל הבריאות? ואם לא היכן ניתן לעשות אותה ומה העלות שלה? תודה ציפי

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 20:26 | מאת:

שלום רב מדובר בבדיקה ששמה DAT SCAN , מיפוי מוח עם חומר מסמן את פעילות הדופמין בגריני הבסיס , ומסוגלת לגלות האם יש או אין מספיק דופמין במערכת . זות בדיקה עם רגישות גבוה מאוד למחלה , אינה כלולה בסל הבריאות שעלותה מתקרבת ל1000 דולר . ניסיון רב בתחום זה יש למכון איזוטופים בבית חולים וולפסון , לשם מומלץ לפנות את הבדיקה . כל טוב

12/08/2007 | 22:48 | מאת: ציפי

שלום תודה על התשובה האם בדיקת DAT SCAN יכולה לאבחן ולהבדיל בין פרקנסון לבין פרקנסון פלוס? תודה ציפי

07/08/2007 | 19:22 | מאת: אלפרד

שלום אימי בת 83 חולת פרקינסון . מטופלת בדופיקר ומספר תרופות להורדת לחץ דם ומחלת לב. האם התרופה אזילקט מומלצת ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 20:21 | מאת:

שלום רב מתן תרופות במחלת פרקינסון לא ניתן להחליט בשיחה באינטרנט! צריך לבדוק את החולה ולברר את כל מצב הבריאות שלו בשביל זה , מדובר בתרופות עם תופעות רצויות ולא רצויות . בגיל זה אזילקט יכול לעזור מאת וגם להפריעה הרבה. יש לגשת לנוירולוג המטפל עם השאלה . כל טוב

07/08/2007 | 17:37 | מאת: שוקי

אני סובל כשנה מקפיצות בשרירים ללא חולשה מתאמן בחדר קושר 4 חודשים צועד 2.5 קמ .ביצעתי כמה EMG כולם הראו אותו דבר אך הפענוח שונה .לפני 5 חודשים ביצעתי EMG אצל אחד הרופאים הבכירים בתחום motor conductuon studies in the left leg AND arm show makeedly reduced amplitue in the peroneal nerv with slow cv the tubial nerv show borderline amplitud with slow cv senaory counduction studues are normalun all nervs test conclusion : chronic neruogenic chang with out conduction blocks AND with normal sensory condukction these findings are consistent wuth motor neuroninopaty יש לציין שאני סובל מ 2 פריצות דיסק L4.5 L5S1 הרופא בתום הבדיקה הרגיע אותי ואמר שזה לא ALS ושאחיה את חיי רגיל הוא לא התיחס לקפיצות בשרירים מה דעתך על הבדיקה הנל תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 20:13 | מאת:

שלום רב יש קפיצות שרירים או פסיקולציות פיזיולוגיות לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית בעיקר למישלא היה רגיל קודם . לפי בדיקת אמג מדובר בפגיעה עצבית מוטורית ב2 העצבים של הרגליים , רצוי להשלים בדיקת ידיים ולברר סיבות לנוירופטיה , כאשר המב שונה מALS . כל טוב

07/08/2007 | 15:26 | מאת: אופיר

שלום מה ההבדל בין רעד,טיקים ופסיקולציות..איך מאבחנים כל אחד מהשלושה?

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 18:56 | מאת:

שלום רב טיקים הנם תנועות בלתי רצוניות המופיעות בשרירים בכל חלקי הגוף לסירוגין , מספר פעמים ליום או לשעה , לשניות , תנועות סטריאוטיפיות , הרעד מופיעה בידיים בד,כ אך גם בראש או רגליים או קול , כתנועה מהירה עם תדר גבוה וקבועה , מוחמר או במנוחה או בתנועה , ובמצבי לחץ . פסיקולציה הנה התכצות של סיב שריר ללא כל תנועה , מקורה פריפרי ולא מרכזי , במוח כמו 2 התופעות הקודמות . כל טוב

07/08/2007 | 13:17 | מאת: אסך

שלום ,לאשתי לפני מס חודשים נירדם חלק מהפנים והיא חשה מעיין תחושת עקצוץ .הדבר חזר על עצמו פעמיים במשך השנה שעברה . לפני מספר ימים התופעה חזרה בשילוב של תחושת כובד בידיים (טענה שקשה לה להרים את היידים כאילו שהם כבדות ).בנוסף יש נפיחות כקרסול . בבדיקות ראשונות אצל רופא המשפחה ובבדיקות שטן נמצא דם בשתן (בימים אלו אנו מבצעים בדיקות חוזרות לאימות/שלילת הממצע)בנוסף על הצרות אשתי איתה צריכה לעבור עקרת שן עקב רקב בשן ומוגלה שנוקתה מס פעמים ע"י רופא השיניים (לפני החלטה על עקירה) . לטיפול של נפיחות בקרסול הרופאה זהתה סימינים של אלרגיה ונתנה כדור (שהוכיך את עצמו והנפיחות ירדה) בנוסף הרופאה ביקשה שניבדק ע"י נירולוג בהקדם שאלתי : האם הבעיה מצביעה על קשר נירולוגי מובהק או אולי יש קשר בין טיפול השניים המורכב שאולי מצביע על זיהום שגדל . שאלה נוספת : מה זה יכול להיות אשמח לקבל תשובה בהקדם בברכה אסף

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב האם כאבים של הפנים באותו הצד עם השן המוגלתית ? אם כן זה יכול להסביר את הכאב הספורדי כאן . אני לא רואה קשר ישיר עם הנפילות בקרסול וכבדות בגפיים . בכל זות רצוי לסיים את הטיפול בשן ולבקר אצל נירולוג לבדיקה מסודרת . כל טוב

07/08/2007 | 12:21 | מאת: שרית

שלום רב, זה כבר כמה שנים לפי מה שזכור לי כנראה ממכה או שאני טועה - שיש לי מין שקע בגולגולת שהיה באזור המצח העליון בדיוק באזור המחבר בין השיער למצח. זהו כמובן שקע שהייתי מרגישה בו רק אם הייתי מעבירה אצבע על המצח (פנימי) . השקע לא היה גדול אלא נקודתי. אתמול במקרה העברתי את האצבע על המצח וגיליתי שהשקע גדל והתארך עד לאזור הגבות בקו מאונך. זה לא משהו שרואים חיצוני אלא מרגישים אותו רק אם ממששים. אני דואגת שההמצב יגדל ויחמיר ואולי יעשה לי נזק... האם יש לי סיבה לדאוג ואם כן אז לאיזה רופא אני צריכה לגשת? האם אני צריכה לשייך את זה לראיה שהתדרדרה לי בזמן האחרון עד כדי הרכבת משקפיים ולבעיות זיכרון קטנות שיש לי שלא היו לי בעבר?< אשמח לקבל תשובה דחוף בתודה רבה, שרית מהצפון

לקריאה נוספת והעמקה
07/08/2007 | 12:24 | מאת: שרית

אני בת 28 אגב

10/08/2007 | 18:50 | מאת:

שלום רב שינוי במבנה הגולגולת יכול להיות מתמיד, מלידה ולגלות אותו כאת אך אם יש עוד חסרים צריך להבדק על ידי רופא משפחה ונוירולוג , לצלם את הוח והגולגולת עם CT מוח כדי לשלול תהליכים שיכולים לפגוע במנה העצם וגם בתפקודים חיוניים כמו ראיה או זיכרון . כל טוב

06/08/2007 | 01:51 | מאת: הצילו

שלום לפני כשלוש שנים לילה אחד מאוחר ישבתי וקראתי ספר ופתאום הרגשתי מכה חזקה בראש ללא שמשהו הכה אותי. ובמשך כמה דקות היתה לי חוויה מאוד מורטת עצבים שאני חי אותה כאילו שוב ושוב מדי פעם, לאחר אותו ארוע במשך שנה וחצי היה לי קשה להוציא מילים בצורה נורמלית ועד עכשיו הפעילות הקוגנטיבית שלי לוקה בחסר, אנא עזרו לי, מה קרה לי אותו לילה? האם יכול להיות שמדובר היה בשבץ ח"ו ? ומה אני יכול לעשות כדי לשפר את המצב? תודה

10/08/2007 | 18:47 | מאת:

שלום רב אני לא מבינה למה לחכות 3 שנים כדי לשאול שאלות אלה !? כמו שאז אם עדיין יש סימנים של הפרעה בתפקוד צריך להבדק על ידי נויורולוג ולברר האם יש פגיעה אורגנית . כאבי ראש חזקים מתרחשים מסיבות מרובות בין השער מדימומים מוחיים גם כן , שיכולים להיספג אך גם להשאיר סימנים קליניים ובהדמיה מוחית . כל טוב

05/08/2007 | 22:20 | מאת: אביבה

שלום ד"ר לאחרונה אני מרגישה גלי חום בכף רגל שמאל, התופעה נמשכת כשבעויים מספר פעמים ביום. האם דרושה בדיקה נוירולוגית ? אני בת 40.

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 18:43 | מאת:

שלום רב אירוע זה שייך להפרעות בתחושה שמקורם יכול להיום מרכזי , מוחי או פריפרי , עצבי , אם זה ממשיך צריך כן להבדק נוירולוגי . כל טוב

05/08/2007 | 19:03 | מאת: אורית

תופעות : כאבי ראש לא קשים ביותר, הקאות ובחילות, אין בעיות ראייה, ובגלל גוש מעל האוזן הימנית שהופיע פתאום ניגשתי לרופאת משפחה. בצילום רנטגן ראש ממצא "צל סמיך בסלע טורציקה" לאחר בדיקות עד כה :ככל הנראה אני סובלת מאולקוס ויש לי צילום בטן עוד חודש וכן נתנו לי תרופה לוסק. בצילום CT ראש : סריקה טומוגרפית של המוח וגומה אחורית מצויין : התקבלה האדרה אסימטרית עם חומר ניגוד של מוקד טמפורלי ימני קרוב לוודאי בפלקסוס קורואידי בהשוואה לשמאל , יתכן נובע מאסימטריה בתנוחה של הנבדקת ואל מייצג ממצא פתולוגי כגון VMA כל שאר ההערות תקין סריקה טומוגרפית של אוכף טורכי: בלוטת ההיפופיזה הודגמה קטנה באספקט אחורי תחתון של האוכף, חשש ל EMPTY SELLA. כל השאר תקין. כמו כן עברתי בדיקה נוירולוגית בביה"ח שכללה בדיקת עיניים לראות שאין לחץ גולגולתי וכן בדיקת רופא נוירולוג שבדק תחושה בפנים ובגוף וכן כיצד אני הולכת. ביום שישי שעבר נרדמו לי חצי פנים ימניים ובקושי דיברתי וכל הלסת נחתה לי וסטטה שמאלה. מגן דויד שהגיע קבע שלא מדובר בארוע מוחי וכנראה מדובר בלחץ ועייפות. מאז העיין נסגרת לי מעט לפעמים וצד ימין של הפה מעט תפוס לי אבל אני מרגישה שזה מתחיל להשתחרר לאט לאט. בדיקות דם שלי תקינות וכן תפקודי בלוטת התריס. אם תוכל להסביר לי את הממצאים והאם הם תקינים או שיש חשד או שהסימפטומים אכן מראים שמשהו לא תקין. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
10/08/2007 | 18:34 | מאת:

שלום רב כםי שכבר דיברנו לדעתי מימצאים של הקטנת הבלוטה או סלע רק EMPTY SELLA -יכול לתת סימן של צל בצילומים .זה לא גורם לשום דבר אחר ממה שאת מרגישה . לגבי החשד לAVM ,שזו מלפורמציה של כלי דם , בד,כ חסרת חשיבות וגם כאן ללא קשר עם אירועיי הפנים מימין , רצוי להשלים בירור עם בדיקות הדמיה יותר רגישות לכלי דם כמו CT-ANGIO או MRA . בכל זות לדעתי 2 המימצאים הנם עקראיים , לא קשורים לנימול בפנים מימין . אבל אם היו מימצאים שאת מספרת מספר ימים עם קשי דיבור צריך לחזור על הCT תוך שבוע ולהבדק שוב עלידי נוירולוג בהקדם ולא רק על ידי תורן מגן דוד . כל טוב

05/08/2007 | 12:49 | מאת: עומר

שלום בשנים האחרונות אני סובל מכאבי ראש כרוניים , כאשר מדי יום כמעט אני לוקח 2 אופטלגין. כאבים מעל העין שמתפתחים לכאבי ראש חזקים לולא הכדורים שלא תמיד משפיעים. כמו כן מפעם לפעם בתדירות של אחת לשבוע בערך יש לי פתאום כאב חד כמו סכין באמצע הקודקוד. אחרי כדקה שתיים זה עובר ללא צורך בכדורים. בנוסף בחודשים האחרונים מפעם לפעם נרדמות לי לחלוטין האצבעות של יד שמאל ולעיתים כל החלק מהמרפק עד כף היד לאורך כמה שניות ואז זה מסתדר אודה להמלצתכם

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 21:40 | מאת:

שלום רב הדקירות בקוטקוט הן מסוג נוירלגיה \ לחץ על עצב שיוצא מהחיבור ראש-צוואר , רצוי לבדוק את האיזור , לבצע סידרה של טיפולים פיזיוטרפיים ואם זה ממשיך לשקו טיפול תרופתי מניעתי למספר שבועות או חודשים . לגבי הרדימות הקצרה באמה מבצעים בדיקה EMG , לבירור תקינות העצבים שעוברים במרפק ומונעים תנוחה עם לחץ ממושך על המרפקים . כל טוב

05/08/2007 | 00:34 | מאת: אמיר

שלום. רציתי לדעת איך ניתן לשקם או לרפות עצב פריפרי שעבר טראומה לפני הרבה זמן? אציין שגורם הלחץ הוא רקמה אינפלמטורית ולא עצם. בנוסף רציתי לשאול האם ניתוח להעלמת דליות באותו איזור של הטראומה יכול לעזור להחלמת העצב או להחמיר את מצבו, והאם התרופה טרבמין ותרופות אנטי דלקתיות יכולות לעזור להחלמת העצב? בבקשה תענו על כל שאלותי. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 21:28 | מאת:

שלום רב עצב שנפגע לפני שנים אינו מחלים או משתפר יותר (אפשר עד שנה ). אם הפגיעה הנה בשרבול של מיאלין העצב מסוגל עד שנה לבנות את עצמו שוב בתוך השרבול שמתחדש , אך התהליך יכול להיות מעובת .אם הלחץ על עצב עבר את הזמן לא משנה שמסירים אותו , זה לא משנה את מצב העצב . אין תרופות שמחלימות את העצב , ויטמינים B טובים כחיזוק ולא כטיפול . תרופות האנטיאיפלמטוריות יעילות במצבים שהעצב פגוע ממחלה אוטואימונית דלקתית ולא מגורם חיצוני. כל טוב

09/08/2007 | 22:46 | מאת: אמיר

מה אפשר לעשות כדי לשפר את מצב העצב בכל זאת?

05/08/2007 | 00:09 | מאת: אבי

שלום. לפני כשבוע במהלך צפיה בטלויזיה בתי בת 14.5 קיבלה פרכוס כללי שבעקבותיו נפלה לאחור ואיבדה הכרה למשך כ-2 דקות במהלך האירוע היתה יציאת קצף מהפה ועיוות מסוים בפנים,לאחר סיום האירוע חזרה לעצמה והתלוננה על כאב בראש עקב החבטה מהנפילה לאחור. בבית החולים בוצע c.t. מח שיצא תקין לאחר מכן אושפזה להשגחה ולאחר כיומיים בוצע e.e.g שהדגים תבנית המתאימה ל- juvenile myocolonic epilepsy ,לאחר שיחרור הוחל טיפול ב-דפלפט. השאלה היא מה הסיכוי שאירוע כזה יחזור?,מה המגבלות לילדה כרגע?, ממה צריך להמנע בתקופה הקרובה?,האם בפרכוס חמור ישנה סכנה שהחולה לא יחזור לעצמו?,האם יש סיכוי שבעזרת טיפול תרופתי המחלה תחלוף לגמרי? בנוסף ברצוני לציין שאחותה הבכורה אובחנה בעבר גם עם juvenile mycolonic epilepsy קל יותר שהתבטא בקפיצות בגפיים האם יש קשר בין המיקרים? בנוסף אין עבר בשתי המשפחות של אפילפסיה. יש לנו ילדה נוספת בת שנתיים וחצי האם קיים סיכוי שתקבל המחלה הנ"ל? לתשובתך המפורטת אודה. בברכה. אבי.

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 21:20 | מאת:

שלום רב אני מבינה שיש לכם קצת ניסיון עם אפילפסיה מסוג זה , אז צריך לפנות את כל השאלות למטפלים בילדות שמכירים את ההסטוריה היתב . התקפים אפילפטיים יכולים להופיע בצורות שונות הן כפרכוסים כלליים עם איבוד הכרה והן כהתקפים מיוקלוניים כמו לבת הגדולה . הטיפול באפילפסיה רק מפחיט בהתקים לא מעביר את המחלה , כאשר צורת החיים ושינה סדירה ומספקת חשובים גם מאוד . רצוי להמנע מחסך שינה , ממצבים מסוכנים כמו שחיה בים , עליה לצוקים לבד, נהיגה לבד ולילית . עם צורת חיים נכונה וטיפול מתאים ניתן להפחית את ההתקפים באופן מאוד משמאותי . לגבי המשפחתיות ידוע שהמחלה JME קיימת בצורה משפחתית כמחלה אוטוסומלית דומיננטית וידועים גם מספר גנים מאורבים בכך . אפשר לגשת לאיבחון ויעוץ גנטי בקשר לכך כל טוב

04/08/2007 | 23:28 | מאת: שרית

שלום מה המשמעות או הגורמים לקפיצות קטנטנות מעל עפעף? אני סובלת מזה לסרוגין במשך היום כבר כששבועיים. זה כבר קרה לי בעבר אבל לא למשך זמן ככ ארוך. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 21:14 | מאת:

שלום רב לפעמים יש התכווצות שרירית לא רצונית שחולפת באיזור , במידה ולא חולפת והופכת לקבועה ומפריעה צריך להזריק בוטוקס לשריר הבעיתי כל 3-4 חודשים כדי לדכא את ההתכווצות . כל טוב

04/08/2007 | 23:00 | מאת: אורית

תודה על תשובתך. עשיתי CT ראש עם יוד יום חמישי ומחכים לתשובות. מהי הסתיידות או השינוי במבנה ? ממה זה יכול להיגרם ? כמו כן כן אתמול עברתי ארוע מפחיד ביותר...איבדתי תחושה בחצי פנים ובקושי דיברתי למשך כמה דקות אחרי כשעה שהרגשתי תחושה מוזרה בפנים לאחר מכן השתחררתי כמעט לחלוטין אבל עדיין העיין הימנית שלי נסגרת מעט ואני מתאמצת לפתוח אותה לחלוטין וכמו כן הפה שלי בצד ימין מעט סגור ומרגיש מנומנם ולכן רואים את זה קצת..האם זה יכול להיות קשור ? מגן דויד אדום שהגיע אמר שכנראה מדובר בלחץ ועייפות של הגוף וצריךלנוח. תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אני מבינה שהסיפור מסתבך , עם אירועיים מסוג זה את צריכה לגשת לבדיקה מיידית לחדר מיון או לנוירולוג הקופה . כל טוב

04/08/2007 | 22:18 | מאת: לימור

אני בת 33 בריאה בד"כ אמי עברה אירוע מוחי בגזע המח לפני שלושה חודשים במצב קשה מאוד (כלואה בתוך עצמה) ככה הרופאים מגדירים זאת ומאז החיים שלי הפכו להיות מאוד לחוצים נפשית ופיזית יש לי שני ילדים קטנים אני הומוזיגוטית ל MTHFR נוטלת חומצה פולית 5 מ"ג מדי יום כבר הרבה זמן מאז הלידה הראשונה אפילו אני מרגישה מדי פעם זרמים בראש או מן לחץ כזה שמיד מפסיק ומאז אמי זה הולך ומתגבר ובנוסף חצי פנים צד שמאל נרדם לי מדי פעם ובזמן האחרון גם טשטוש קל בראיה באותו צד עשיתי בדיקות דם הכל תקין כולל רמת הומוציסטין בדם כולסטרול אני לא מבינה עפ הנתונים אם זה תקין אשמח אם תגיד לי אלו התוצאות CHOLESTEROL 169 TRIGLYCERIDES 114 HDL-CHOLSTEROL 52.20 LDL-COLSTEROL 94.10 האם זה תקין?? לגבי פניה לנוירולוג יש לי תור ל 23/09 וזה הרבה זמן יש בי אמונה שזה מלחץ וחרדה אבל אם זאת אני נורא מפחדת השאלה שלי האם התסמינים האלה מצביעים על משהו והאם יש לי למהר להגיע לנוירולוג וממה יש לי להיזהר??? אודה לך על תשובתך מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 20:52 | מאת:

שלום רב אני מבינה שעברת את כל הבדיקות לקרישות דם יתר ואת מקבלת חומצה פוליט בלבד , תופעות שאת מתלוננת רובם בתחום הלא ספיציפי ועם בדיקות תקינות אין צורך להלחץ . יתכן שתופני עלידי הנוירולוג גם לבדיקות הדמיה של המוח ולבירור כלי דם כמקובל עקב הרקע המשפחתי והMTHFR , כמו כן ישקל הצורך בטיפול באספירין . כל טוב

04/08/2007 | 21:45 | מאת: גלית

שלום, אני סובלת מחולשה בשרירי הראיה אבל שמתי לב שתוספת של ויטמין D עוזרת קצת. האם ידוע על קשר אפשרי? תודה.

09/08/2007 | 14:32 | מאת:

שלום רב לא ברורה השאלה , אין שרירים בראיה , והויטמינים D לא קשורים לראיה ולא לשרירים . הם קשורים לעצמות . כל טוב

04/08/2007 | 12:45 | מאת: כינרת

שלום רב, 1. הייתי בבדיקה אצל נוירולוג וכאשר הרופא בדק את רפלקס הפיקה אצלי - הרפלקס לא היה. הרופא אמר כי הדבר יכול להצביע על חוסר ברזל אצלי ושלח אותי לבדיקות דם. הבדיקות יצאו תקינות. הרופא לא נתן לי שום פתרון ואמר כי "לא הייתי דואג במקומך...". לדעתי זאת לא תשובה. עקב מה יכול לנבוע העדר הרפלקס? האם יש לי סיבה לדאגה? 2. כמו כן, מזה זמן רב - כ- 8 חודשים, שמתי לב כי כאשר אני נוגעת בראש שלי (באזור השיער, בקרקפת), יש תחושה מוזרה למגע (בעיקר באזור הקדמי של הקרקפת) כמו איזשהי רדימות באזור.... האם הדבר יכול להיגרם עקב בעיה בכלי הדם? אני מאוד מודאגת מהעניין, אך הרופא שלי לא מתייחס לעניין ברצינות. מה הסיבות האפשריות לדבר? אנא התייחסותכם! תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 14:31 | מאת:

שלום רב העדר החזר פיקה כאשר כל שער הרפלקסים תקינים מצביע על פגיעה אפשרית בשורש עצבי באיזור גב המותני העליון , לכן מבצעים בדיקת EMG כדי לאמת את החשד , העצב יכול להפגע מסוכרת סמויה או מדיסק באיזור המתאים הלוחץ על יציאת השורש . אין כל קשר עם רמות הברזל או הויטמינים . לגבי הקרקפת , צריך קודם לבדוק את איזור העור על ידי דרמטולוג ולאחר מכן על ידי נוירולוג שצריך למקם את האיזור ולפי כך לבצע בדיקות באותה השאלה על לחץ ופגיעה עצבית איזורית . ב2 המצבים אין מה להלחץ . כל טוב

03/08/2007 | 21:07 | מאת: דני

שלום שאלתי שאלה לגבי הSPECT ורשמתה לי זרימת דם נמוכה לאיזורים מסוימים בSPECT עלולה להיות משנית לנזק באותם איזורים ולא על רקע בעיה ראשונית של כלי דם אם היבנתי את דיבריך נכון הירדה של דם יכולה להיות עקב נזק של התאים(מוות תאים) אז רציתי לדעת איזה בדיקה אני יכול לעשות ליראות אם מתו תאים בMRI לא תמיד רואים רק אם הנזק הוא מספיק גדול רציתי גם לדעת אם יש מוות תאים וזה מגיעה לרמה כזאת שרואים בSPECT ירידה של דם אז זה אומר שזה שהמוות של התאים הוא מספיק גדול שיראו את בMRI

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 08:27 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב

09/08/2007 | 08:28 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב

09/08/2007 | 08:28 | מאת:

שלום רב חבל שאתה מתעסק עם נושא שאין בו שום דבר פראקטי , תאים מתים כל יום בכל הרקמות בגוף ובמוח , חוקרים את סיבות ההיזדקנות על בסיס איך, למה ומתי התאים נהרסים אך אין בדיקה ויזואלית חוץ מיקרוסקופ האלקרוני שניתן לראות תאים בודדים , בדיקות ההדמיה השונות מכוונות למסה של תאים לא תקינים ולא לבודדים . כל טוב

03/08/2007 | 14:52 | מאת: רעייה חוששת

שלום בעלי בן 46 לאחרונה, החלו "טיקים" בעין שמאל וזה אף התפשט וההתכווצות מתרחשת גם בלחי (בצד שמאל בלבד) התדירות , אף היא השתנתה ומתרחשת כבר כמה פעמים ביום. הוא, כמובן, טוען שזה שום דבר וזה יעבור.. אני קצת חוששת(מעולם לא היו לו תופעות כאלה קודם) נא חוות דעתך תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 08:15 | מאת:

שלום רב צריך לפנות לנוירולוג לבדיקה יסודית , הסבירות שמדובר בטיקים או ספזם של שרירי הפנים שניתן לטפל בהזרקת בוטוקס בד,כ אף צריך לברר את הסיבה ולשלול בעיות אחרות . כל טוב

03/08/2007 | 09:44 | מאת: עליזה

שלום בני בן השנה וחצי שוקל 12.300 אורך84 היקף ראש 49 אחוזון 75 העם זה נורמלי תודה

09/08/2007 | 08:02 | מאת:

שלום לך את צריכה לבדוק את הנתונים בהתפתחות הילד לפי טבלעות , כל טוב

09/08/2007 | 08:11 | מאת:

שלום לך את צריכה לבדוק את הנתונים בהתפתחות הילד לפי טבלעות , כל טוב

02/08/2007 | 19:05 | מאת: אחי

שלום רב, לפני כחודשיים הגעתי בפעם השנייה לרופא אלרגיות והוא קבע שיש לי אלרגיה או רגישות יתר קיצונית לכימיקלים. לפני כמה שנים גיליתי שהאלרגיה של אמא שלי לחצילים(משפחת הסולניים). עבדתי עד לפני חודשיים במעבדות שבהם נחשפתי להרבה כימיקלים וחומרים נדיפים שמקורם בעיקר בנפט(לא רק דלק). לפני כחודש האלרגיה התפתחה גם למאכלים עשירים בצבעי מאכל, ממתיקים וכו'. רציתי לשאול עד כמה המצב הזה מוכר למדע והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לבלום את ההתפתחות או למנוע חלק מהתופעות? *תופעות האלרגיות הן מגוונות וכוללות: כאבי ראש עד מיגרנה, התמסטלות ואובדן קואורדנציה, כאבי בטן, שלשול, הקאות. פריחות במגע עם חלק מהכימיקלים ותחושת שריפה בריאות בנשימה. ***לפני שבועיים שאלתי העלתי שאלה זו בפורום אלרגיה ונאמר לי כי מדובר כנראה בבעיה נוירולוגית*** תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 08:00 | מאת:

שלום לך לא רואה כל קשר נסיבתי בין ביעה שלך לנוירולוגיה , אך סימפטומים נוירולוגיים כמו כאבי ראש , טישטוש ראיה או חוסר יציבה יכולים להופיע גם במחלות אחרות כולל הרעלות או תגובות אלרגיה .יש להמשיך בירור פנימי , אימונולוגי ואלרגיה , כל טוב

02/08/2007 | 18:26 | מאת: מאור

אני בן 46, עובד במחשבים. יש לי תופעה דומה לטורטיקוליס מזה שנה וחצי – צוואר פונה בעצמו לצד ימין. עברתי אין סוף בדיקות ,גילו שיש לי בלט דיסק בצוואר, אך כל זה אינו מסביר את התופעה. עשיתי טיפולים שונים כולל פיזיוטרפיה, אוסטאופטיה, מחטים בצוואר מאחורה, שלא עזרו. ואז פניתי לרופא שמטפל במחטים חשמליות שגילה שיש לי בעיה בגידים של הצוואר מקדימה (אזור הגרון, בעיקר בצד שמאל, שם יש כאבים חזקים בלחיצה) - שאף אחד לא חשב על כך קודם. ממה זה יכול לנבוע? אתה יכול להמליץ על טיפול נוסף פרט למחטים לבעיה זו ?

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 07:48 | מאת:

שלום רב אני מופתעת מזה שלא נשלחתה לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה ולטיפול בהזרקת בוטולינום , בוטוקס, לשרירי הצוואר , שזה טיפול הבכירה לבעיה כזו. חבל שמחפשים את התשובות במקומות הלא נכונים , מומחה למחטית עם כל הכבוד לא עמור לבצע אבחנה נוירולוגית . דיסטוניה של הצוואר עם תנועות לצד , זה מצב שנגרם מתיפקוד לקוי במסלול מסויים במוח , הזנחתו גורמת להחמרה וכאבים בצוואר על חשבון השרירים שעובדים יותר מידי ולפעמים על שינויים במבנה השלד כמו דיסקים ושחיקה של חוליות הצוואר , לכן צריך לטפל בזה נכון ובזמן כדי למנוע החמרה וסיבוכים . המקום הנו מרפאות להפרעות תנועה שישנם בחלק גדול מבתי החולים המרכזיים בארץ , גם אצלי בבית חולים וולפסון , כל טוב

02/08/2007 | 14:24 | מאת: רונן

שלום אני בן 22..לאחר פעילות גופנית כמו ריצה הידיים שלי רועדות והצוואר והרגליים במשך חצי שעה בחוזקה..למה זה קורה?

09/08/2007 | 07:45 | מאת:

שלום רב יכול להיות תגובה של שרירים לא מתורגלים למעמץ גופני ניכר או תגובה של דופק מהיר מאוד , הייתי ממליצה בדיקה של רופא פנימי כולל מבחן מאמץ , בדיקת דם לCPK , אנזים שריר שמשתחרר במאמץ ובדיקת EMG לבירור תקינות השריר במנוחה ובהפעלה כל טוב

02/08/2007 | 14:09 | מאת: אלי

שלום, יש לבני בן ה7 כבר כשנה טיקים בלתי רצויים בפנים. כל פעם התנועה משתנה - בהתחלה היה פותח את העיניים כל הזמן לאחר מיכן מיצמץ הרבה ועכשיו הוא עושה תנועות של "כן" בפנים ופותח את הלסת כלפי מטה כל הזמן. הינו אצל נוירולוג ילדים הוא איבחן לאחר בדיקה נוירולוגית שיש לו SIMPLE TICS. הוא לא חשב שיש צורך בטיפול תרופתי בשלב זה אלה אם כן המצב יחמיר. כאמא איני יכולה לומר שהמצב החמיר, הוא רק נמשך לדעתי הרבה זמן ללא שיפור מסויים וכל פעם שאנו חושבים שזה עובר הוא מחליף תנועה. אני מרגישה קצת חסרת אונים , מאוד מפריע לי כאמא להסתכל עליו (בבית הספר עדיין לא מעירים לו על כך) השאלות שלי הם: מהו הטיפול התרופתי לבעיה ? איך קוראים לתרופה והאם יש לה תופעות לוואי? האם ניתן לטפל ללא טיפול תרופתי? האם התרופה מרפא את הטיקים או היא רק מונעת מהם זמנית להופיע? קבעתי תור נוסף למומחה בתחום רק שהתור הוא בעוד כמה חודשים.... אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי בנושא , אמא מודאגת מאוד. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 07:34 | מאת:

שלום רב אם הטיקים לא מפרעים לילד אין כל צורך להתעסק עם זה, כאשר הטיפולים הקיימים הנם סימפטומטיים בלבד , מפחיטים את הטיקים , ולא מוחקים אותם.אם הטיקים משולבים עם מצבי חרדה , כפייתיות , הפרעות למידה אז שוקלים טיפול תרופתי כדי לשפר את התיפקוד של הילד , וטיפול לא תרופתי על ידי פעילות ספורטיבית מתאימה , רכיבת סוסים טיפולית וכל דרך להפחטת המתחים . המתח מחמיר טיקים לכן אין להעיר לילד ולדרוש לעצור את הטיק . בדרך כלל יש משפחתיות בהופעת טיקים וזמניות , הם יכולים לחלוף ולחזור בשלבים שונים של החיים . כל טוב

02/08/2007 | 13:56 | מאת: חזי

שלום רציתי לדעת אם בדיקה דופלר ו DUPLEX זה אותה בדיקה ואם לא רציתי בבקשה לקבל הסבר על בדיקת DUPLEX ורציתי לדעת אם יש בעיה בזרימת דם למוח האם בדיקת DUPLEX מתאימה

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 07:20 | מאת:

שלום רב הבדיקה בודקת בשיטה של דופלר או אולטראסאונד את איכות הזרימה של הדם בכלי הדם הגדולים של הצוואר , הקרוטידים והורטבראלים .זו אינפורמציה חלקית ,ברמה של איזור הצוואר ולא תוך מוחית ורלאטיבית מכיוון שמדובר במיכשור , שיטה וניסיון של הבודק. התשובות גם לא מדויקות (למשל בין 25-49% ?) , לכן לא מספיק לבצע דופלקס כדי להחליט על צורך בניתוח לפתיחת חסימה . יש בדיקה משלימה לכלי הדם התוך מוחיים TCD , שזה דופלר מכוון לכלי הדם התוך מוחיים . כל טוב

02/08/2007 | 12:39 | מאת: שמעון

שלום אני בן 55 מקצועי אני לומד כל היום תורה בעייתי היא אני הולך לישון בשעה סבירה 11 בלילה נרדם במהירות אך מתעורר לאחר כשעה וכך עובר לו כל לילה אני נרדם ומתעורר כ5 פעמים בלילה אחד לפנות בוקר תופסת אותי שינה חזקה התזונה שלי נכונה מאוזנת ומגוונת אודה לך מאוד באם תענה לשאלתי כיצד ניתן לטפל בתופעה זו? כל טוב שמעון

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 07:20 | מאת:

שלום רב שינה מקוטעת יכולה להופיע על רקע מצב נפשי לא יציב , הפרעות נשימה בשינה עם או בלי נחירות או הפרעות תנועה בשינה . הדבר הנכון לבצע בדיקה במעבדת שינה לאיבחון בעיה .ניתן לבצע בדיקת שינה במעבדה עומדת במרכזים רפואיים שונים , או במעבדה פראטית שמגיעה לבית החולה , כך מעבדת "מארג" בנתניה . לפי תוצאות הבדיקה ניתן לקבוע טיפול לשיפור השינה . כל טוב

09/08/2007 | 07:20 | מאת:

שלום רב שינה מקוטעת יכולה להופיע על רקע מצב נפשי לא יציב , הפרעות נשימה בשינה עם או בלי נחירות או הפרעות תנועה בשינה . הדבר הנכון לבצע בדיקה במעבדת שינה לאיבחון בעיה .ניתן לבצע בדיקת שינה במעבדה עומדת במרכזים רפואיים שונים , או במעבדה פראטית שמגיעה לבית החולה , כך מעבדת "מארג" בנתניה . לפי תוצאות הבדיקה ניתן לקבוע טיפול לשיפור השינה . כל טוב

02/08/2007 | 12:01 | מאת: ליאת

אמי בת 61. סובלת מהפרעות קצב בלב. עברה ארועים מוחיים קלים. בערך בשנתיים האחרונות יש ירידה בזיכרון ובמיוחד בחודשים האחרונים. אציין כי היו לה חיים לא קלים והיא טיפוס לחוץ. ומצבה מלחיץ אותה עוד יותר, למרות שהיא מנסה להכחיש ולהסתיר את בעייתה. אתמול ביקרנו אצל רופאה מומחית בתחום של בעיות זיכרון. היא עשתה לה אבחון קצר והמליצה על כדורי ממוריט. לדבריה קיימת ירידה קוגניטיבית אך לא ניתן לקבוע ממה בדיוק סובלת. רציתי לדעת האם זה אלצהיימר? או מה האפשרויות הנוספות של מחלות שגורמות לבעיות זיכרון? היא מאוד צעירה וכבר לקתה בבעיה כזו. כיצד הכדורים יסייעו לה? מה ניתן לעשות עוד על מנת לעזור לה מלבד הטיפול התרופתי? הרופאה ציינה כי לחץ יכול להרע את המצב? כיצד לעזור לה בכך? אנו דואגים מאוד, מבולבלים, ולא לגמרי מבינים ממה סובלת.כמו כן אנו אובדי עצות כיצד לסייע לאמי. נשמח לקבל את עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2007 | 06:59 | מאת:

