ביצוע ביופסיה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

24/07/2014 | 12:28 | מאת: חנניה

שלום, אני בן 56 תוצאות בדיקה PSA 5.58 גם בעבר בשנתיים האחרונות בן 4 ל 5 יעץ לי הרופא שאני חייב לעבור ביופסיה כדי לבדוק או לשלול סרטן הערמונית בבית חולים "אסף הרופא" האם המסקנה נכונה לביצוע הבדיקה ? או כדאי לי להיוועץ ולקחת עוד דעה נוספת האם יש סיכון בביצוע הביופסיה מה את ממליצה בברכה חנניה

שלום רב, החלטה על צורך בביופסיה תלויה בכמה גורמים. אכן רמת ה PSA לגילך גבוהה, ואם נמשכת כך בשנתיים האחרונות יש בהחלט מקום לשקול ביופסיה. יש צורך לפני כן לעבור בדיקה ידנית אצל האורולוג, שימש את גודלה ומרקמה של הערמונית שלך. ברגע שתחליט על ביצוע הביופסיה עליך לדדבר על כך עם הרופא שלך ולקבל ממנו את כל הפרטים הרלוונטיים. את הביופסיה מבצעים בעזרת מתמר אולטראסאונד שמוחדר לפי הטבעת ומעבירים דרכו מחט לדגימה של מס' איזורים בערמונית. זו בדיקה לא נעימה וניתן לבצעה בהרדמה מקומית או מלאה. בד"כ יש צורך בכיסוי אנטיביוטי לפני הבדיקה ולאחריה למנוע זיהומים מחיידקי צואה. פנה ושוחח עם האורולוג המטפל שלך.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת