בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

22/05/2014 | 21:23 | מאת: רויטל

דר' חתומי שלום, אבי בן 73 עושה מעקב קבוע של PSA. בתאריך 13/2/11 הערך היה 2.41 8/8/12 2.83 4.2.13 3.29 21/7/13 2.99 והיום 22/5/14 4.43. חשוב לציין כי במהלך שנת 2013 הוא נבדק ע"י אורולוג שמישש את הבלוטה ללא התרשמות כלשהי וביקש להמשיך במעקב של הסמן. האם יש מקום לדאגה לאור העלייה המשמעותית מעל 4? אשמח לתשובתך, תודה. רויטל

22/05/2014 | 21:41 | מאת: רויטל

לציין שאבי לא סובל מהפרעות במתן שתן וכן מטופל ב- CADEX כהתוויה ראשונית ליל"ד. שוב תודה.

שלום רב, רמות ה PSA סה"כ מתונות ובהתאם לגילו ולעובדה שה PSA עולה עם הגיל,ואם הוא נמצא במעקב אורולוג שגם בודק אותו ולא מתרשם מממצא חשוד כרגע אפשר להמשיך מעקב בלבד.אם יש "קפיצה" משמעותית ברמות ה PSA, יש לשוחח עם האורולוג העוקב אחריו על ביופסיות. אם יש לו הפרעות במתן השתן זה גם יכול לגרום לעלית PSA ולכן אולי לבדוק אם הרופא שלו לחליף את הקדקס למשהו אחר.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת