בעיה אורולוגית

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

21/05/2014 | 22:05 | מאת: נתן

בן 25 , בד''כ בריא כבר 3 חודשים שאני חווה צריבה במתן שתן , תכיפות ודחיפות במתן שתן עשו לי אולטרסאונד שיצא תקין וציסטוסקופיה שמצאה כי אני סובל מדלקת שופכה לא ספציפית , לפני שבוע נתגלה במהלך בדיקת שתן מיוחדת חיידק E.COLI -1 , האורולוג שלי נתן לי אנטיביוטיקה מסוג צפלוקסין ל10 ימים (יש לי רגישות לפנצילין ) , 1 . האם האנטיביוטיקה הזו אפקטיבית ומתי אוכל להרגיש שיפור ? 2 .האם אפשר לדעת כיצד חיידק הזה הנמצא במעיים לפי מה שהבנתי הגיע למערכת השתן , האם זה אומר כי אסבול גם בעתיד מדלקות חוזרות , ממה שהבנתי זה לא שכיח אצל גברים ?ואם כן איך אפשר למנוע זאת

שלון רב, החידיק שממנו אתה סובל הוא אכן חיידק מעיים אך גם החייק הכי שכיח בזיהומים של מערכת התשש. לרוב זיהום בשתן אצל בחור צעיר עובר במגע מיני אך לא רק. בכל מקרה האנטיביוטיקה שקיבלת כנראה תעשה את העבודה, תוך מס' ימים . חשוב שתקפיד לשתות הרבה. מניעת דלקות- מגע מיני מוגן עם קונדום, היגיינה יומית במקלחת והחלפת תחתונים, שתיה מרובה של מים וויטמין C לפי צורך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת