חולשה בפלג הגוף השמאלי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/07/2007 | 14:03 | מאת: אופיר

שלום, לפני כשלושה שבועות התחילו לי כאבים בכתף ובשכם שמאל בליווי תחושה של רדימות או מעין חולשה באותו איזור ובנוסף בחלק העליון של הזרוע השמאלית, עם הקרנה קלה לכיוון הלחי השמאלית. כשבוע לאחר מכן התחלתי להרגיש חולשה ברגל שמאל. מעין רדימות - אבל ללא עיקצוצים או תחושת נימול. פשוט חולשה של הרגל ואיטיות תגובה שמפריעים לי מעט בהליכה אבל מונעים ממני לחלוטין לרוץ. לכל אלה התלוותה תופעה של חולשה שהייתה תוקפת אותי בלילות והייתה ממוקמת בפלג הגוף השמאלי העליון: יד, כתף, פנים. תחושה זו הייתה נמשכת בין דקות ספורות למספר שעות ובמהלכה לא יכולתי להירדם עקב חוסר הנוחות. כעשרה ימים לאחר תחילת הסיפור, צנח האשך השמאלי שלי באופן שכמוהו לא ראיתי מעולם. לאחר בדיקה גופנית (שכללה מבחני קואורדינציה, רפלקסים וכו') שלחה אותי רופאת המשפחה לבדיקת CT מוח ועמוד שידרה צווארי וכן לנוירולוג ולאורולוג. האורולוג אמר שלצניחת האשך אין שום משמעות אורולוגית (הוא סירב לנסות ולהסביר איזו משמעות כן יכולה להיות לזה). הנוירולוג אמר שצריך לחכות לתוצאות ה-CT. היום קיבלתי את תוצאות הבדיקה ובשורה התחתונה כתוב "ללא ממצא חריג". יש לי תור לנוירולוג למחר. כרגע כל הסימפטומים שתיארתי למעלה קיימים עדיין, חוץ מזה שהחולשה שחשתי בלילות לא הופיעה בלילות האחרונים ובכתף ובשכם השמאליות יש לי מין רגישות יתר בעור: גירוד קל ומעין צריבה בתגובה למגע או שיפשוף - אפילו קל. מה זה יכול להיות? מה לעשות? האם בירור נויורלוגי נראה הכיוון היחיד הנכון? מה צריך בירור כזה לכלול? (בדיקת דם? EEG?). האם אפשר לקבל המלצה על נוירולוג מעולה? מה עם בירור אורטופדי? זה כיוון ששווה לבדוק? כיווני בדיקה אחרים? בהמון תודה מראש. א.

13/07/2007 | 16:33 | מאת:

שלום רב קודם כל צריך לחזור לנוירולוג שכבר בדק אותך ויודע על מימצאים קליניים כדי ללשלב אותם עם המימצאים של הבדיקות . לא כל דבר ניתן לראות בצילומי CT , ולא כל אחד שהCT תקין הנו בראי . אם יש מימצאים אוביאקטיביים בבדיקה נוירולוגית אני מאמינה שתשלח לבדיקה נוספת \ MRI כדי לשלול מחלות שלא ניראים בCT . בנוסף יש מקום לביצוע בדיקת EMG כדי לראות תקינות מערכת העצבית הפריפרית . וכדי לברר חשיבות בירור ע"ש הצווארי בנוסף לבדיקת המוח . אין לEEG הרבה תועלת לגבי נוירולוגים טובים יש הרבה מאוד בערץ ולדעתי הרופא הטוב ביותר זה אותו רופא שאתה מתחבר אליו הכי טוב . כל טוב כל טוב

13/07/2007 | 20:09 | מאת: אופיר

שלום ד"ר אנקה, תודה על תשובתך. מאז הודעתי הקודמת כבר הייתי אצל הנוירולוג פעם נוספת. הוא שלח אותי לבדיקת EMG ידיים, שהייתה תקינה. גם עם תוצאות בדיקה זו ביקרתי אצלו שוב. הוא חזר על הבדיקה הגופנית ולטענתו כרגע לא ניתן לעשות דבר או לבדוק דבר - אלא אם תחול החמרה במצב. הבעיה היא שלמרות מה שהוא אומר, רגל שמאל שלי לא מתפקדת טוב בריצה. היא חלשה, איטית ויש לי תחושה בשרירים מסויימים ברגל (בירך ובשוק) כאילו הם תפוסים מעט - למרות שכבר שבועות לא עסקתי בפעילות ספורטיבית. בנוסף האשך השמאלי שלי עדיין צנוח. כלומר, כאילו מספר שרירים בגופי נחלשו באופן פתאומי, התנוונו במידה מסויימת, ללא כל סיבה נראית לעין - מסיכום הביקור של האורולוג הבנתי שצניחת האשך קשורה לחולשה של שריר שנקרא קרמסטר (?). מבחינתי החלשות כזאת היא לא משהו שאני יכול פשוט לקבל ולהמשיך הלאה. אני רוצה לברר מה גרם לכך ואם ניתן לתקן את הבעיה. אולי גם גורם הזמן משמעותי? אני לא יודע. אבל גם אם לא, העובדה שאני לא יכול לרוץ מטרידה אותי מאד. מה שמוזר בעיני, שאף אחד מהרופאים אצלם הייתי (אורולוג, נוירולוג, אורטופד, רופאת משפחה) לא המליצו אפילו על בדיקת דם. חבר לו סיפרתי על מה שקרה לי הציע ישר שאבדוק את רמת ה-B12 שלי - שהתבררה כנמוכה מאד (166). אני לא יודע אם זה קשור לעניין, אבל עם כל הכבוד נראה לי שההתייחסות של כולם אינה מספיק רצינית, וברגע ששללו בעיה במוח או בעמוד השדרה (אם אכן שללו לגמרי) - המגבלה שלי לא ממש מטרידה אותם. אני מבין את הקושי שלך להמליץ לי על נוירולוג. והעניין הוא שניסיתי כבר שני נוירולוגים בקופת חולים שמחכים להחמרה במצב כדי לעשות בירור נוסף (שאיני יודע מהו). האחד היה נחמד פחות השני נחמד יותר, אבל את מבינה, הנחמדות שלהם היא לא ממש הבעיה העיקרית שלי. הזכרת בדיקת MRI - אף אחד מהם לא הזכיר בדיקה כזאת. בינתיים אני מוגבל בריצה. ואני צריך מישהו שיוכל לעזור לי עם הבעיה הזאת. האם תוכלי לעזור לי? בתודה, אופיר