psa=17

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/06/2014 | 23:05 | מאת: ליאת

בן 79 סובל מערמונית מוגדלת לאחרונה הופחת מינון של התרופה לערמונית. בבדיקה שנערכה לפני כשנה יצאה רמה של 6 (היה נוטל תרופה).האם יכול להעיד על הופעת סרטן הערמונית?

שלום רב, PSA 6 ובוודאי PSA 17 הן רמות מוגברות ומחייבות התייחסות. מומלץ לעבור בדיקה גופנית כדי למשש את גודלה ומרקמה של הערמונית, לבדוק את התרוקנות השתן ולשלול סיבות נוספות שיכולות לגרום לעליית PSA, כולל גם מחלה סרטנית אבל לא רק. גשו בהקדם לאורולוג!

29/06/2014 | 20:54 | מאת: ליאת

תודה ד"ר על תשובתך. היום היינו אצל אורולוגית שמיהרה מאוד ואמרה שאין טעם לבדוק אותו גופנית כי מה זה יעזור. אבקש לתקן עצמי כי תוצאה אחרונה מלפני שבעה חודשים הייתה 2.89 וכעת 17.1. היא טענה כי אולי מדובר בדלקת סמויה בערמונית ונתנה אנטיביוטיקה. למרות שבבדיקת דם בדר"כ ניתן לראות דלקת. זרם שתן מעט חלש אך באופן כללי אין לו תלונות מיוחדות. בעבר (לפני עשור) המדד הגיע ל-10 וביופסיה יצאה שלילית ולכן טענה שרוב הסיכויים שגם הפעם שלילי אז אין טעם לביופסיה. אנא דעתך בעניין. תודה מראש, ליאת

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת