קסטרל נזלת אלרגית וגודש באף

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/05/2014 | 22:26 | מאת: אילן

אני מטופל בקסטרל בשנתיים האחרונות והתרופה פתרה את בעית השתן אבל בחצי השנה האחרונה יש לי גודש באף בדיקת אאג בכול תקין האם יכול להיות קשר בין קסטלר לגודש באף האם יכול להיות קשר בין קסטרל לעיינים דומעות ? ה\במידה וכן האם יש תרופה אחרת עם אותה פעולה ללא התופעות המצוינות ? תודה

שלום רב, אכן קסטראל יכולה לגרום לגודש באף. קבוצת התרופות לה היא משתייכת- חוסמי אלפא- יכולים לגרום לתופעות אלו. אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך להחליף לתרופה אחרת מאותה קבוצה- למשל אומניק/טמסולין ואולי הן יעשו לך פחות תופעות לוואי אך ישאירו את התגובה הטובה על שיפור מתן השתן. במקרים בהם אין הטבה והתופעות לפעמים פשוט צריך להפסיק את התרופה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת