מודאג

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

20/05/2014 | 13:27 | מאת: טוני

התחלתי בטיפול טמסולוסין לאחר בעיות במתן שתן, ובתכיפות יתרה. הבעיה כרגע , מגיע לאורגזמה אבל ללא שפיכת זרע ! ממש המום ! הגיל 55 . בתודה למומחים .

שלום רב, שימוש בתרופה כמו טמסולין לשיפור זרימת השתן יכול לגרום לתופעה מוכרת שאתה מתאר, הידועה בשם "שפיכה אחורית". חוסמי אלפא, וטמסולין בינהם, גורמים להרפיית שריר הסוגר כדי לשפר את ריקון השתן, ובמקרה זה מותירים את צוואר השלפוחית פתוח.באופן רגיל בעת שפיכה צוואר השלפוחית סגור ואז הזרע יוצא רק קדימה דרך השופכה. בעת טיפול תרופתי זה, צוואר השלפוחית נותר פתוח וכך חלק או כל הזרע חוזר אחורה ומגיע לשלפוחית. התופעה אינה מסוכנת ולא גורמת נזק. היא כמובן הפיכה עם הפסקת הטיפול בתרופה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת