גודש באף: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לילה ללא נחירות: חלום או מציאות?

נוחרים בקולי קולות? לא מדובר רק במטרד אסתטי או בטריגר למשברים בזוגיות. חשוב לדעת: נחירות עלולות להעיד על חסימת אוויר במהלך השינה, העלולה להסתיים בסיבוכים רפואיים קשים. יש מגוון פתרונות ביתיים ויצירתיים, שאינם מחייבים ניתוח. צרכנות רפואית. צרכנות רפואית יותר מ-50% מהאוכלוסייה מעל גיל 40 (60% גברים ו-40% נשים) סובלים מנחירות בדרגות שונות - מדי פעם או באופן כרוני. מעבר לפגיעה באיכות החיים, עלולות הנחירות להעיד על בעיות בריאותיות חמורות. לכן, חשוב לאבחן את הבעיות ולטפל בהן.   מהם הגורמים לנחירות? נחירות הן צלילים צורמים שבוקעים ממערות האף או מדרכי הנשימה התחתונות - לרוב בזמן הכנסת האוויר (שאיפה); אך לעיתים גם בעת הוצאת האוויר (נשיפה). הנחירות נגרמות בשל חסימה במעבר האוויר, או בשל היצרות של נתיבי האוויר והנשימה במערות האף, הלוע והגרון בזמן השינה. ההיצרות של נתיבי האוויר עלולה להיגרם כתוצאה מסיבות פיזיות שונות, כגון: ענבל ארוך, חך רפוי, חסימה או גודש באף, ליחה בדרכי הנשימה העליונות, שקדים מוגדלים, לשון גדולה, צוואר קצר ומעובה ו/או...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לגודש באף

ליקויים וכאבים באף ובסינוסים - תמונת המחשה
ליקויים וכאבים באף ובסינוסים מביטים במראה - ואינכם מרוצים מהאף שלכם? שוקלים לעבור ניתוח? חשוב לזכור: ניתוח אף אסתטי...
חיסון שפעת - תמונת המחשה
חיסון שפעת החיסון העונתי נגד מחלת השפעת הוא חיוני וחשוב עבור אוכלוסיות בסיכון, בהם חולי סרטן, המצו...
חיסון נגד נגיף הפפילומה - תמונת המחשה
חיסון נגד נגיף הפפילומה מקיימים יחסי מין בלתי מוגנים? רצינו להזכיר לכם שנגיף הפפילומה האנושי (HPV) מדבק מאוד -...
ללמוד עוד על גודש באף
בצקת באף: נפיחות וגודש - בדרך להחלמה-תמונה

בצקת לאחר ניתוחים באף - רפואיים או אסתטיים - מהווה חלק...

מאת: ד"ר אילן...
14/10/2018
לילה ללא נחירות: חלום או מציאות?-תמונה

נוחרים בקולי קולות? לא מדובר רק במטרד אסתטי או בטריגר...

מאת: מדיפדיה בע"מ
08/11/2018
שבוע 9 להריון-תמונה

את עשויה למצוא את עצמך עם אף גדוש ואף דימום מהאף, נסי...

מאת: מערכת zap...
23/05/2018
ניקוי ראש: ניתוחי סינוסים אנדוסקופיים-תמונה

האם אתם סובלים מבעיות מתמשכות בסינוסים, שאינן חולפות -...

מאת: ד"ר איתן...
11/08/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לגודש באף?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

גודש באף: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אם דיפרוסאן שהוזכר לי לברך יכול לגרום לי לכאבי ראש גודש באף עיטושים רבים צריכה בעינים ועובד בפה?

Diprospan הינה תמיסה להזרקה אשר מכילה שתי נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כמו בכל טיפול תרופתי עלולות להופיע תופעות לוואי. ככלל, כאשר תופעות מופיעות בסמוך לתחילת הטיפול בתרופה ומשתפרות עם סיום הטיפול או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסן לתרופה, אך מובן שאין הדבר נכון תמיד. תופעות אלו יכולות להיות תסמינים להתפתחות של אלרגיה, שפעת או מחלה אחרת. במידה ומצבך לא משתפר או מחמיר, יש לפנות לרופא.

כבר כחצי שנה שאני סובלת מאף סתום וגודש באף שבתחילה גרם לי לירידה משמעותית בשמיעה ועקב שימוש באיירפופר השמיעה הסתדרה אבל האף ממשיך להיות סתום באופן תמידי בעיקר הקושי הוא בלילה בשכיבה אציין כי עד לפני כשבועיים השתמשתי לפחות פעם ביום בלילה באוטריוין או באלרין על מנת שאוכל לישון וכבר שבועיים שאיניני משתמשת בטיפול אף בכלל אלא פעם יבום בבוקר בתרסיס אבאמיס לחיצה אחת ופעם ביום אחרצ"צ תרסיס רינולסט לחיצה אחת וכן תרסיס אוטרימר קולד וסינוס כמה פעמים ביום יש לציין כי חל שיפור קל בסתימת האף אך עדיין סתום וגורם ללחץ באוזניים שאלתי היא האם הגודש והסתימה באף נוצרה כתוצאה משימוש לאורך זמן בטיפות אף כפי שטוענים רופאי א.א.ג שביקרתי אצלם כי לפי בדיקה אם צינורית לאף לא התגלה כל שוני במבנה האף רק גודש רב באף ואם אכן זאת גמילה מטיפות אף כמה זמן עד שהאף יחזור לתפקוד מלא כפי שהיה טרם שימוש בטיפות האף כלומר ללא סתימה או הרגשת גודש באף ולחץ באוזניים. אודה לתשובה מהירה

הרופאים צודקים..... את בטיפול נכון לזמן גמילה, ויהיה טוב. בהצלחה !

26/05/2016 | 21:57 | מאת: יונית

תודה על תשובתך המהירה שאלה נוספת אני משתמשת בתסיסים על בסיס סטרואידים במשך חצי שנה האם מותר להשתמש לתקופה כל כך ארוכה בתרסיסים סטרואידיים ? האם חלילה הם לא מזיקים לגוף? האם הם ממכרים או שניתן להפסיק בכל זמן את השימוש? והאם הגמילה מטיפות אף מחייבת את השימוש בתרסיסים סטרואידים או שניתן לוותר עליהם וגם כך האף יסתדר והגודש יחלוף בתום הגמילה מטיפות האף? ומה עם הרינולסט כמה זמן ניתן להשתמש בו באופן רצוף? תודה מראש

01/02/2005 | 15:22 | מאת: לילך

לרופא/ה שלום רב, ברצוני לשאול לגבי טיפול באנטיביוטיקה בשם רוקסו. אני מתנצלת על השאלה הארוכה, אודה מאד על תשובתך המפורטת. אני לוקחת אנטיביוטיקה בשם רוקסו ( Roxithromycin 150mg) כדור אחד כל 12 שעות, למשך 10 ימים. רקע: האנטיביוטיקה ניתנה לי לאחר 6 ימים רצופים בהם סבלתי מחום (עד 38.8 בנוסף לכאב ראש ועיניים, גודש באף, נזלת ושיעול עם ליחה צמיגית צהובה-ירקרקה). הרופאה טענה שיתכן ומדובר בדלקת בסימפונות ולכן רשמה לי רוקסו. הריאות נמצאו נקיות. התחלתי טיפול באנטיביוטיקה לפני 5 ימים למרות שבאותו יום בבוקר ירד החום ל 37.5 ולא עלה שוב. כלומר אני לוקחת אנטיביוטיקה למרות שכבר אין חום! הרגשה כללית השתפרה ושיעול פחת אך עדיין קיים. השאלות: 1. האם יתכן שמדובר בשיעול על רקע ויראלי או בחיידק שלא רגיש לרוקסו, ואני לוקחת את התרופה שלא לצורך? 2. האם ניתן להפסיק את הטיפול לפני השלמת 10 ימים? 3.הרוקסו עושה לי בחילות ואי נוחות בבטן, בנוסף לשינוי ביציאות (תחושת צריבה כאילו נאכל משהו חריף מאד, וגרד בלתי פוסק בפי הטבעת). 4. בתופעות לוואי של התרופה מצויין שעלולה לגרום לשינוי באנזימי כבד, כיצד ניתן לדעת אם הדבר קורה? מה אמורים להיות הסימפטומים לכך? בתודה מראש, לילך

על אנטיביוטיקה פועל העיקרון הידוע "התחלת ולכן תסיים"... חוסר נטילה של אנטיביוטיקה במנה המלאה טומן בחובו יצירת זני חיידקים עמידים. ייתכן שכל המהלך היה ויראלי והיה חולף עם או בלי אנטיביוטיקה, אבל בעצמך ציינת שיפור במצב. במצבים של דלקת של דרכי נשימה עליונות לוקח זמן עד שהשיעול חולף לגמרי (לפעמים עד 3 חודשים אחרי המחלה החריפה), כך שזה שהאנטיביוטיקה לא העלימה הכל לא אומר שהיא לא עובדת. אני נוטה לשער שלא מדובר בחיידק שלא רגיש לרוקסו שכן אם בכך היה מדובר לא היית מרגישה שיפור בכלל. רוקסו הינה אנטיביוטיקה חזקה, מצויינת ומתאימה בד"כ לברונכיט או דלקת ריאות באנשים בריאים. בחלק מהמקרים היא אכן גורמת לתופעות לואי במערכת העיכול. מכיון שנשארו לך רק עוד 5 ימים (10 מנות) הייתי ממליצה שתשתדלי לסיים את כל הטיפול וייתכן שעוד יום יומיים יופיע שיפור נוסף בשיעול. אם אין שיפור או שאת מרגישה החמרה במצב - פני לרופא שלך לבדיקה נוספת.

לד"ר הס - תודה על תשובתך המהירה והממצה. ידוע לי כי כדאי לסיים טיפול אנטיביוטי עד סופו מחשש ליצירת חיידקים עמידים, אך מה לגבי הנזק שבטיפול אנטיביוטי כאשר הזיהום הוא בעצם ממקור ויראלי, האם הנזק לא עולה על התועלת? במיוחד כאשר האנטיביוטיקה חדשה וחזקה שטרם מוכרת לגוף? תוך כמה זמן אמור הגוף לתקן את הנזק שגרמה האנטיביוטיקה (כלומר לחדש את הפלורה שניזוקה)? ואחרון חביב, מה לגבי נזקים לכבד, בתופעות לוואי של התרופה מצויין שעלולה לגרום לשינוי באנזימי כבד, כיצד ניתן לדעת אם הדבר קורה? מה אמורים להיות הסימפטומים לכך? תודה רבה על תשובותיך.

24/10/2018 | 17:24 | מאת: ירון

שלום , בן 30 בריא לא מעשן. פניתי לרופא משפחה עם סימנים של שיעול, גודש באף והרגשת מלאות בבית חזה(חוסר אוויר ). הרופא חשד באלרגיה עקב חתול חדש בביתי ,ושלח לבדיקת דם ( חשוב לציין שלפני כ10 שנים היה לי חתול בבית מספר שנים ). בבדיקה התקבל ערך ige 190 ml ui. טווח תקין מופיע מ 0-100. האם יש צורך לפנות להמשך בירור מול רופא אלרגולוגיה? או נתון של 190 לא מחשיד באלרגיה. תודה

שלום ירון בהחלט האירוע מחשיד לאלרגיה ואולי תגובה אסטמתיות. היות ועיקר התלונות הן נשימתיות הייתי מפנה אותך קודם לרופא ריאות ובהמשך לאלרגולוג בהצלחה פרופ נמרוד מימון