שלום רב

09/08/2007 | 07:08 | מאת:

שלום רב בגיל צעיר ולאחר אירועיים מוחיים "קלים" צריך לארוך בירור כולל הדמיה מוחית ומיפוי מוח ובדיקות דם ונוזך ספינלי ,מכיוון שהצתברות אירועיים מוחיים יכולה לגרום לירידה קוגניטיבית ואז רצוי למנוע אותם בעתיד ולתת טיפול נכון למניעת חסימות בכלי הדם הקטנים של המוח . בצד שני אם קיים אחךמנט של חרדות ודיכאונות חייבים לטפל גם בזה מכיוון שמצב קוגניטיבי מושפע לרעה על ידי מצב נפשי ירוד ממושך , ובצד שלישי זה נכון מאוד שטיפול הוא לא רק תרופתי אלה שיטות ריכוז מוגבר והפעלת מוח באופן פעיל וחיבי , עם תרגילים מנטליים, ריפוי בעיסוק, סודוקו , קריאה , ישנה תוכנה במחשב ,COGNIFIT, תוצרת הארץ מצויינת שפועלת כמו"פיזיוטרפיה מנטלית " כל טוב \

01/08/2007 | 18:36 | מאת: משה

שלום רב אני אחרי פגיעה בראש לאחר נפילה מגובה. בבדיקות ראשונות וצילומים בבה"ח היה הכול תקין . אבל אחרי הפגיעה בחודשים ספורים התחלתי להתלונן על כאב ראש עצבנות חוסר שינה חלומות על האירוע . ולאחרונה מרגיש חוסר ריכוז וקשב. ועוד אם אני קורא בספר קשה לי להתרכז ולהמשיך מורוב כאב הראש. מתי אולי יש לי פחות כאבי ראש כשאני מדבר עם אנשים או מסתכל על טלויזיה ... מבקש הסבר .כיוון . תרופות .טיפול . ומאוד מודה לכבודך על כול עזרה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2007 | 22:11 | מאת:

שלום רב יש תסמונת פוסטטראומטית שכוללת את כל התלונות . כולל ירידה בריכוז וקשב. צריך לגשת לבדיקה נוירולוגית , לעבור איבחון נוירולוגי ונוירופסיכולוגי , הדמיה מוחית וSPECT ובהמשך גם מבחני CPT מכיוון שלפעמים מטפלים בבעיה המנטלית עם ריטלין . כל טוב

01/08/2007 | 17:08 | מאת: אלי

שלום רב רציתי לדעת במיקרה שSPECT מיפוי מוח לא יוצא טוב איזה בדיקות צריך לעשות עקב זה תודה רבה על כל העזרה

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2007 | 22:07 | מאת:

שלום רב לפעמים הרופא מסופק בבדיקה הזו אם היא נותנת תשובה לשאלה . ואם לא משמלימים עם הדמיה אחרת (CT. MRI ) או עם בדיקות להספקת הדם למוח כמו דופלקס וTCD , כל טוב

01/08/2007 | 14:18 | מאת: ר

שלום רב בני בן 6 גבוה ובעל מבנה גוף ממוצע. נשקל לפני מספר חודשים ושקל 20 קילו. רופאה התפתחותית רשמה לו לנסיון 5 מג'. הכמות נראית לי קטנה ובנוסף קשה לחתוך לשניים את הכדור. האם מינון כה קטן יכול להשפיע? תודה

05/08/2007 | 22:11 | מאת:

שלום רב לפי המשקל המינון נמוך אך ידוע שהתגובה לא קשורה תמיד למשקל , ניתן לנסות ובמידה ולא מספיק לעלות מינון עד ל20 מג ליום כל טוב

01/08/2007 | 13:45 | מאת: סטודנטית לרפואה

שלום רב! אודה לך אם תעזרי לי כי התשובה דרושה לי בדחיפות. כדי לזהות פריטים,צורות,אותיות המוח חייב לאכסן מידע ראשוני התחלתי. שאלתי היא האם תמונת הפריט,כפי שהיה ,על צבעיו,צורתו נשמרת במוח במדוייק וכך בעצם אנו מזהים דברים שונים? למשל,אם האות א' זוהתה,היא זוהתה בהתאם לא' הראשונה שנחשפנו אליה???התשובה חשובה לי מאוד ואודה לך אם תנסי לעזור ...תודה!

05/08/2007 | 22:08 | מאת:

שלום לך יתכן שמה שאת שואלת זה נכון , לא התעסקתי עם נושה זה . הזיכרון הויזואלי מבוסס על דברים שלמדנו והכסנו ועל היגיון ודימין שניבנה מזה . אבל אני לא בטוחה שהכל כך פשוט . יש עבודות בתחום זה עם FUNCTIONAL MRI . כל טוב

01/08/2007 | 13:18 | מאת: גלית

שלום, ילדה בת 4 - מאוד פעילה - רוקדת , מטפסת וכדו'. הבעיה - הליכה עקומה מאוד, אי יציבות (נופלת הרבה), וגוררת רגליים. האורטופד אמר שאינו מוצא בעיה אורטופדית וביקש שנפנה לניורולוג. אנא עזרי לי - מה יכולה להיות הבעיה. הילדה מרכיבה משקפי ראיה. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2007 | 22:01 | מאת:

שלום רב ישנה תופעה של דיסטוניה קבועה או קשורה לעייפות פיזית בערב שגורמת לילד שנירא בראי ליפול . חייבים בדיקה נוירולוגית ובירור נוירוגנטי . כל טוב