חודש לאחר TURP .שלפוחית רגיזה נוטל ספזמקס.

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

19/07/2014 | 16:56 | מאת: נעם

שלום עצירות קשה לאחר התחלת נטילת ספזמקס. לפני הניתוח לא היה לי שלפוחית רגיזה 1)האם תופעת שלפוחית רגיזה הינה הפיכה? 2)כמה זמן צריך ליטול ספזמקס (נוטל בלילה ספזמקקס 30 תודה רבה

שלום רב, תלונות של צורך להטיל שתן בדחיפות לאחר ניתוח ערמונית מוכרות וזה לא אומר שיש ברמת שלפוחית רגיזה. ספזמקס אכן יכול לגרום לעצירות ולכן אם זה לא טוב לך תפסיק. אתה יכול להתייעץ עם האורולוג המטפל שלך ולנסות תרופה אחרת מאותה קבוצה, במרשם כמובן (למשל טוביאס דטרוסיטול, וסיקייר וכו). הרבה פעמים לאחר החלמה מלאה מהניתוח שיכולה לקחת גם מס' חודשים, התלונות יחלפו מעצמן.

20/07/2014 | 18:10 | מאת: נעם

חן חן נעם

שוב שלום לך. 1. כן ברוב המקרים. 2. בד"כ מומלץ לפחות חודש ולראות אם זה עוזר. כמובן שאם יש עצירות קשה או תופעות לוואי אחרות תפסיק, והן יחלפו. אתה יכול לברר עם הרופא שלך תחילף לתרופה זו, יש כמה סוגים שאולי יעשו לך פחות בעיות (למשל טוביאס, דטרוסיטו, וסיקייר וכו'). יכול להיות שגם רק בעזרת סבלנות והמנעות מגריינים לשלפוחית זה יעבור מעצמו ללא טיפול תרופתי.

23/07/2014 | 12:47 | מאת: נעם

חן חן נעם

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת