תוצאות בדיקת אולטרה סאונד

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/06/2014 | 16:34 | מאת: שמואל

שלום; אני בן 73 וסובל מהגדלה שפירית של הערמונית. בסיכום בדיקת א.ס שעשיתי לפני יומיים, נכתב - בין היתר -: ערמונית במידה של 5.3*5.6*6.1. נפח 97. מה פירוש המספרים האלה? בתודה מראש שמואל

שלום רב, מדובר במידותיה של הערמונית: 6.1X5.3X5.6 ס"מ, ונפח 97 סמ"ק. מדובר בעמרונית מוגדלת. עדיין, גודלה של הערמונית רלוונטי רק אם יש לך הפרעות בריקון השתן, פגיעה בתפקוד הכליתי או שארית שתן גדולה לאחר ההתרוקנות, ועל אלה צריך לדווח בהתאם לתסמינים שלך ולממצאים הנוספים באולטראסאונד שביצעת (שלא ציינת כאן)ולבדיקות דם.

24/06/2014 | 21:33 | מאת: שמואל ב"י

שלום ד"ר שירה חתומי להלן התוצאות המלאות של בדיקת האולטרסאונד עליהן כתבתי ב-20/06: כליות בגודל דומה ותקין אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. שלפוחית שתן בקיבולת טובה מתרוקנת עד תום. ערמונית במידה של כ5.3*5.6*6.1 ס"מ נפח 97. עד כאן התוצאות כפי שנכתבו על ידי הרופא הבודק. על להוסיף: 1. רמת ה-PSA מתאריך 4/05-2014: 5.89 2. קם פעמיים בלילה - כל 3.5 / 4 שעות - להטלת שתן. האם עלי להיות מודאג?

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת