פסאודוטומור צרברי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

כאבי ראש אצל ילדים

הסיבות לכאבי ראש בקרב ילדים מרובות. כדי לטפל בכאבים, מומלץ לבדוק אם הם נובעים מסינוסיטיס, מיגרנה או לחץ תוך גולגולתי מוגבר כאבי ראש הם תלונת הכאב השכיחה ביותר אצל ילדים, אחרי כאבי רגליים וכאבי בטן. לרוב, ההורים אינם יודעים אם לרוץ לרופא ולבקש בדיקת CT ראש דחופה, או להמליץ לילד לחזור לשיעורי הבית. כמה קווים מנחים יכולים לסייע להורים לדעת כיצד להתייחס לתלונות.צורת התגובה לכאב הראש משתנה בהתאם לגיל. בעוד שילדים גדולים ומתבגרים יתלוננו על הכאב ואף יצביעו על מקומו, הרי שפעוטות לא מסוגלים לתאר כאב ראש במלים, ורק מהתנהגותם אפשר להסיק שיש בעיה: הם חסרי שקט, נוטים לבכות לעתים קרובות, מעדיפים חדר חשוך, משפשפים כל הזמן את העיניים והראש, או מקיאים בלי סיבה נראית לעין.הסיבות לכאבי ראש מרובות, ובמרבית המקרים אין מדובר במחלה קשה. לא בכל מקרה יש צורך בבדיקות עזר, דהיינו הדמיית ראש (CT ו-MRI). לעתים תיאור המחלה על...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לפסאודוטומור צרברי

הפרעות ראייה זמניות וקבועות - תמונת המחשה
הפרעות ראייה זמניות וקבועות הראייה כבר לא "כמו פעם"? רואים "כתמים עיוורים"? מספר מחלות עלולות לגרום לפגיעה בשדה הרא...
רפואת עיניים - תמונת המחשה
רפואת עיניים לעיתים רבות קיים קשר הדוק בין הפרעה פתאומית בראייה לבין בעיות שמקורן במוח: ראייה כפולה,...
טשטוש ראייה - תמונת המחשה
טשטוש ראייה האם קפה שחור עוזר להעביר מיגרנה? האם מיגרנה היא תופעה פסיכוסומטית? 7 אמיתות לגבי מיגרנה...
MRI - תמונת המחשה
MRI MRI היא בדיקת דימות לזיהוי מחלות וגידולים, ברמת דיוק גבוהה מאד. החסרונות העיקריים: הבדי...
ללמוד עוד על פסאודוטומור צרברי
הפרעות ראייה ממקור עצבי-תמונה

נוירואופטלמולוגיה היא תת התמחות ברפואת עיניים, המשלבת בין...

מאת: ד"ר שלמה...
02/12/2015
ניתוח להתקנת דלף - שאנט-תמונה

ניתוח להתקנת שאנט (SHUNT) נועד לניקוז הנוזל המוחי-שדרתי,...

מאת: ד"ר ולד...
14/06/2018
סרטן בדרכי המרה: נדיר וקטלני-תמונה

סרטן בדרכי המרה קשה לגילוי מוקדם - ולכן הוא מאובחן ברוב...

מאת: ד"ר מורלי גיל
19/01/2017
גידולים במוח: זיהוי, אבחון וטיפול-תמונה

מהם התסמינים לגידול במוח? מה ההבדל בין גידול שפיר לממאיר?...

מאת: ד"ר צוק שינא...
31/05/2016
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפסאודוטומור צרברי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פסאודוטומור צרברי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום ד"ר ילנה, בעלי בן 57 ,במעקב אנדוקריני עקב PTC מלפני 3 שנים,עבר תירואידקטומי דו"צ .רמות תירוגלובולין לא מדודים ונוגדנים פחות מ-20.בנוסף מבצע כל שנה US.בבדיקה מאתמול הכל נקי כולל מיטת הניתוח ללא בלוטות פתולוגיים בצידי צוואר ולא באיזור פאראטרכיאלי.אבל בצוואר גבוה,תת ליסתי-צמוד להיאואיד -מוקד קטן ציסטי מתאים ל-TGC. לדברי הרופאה שעשתה את ה-US ממצא אקראי וללא משמעות,אין צורך בבירור. מה דעתך עקב היסטוריה של גידול בתירויד ? המון תודה על העזרה.

שלום רב, אני נוטה להסכים עם הרופאה, אך מאוד חשוב לפנות לרופא המטפל ולדון אתו- זאת המטרה של המעקב. בברכה, דר ילנה סיגל

תודה רבה דוקטור, ברור שנפנה גם לרופא .פשות בינתיים עד שמגיע תור לצורך שינה שקטה.

לא נראה מדאיג.

מצב לאחר תירואידקטומיה דו"צ עקב PTC- 2014 עלית TG הכל תקין חוץ מ.......הודגם קשר לימפה קטן 6 ממ באיזור פאראטראכאלי משמאל אין שינוי בגודל מבדיקה קודמת אולם כן הופיעו מוקדים אקוגנים זעירים חשודים למיקרוקלציפיקציות. האם הגידול חזר? מה עלי לעשות ? למי לפנות? התור הקרוב לאידוקרינולוגית שלי באוגוסט. ואני לחוצה. אודה על התייחסותך

שלום רב, ראשית אין מקום ללחץ. גם אם מדובר בבלוטת לימפה נגועה- צמיחתה האיטית ואופיו של הגידול מאפשרים מעקב לאורך זמן אחר בלוטה זו. הייתי ממליץ US איכותי של הצוואר כדי לוודא שאין ממצאים נוספים. במידה ואין, ורמת טירוגלובולין ממשיכה לעלות ניתן לנתח ולכרות בלוטות לימפה בצוואר או לתת טיפול ביוד, אך רצוי כל זאת בתאופ האנדוקרינולוג המטפל. ניתן בינתיים בצע US איכותי כאמור- ניתן לבצעו בזריזות במרפאתינו בארם ע"י מיטב הרופאים (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

לפני 10 חודשים בתי אובחנה כסובלת מפסאודוטומור עם לחץ עיני והאבחנה היתה דרך ניקור מותני גבוה...טופלה באורמוקס 500 מ"ג והתחלנו גמילה לפני חודשיים ל250 מ"ג . לפני שבועיים היה נסיון להפסקה מוחלטת לאחר בדיקת עיניים שהיתה יחסית תקינה למעט הגבהה קלה,אלא שלאחר יומיים החל כאב ראש עז שפסק רק לאחר חידוש הטיפול התרופתי... בדיקות הורמונליות תקינות ואינה סובלת מהשמנת יתר כלל האם לנסות הפסקה שוב או להמשיך עוד מספר חודשים ואז לנסות?

ערב טוב ליזי, כנראה שהערכת המצב ושל בדיקת העיניים בפרט היתה אופטימית מידי. בודאי לא לנסות עכשיו הפסקת URAMOX. לא ציינת ממצאי הדמיית MRI ממליץ עתה ייעוץ פרונטלי נוירוכירורגי בברכה